bacha67 08.05.09, 10:24 Witam serdecznie! Jestem załamana doszło do rozstania,cięzko mi się pogodzić z tym... postawiambym jakiś mały rozkład czy jeszcze bedziemy ze sobą...proszę o radę..a może 3 karty na to pytanie? pomóżcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobema Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 08.05.09, 10:48 Może coś takiego, znalazłam w naszych rozkładach lenik74 17.08.07, 13:45 Odpowiedz rozkład nazywa się "DLACZEGO?". ************5**************** *********3**S**4************* ******1*****6*****2********** ************7**************** ************8**************** ************9**************** S - sygnifikator 1 - źródło problemu 2 - co lub kto powstrzymuje rozwiązanie problemu 3 - pierwszy powód powstania zaistniałej sytuacjii 4 - to, co ma wpływ na sytuację obecnie 5 - ukryty sens wydarzeń 6 - to, co trzeba zrobić 7 - nastepny krok 8 - niespodziewane wydarzenia, które was zaskoczą 9 - ostateczny rezultat Pozdrawiam Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 08.05.09, 11:53 Dziękuję zaraz postawię , jestem początkująca i poproszę potem o pomoc i mam jeszcze pytanie co oznacza S sygnifikator sorry nie wiem ? jaka to karta Odpowiedz Link
dobema Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 08.05.09, 12:06 bacha67 napisała: > Dziękuję zaraz postawię , jestem początkująca i poproszę potem o > pomoc i mam jeszcze pytanie co oznacza S sygnifikator sorry nie > wiem ? > jaka to karta Nie musisz przepraszać, bo my wszyscy się tu uczymy Sygnifikator jest to karta która określa nam osobę lub problem. Ja osobiście spotkałam sie przy wizytach u wróżki, że np. pokazuje mi ona 3 karty i wybieram tą która najbardziej mi wizualnie sie podoba. Można np. też wybrać z kart dworskich sygnifikator, np. twój znak zodiaku lub jego i odpowiednik z kart. Wrazie czego pytaj, na ile będziemy wiedzieli to Ci pomożemy Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 08.05.09, 12:25 dziękuję już będę stawiać...pozdrawiam Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 08.05.09, 13:10 Postawiłam i proszę o pomoc... Sygnik. to ja GWIAZDA 1 zródło problemu - diabeł - czyli boi się wchodzić ponownie w ukałd ze mną? 2 co lub kto powstrzymuje rozwiązanie problemu - walet pałeczek - czyli On sam nie chce kontaktu 3 pierwszy powód powstania zaistniałej sytacji - karta świat - inne plany mnie w nich nie ma? 4 to co ma wpływ na sytuację obecnie - VI kielichów - niepewnośc,tęskni? 5 ukryty sens wydarzeń - VIII pałeczek - ma jakiś wybór ,myśli na nim? 6 to co trzeba zrobić - karta siła - nic mam nie robić pokazać swoją siłę i mieć swoje zdanie? 7 następny krok - karta sąd - czekać?wszystko się wyjasni/ 8 niespodziewane wydarzenia ktróre nas zaskoczą - IV mieczy - nie wiem co to oznacza...izolacja jego odemnie? 9 ostateczny rezultat - I as MONET - spełnienie planów czyli znów razem> Jestem początkująca moja interpretacja brzmi tak chce a się boi nie chce się ponownie zaangażowac , ma wybór ktoś inny ale myśli ...i nie wiem wróci całkowicie odjedzie? jak myślicie proszę o wsparcie bedę wdzieczna Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 08.05.09, 17:16 proszę o pomoc..... Odpowiedz Link
ines113 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 08.05.09, 17:42 Napisalas: "Sygnik. to ja ". Mam pytanie, czy z takim zalozeniem wyciagnelas ta karte, czy wywnioskowalas, ze symbolizuje ona Ciebie juz po wyciagnieciu kart? To moze robic roznice w interpretacji. Kolejna rzecz: "ma wybór ktoś inny"- czy jest to fakt czy Twoje przypuszczenie? I ostatnie pytanie, napisalas: "całkowicie odjedzie". Czy oznacza to, ze on mieszka daleko, albo planuje wyjazd? Wybacz, ze tyle pytan zadaje,ale nie wiem, jak sie ustosunkowac do Twojej interpretacji. Na pewno rozmawialiscie na temat powodu rozstania i przypuszczalnie coc Ci powiedzial, a my tutaj tylko gdybamy, wiec latwo moze sie zatrzec granica miedzy faktami a Twoja interpretacja. Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 08.05.09, 17:56 dzięki za odp. sygnik. to ja - sama wyciągnełam tę kartę ze swiadomością że to ja ma wybór ktoś inny - zakładam że być może kogoś ma nie wiem tego dokładnie ale mogę się mylić "całkowicie odejdzie" - po prostu mnie zostawi i nie bedzie utrzymywał kontaktu, nie nie planuje żadnego wyjazdu powiedział że ma dość i mnie unika ....tak jakby się żegnał Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 09.05.09, 09:29 Proszę ponownie o pomoc czy dobrze interpretuję.. Basia Odpowiedz Link
ines113 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 09.05.09, 10:21 bacha67 napisała: > Postawiłam i proszę o pomoc... > Sygnik. to ja GWIAZDA > 1 zródło problemu - diabeł Jedyne co nam zdradzilas, to to, ze facet "ma dosc". Skoro doszo do rozstania, to czegos na pewno ma dosc, ale na podstawie jednej karty, ktora ma cala mase znaczen (diabel), nie powiem Ci, co dokladnie, jest tu zrodlem problemu. Moge podac swoje skojarzenia, ale nie mylmy czytania cudzych ogolnych rozkladow bez znajomosci faktow i tego, co sie miedzy Wami dzialo z jasnowidzeniem. Nie jestem jasnowidzem i jak sie mam domyslac, co konkretnie moze tu znaczyc diabel, to beda to TYLKO domysly. Ty natomiast wiesz na pewno, co ta karta tu znaczy. Diabla tu polaczylabym z karta swiat i w tym kontekscie odczytala. Oznacza to, ze wydaje mi sie, ze z tego uczucia do niego, chcialas za bardzo miec partnera jakby tylko dla siebie i ograniczyc mu kontakt ze swiatem (tak uogolniajac bardzo), co dla niego moglo sie stac ciezarem. Konkretnie chodzi o sytuacje, gdy partnerka namawia np. zeby zrezygnowac ze spotkania z przyjaciolmi na rzecz wieczoru we dwoje, ona chce sie nim nacieszyc, przytulac caly wieczor, a on czuje sie tym stlamszony i brakuje mu poczucia wolnosci w zwiazku, wyobrazal sobie, ze beda miec chwile tylko dla siebie i swoich zainteresowan, pasji, tylko ze milosc stala sie zbyt toksyczna, bo to on stal sie przedmiotem tej pasji czyli partnerka jego uczynila glownym celem swych zainteresowan. "zaglaskac kotka na smierc"- moze chodzi o cos w tym stylu. Oczywiscie diabel to moze byc tez zdrada i trzecia osoba w zwiazku. Moge tylko zgadywac i wybrac jedno z ogromu znaczen tej karty, wiec moge sie mylic i troche to bez sensu jest, ze ja zgaduje, jak Ty wiesz, o co chodzi. Wlasciwie to biore sie za ten rozklad tylko dlatego, ze zaczelam juz ten temat i widze, ze nikt nie odpowiedzial, ale normalnie jestem za ulatwieniem zycia osobom pomagajacym w interpretacji, zeby nie musialy tracic za wiele ennergii i czasu na domyslanie sie, o co chodzi. > 2 co lub kto powstrzymuje rozwiązanie problemu - walet pałeczek - A co to jest walet w Tarocie Twoim zdaniem? Bo dla jednych to rycerz, a dla innych to paz. Nie lubie tego okreslenia wzietego z kart klasycznych. Zakladam, ze paz. Wydaje mi sie, ze on zareagowal zgodnie ze soba, spontanicznie. Karta ta moze wskazywac na niedojrzalosc jednej ze stron, co utrudnia porozumienie. Mozliwe, ze on w Tobie widzi ta niedojrzalosc, jesli mialabym racje z interpretacja diabla. > 3 pierwszy powód powstania zaistniałej sytacji - karta świat Jakos czuje te karte tu w negatywie czyli zamiast dopelnienia, uwiezienie w swiecie stworzonym tylko dla dwojga. Zamiast rozwoju zwiazku, utkniecie w martwym punkcie, zamiast otwarcia na to co nowe, trzymanie sie starych struktur, ogolnie brak satysfakcji z milosci. Swiat mowi tu jakby- mam wszystko, ale mnie to nie cieszy, dusze sie w tym ukladzie, chce znow przejsc na etap glupca zaczynajacego cos zupelnie nowego. > 4 to co ma wpływ na sytuację obecnie - VI kielichów - > Karta ta potwierdza rozczarowania, poczucie niespelnienia, gorycz, zobojetnienie emocjonalne. On nie widzi mozliwosci zmiany, bo czworka sie zamyka na wszelkie zmiany. > 5 ukryty sens wydarzeń - VIII pałek Karta, ktora jest przeciwienstwem poprzedniego obrazu, ruch, nowe znajomosci, komunikacja, flirty, cieszenie sie zyciem, rozwoj... Mysle, ze tego wlasnie on pragnie dla siebie. Jakos nie mam uczucia, zeby on tu jeszcze pozostawil puste miejsce dla Waszego zwiazku. > 6 to co trzeba zrobić - karta siła Milosci nie da sie na sile utrzymac. Kobieta z karty zwyciezyla popedy zwierza, bo on sam jej sie oddal we wladanie, ona nie musiala uzywac tu sily ani argumentow. Milosc jest takim zwierzem, ktorego nie mozna poskromic na sile, ona moze sie nam oddac tylko dobrowolnie. Dlatego sadze, ze ta karta jako rada mowi- pusc to uczucie wolno, jesli cos ma z tego byc, on musi sam z wlasnej woli, z wlasnego przekonania wrocic do ciebie. > 7 następny krok - karta sąd Karta ta namawia do porozumienia, pojednania, wyjasnienia o co chodzi, do bycia gotowym, zeby wybaczyc i zrozumiec uczucia drugiej osoby. > 8 niespodziewane wydarzenia ktróre nas zaskoczą - IV mieczy On niestety moze rzeczywiscie nie byc chetny do wyjasniania calej sprawy, ale karta ta mowi, ze bardzo powoli i drobnymi kroczkami mozna starac sie uleczyc sytuacje. To moze byc jak powolne wychodzenie z choroby. Nie ma sie co nastawiac, ze nagle zadziala magia i stanie sie cud bez wkladu naszej pracy w ten zwiazek. > 9 ostateczny rezultat - I as MONET Jest to szansa na dowiedzenie sie, co zrobilismy zle. To karta brama, wiec szansa na poprawe i powrot, ale moze nie zostac wykorzystana,jednak lepiej sprobowac, niz potem zalowac, ze sie nie sprobowalo. Patrzac na te karty nie wydaje mi sie, aby szanse na powrot byly wielkie, bo nie podoba mi sie tu karta diabla i jego nastawienie niechetne do powrotu, unikanie porozumienia. Z cala pewnoscia latwo nie bedzie. Zycze Ci powodzenia mimo wszystko Jesli sa tu jakies niezgodnosci, to niestety tak to juz bywa z czytaniem cudzych rozkladow Pozdrawiam Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 09.05.09, 11:11 Dziękuję bardzo za pomoc. mam jeszcze tylko jedno pytanie a czy tan diabeł to również nie oznacza "pociągu do innych kobiet"? niestety On posiada tę cechę i stąd te nieporozumienia między nami... Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 09.05.09, 11:17 wiem jedno ja nic nie bedę już robić mam dość kłamstwa z jego strony nie ma tu zdrady fizycznej ale jest zdrada emocjonalna a mnie to boli nie mogę tego po prostu znieść i te odsuwanie się ode mnie, będę czekać albo sam wróci albo po prostu pożegnam się... Odpowiedz Link
ines113 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 09.05.09, 11:58 Czyli on lubi towarzystwo, Ty pewno jestes zazdrosna. Z partnerem bardziej podobnym do Ciebie byloby Ci latwiej sie dogadac. Prawdopodobnie macie zbyt rozne temperamenty, a ten zwiazek dziala na Ciebie wyniszczajaco. Gdy diabel okresla problem w zwiazku, to zle sie dzieje, bo jest to relacja, ktora negatywnie dziala przynjamniej na jedna osobe. Ale postacie z tej karty maja na tyle luzno zalozone kajdany, zeby sie mogly same wyswobodzic bez niczyjej pomocy. Moim zdaniem odejscie z takiego zwiazku przynosi wiecej korzysci niz tkwienie w nim w nadziei, ze cos sie moze zmienic. Nie wiem, czy on Cie faktycznie zdradza fizycznie czy emocjonalnie, bo diabel moze na to wskazywac, a moze tez mowic, ze Ty jestes bardzo zazdrosna, jednak tak czy inaczej taka sytuacja nie sluzy nikomu, wiec moze nie ma tego zlego (rozstanie), co by na dobre nie wyszlo. Odpowiedz Link
bacha67 Re: Prośba o pomoc w szukaniu odpowiedzi... 09.05.09, 12:52 Jeszcze raz dzięki za pomoc. Odpowiedz Link