Dodaj do ulubionych

Badanie EEG w nocy (Warszawa)

01.05.14, 16:04
Czy gdzieś robią badanie EEG dziecku w nocy (po 22)? Prywatnie lub w szpitalu na NFZ? Mam dziecko z ogromnymi zaburzeniami snu. Początkowy sen od 22 do 2 w nocy jest lekki, ale jest. Potem ok 2-3 dziecko się wybudza i nie śpi po 3-4 godziny.

Chcę mu powtórzyć eeg (pierwsze prawidłowe miał 3 latat temu), ale stricte chodzi mi o zapis nocny i to najlepiej o tej 2-3 w nocy, kiedy mi dziekco się wybudza. Bo wczesniej jak normalnie śpi, to chyba nie ma sensu badać?
Obserwuj wątek
    • leabergmann Re: Badanie EEG w nocy (Warszawa) 03.11.15, 00:01
      tak można zrobić prywatnie badanie w nocy w domu lub w EEG Instytucie w Warszawie, wspaniale panie techniczki potrafią śpiewając kołysanki usypiać dziecko
    • martaa327 Re: Badanie EEG w nocy (Warszawa) 09.03.17, 16:07
      Polecam EEG w Instytucie Inversa! Ostatnio przemiły technik przyjechał do mojej córki w środku nocy (bo inaczej nie chciała zasnąć) i wyniki były już na drugi dzień. Cena też jest bardzo atrakcyjna...
    • idea22 Re: Badanie EEG w nocy (Warszawa) 23.08.21, 16:03
      dzień dobry, zaburzenia snu z obudzeniem się wykrywa badanie polisomnograficzne lub wideo-graficzne z zapisem nocnym, robi się w szpitalu, bo to drogie badanie przez wiele godzin. Niekiedy nawet takie wielogodzinne badanie nie wniesie nic dodatkowo do rozpoznania, potwierdzi tylko wybudzanie nocne, bowiem problem ma podłoże psychologiczne czy wychowawcze .Znacznie częściej wykonują się badania EEG we śnie dziennym po specjalnym przygotowaniu do takiego snu, najczęściej stosuje się tzw. pozbawienie całego lub części snu nocnego przed badaniem snu w dzień. Oczywiście, czas niespania zależy od wieku dziecka, większe dzieci nie śpią całą noc, małe dzieci tylko kilka godzin.
      Badanie EEG we śnie w dzień pomoże odkryć wiele zaburzeń neurologicznych, które mogą być związane z budzeniem się w nocy i znamiennie częściej takie badanie się przeprowadza. Badanie EEG we śnie u dzieci wykonuje np. EEG Instytut w Warszawie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka