ciokolate
11.05.11, 23:07
mam problem z moim psiakiem otoz nie chce jesc suchej karmy:/
royala shih tzu junior wyzyguje (Sprawdzilam kilka razy) eukanube tez nie je niewiem co robic poki co pedigree dla szczeniat puszki mu daje te mokre konserwki i mleko do picia bez laktozy odtłuszczone, bo wody tez pic nie chce:(
potrafi pol dnia ziajac przed pelną miską wody i sie nie napije a naleje mleka to z pol litry na raz wciagnie...
wet kazal przeglodzic, postawic miske ze bedzie jadl i doopa, nie jadl caly dzien miska z granulatem nietknieta niemal, a gdy my jemy piszczy i szału dostaje wiadomo głodny -ale nie chce mu dawac ludzkiego jedzenia, chociaz w koncu sie zlitowałam bo przeciez caly dzien nie jadl i udko z rosolu dalam pokrojone w kosteczke miesko:( zezarł w minute taki byl glodny... chcialabym aby jadl granulki chocby dlatego ze wet mowi ze zawierają wszystkie niezbedne skladniki i nie trzeba sie martwic o witaminy itd no i przez ryjek nie ukrywam, ma biały łebek wiec nie brudziłby sie tak jak jedząc mokre jedzenie ale i tu problem bo nie nie chce zadnych granulek jesc -tak zeby stanac kolo miski i sie najesc, wezmie kilka przekąsi i tyle...
jak sobie radzić? piesio ma 4 miesiace u mnie od 1.5miesiaca przez ten czas nie robie nic innego tylko co chwile zarcie kupuje nowe ze moze to bedzie mu smakowac i doopa tylko kase trace:/ konczy sie tak ze je konserwe albo cos ludzkiego gotuje zwykle kurczak z ryzem i tarta marchewką :(((
wet mowi ze wszystko z nim w porzadku, ja tez nei widze po nim zeby byl chory (i np dlatego nie chcial jesc) pozatym zżera wszystko inne co ma w zasiegu wzroku, meble, gazety, plastik, wszystko, bawi sie chetnie i najlpeiej caly dzien, nawet teraz siedzi obok mnie podszczypuje (Cale rece mam w siniakach jak cpunka przez te szczypawke) nic a nic nie przypomina slodkich psiaczkow o ktorych piszecie...
czesac tez sie nie daje, gryzie mnie jak przyzwyczajalyscie swoje psiaki do czesania?
jego ojciec zdobywa nagrody na wystawach ma siersc do samej ziemi papiloty non stop zeby sie nie łamał włos a ta cholera nawet sobie głupiego kucyka nie da zrobic...
i jeszcze jedno zeby nie zakladac nowych watkow -ile powinien wazyc 4miesiczny piesek?
z gory dzieki za wszystkie rady...