kamcia2212 26.01.12, 16:38 Zastanawiam się nad zmianą karmy dla mojego 6 miesięcznego Timona, dajemy mu royala ale nie chętnie ją zjada. Jakie macie opinie o innych karmach? Jakiej innej firmy mogłabym mu zacząc kupować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda79pn Re: Jaka karma? 26.01.12, 17:35 ja daję purinę, bo taką karmę dostawał zanim go kupiłam, wiem że do najlepszych nie należy, ale nasza pani wet oraz fryzjerka stwierdziły, że purina wcale złą karmą nie jest i jak mu służy (ma ładne włosy, nie ma żadnych zmian na skórze ani problemów z trawieniem) to niech sobie spokojnie ją nadal je. Odpowiedz Link
toffik-kk Re: Jaka karma? 26.01.12, 18:15 A jakiego royala dajesz bo ja dawałam dla wszystkich małych ras i nie jadł chętnie a teraz daję tą dla shih tzu i bardzo chętnie je Odpowiedz Link
kamcia2212 Re: Jaka karma? 26.01.12, 19:32 Daje różne, shih tzu, dla małych ras, chihuahua i żadna mu nie smakuje. Odpowiedz Link
adzikkkkk Re: Jaka karma? 26.01.12, 19:50 Ja dawałam Eukanubę dla małych ras z kurczakiem i bardzo chętnie jadły. Royal wbrew pozorom wcale nie jest już taki super. Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 27.01.12, 10:14 Adzik ma rację, Royal ma furę dosmaczaczy i stracił dobrą opinie u wielu hodowców. Ja zmieniłam na Purinę Pro Plan z indykiem i jest super jak na razie:). Kakadu sprowadza też Symply, nową karmę i podaję ja maluszkom(też z indykiem). Jedzą chętnie, mamusia też. Fajnie z Symply jest, bo jak nie posmakuje psu można zwrócić i wymienić na inną. Ja nie zwróciłam, bo maluszki jedzą:). Polecam ją z czystym sumieniem:). Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
iwona.jg Re: Jaka karma? 31.01.12, 09:16 O tych dodatkach smakowych w royalu sama sie przekonałam. Moj Młody od szczeniaczka byl na Royalu, jadł baaardzo chętnie. No ale przyszedł czas na zmiany ( spowodowane gł. opiniami o karmie; Figiel zaczął się też drapać - postanowiłam odstawić kurczaka). No i gehenna. Pies obrażony, nie chce jeść - patrzy w miskę i w oczy :P Nie poddaję się jednak, mieszam karmy stopniowo zwiększając ilość Puriny Pro. Mam nadzieje,że się wreszcie przyzwyczai :) Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 31.01.12, 15:03 Masz rację, nie poddawaj się. Moje jedzą chętnie Symply(indyk + ryż), bo jeszcze nie udało mi sie dostać tego indyka dla szczeniąt z Puriny Pro Plan. Lila wcina Indyka z Puriny Pro i jest okey. Obie dziewczyny przestają się drapać. Pozdrawiam Ania z dziewczynami:) Odpowiedz Link
maria0511 Re: Jaka karma? 31.01.12, 22:58 Aniu co jeszcze podajesz dziewczyną oprócz Puriny Pro bo mi już ręce opadają przez to drapanie podawałam Hypoalergenic Royala i też nic kupiłam teraz Acanę z jagnięciną ale nie bardzo to je chcę się wybrać do weta. żeby sprawdził zatoki około odbytowe Ada była z Tosią i wetka oczyściła je bo z tego powodu się drapała,te nasze księżniczki są bardzo delikatne z poprzednimi pieskami nie było tyle kłopotu, nie było kiedyś nawet suchej karmy . Pozdrawiam Maria Odpowiedz Link
adzikkkkk Re: Jaka karma? 01.02.12, 16:21 Ja dzisiaj dostałam próbkę jakiejś karmy Kira Protect z rybą. To jest karma dla alergików. Ta ryba mnie trochę zniechęciła, ale dalam dziewczynom spróbować i teraz chodzą za mną krok w krok bo chcą jeszcze. Znalazłam ją na allegro. 165kg około 150zl więc niedrogo, ale nie znam opinii na jej temat. Co do gruczołów, to zobacz sama czy ma zapchane. Ja Misi sama oczyszczam. Wystarczy podnieść ogon i delikatnie naciskać palcem wskazującym i kciukiem dookoła odbytu. Jak poczujesz jakąś gulkę to naciśnij i powinno wylecieć, czasem to strzela na odległość więc najlepiej w wannie. No i trochę śmierdzi:) a raczej okrutnie cuchnie... Odpowiedz Link
maria0511 Re: Jaka karma? 13.02.12, 20:24 W patek byłam u weta.oczyścił zatoki było sporo wydzieliny dostała zastrzyk przeciw- uczuleniowy i zabezpieczenie na pchełki.Wprowadziłam karmę Purinę Pro Plan z indykiem zakaz w domu podawania czegokolwiek z kurczaka i innych rzeczy dotyczy męża bo przed nim siedzi jak on je, czy coś pomoże na to drapanie zobaczymy.Już drugi raz robił to wet. muszę się nauczyć sama tak jak Ada mi pisałaś. Pozdrawiam Maria Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 14.02.12, 08:31 Maria ciężko będzie, znam ten ból z jedzącym mężem i oczami pełnymi ,,głodu". Moje drapią się mniej od kiedy zmieniłam karmę i przestałam ubierać dziewczyny jak jest temperatura w miarę, czyli ubieram dopiero poniżej -10 stopni. Im chyba naprawdę jest gorąco, widzę jak w domu siedzą non stop pod balkonem(specjalnie rozszczelniam). Co do nauki oczyszczania gruczołów to nauczysz się. Ja też sama to robię czasem przed kąpielą i mam spokój. Pozdrawiamy z dziewczynami Ania Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 01.02.12, 16:37 Kochanie ja podaję jeszcze Symply, tą nową karmę. Jest z jagnięciną, i z indykiem też. Mała ją wcina, i wczoraj też lekarka powiedziała mi że mogę podawać małej Purinę Pro Plan z indykiem dla dorosłych małych ras. Więc sypię małej też tą Lili karmę:). Jedzą i jeszcze nieco się podrapują, ale to musi potrwać, tak powiedział lekarz. Musi,,wyparować" ten kurczak z Royala. Jest jednak dużo lepiej, bo Fabia okropnie się czochrała, aż szukałam pcheł:). Daję jej też wapno, to dla niemowląt. Mysle że będzie lepiej z dnia na dzień:). Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
ineger22 Re: Jaka karma? 12.02.12, 00:02 A koniecznie musi być karma? Bo przecież pies, chociaż trochę różni się od człowieka, to organizm ma w sumie podobny, więc jeśli jedzenie takiej karmy jest niewskazane dla człowieka, to nie widzę racji, dla której miałoby być wskazane dla psa... Zoomia.pl, miejsce gdzie [url=http://zoomia.pl/oferty/psy.html]psy[/url] znajdują kochających właścicieli. Odpowiedz Link
wyga5 Re: Jaka karma? 16.02.12, 11:16 Ja chyba nigdzie nie znalazłem lepszej karmy od tej oferowanej przez e-karma.pl Najbardziej się boje faszerowania psa świństwami i bezwartościowym zbożem, a tam udaje się im zadbać o jakość, więc można bez stresów dawać takie jedzenie zwierzakowi. Odpowiedz Link
agnieszka200211 Re: Jaka karma? 20.02.12, 13:14 a co sadzcie o karmie brit? moj psiak zaczal drapac sie, podejrzewam ze od royala, wiec za namowa pani w zoologicznym kupilam brit- hipoalergiczna. waszym zdaniem godna jest uwagi? Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 21.02.12, 17:11 Przyznam widziałam tą karmę w zoologu ale mnie poleciły Purinę Pro Plan i Symply(obie z indykiem, ale jest i z jagnięciną). Podaję je i jestem zadowolona:). Britu nie znam. Może sprawdz opinie w google. Ania. Odpowiedz Link
izabella7575 Re: Jaka karma? 23.02.12, 19:51 Moim zdaniem Acana będzie najlepsza keko.pl/pl/karma-sucha-dla-psa-acana-puppy-small-breed-2-27kg.html Odpowiedz Link
agnieszka200211 Re: Jaka karma? 23.02.12, 20:39 dzięki bardzo :) zauważyłam, ze teraz ma luźniejsze kupki, nie wiem czy to może być od tej karmy?na początku dostawał mieszaną z royalem, teraz już je tylko brit Odpowiedz Link
agnieszka200211 Re: Jaka karma? 23.02.12, 21:59 a jeszcze mam pytanie odnośnie cen karm. byłam dziś w zoologicznym gdzie sprzedawane są na kilogramy i tak np. 1 kg acany-20zl, royala-15zł, eukanuby-10zł. bardzo tanie te karmy! co mnie bardzo zdziwiło, może Wy- bardziej zapoznane z tym tematem orientujecie się czy te karmy są tak dobre jak te już zapakowane Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 24.02.12, 09:30 Ja bym tego nie kupiła, nim bym nie sprawdziła co z tymi cenami. Może maja promocję, a może konczy się termin ważności. Ja kupowałam w sklepie ale ceny były dużo wyższe, choć sklep należy do tych z przyzwoitymi cenami. Kupuję jednak najchętniej na allegro i w Telekarmie, czyli przez net. Paczki są zawsze dobrze oznaczone i maja termin ważności. Cena też jest atrakcyjniejsza:) Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
1andzika Re: Jaka karma? 04.03.12, 22:12 dziewczyny, kupiłam nową karmę dla mojego 13 tyg malucha allegro.pl/pronature-original-puppy-lamb-rice-2-72kg-i2112846656.html tylko ja płaciłam 55zł poza tym wszystko się zgadza. Zastanawia mnie jednak czy te kawałki nie są za duże jak na takiego malucha (choć napisali wszystkie rasy)moczę w wodzie ale to jest cholernie twarde, co sądzicie o tej karmie? Odpowiedz Link
adzikkkkk Re: Jaka karma? 04.03.12, 22:17 Nie znam tej karmy, także nie wiem czy jest dobra, ale faktycznie zwykle przy karmach dla wszystkich ras kawałki są duże. Dlatego warto wybierać te dla małych ras to wtedy są malutkie kawałeczki. Dobrze, że moczysz w wodzie. Moje psy na przykład są czasem bardzo łapczywe i połykają w całości a później wymiotują, więc podejrzewam, że z dużymi kawalkami byłby jeszcze większy problem. Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 05.03.12, 10:18 Ja również tej karmy nie znam, ja podaję Symply z ryżem i indykiem, oraz Purinę Pro Plan. Symply dla szczeniąt też ma spore te granulki, ale myślę że jak się namoczy na 20-30 minut to każdy psiak da radę. Puriny dla szczeniąt z indykiem niestety nie spotkałam u nas, ale moja młodsza ma 6 m-c więc nie ma problemu. Można jej już podawać, nie zaszkodzi jej:). Ania. Odpowiedz Link
anita_nr1 Re: Jaka karma? - DO AN3CZKI2 :) 05.03.12, 14:11 Aniu , ja kupiłam ostatnio tę Purinę Pro Plan dla dorosłych wrażliwych psów, ale była tylko z kurczakiem i z lłososiem, więc wzięłam tę drugą, bo boje się, że jak nie wyeliminuje kurczaka z diety małej to dalej będą te zacieki :( no ia tak wsypałam kilka ziarenek do Royala no mała ciekawska podchodziła chyba z 5 razy do miski brała po jednym ziarenku (dosc duże granulki) i zanosiła na dywan, podziubała posliniła no i zjadła ale nie tak od razu trwało to jakies 30 minu jedzenie tych 5 ziarenek ;) więc sama nie wiem czy jej smakuje czy nie, zamówiłam tę nową karmę dla małych ras z indykiem mają mi zamówić więc zobzcymy jak zmieszam jeszcze z tą :) Aniu po jakim czasie małej zaczęły zmniejszać się te zacieki ? pozdrawiam z Laylą :) Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? - DO AN3CZKI2 :) 05.03.12, 18:33 Anitko witaj U mojej zacieki zaczęły blednąć po kilku tygodniach(miała koszmarne rudo-bordowe dosłownie). Z brzuszka przebarwienia w ogóle już zniknęły, a miała też okropne. Oczy już wyglądają dużo lepiej, i okolice pysia też, a było paskudnie. Używam też Borasolu, i Hery(żelu). Mam nadzieję ze zniknie to świństwo do końca. Co do karmy to ja podaję moim obu Indyka dla ras małych z Puriny Pro Plan i Symply też z indykiem. Planuję też kupić jagnięcinę z ryżem, tak dla odmiany. Do karm z rybą nie mam zaufania, Kupiłam kiedyś acanę i moja nie ruszyła , mimo że rybę jak jej zrobię sama uwielbia. Pozdrawiam Ania z Fabią i Lilą. Odpowiedz Link
adinka11 Re: Jaka karma? - DO AN3CZKI2 :) 06.03.12, 10:34 Cześć, przepraszam, że się wtrącę, ale kilka swoich groszówek dorzucę :) mieliśmy na samym początku dawno temu purine pro plan właśnie z łososiem (bardzo intensywnie pachnie), Lucky pierwsze kilka dni tak średnio się spieszyl do jedzenia a potem znikała z miski ledwo po zapełnieniu jej :) może musiał się przyzwyczaić z kurczaka do innego smaku i zapachu, bo póki go nie wzięłam to dostawał zwykłą purine z kurakiem. Potem jak miewał czasem (bardzo rzadko, ale jednak) foszki, że nie chciał jeść to mu rzucałam po jednym czy po dwa "chrupki" i bardzo chętnie je zjadał i czekał aż mu podrzucę następne, trochę w formie zabawy go dokarmiałam i działało :) oczywiscie odległość między nami było może 0,5 max. 1metr :) Zrezygnowałam z tej karmy ze względu na ten intensywny zapach... bo tak to myslę, że była ok. Świądy małego zaczynały ustepować przy tej karmie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marta13sar Re: Jaka karma? 06.03.12, 12:36 NIestety moja AMber jest bardzo wybredna. Od jakiegoś czasu kupuję jej puszki Rinti. Ze względu na jej alergię i ostatnie problemy żołądkowe dostaje takie puszki: www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rinti/rinti_saszetki/58733 . Mam nadzieję, że jest to dobra karma, nie rozmawiałam o tym z wetem. Kiedyś kupiłam jej karmę z sercami tej firmy i były całe serduszka, więc chyba jest ok. Młoda to pałaszuje. Animody nie może, bo coś jest w składzie, co ją bardzo uczula (nawet jeśli nie kupuję kurczaka). Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 06.03.12, 18:52 Marta puszki są super, też chyba zamówię, fajne smaki, znaczy skład. Ja gotuje serca indyka z filetem z indyka i też się zajadają. Wychodzi jednak to dość drogo, śmiejemy się ze na mięso dla małych wydajemy więcej jak na nas:). Wolę jednak nie ryzykować i karmić je nadal tak jak dotychczas, dostają rano suchą z animondą a po południu gotowane. Przyznam jednak że mała znowu coś się podrapuje. Nic jednak nie cuduję, czekam co będzie dalej. Może jej faktycznie za gorąco i dlatego?, sama już nie wiem. Kurcze a może ta animonda jej szkodzi, choć nie dostaje nic z kurczakiem. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
cccykoria Re: Jaka karma? 08.03.12, 11:30 marta13sar napisała: > NIestety moja AMber jest bardzo wybredna. Od jakiegoś czasu kupuję jej puszki Rinti. Ze względu na jej alergię i ostatnie problemy żołądkowe dostaje takie puszki: www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rinti/rinti_saszetki/58733 . Mam nadzieję, że jest to dobra karma, nie rozmawiałam o tym z wetem. Kiedyś kupiłam jej karmę z sercami tej firmy i były całe serduszka, więc chyba jest ok. Młoda to pałaszuje. Animody nie może, bo coś jest w składzie, co ją bardzo uczula (nawet jeśli nie kupuję kurczaka). rinti kupowałam frediemu jak jadł RC,(chyba ponad roku temu) i od tych puszek zaczynałam. Tak do końca nie wiem co było przyczyną kłopotów "jelitowych", czy sam RC? , czy też rinti. U mnie w zoologu tylko wersja chyba 300gr ,dawałam przez 3 dni potem większość puszki oddawałam sąsiadki pieskom, które wmoitły zaraz:) tej co linkujesz nie ma. cesar, coś nie tak. Ostatnio kupiłam wołowinkę w sosie i po otwarciu smród i zamiast sosu woda a mam porównanie bo fredi je już dosyć długo cesarka. teraz kupuję cesara na parze różne " smaki", ale lepiej mu podchodzila te w sosie.Myślę, czy aby to nie jakieś odrzuty bo taniej? zdarzyło mi się oddać bo był bombaż a data przydatności oki. może doradzi ktoś jeszcze z jakiej formy kupować puszki?, animondy też fredi nie tolerował? samej suchej karmy nie ruszy tylko z dosmaczaniem:) Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 08.03.12, 12:03 Mam to samo, cezar uczulił moją mała chyba też, no ręce mi opadają do małej. Ona nie wybrzydza, je ładnie, ale kurcze wraca drapanie. Będę ją szczepić , to zapytam co dalej robić. Dziś też zwymiotowała całe jedzonko:(, poobserwuję ją dalej. Może tylko za dużo zjadła. Oby, bo lada dzień ide do szpitala i nie chciała bym zostawiać chorej:(. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
cccykoria Re: Jaka karma? 08.03.12, 17:48 an3czka2 napisała: > Mam to samo, cezar uczulił moją mała chyba też, no ręce mi opadają do małej. On > a nie wybrzydza, je ładnie, ale kurcze wraca drapanie. Będę ją szczepić , to za > pytam co dalej robić. Dziś też zwymiotowała całe jedzonko:(, poobserwuję ją dal > ej. Może tylko za dużo zjadła. Oby, bo lada dzień ide do szpitala i nie chciała > bym zostawiać chorej:(. Pozdrawiam Ania. Aniu od kiedy daję acanę z jabłkiem klopoty z drapaniem i problemami żołądkowymi się skończyły.Tylko teraz problem z puszkami.Po cesarze fredi też nie drapie tylko coś nie tak z tymi puszkami.Muszę iść do zoologa i kupię na próbę tą wołowinę i porównam z tą z rossmana.Kużwa kupiłam zapas i muszę wywalić, bo boję się dać sąsiadki pieskom a nie wymienią bo nie mam paragonu. fredi jak coś zwymiotuje to wiem, że mu nie pasuje.Wczoraj do wieczora nic nie jadł, burczało mu w jelitkach(kupcia normalnie zielona ze śluzem ) a chyba załatwilam go przysmakiem czyszczącym zęby, firmy nie pamiętam ale kupiłam na próbę jeden, był tam "namalowany" york. Przy okazji się przejdę zobaczyć jaki skład był w nim. ostatnio zwymiotowal po pro plan gryzakach (kupiłam na próbę jeden z paczki ) i jestem tak wciekła bo babka czytała mi skład a nie wiedzialam, że tam byl kurczak a co mu zaszkodzio nie wiem? czy to ten "kurczak" to te www.abckarma.pl/o/3290/purina-pro-plan-dental-pro-bar-150g.html fredi ma tak delikatby żołądek, że muszę uważać. Weka itp wyeliminowałam, chociaż jest cięzko jak człowiek je. to już mam sprawdzone nie może jeść i zakaz dla męża aby mu dawał:) Aniu może jakieś nagródki, gryzaki itp dawałaś? a może nie gryzie karmy tylko połyka, chodzi mi tu o wymioty, frediemu zdarzało się. kiedyś kupiłam wafle ryżowe i dałam frediemu trochu na smaka i oczywiście zwymiotował , sam ryż w wymiocinach, ale człowiek jest tępy:) Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 09.03.12, 08:57 Słonko moje jako nagrodę dostają zwykłe psie biszkopty, lub owoce. Na razie całkowicie zrezygnowałam z typowych smakołyków. Bardzo lubią strusinki(z zawartością strusia). Co do gryzaków do czyszczenia zębów to kiedyś mój wet powiedział mi że najlepsze są te Gren...nie pamietam nazwy. To takie zielone szczotki do zębów. Swoim czasem kupuję, ale te duże, bo małe to znikają w minutę. Jak będę w swoim ulubionym sklepie, to zapytam Oli jak się firma nazywa. Mała na szczęście się uspokoiła i nie wymiotuje już. Musiała się przejeść. Moim się to w ogóle rzadko zdarza wymiotować. Z cezarów zrezygnowałam całkowicie, . Pilnuję też famili z dokarmianiem:). Może to coś da .Połykanie , to znam mój poprzedni łykał jak ryba wszystko, byle szybko zjeść:), i efekt był podobny jak u fredka:). Może postaraj się mu zwolnić tępo jedzenia:), choć nie bardzo wiem jak. Mojemu minęło to z wiekiem dopiero. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
anita_nr1 Re: Jaka karma? - DO AN3CZKI2 :) 06.03.12, 14:31 Dzięki dziewczyny za rady, czekam aż przyjdzie ta karma z indykiem zobaczymy jak będzie jadła, na szczęscie te opakowanie co kupiłam ma tylko 800 g, więc nawet jakby nie chciała jeść to jakoś to przeżyje, tę z indykiem też zamówiłam takie małe, więc zobaczymy ;) pozdrawiam !!!!!! Odpowiedz Link
kamcia2212 Re: Jaka karma? 07.03.12, 16:30 Ja już nie mam pomysłu jaką karmę mu kupować, royala nie je moja mama caly czas kupuje inne karmy bo żadnych nie zjada, karma może leżeć pół dnia w misce i nawet sie nie obejrzy za nią. obecnie kupilismy mu hills'a i też nie chce jeść, może macie jakieś pomysły co mu dawać? Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 07.03.12, 16:57 Kamcia a może go przegłodzić nieco:). Podaj karmę, niech postoi 10 minut i jak nie ruszy zabierz. Następnym razem to samo. Oczywiście nie podawaj nic w zamian. Jeśli to dorosły piesio to mu mała głodówka nie zaszkodzi, byle by pił wodę. Ania. Odpowiedz Link
marta13sar Re: Jaka karma? 10.03.12, 09:50 Hej dziewczyny. Wczoraj kupiłam u weta takie cudo. www.royal-canin.pl/produkty,18/dla-psow,20/mini-exigent,5987.html Podobno rewelacja dla wszystkich niejadków. Faktycznie moja Amber zajadała, aż jej się uszy trzęsły. Zjadła porcję i chciała jeszcze. NIe bardzo znam się, ale mam nadzieję, że jest to dobra pełnowartościowa karma. Odpowiedz Link
an3czka2 Re: Jaka karma? 10.03.12, 10:22 U mnie odpada, kurczak znowu:). W ogóle mi ręce opadają, bo mała znowu się czochra, ja już nie wiem co jest grane. Zero zmian na skórze, a czochra się i już. Odpchlona, 3 tygodnie temu, odrobaczona, uszy okey a wszystko nawróciło(karmę też zmieniłam). Noc dosłownie horror, zero spania:(, jadę z nią chyba w poniedziałek znowu do weta. Pozdrawiam Ania. Odpowiedz Link
kami_aicha Re: Jaka karma? 15.03.12, 22:59 ja podawałam cały czas od początku royala, teraz moje maleństwo skończy 11mc i chciałam coś zmienić, bo tyle się nasłuchałam o różnych firmach... :/ ale od osób, które się znają na rzeczy dowiedziałam się, że najlepiej suchą karmę stosować jako dodatek do gotowanego mięsa. Więc przeszłam na dietę mięsną i jestem zadowolona, a shih tzu to nie dog niemiecki więc jak ugotuję np garnek serc i żołądków to starczy na cały tydzień :) Odpowiedz Link
iwona.jg Re: Jaka karma? 16.03.12, 08:11 Kami a nie psuje Ci się to jedzenie z góry ugotowane na tydzień? Ja to mam obawy,że byłoby juz nieświeże... Dlatego mój Młodzieniec dostaje suchą karmę jako podstawę, do tego puszki ( animonda i belcando ( znacie? - ostatnio kupiłam pierwszy raz, bo skład zachęcający - puszka po otworzeniu tez wygląda b. dobrze - duże kawałki mięsa ( serduszka) + ryż + pomidory). Do tego dodaję warzywa i owoce, biały serek i jogurty. Mój pies szaleje za nabiałem - mam wrażenie że gdyby miał do wyboru mięso i jogurt - rzuciłby się na jogurt. Odpowiedz Link
kami_aicha Re: Jaka karma? 16.03.12, 10:07 nie psuje się :) jak mięsko ostygnie, kroję na mniejsze kawałki i wkładam we woreczki. Te woreczki zawiązuję, i wkładam do zamrażarki. I np rano jak wstaję, wyciągam 1 porcję i kładę na okno żeby się rozmroziło (bo mikrofalówka nie jest dobra do rozmrażania mięska dla psa -tak uważam). Zazwyczaj taka porcja jest na 2x więc to co zostanie wkładam do lodówki i daję jeszcze późnym popołudniem albo na wieczór. Stosuję to od niedawna ale widzę że moja Aicha jest bardzo zadowolona a suchą karmę zostawia raczej starszemu psu ;) Odpowiedz Link
maria0511 Re: Jaka karma? 16.03.12, 11:36 Wczoraj też kupiłam w moim sklepie zool.tak mi pani poradziła puszkę Belcando z jagnięciną_ryż + pomidory tylko to są jak na nasze maluchy trochę duże opakowania ale jakby się przestała drapać to warto spróbować bo animonda ją uczula po prostu ręce opadają nie wiadomo co podawać. Pozdrawiam M.M. P.S.jeszcze jej nie dałam z tej puszki więc nie wiem jak wygląda w środku. Odpowiedz Link
kami_aicha Re: Jaka karma? 16.03.12, 12:30 jak chodzi o jedzenie kupowane w sklepach zoologicznych to ja mam duuuży dystans, bo zazwyczaj sprzedawca robi z siebie wielkiego znawcę, a kupujący w to wierzą. ale tak naprawdę im chodzi o to, żeby jak najwięcej sprzedać produktów ze sklepu... niestety ja tego doświadczyłam stąd polecam gotowane mięso, bo jest bez przypraw i jeszcze nie słyszałam, żeby pies był uczulony na gotowane mięso... Odpowiedz Link
iwona.jg Re: Jaka karma? 16.03.12, 12:50 Mojemu straaaasznie smakowała. A puszki dostępne są w dwóch rozmiarach Odpowiedz Link
damia73333 Re: Jaka karma? 28.04.17, 11:16 Ja od jakiegoś czasu stosuje karmy uniqnordicgold, sa to karmy oparte o naturalne składniki, polecam poczytać wiecej info na stronie uniqnordicgold.pl/ . Pozdrawiam, Odpowiedz Link
becia234 Re: Jaka karma? 24.01.19, 09:36 Moze bozity ? Karma ma dobry skład nie zawiera GMO i zbędnych konserwantow . Odpowiedz Link
shihtzaki Re: Jaka karma? 27.02.19, 16:28 W sklepie dla Shih tzu znajdziesz karmy przeznaczone albo dla shih tzu albo dla psów małych ras shihtzu.com.pl/sklep/sucha-karma/ Ogólnie Brit jest dobry hipoalergiczny albo też tak jak u nas w domu Acana Odpowiedz Link