Dodaj do ulubionych

boi sie w jak jest ciemno?

26.05.14, 22:17
Moj psiurek zawsze jest 1 do zabawy, do ludzi leci jak szalony, do pieskow tym bardziej (na szczecie juz z dystansem a nie wlazi np amstafowi na glowe), ale wieczorem jak z nim wychodze to jest nie do poznania, zauwazylam to juz miesiac temu, myslalam ze mu minie, ale nie...mam wrazenie ze jest jakis taki niespokojny garnie sie do psow ale za chwile szczeka ucieka za cholere nie moge go uciszyc, a jak widzi z daleka ze ktos idzie w nasza strone, jest to samo, od razu szczeka! Dzis nawet 2 znajome pieski spotkalismy na ostatnim sparerku przed spaniem, a ten jak szalony szczekoli! niby do nich podchodzi, a kiedy pies sie odwrocil w jego strone ten od razu ryk... i to sie zdarza wlasnie tylko kiedy jest ciemno...w dzien NIGDY! ba! wogole nie szczeka! moze bym zrozumiala gdyby nie znal tych psow, ale zna i to tez male pieski-jamnik i suczka shih... taka pipa sie z niego robi wieczorem...ma ktos pomysl?
Obserwuj wątek
    • maria0511 Re: boi sie w jak jest ciemno? 27.05.14, 12:24
      Moja Boni ma cztery lata na spacer w dzień chodzi bez smyczy na drugiej stronie mamy las wbiega radośnie,ale wieczorem jak jest ciemno [lampy palą się na ulicy] to bez smyczy się nie ruszy usiądzie na tyłku i ani kroku do przodu a nie wchodzimy do lasu mam wrażenie że się boi więc chodzimy przed spaniem na smyczy. Pozdrawiam Maria
      • an3czka2 Re: boi sie w jak jest ciemno? 28.05.14, 11:21
        To chyba u większości psów występuje, psy po prostu wieczorem gorzej widzą i nie czują się pewnie. U mnie Lila się nie boi, ale Fabcia wręcz zapiera się pod bramą, bonie chce iść na spacer. W dzień chodzą chętnie, bawią się ładnie. Staraj się go wyciszyć, bo szczekanie może sprowokować innego psa.
        Pozdrawiam Ania.
        • paulamu Re: boi sie w jak jest ciemno? 28.05.14, 13:10
          Na szczescie w de praktycznie wszystkie psy sa po szkole, wogole nie reaguja na szczekanie czy zaczepki...wyciszam go wtedy znow probuje podejsc, medra ogonkiem moment i znow to samo-ogon pod tylek i szczeka heh a wczoraj to przesadzil, na kotytarxu mamy takie porecze od drzwi do drzwi przez cala dlugosc i ludzie wieszaja parasolki, przypinaja wozki,rowery...i mimo zapalonego swiatla maly zerknal na parasolke i stojace pod drzwiami buty zrobil ambaras... podeszlam z nim do tych drzwi zeby zobaczyl ze to nic a on niby chcial ale zapieral sie i poburkiwal...
          • an3czka2 Re: boi sie w jak jest ciemno? 28.05.14, 18:55
            Psiaki tak mają :). Ostatnio mieliśmy ubaw, bo koleżanki sunia tak ujadała na kosz na śmieci na podwórku, reagowała jak twój. Nie chciała nawet podejść bliżej, aby się przekonać co to jest.
            Pozdrawiam Ania
    • malinaaaa_98 Re: boi sie w jak jest ciemno? 22.11.22, 05:26
      Tak ,psy moga sie bac ciemnosci, jesli wykazuje oznaki ze sie boi - nie chce isc w ciemny las, piszczy lub jeczy to nalezy go nauczyc i pokazac ze nie ma sie czego bac. byc moze ma jakies zle wspomnienia. istnieje tez opcja ze ma pogorszony wzrok i nie czuje sie pewnie, bo nie widzi wszystkiego dobrze

polecam artykul
      zoopedia.pl/czy-psy-moga-bac-sie-ciemnosci/
    • mamtrzykotyidwato5 Re: boi sie w jak jest ciemno? 02.06.23, 21:28
      Ja bym sprawdziła oczy u psiego okulisty, bo może on po ciemku źle widzi i dlatego się boi, bo wszystko wydaje mu się obce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka