Dodaj do ulubionych

wyjątkowo leniwy shihtzu :) ?

07.09.14, 15:12
Cześć wszystkim. Mam drugiego shihtzka chłopca i mam z nim problem. Mały jest wyjątkowym leniuchem. Nie chce się bawić , nie chce aportować czasami jak idziemy na spacer kładzie się na ziemi i nie chce chodzić. Nadmieniam , że Lusia mój pierwszy shihtzu to wulkan energiii i nie rozumiem jaka może być przyczyna tak dziwnego zachowania . Mały ma 5 miesięcy a mam go od 9 tygodnia życia. Boję się czy to może jakaś anemia - pomysły na zachęty do zabawy już mi się kończą. Jeżeli ktoś słyszał o podobnym przypadku - proszę o wpisy.
Obserwuj wątek
    • agamatik Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 07.09.14, 20:44
      Witam. Może powinnaś zrobiś maluchowi podstawowe badania krwi, mocz. Najlepiej zapytaj weterynarza. Ja mogę jedynie powiedzieć, że moja suczka w chwili obecnej ma 1 i 2 miesiące i jest również bardzo leniwa. Rano śpi do 10 potem na siłę ją muszę wyprowadzać na spacer a i tam zrobi co musi i ucieka do domu spać :-) w ciągu dnia pobawi sie ale niedługo ok. 15 min. i drzemka. Ogólnie wciąz drzemie lub wisi na mnie :-) Ale w wieku Twojego to była torpeda, która nas gryzła po nogach,wciąż chciała się bawić. Teraz jest już po drugiej cieczce i jest bardzo spokojna. zaczekaj na odpowiedzi innych,jest tu sporo bardziej doświadczonych osób ode mnie. Może coś poradzą :-) pozdrawiam Agnieszka
      • ib1972 Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 07.09.14, 20:55
        On miał robione badania krwi jak miał usuwany polip na mleczakach i było wszystko w porządku a leniwy jest od początku jak go kupiłam . Nie miał badanego żelaza i tu się zastanawiam ( anemia jakaś może ).
        • an3czka2 Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 08.09.14, 12:58
          Witaj. Czytam twój post i mam wrażenie jak bym czytała o naszej Fabi, córce Lili. Lila to małe ADHD i taka była zawsze, nawet po maluszkach nie zmieniła się. Jej córcia to zupełnie inna bajka. Fabcia to takie ciepłe kluchy, kocha rączki a spacer to udręka dla niej. Lila bawi się z psami ładnie, szaleje na dworku, a Fabcia siada przy mnie i patrzy. Czasem pobiegnie za mamą, ale to parę minut zabawy i koniec. Powrót często na rączkach, bo się zaprze i nie ruszy :). Zdrowa jest jak rydz, ma apetyt, tylko jak stwierdził wet ma naturę leniwca i już. Jeżeli twój ma apetyt, w domu zachowuje się normalnie, to uważam że jest okey z nim. Jedno pytanie, a bawi się z sunią?.
          Pozdrawiam Ania.
        • an3czka2 Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 08.09.14, 13:17
          Jeszcze jedno, maluchy masz śliczne, własnie zobaczyłam foty.
          Pozdrawiam Ania.
    • m.zobeniak Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 07.09.14, 21:51
      Moja shihtzaczka kończy jutro rok - wulkan energii. Uwielbia długie spacery, plażę i szaleństwa z piłkami. Aportować jeszcze się uczy - na razie woli dryblować, uciekając przede mną. Mam też doświadczenia szczypania mnie po kostkach i 'zaganiania' do zabawy. ;) Twój może być po prostu mało energiczny (ponoć zdarzają się leniwce), ale badanie krwi nie zaszkodzi.
      • ib1972 Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 08.09.14, 22:06
        Dziękuję wszystkim za wpisy . Droga Aniu mały z Lusią uwielbia się bawić szaleją po domu i ogrodzie natomiast jak są inne pieski to on obserwuje co robi Lusia . To ta sam sytuacja co u Ciebie .
        • an3czka2 Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 09.09.14, 13:31
          Czyli rozumiem cię doskonale :), moja tylko z mamunią i czasem z łaski pobiegnie za psami ale wraca i siada i obserwuje mamusie :).
          Pozdrawiam Ania.
          • an3czka2 Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 09.09.14, 18:58
            No ładuje faktycznie, tyle że więcej je ładuje jak używa :).
            Pozdrawiam Ania.
    • kiwoszka Re: wyjątkowo leniwy shihtzu :) ? 09.09.14, 07:51
      Moj Kiwi tak samo robi ;) my to nazywamy ladowanie baterii na spacerkach . Mysle ze nie masz czym sie martwic :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka