Dodaj do ulubionych

wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :(

18.09.14, 18:27
Kiwulek został przyzwyczajony do wychodzenia 5-5.30 rano. Przetrzymuje pięknie całą noc.w tym problem, że już ma taki 'zegar' w sobie, że ni cholery później, raz cudem udało mi się go przetrzymać do 7:30 ... nie byłoby problemem to, gdyby mnie budził ' na spacerek' przychodził i spał dalej. Kiedy wróci do domu zaczyna się brykanie 2-3 godzinne... wiem, że to szczeniak i taki jego urok :P ale macie pomysły jak go przestawić chociaż z godzinke?
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 18.09.14, 19:50
      Ja bym spróbowała przesuwać codziennie o jakieś 15-20 minut, lub wolniejszym tempem. Moje to śpiochy, i nigdy nie wyszły przed 8 rano. W sumie to najchętniej wychodzą około 10 rano. Tak już mają od początku, nigdy nie latałam z żadnym psem, nawet ze szczeniakami o 6.00. Sikały tak samo długo w domku jak inne szczeniaki, czyli do 4 m-cy. Fabcia nieco dłużej, ale to dlatego że chorowała dość poważnie jako maluszek i dłużej nie wychodziła na dworek. Dużo też zależy od trybu życia właścicieli, jak ktoś pracuje od rana, to musi psa ułożyć pod tym względem inaczej. Moje mają ten komfort że mogą się wylegiwać dłużej :).
      Powodzenia , pozdrawiamy Ania z małpkami.
      • kiwoszka Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 20.09.14, 08:03
        Najgorsze jest to ze pracuje na dwie zmiany. Wiec czasem musze wyjsc z nim o 5, a czasem o 5 przerzucam sie na drugi bok:P ale powiem Wam ze robi postepy, dwa dni dal mi pospac do 7.30 a to juz dla mnie duzo ;)
        Pewnie by mi nie zalezalo az tak na wychodzeniu gdyby nie to, ze miesxkamy w wynajmowanym mieszkaniu a wiadomo jak to jest :( i tak cud, ze odkad go mamy ( 2miesiace) nic nie zniszczyl poza kawalkiem szafki. Ale nie chwali soe dnoa przed zachodem slonca :) oby tsk bylo rowwniez przy wychodzeniu zabkow :)
        • paulamu Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 22.09.14, 23:30
          przyzwyczai sie, maluchy lapia twoj tryb, nawet jesli nie jest taki regularny. ja tez raz wstaje o 6, raz spie do 9 i maly spi ze mna...nie budzi mnie. Piesio z czasem powinien sie dostosowac, jak robie robie drzemke w dzien tez sie kladzie mimo ze np z czyms szaleje :) przetrzymaj go co 15 20 minut, nie powinien sie zsiusiac
          • kamelia14 Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 26.09.14, 11:39

ja mam bardzo czuły sen i budzę się jak Tymon łazi po domu słyszę jego pazury na panelach wczoraj np. 2.30 w nocy dziś 1,30 ... ale generalnie ok 2,30wtedy otwieram drzwi tarasowe mały pyk na trawę załatwia się i szybciutko powrót
            sama też "korzystam" przy okazji.
            Pewno obyło by się bez wypuszczania ale jak mnie już zbudzi ...
            ciekawe jak on zareaguje na pierwszą w życiu zimę może mu się odechce nocnego sikania:)
            www.suwaczek.pl/][img]https://www.suwaczek.pl/cache/728940831b.png
            • paulamu Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 26.09.14, 14:53
              haha watpie :) wszystkie shih jakie znam kochaja snieg! a jak ma dlugie wlosy to zimno mu nie straszne. Nawet jak sie bedzie telepal to pojdzie...
              • an3czka2 Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 26.09.14, 15:56
                Fakt, u mnie to samo, kochają śnieg jak wariatki. Wpadają w zaspy i amok :). Kochają zime.
                Pozdrawiam Ania.
                • kamelia14 Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 26.09.14, 17:39
                  No to pieknie wlos ma dlugi jeszcze go nie obcinalam i wlasnie jak myslicie sciac przed zima czy nie? Jest cudny , Ma kitke i wyglada jak jeti! Skonczl pol roku. Ja sie zastanawiam scielabym na 2,5 cm doradzcie madre kobiety

www.suwaczek.pl/][img]https://www.suwaczek.pl/cache/728940831b.png
                  • paulamu Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 01.10.14, 16:55
                    2,5 cm to malo, moj byl raz sciety na 2 cm zobacz w profilu...byl ak lysy! ak chcesz zostawic dluzszy wlos pojdz do fryzjera i pokaz ikle, zrob tak zeby nie wisial mu do ziemi pop prostu. no i lapki krocej.
            • kiwoszka Re: wczesne wstawanie, zle przyzwyczajenie :( 30.09.14, 16:13
              zima , pod tym wzgledem i jedynym nie mogę się jej doczekać :) by zobaczyć jak bryka po śniegu :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka