Dodaj do ulubionych

Shih-Tzu czy nie?

25.10.16, 11:43
Witam, w niedzielę dostałam suczke,ma 9 tygodni.właściciele utrzymywali,że jest po rodzicach z rodowodem właśnie tej rasy.a tu szok!czy możliwe aby aż tak bardzo różniła się od rodziców?
Obserwuj wątek
    • 1papryczka.chili Re: Shih-Tzu czy nie? 25.10.16, 13:34
      no ale zdjęcie jakies wstaw to powiem Ci czy to shih tzu
      • monisia8707 Re: Shih-Tzu czy nie? 25.10.16, 14:23
        Wstawione :-)
    • 1papryczka.chili Re: Shih-Tzu czy nie? 25.10.16, 13:37
      śliczny piesek ale nie shih tzu moim zdaniem. tzn dużo ma z shih tzu ale ma za nisko nosek i mam wrażenie że za długą mordkę. musiałabyś ją bokiem sfotografować
      • monisia8707 Re: Shih-Tzu czy nie? 25.10.16, 14:24
        Spróbuję zrobić bokiem ale ciagle w ruchu jest :-)
        • 1papryczka.chili Re: Shih-Tzu czy nie? 05.11.16, 21:18
          no na pewmo nie ma noska shih. ale może być np tak że była mieszana z shih i np nie będzie liniała. tak jak shih tzu. ogolnie słodka jest.
          • monisia8707 Re: Shih-Tzu czy nie? 06.11.16, 18:22
            Dziękuję za odpowiedź.a czy możliwe jest że gdzieś w genach rodziców był lhasa apso.bo tak patrzę na nią i na zdjęcia lhasa i ogólnie bardzo podobna jest.tylko ten pyszczek.a oni uparcie twierdzą że to shih -tzu i oboje rodziców to na100% shih.
            • monisia8707 Re: Shih-Tzu czy nie? 06.11.16, 18:27
              Dorzucilam do profilu jeszcze jedno,aktualne zdjęcie
              • 1papryczka.chili Re: Shih-Tzu czy nie? 06.11.16, 22:47
                nie ma takiej opcji że to shih. to ostatnie zdjęcie mnie tylko utwierdziło w tym. pewnie jedno z rodziców to shih a drugie nie. nawet jeśli doszło do krycia shih to suczka mogła mieć jeszcze inne z innym psem. i wtedy nawet w jednym miocie mogą być pieski po dwóch tożnych ojcach. faktycznie Twoj piesio bardziej do lhasa podobny. nawet umaszczenie też. ale czy w linii było jakieś lhasa to tego się raczej nie dowiesz. oczywiście jest taka opcja ale to dosć rzadka rasa.
                • 1papryczka.chili Re: Shih-Tzu czy nie? 06.11.16, 22:49
                  piesio Twój taki mały a na pewno już teraz ma dłuższy nosek od moich dorosłych już shih tzu
                  • monisia8707 Re: Shih-Tzu czy nie? 07.11.16, 08:44
                    Tak dałam się oszukać
                    • 1papryczka.chili Re: Shih-Tzu czy nie? 07.11.16, 22:04
                      no tak niestety bywa. dlatego jak kupować to tylko w sprawdzonej hodowli.
                      • monisia8707 Re: Shih-Tzu czy nie? 08.11.16, 09:46
                        Ona jak była malutka i ją widziałam to miała ten pysio króciutki.zamówiłam ją,rosła i jak ją odebrałam to lekkie zdziwienie.ale ja za bardzo kocham psy żeby jej nie kochać.bez względu na to czy shih czy nie :-) boję się tylko co z niej wyrośnie :-)
                        • 1papryczka.chili Re: Shih-Tzu czy nie? 09.11.16, 20:17
                          a może Ci podmienili psa i dostałaś innego niż zamawiałaś.
                          • monisia8707 Re: Shih-Tzu czy nie? 10.11.16, 06:18
                            Nie wiem już sama.aż do takich rzeczy trzeba by się uciekać żeby zarobić?ludzi są okropni

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka