Dodaj do ulubionych

Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n

06.05.11, 14:29
W związku ze swoim dynamicznym rozwojem CZMIS poszukuje doświadczonych naukowców oraz osób rozpoczynających karierę naukową, aby wspólnie rozwijać ideę industrial mathematics w Polsce. Wszystkich, którzy chcieliby prowadzić badania naukowe rozwiązując jednocześnie rzeczywiste problemy firm i instytucji zachęcamy do aplikowania na stanowiska:

* Senior Researcher / Researcher

* Senior Researcher – Technology Translator

* Researcher - Business Developer

W celu zapoznania się z szczegółowymi wymaganiami odnośnie powyższych stanowisk zapraszamy na stronę maths.com.pl/joinus.

Centrum Zastosowań Matematyki i Inżynierii Systemów (CZMIS, ang. CIAMSE), działające w strukturach Polskiej Akademii Nauk, zajmuje się rozwiązywaniem praktycznych problemów firm i instytucji z wykorzystaniem matematycznego sposobu myślenia. W ten sposób prowadzona i rozwijana jest współpraca między środowiskiem naukowym a firmami i instytucjami dążącymi do usprawnienia swoich procesów, produktów i usług. Więcej informacji o samym Centrum i prowadzonych działaniach można znaleźć na maths.com.pl/.
Obserwuj wątek
    • marcin.bulkowski Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 26.02.13, 21:45
      Hmm Brzmi ciekawie. Niestety nie jestem jeszcze doktorantem/doktorem a szukam jakiejś ciekawej naukowej/intelektualnej rozrywki na wakacje?
      • aga_math Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 22.03.13, 21:47
        Jest rozwiązanie! Zapraszamy na Letnie Praktyki Badawcze 2013!

Oferujemy:
        - pracę w interdyscyplinarnych grupach projektowych,
        - rozwiązywanie rzeczywistych problemów firm i instytucji,
        - łączenie badań naukowych z biznesem,
        - najlepsze brytyjskie wzorce.

Ponadto podczas praktyk organizowane są wykłady i szkolenia m.in. ze sposobów prezentacji, czy odpowiedniego tworzenia dokumentacji. Każdy projekt zakończony jest stworzonym przez grupę raportem dla zleceniodawcy.

Z uczestnikami swoją wiedzą dzielą się specjaliści powiązani ze światem nauki i biznesu!

Dodatkowe informacje znaleźć można na stronie www.praktyki.ibspan.waw.pl/
        • marcin.bulkowski Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 22.03.13, 23:30
          ooo! Brzmi ciekawie! Muszę teraz szybko zebrać aplikację!
          • yatzeq3 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 28.03.13, 22:25
            Bardzo ciekawie to wygląda - czy temat dalej aktualny? jeszcze można się zgłaszać?
            • marcin.bulkowski Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 06.04.13, 00:26
              Z tego co widziałem na różnych innych forach, to chyba można się jeszcze zgłaszać. Ja swoją aplikację już wysłałem, ale narazie żadnej odpowiedzi :/
        • stiura1 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 02.04.13, 13:14
          Czy są ograniczenia wiekowe? Jak wygląda kwestia rekrutacji po wysłaniu aplikacji?
          • mentalista.01 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 03.04.13, 23:41
            Hej, nie ma ograniczeń wiekowych, choć praktyki dedykowane są do konkretnych grup studentów i doktorantów. Dokładny opis jak przebiega rekrutacja można znaleźć na stronie www.praktyki.ibspan.waw.pl/. Polecam:)
            • ula402 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 04.04.13, 10:49
              A czy odbywają się jakieś rozmowy kwalifikujące na praktyki?
              • szklana_miska Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 04.04.13, 16:34
                Rok temu nie było, teraz też, z tego co wiem, nie są planowane. Wystarczą dokumenty wymagane przy rekrutacji, potem mogą być dodatkowe pytania, ale nie ma rozmowy samej w sobie.
          • marcin.bulkowski Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 06.04.13, 00:29
            Myślę, że nie. Nie wynika to jednoznacznie z tego co zostało napisane na stronie internetowej. A co do rekrutacji, to narazie czekam na odpowiedź.
            • ula402 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 10.04.13, 12:53
              Dzięki za informacje, wysłałam zgłoszenie i otrzymałam już zadania do wykonania. Rozumiem, że na ich podstawie powinna przyjść odpowiedź. W takim razie czekam ;-)
            • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 13.04.15, 20:57
              Tegoroczna edycja też się odbędzie! Rekrutacja ciągle jeszcze trwa! Zachęcam gorąco!
      • marcin.bulkowski Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 15.05.13, 00:36
        Pula miejsc na IX Letnie Praktyki Badawcze się wypełnia. Zachęcamy zatem do szybkiego przesyłania zgłoszeń! Pospieszcie się, jeśli chcecie wziąć udział!
        • aga_math Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 27.05.13, 17:09
          Ogłoszenie z ostatniej chwili: Termin nadsyłania zgłoszeń na Letnie Praktyki Badawcze upływa 12 czerwca 2013 r.

Zatem naprawdę warto pospieszyć się z kompletowaniem dokumentów.
          • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 18.03.14, 18:32
            W tym roku także można wziąć udział w Letnich Praktykach Badawczych i przyczynić się do rozwiązania różnych problemów firm i instytucji. Pierwszy termin składania aplikacji mija 31.03.2014 roku.
            • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 18.03.14, 21:38
              Polecam te praktyki, byłem w zaszłym roku i było naprawdę ciekawie. Na żadnych innych praktykach nie robiłem tego, co tam.
              • aga_math Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 19.03.14, 22:18
                To już X jubileuszowa edycja. Organizatorzy z pewnością zadbają o ciekawe tematy projektów i warsztatów.
                • marcin.bulkowski Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 20.03.14, 09:31
                  W to nawet nie wątpię. Od 3 lat śledzę projekty na praktykach i za to należy się organizatorom złoty medal. Na pewno każdy coś znajdzie dla siebie.
            • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 15.04.14, 18:16
              Dobra wiadomość. Do 12 maja 2014 przedłużono termin przyjmowania zgłoszeń na Letnie Praktyki Badawcze w Polskiej Akademii Nauk.
              • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 27.04.14, 19:17
                Jeżeli nadal zastanawiacie się, czy warto zgłosić się na Letnie Praktyki Badawcze polecam zapoznać się z materiałem: panorama.tvp.pl/14547550/przez-staz-do-kariery
                • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 28.04.14, 21:54
                  Jeśli jesteście zainteresowani, to polecam jak najszybciej dopiąć wszystkich formalności. Do końca rekrutacji pozostały już tylko dwa tygodnie.
                • marcin.bulkowski Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 13.05.14, 23:14
                  Jeśli ktoś ciągle ma wątpliwości i nie wierzy w odmienność praktyk, polecam zapoznanie się z poniższym artykułem:
                  www.pb.pl/3679941,62980,kowalski-wytyczy-sciezk...
                  Na Letnich Praktykach Badawczych (www.praktyki.ibspan.waw.pl) będę poruszane również kwestie L.E.M (lem-nano.pl). Ostatnie miejsca, a więc warto się pospieszyć!
                  • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 31.05.14, 13:19
                    Pozostało jeszcze kilka wolnych miejsc na tegoroczną edycję praktyk. Ostateczny termin składania aplikacji mija 16.06.2014 roku. Więcej nawww.praktyki.ibspan.waw.pl/
                    • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 03.06.14, 22:00
                      Niezdecydowanym przypominam, że zostały już tylko niecałe dwa tygodnie rekrutacji, trzeba więc się pospieszyć.
                      • entilf Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 04.06.14, 23:26
                        A co jeśli tu mi się nie uda?
                        Są jeszcze jakieś inne pomysły na wakacje?
                        • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 05.06.14, 12:19
                          No zawsze możesz gdzieś wyjechać, nie wiem, w sumie to twoje wakacje. Uważam jednak, że jeśli interesujesz się tą tematyką, to spróbować nie zaszkodzi :)
                      • webasek Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 06.06.14, 08:46
                        Ja byłem na tych praktykach w zeszłym roku i serdecznie je polecam :) Naprawdę warto :)
                        • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 13.06.14, 21:54
                          Rekrutacja na praktyki kończy się za 3 dni, więc jak ktoś by chciał się jeszcze zgłosić na nie to jest jeszcze szansa :-). Więcej na: www.praktyki.ibspan.waw.pl/
              • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 08.04.15, 23:22
                Dla tych którzy jeszcze nie słyszeli, w tym roku również startują Letnie Praktyki Badawcze! Zachęcam do wzięcia udziału, bo naprawdę warto. Jest to niepowtarzalna okazja do popracowania z autentycznymi naukowcami - specjalistami w swojej dziedzinie :)
                • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 05.05.15, 21:09
                  Ciągle można się jeszcze zgłaszać - zachęcam!
                • karolek744 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 10.06.15, 16:34
                  forum.gazeta.pl/forum/w,31360,142907970,157891995,Re_Praktyki_na_wakacje_w_Warszawie.html#p157891995
                • karolek744 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 11.06.15, 13:17
                  Hurry up!
                  Przyjmujemy zgłoszenia na ostatnie wolne miejsca na liście uczestników
                  XI Letnich Praktyk Badawczych.
                  Na Praktyki zostanie zakwalifikowanych ok. 30 starannie wybranych studentów i doktorantów, którzy w okresie wakacyjnym przez ok. 2 miesiące będą zajmować się interdyscyplinarnymi projektami komercyjnymi oraz badawczymi. Program Praktyk przeznaczony jest dla osób o szerokiej skali zainteresowań naukowych, począwszy od matematyki i informatyki, poprzez nanotechnologię, do ekonomii i zarządzania.
                  Jeżeli jesteś zainteresowany, więcej informacji znajdziesz na oficjalnej stronie praktyk:www.praktyki.ibspan.waw.pl
                  • bezpardonowy20 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 16.06.15, 20:26
                    To już niedługo zaczynamy, nie? :)
                  • kufajka3 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 17.06.15, 16:54
                    Ha, zgłoszenia jeszcze są przyjmowane, właśnie czekam na odpowiedź :) Śpieszcie się, jeszcze można się zgłosić.
                    • wikotul Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 24.06.15, 12:17
                      Zgłoszenia są tylko do 28.06. Radzę się pospieszyć.
                    • bezpardonowy20 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 24.06.15, 17:08
                      A wiadomo już coś o projektach?
                  • karolek744 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 18.06.15, 17:10
                    Uwaga!
                    Ostateczny termin nadsyłania zgłoszeń na XI Letnie Praktyki Badawcze upływa 28 czerwca 2015 r.
    • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 28.02.15, 18:44
      Ruszyła rekrutacja na interdyscyplinarne praktyki badawcze w Polskiej Akademii Nauk. Praktyki te łączą ze sobą naukę i biznes i przeznaczone są dla osób, które chcą poszerzyć swoje horyzonty myślowe oraz nabyć nowych umiejętności. Więcej na: www.praktyki.ibspan.waw.pl/
      • moniamonia6 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 22.03.15, 02:44
        A co się robir na takich praktykach i czy latwo jest się dostać??
        • freefeynman123 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 23.03.15, 11:06
          Na praktykach rozwiązuje się problemy z pogranicza nauki i biznesu - całość dzieje się pod okiem pracowników PAN. Na pewno nie jest łatwo się dostać - z tego co wiem, tylko jedna osoba na dziesięć może liczyć na przyjęcie, ale za to już na starcie wybierani są Ci najlepsi.
          • karolinak118 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 25.03.15, 21:42
            a czym właściwie oni się kierują przy wyborze? Ocenami na studiach (oby nie :( ) czy może liczy się opinia profesora?
            • wikotul Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 27.03.15, 10:43
              Jak skrzętnie ukryjesz swoje oceny to pewnie nikt na nie nie zwróci uwagi :P
              • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 27.03.15, 12:54
                Przy rekrutacji trzeba się wykazać zdolnościami analitycznego myślenia, chęcią nauki no i tym że ci zależy żeby się dostać. Na stronie praktyk w punkcie pytania i odpowiedzi też jest o tym mowa.
                • karolinak118 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 27.03.15, 15:02
                  o to brzmi fajnie. Ale możesz tak od siebie napisać jak oni sprawdzają te zdolności kandydatów?
                  • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 30.03.15, 15:53
                    W dalszym etapie rekrutacji trzeba napisać kilka krótkich prac, których tematykę wcześniej sobie wybierasz. Na tej podstawie oraz rekomendacji od pracownika naukowego/pracodawcy dokonywany jest wybór.
                    • freefeynman123 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 04.04.15, 15:22
                      W przypadku tych praktyk zadania zlecane w ramach rekrutacji są naprawdę istotnym elementem ostatecznego zakwalifikowania kandydata do pracy, wymagają sporo pracy, ale przynajmniej wiadomo, że od początku pracuje się ze starannie wyselekcjonowanymi osobami :)
                      • wikotul Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 14.05.15, 23:06
                        fajnie, a jakie na przykład prace pisaliście?
                        • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 29.05.15, 21:45
                          Jak ja byłem na praktykach to pisaliśmy między innymi o bitcoinach, modelowaniu wojen nuklearnych i rynkach predykcyjnych.
                          • bezpardonowy20 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 31.05.15, 18:41
                            Bitcoiny to już raczej stary temat :P
        • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 15.04.15, 18:25
          Z tego co wiem, to są jeszcze wolne miejsca na praktyki.
      • mipi14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 08.04.15, 22:44
        Polecam praktyki! Można poznać świetnych ludzi i sporo się nauczyć.
        • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 21.04.15, 19:37
          Są jeszcze wolne miejsca, jednak termin rekrutacji trwa do 30.04.2015. Więcej informacji można znaleźć również na fb www.facebook.com/pages/Letnie-Praktyki-Badawcze/103712082997776
          • bezpardonowy20 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 27.04.15, 10:26
            To już tylko 4 dni...
            • karolinak118 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 27.04.15, 20:24
              chyba 3...
              • bezpardonowy20 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 27.04.15, 20:27
                Rano były 4, bo jeszcze dzisiejszy
                • bezpardonowy20 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 14.05.15, 23:18
                  A w końcu jest jeszcze więcej dni :P
                  • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 05.06.15, 17:39
                    Jeszcze nie wszystko stracone - rekrutacja nadal trwa.
                    • moskit14 Re: Praca: CIAMSE poszukuje, dołącz do n 25.06.15, 17:03
                      Rekrutacja trwa do 28 czerwca.
                      Co do projektów to w tym roku przewidziane są z zakresu:
                      - analizy ruchu w sieci IP - algorytmika, analiza danych,
                      - zarządzania produkcją - optymalizacja, lean,
                      - machine learning w algotradingu - metody uczenia maszynowego, algotrading, ekonofizyka.

a także - potencjalnie logistyka, programy lojalnościowe, crowdfunding, oraz program pokazujący zastosowania matematyki.
                      Więc zapowiada się ciekawie :-)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka