niewyspany77 26.06.07, 21:08 No jak to, obijanie sie w rodzaju placka na karaibach z tequila w reku czy ryjemy w labach/bibliotekach by miec "dorobek", cokolwiek przez to rozumiec? Jak wygladaja wakacje typowego doktora? ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagolek Re: wakacje po doktoracie 26.06.07, 21:53 wycieczki rowerowe, po kraju w ktorym odbywa sie staz. Fajna sprawa:) Odpowiedz Link
magdula_b Re: wakacje po doktoracie 27.06.07, 11:21 takie jak w trakcie doktoratu - za krotkie;) Niby po (przynajmniej zaraz po) stres troche mniejszy, ale i tak trudno zostawic eksperymenty - szczegolnie jak ciekawe;) generalnie zdala od lab i aktywnie, choc bez przesady, czasem trzeba troche poleniuchowac:) I poniewaz jestem mloda doktorka na obczyznie - raczej Polska a nie Karaiby:) Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: wakacje po doktoracie 28.06.07, 01:10 magdula_b napisała: > takie jak w trakcie doktoratu - za krotkie;) Mi sie dluzyly ;P >Niby po (przynajmniej zaraz po) > stres troche mniejszy, ale i tak trudno zostawic eksperymenty - szczegolnie jak > ciekawe;) generalnie zdala od lab i aktywnie, choc bez przesady, czasem trzeba > troche poleniuchowac:) I poniewaz jestem mloda doktorka na obczyznie - raczej > Polska a nie Karaiby:) No tak, przypomnialas mi ze musze sie uczyc jezyka. w wakacje ;| Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: wakacje po doktoracie 28.06.07, 01:02 gagolek napisała: > wycieczki rowerowe, po kraju w ktorym odbywa sie staz. Fajna sprawa:) Zalezy ktorym kraju. W niektorych lepiej tego nie robic! ;) Odpowiedz Link
gagolek Re: wakacje po doktoracie 28.06.07, 03:52 Zawsze mozna znalezc fajna trase:) Jestem teraz w Stanach (chyba najlatwiej mozna znalezc tuta miejsce na staz podoktorski) i pomimo, ze przecietny Amerykanin nie wyobraza sobie zycia bez samochodu, rowerzysci sa bardzo dobrze traktowani. No i jest to swietna ucieczka od codziennosci naukowej:) Polecam Odpowiedz Link
niewyspany77 Re: wakacje po doktoracie 28.06.07, 07:17 > Polecam Ty mi to mowisz? Kolarstwo szosowe to jeden z najlepszych sportow dla naukowca - jedziesz sobie i masz czas przemyslec zyciowe problemy. Byle z dala od tras tirow. Odpowiedz Link
gagolek Re: wakacje po doktoracie 28.06.07, 15:15 no ja akuratm preferuje dluzsze wycieczki rowerowe z calym ekwipunkiem. Szybkosc wlasciwa aby podziwiac okolice (szczegolnie jak jestes np w krainie Amiszow) Mozna spotakac ciekawych ludzi, no jest sie swietnie odcietym od rzeczywisctosci labowej. Wraca sie potem z bardzo odswiezonym spojrzeniem na rzeczywistosc:) Odpowiedz Link
carnivore69 Re: wakacje po doktoracie 27.06.07, 14:51 I jedno, i drugie - w zaleznosci od sezonu. Pzdr. Odpowiedz Link
julie78 Re: wakacje po doktoracie 26.07.07, 13:49 A ja w ramach odpoczynku po obronie dr-atu(marzec) wyczekuje na poród- dziś mija termin...także zero wakacji w tym roku- mam zamiar sobie odbić w następnym ;P pozdrawiam Wszystkich doktorków:D Odpowiedz Link
nataszkam Re: wakacje po doktoracie 26.07.07, 15:34 hm....................... Wakacje PO DOKTORACIE nie róznią się u mnie w porównaniu z tymi SPRZED- tzn. udział w komisjach rekrutacyjnych na studia itp... Mam zaległego urlopu tyle, że spokojnie mogę odpoczywać przez 3/4 roku akademickiego...Tyle tylko, że to nierealne :-( Odpowiedz Link
panifirlej Re: wakacje po doktoracie 28.09.07, 08:24 Przez blisko miesiąc jeżdżenie rowerem po Norwegii, potem czytanie zaległych książkek i czuwanie, żeby dziecię mi się w szkole nie obijało. Odpowiedz Link
elwinga Re: wakacje po doktoracie 29.09.07, 17:44 Na razie nijak nie wyglądają, bo świeżo upieczona doktorka musiała pojechać na jedną konferencję, a zaraz musi pomagać przy drugiej. Ale w listopadzie będą wyglądać! :) Odpowiedz Link