Dodaj do ulubionych

Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego?

07.10.09, 17:51
Mam na myśli głównie państwowe na górnym Czechowie. Proszę o opinie na temat
podejścia wychowawców, liczby dzieci w grupie, czy "leżakowanie" przymusowe
itp. Z góry dziękuję smile
Obserwuj wątek
    • aniaidaniel Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 25.02.10, 16:38
      wciąż czekam na odpowiedz... także przedszkola prywatne na Czechowie.
      • uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 01.03.10, 14:48
        W tej części Czechowa jest kilka przedszkoli państwowych- na Paderewskiego (76) właśnie, Zakopiańskiej, Żelazowej Woli...Jednakże ja osobiście wysłałam syna do przedszkola na Lawinowej (tez Czechów, tylko bliżej reala). Tam polecam, bo tez chciałam, aby było to przedszkole po tej stronie Czechowa. A przedszkole , mimo, ze państwowe, wcale nie umniejsza tym prywatnym. Mój syn je uwielbiasmile
        • aniaidaniel Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 03.03.10, 16:32
          Dzięki smile W sumie dokładnie nie wiem gdzie to jest, ja mieszkam na Śliwińskiego.
          Ale na spacerkach z synem porozglądam się smileA nie zmuszają tam do leżakowania?
          Tu na Paderewskiego jeśli dziecko nie chce spać, każą o 12.00 je zabierać z
          przedszkola. Bez sensu, przecież ja w pracy będę o tej porze! Mój syn mimo,
          niecałych 2 lat już czasami w dzień wcale nie śpi...

uliss24 napisała:

> W tej części Czechowa jest kilka przedszkoli państwowych- na Paderewskiego (76)
          > właśnie, Zakopiańskiej, Żelazowej Woli...Jednakże ja osobiście wysłałam syna d
          > o przedszkola na Lawinowej (tez Czechów, tylko bliżej reala). Tam polecam, bo t
          > ez chciałam, aby było to przedszkole po tej stronie Czechowa. A przedszkole , m
          > imo, ze państwowe, wcale nie umniejsza tym prywatnym. Mój syn je uwielbiasmile
          • uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 08.03.10, 13:52
            Witaj!
            ze Śliwińskiego to kawałeczeksmile my dojeżdżamy z Jakubowicsmile
            Wiesz, trzylatki tam leżakują, ale pani wtedy czyta im bajki. Raczej to jest
            potraktowane jako odpoczynek niz przymusowe spanie...
            i nikt mi nie kazał zabierać dziecka o 12!!! bo wtedy jest obiad.

Przedszkole jest niedaleko Zespołu Szkól nr 5 im Jana Pawła II, Biedronki,
            Przedszkola Specjalnego- tak mniej wiecej.

Pozdrawiamsmile

• uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 08.03.10, 14:39
            Jeżeli będziesz zainteresowana jakimiś innymi informacjami, to chętnie
            odpowiemsmile, może być mail: uliss24@gazeta.pl
            Pamiętam jak 4 lata temu i ja szukałam przedszkola i jak miałam mnóstwo
            wątpliwości... teraz już szukam szkołysmile
            • aniaidaniel Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 09.03.10, 15:24
              To już wiem gdzie to jest smile Troszkę daleko. My nie mamy samochodu a tak rano
              ciągać małego kawałek to nie wiem... ale jeśli jesteś zadowolona to wezmę pod
              uwagę to przedszkole smilePodoba mi się pomysł na czytanie zamiast terroru
              zmuszania do spania. Koło mnie jest podstawówka nr 43 smile Podobno całkiem niezła smile
              • uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 19.03.10, 19:44
                Nie byłam tu długo, pracasmiledużo pracy...
                Domyślam, się ze kawałek na Lawinową, a próbowałaś na Zakopiańskiej? Pamiętam,
                ze wtedy to przedszkole też brałam pod uwagę, niestety nie wiem jak jest teraz
                ale nie sądzę by się radykalnie coś zmieniło. A to będzie bliżej na pewno.
                SP 43 to rejonowa nasza, ale przeraża mnie ze jest taka duża, dzieci w roczniku
                jest tam az do "g".
                Aplikowalismy gdzieś indziej.
                Pozdrawiamsmile
                • aniaidaniel Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderewskiego? 21.03.10, 17:42
                  Na Zakopiańską ciężko się dostać "bez pleców", wie to do samej wychowawczyni
                  pracującej tam. Na pewno jednak podanie złożę. A jak na Lawinowej wygląda
                  sytuacja dzień,które w dzień nie śpią? Ja będę często pracować od 11.00 bez
                  sensu prowadzić syna na 7.00 do przedszkola, wolę by pospał dłużej rano winkNa
                  lawinową łatwo za to dostać się MPK - 2 przystanki smile
                  Owszem SP 43 jest ogromna. Teraz budują niedaleko prywatną podstawówkę obok
                  liceum i gimnazjum Paderewskiego:
                  www.podstawowa.paderewski.lublin.pl/
                  • uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderewskiego? 22.03.10, 21:05
                    Dzięki za info o szkolesmile ale już aplikowaliśmy gdzieś indziej. Nie musisz
                    prowadzić na 7 rano, bo o 8.30 jest śniadaniesmile Natomiast w zależności od tego
                    na ile czasu dziecko jest zapisane do przedszkola, jest inne czesne.
                    Jak będziesz mieć chwile czasu- zajrzyj na Lawinowa, można porozmawiać z panią
                    dyrektor i wypytać o wiele rzeczysmile
                    Jest jeszcze w pobliżu przedszkole na Żelazowej Woli, ale nie mam o nim zdania.
                    Powodzeniasmile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka