aniaidaniel 07.10.09, 17:51 Mam na myśli głównie państwowe na górnym Czechowie. Proszę o opinie na temat podejścia wychowawców, liczby dzieci w grupie, czy "leżakowanie" przymusowe itp. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaidaniel Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 25.02.10, 16:38 wciąż czekam na odpowiedz... także przedszkola prywatne na Czechowie. Odpowiedz Link
uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 01.03.10, 14:48 W tej części Czechowa jest kilka przedszkoli państwowych- na Paderewskiego (76) właśnie, Zakopiańskiej, Żelazowej Woli...Jednakże ja osobiście wysłałam syna do przedszkola na Lawinowej (tez Czechów, tylko bliżej reala). Tam polecam, bo tez chciałam, aby było to przedszkole po tej stronie Czechowa. A przedszkole , mimo, ze państwowe, wcale nie umniejsza tym prywatnym. Mój syn je uwielbia Odpowiedz Link
aniaidaniel Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 03.03.10, 16:32 Dzięki W sumie dokładnie nie wiem gdzie to jest, ja mieszkam na Śliwińskiego. Ale na spacerkach z synem porozglądam się A nie zmuszają tam do leżakowania? Tu na Paderewskiego jeśli dziecko nie chce spać, każą o 12.00 je zabierać z przedszkola. Bez sensu, przecież ja w pracy będę o tej porze! Mój syn mimo, niecałych 2 lat już czasami w dzień wcale nie śpi... uliss24 napisała: > W tej części Czechowa jest kilka przedszkoli państwowych- na Paderewskiego (76) > właśnie, Zakopiańskiej, Żelazowej Woli...Jednakże ja osobiście wysłałam syna d > o przedszkola na Lawinowej (tez Czechów, tylko bliżej reala). Tam polecam, bo t > ez chciałam, aby było to przedszkole po tej stronie Czechowa. A przedszkole , m > imo, ze państwowe, wcale nie umniejsza tym prywatnym. Mój syn je uwielbia Odpowiedz Link
uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 08.03.10, 13:52 Witaj! ze Śliwińskiego to kawałeczek my dojeżdżamy z Jakubowic Wiesz, trzylatki tam leżakują, ale pani wtedy czyta im bajki. Raczej to jest potraktowane jako odpoczynek niz przymusowe spanie... i nikt mi nie kazał zabierać dziecka o 12!!! bo wtedy jest obiad. Przedszkole jest niedaleko Zespołu Szkól nr 5 im Jana Pawła II, Biedronki, Przedszkola Specjalnego- tak mniej wiecej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 08.03.10, 14:39 Jeżeli będziesz zainteresowana jakimiś innymi informacjami, to chętnie odpowiem, może być mail: uliss24@gazeta.pl Pamiętam jak 4 lata temu i ja szukałam przedszkola i jak miałam mnóstwo wątpliwości... teraz już szukam szkoły Odpowiedz Link
aniaidaniel Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 09.03.10, 15:24 To już wiem gdzie to jest Troszkę daleko. My nie mamy samochodu a tak rano ciągać małego kawałek to nie wiem... ale jeśli jesteś zadowolona to wezmę pod uwagę to przedszkole Podoba mi się pomysł na czytanie zamiast terroru zmuszania do spania. Koło mnie jest podstawówka nr 43 Podobno całkiem niezła Odpowiedz Link
uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderweskiego? 19.03.10, 19:44 Nie byłam tu długo, pracadużo pracy... Domyślam, się ze kawałek na Lawinową, a próbowałaś na Zakopiańskiej? Pamiętam, ze wtedy to przedszkole też brałam pod uwagę, niestety nie wiem jak jest teraz ale nie sądzę by się radykalnie coś zmieniło. A to będzie bliżej na pewno. SP 43 to rejonowa nasza, ale przeraża mnie ze jest taka duża, dzieci w roczniku jest tam az do "g". Aplikowalismy gdzieś indziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aniaidaniel Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderewskiego? 21.03.10, 17:42 Na Zakopiańską ciężko się dostać "bez pleców", wie to do samej wychowawczyni pracującej tam. Na pewno jednak podanie złożę. A jak na Lawinowej wygląda sytuacja dzień,które w dzień nie śpią? Ja będę często pracować od 11.00 bez sensu prowadzić syna na 7.00 do przedszkola, wolę by pospał dłużej rano Na lawinową łatwo za to dostać się MPK - 2 przystanki Owszem SP 43 jest ogromna. Teraz budują niedaleko prywatną podstawówkę obok liceum i gimnazjum Paderewskiego: www.podstawowa.paderewski.lublin.pl/ Odpowiedz Link
uliss24 Re: Jakie przedszkole na osiedlu Paderewskiego? 22.03.10, 21:05 Dzięki za info o szkole ale już aplikowaliśmy gdzieś indziej. Nie musisz prowadzić na 7 rano, bo o 8.30 jest śniadanie Natomiast w zależności od tego na ile czasu dziecko jest zapisane do przedszkola, jest inne czesne. Jak będziesz mieć chwile czasu- zajrzyj na Lawinowa, można porozmawiać z panią dyrektor i wypytać o wiele rzeczy Jest jeszcze w pobliżu przedszkole na Żelazowej Woli, ale nie mam o nim zdania. Powodzenia Odpowiedz Link