Dodaj do ulubionych

Przedszzzkole nr 15 Bohaterów Monte Cassino

27.06.10, 23:43
Przestrzegam wszystkich rodziców przed tym przedszkolem. Zero pracy z dziećmi.
minął rok i nie zorganizowano dzieciom żadnej wycieczki. Nawet na Dzień
Dziecka. Nauczycielki nie prowadzą zajęć dydaktycznych. W czasie zajęć o
godzinie 9.00 być powinny, czyli po śniadaniu, a dzieci w tym czasie mają
leżeć na dywanie lub bawić się same. Tak mi niejednokrotnie mówiło moje
dziecko kiedy pytałam się co robiło na zajęciach i czy w ogóle się odbyły.
Jakby tego było mało to notorycznie, codziennie dzieciom włącza się bajki na
DVD. Na leżakowaniu dzieci zamiast w ciszy odpoczywać to funduje im się
oglądanie bajek z leżaczków. Nauczycielka przy rodzicach mówi do dziecka jak
nie zjesz kanapki to nie urośniesz i zawsze będziesz taka mała. To tylko
przykład zastraszania dzieci. Uroczystości przedszkolne takie jak dzień babci
czy dzień matki są nieprzygotowane. Dzieci dostają do domu wierszyk i właśnie
ten nauczony przez rodzica wierszyk plus 3 piosenki nauczone na zajęciach z
rytmiki to cały repertuar. Kiedy w innych przedszkolach dzieci przedstawiają
inscenizacje lub teatrzyki. Kwestia wyżywienia też budzi duże wątpliwości.
Przykładowy podwieczorek to pół banana lub plaster pomarańczy. To zapewne
zaniżone porcje. Bardzo mi przykro że muszę to napisać ale chce przestrzec
rodziców. Niestety inni rodzice tez się skarżą i są zawiedzeni postawą
dyrektora tego przedszkola który nie sprawuje poprawnego nadzoru nad
nauczycielkami.
Obserwuj wątek
    • hanka1978 Re: Przedszzzkole nr 15 Bohaterów Monte Cassino 28.06.10, 12:03
      to przykre czytać takie informacje w dobie takiej konkurencji ale niestety to
      zdarza się również w prywatnych przedszkolach sad
    • cudowneprzedszkole Re: Przedszzzkole nr 15 Bohaterów Monte Cassino 02.12.11, 17:04
      Nie wiem w jakim celu ktoś wypisuje takie brednie na temat przedszkola, w którym dzieci są traktowane jak największe skarby i wszystko co się robi to z myślą właśnie o dzieciach! Pewnie wypisuje to ktoś kto kompletnie nie ma pojęcia o realiach panujących w innych przedszkolach i posyłając dziecko do przedszkola pewnie myślał że będzie ono dalej rozpieszczane a nie uczone samodzielności. To przedszkole publiczne i w grupie jest więcej dzieci niż jedno -troskiwejmamy1! Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola już trzeci rok i nie wyobrażam sobie lepszej opieki niż ta którą ma w tej placówce. Duże, przestronne sale, ogród przy samym przedszkolu, do tego kadra zajmująca się wyjątkowo dobrze każdym dzieckiem. Zajęcia są codziennie po każdym śniadaniu (moje dziecko potrafi mi konkretnie przekazać czego nauczyło sie danego dnia; dzieci uczą sie wierszyków, rymowanek, nowych piosenek, zabaw z pokazywaniem, obserwują przyrodę, codziennie chodzą na plac zabaw lub spacery, podczas gdy w innych przedszkolach( co słyszę od znajomych mających dzieci w innych przedszkolach) nie wychodzi sie często). To nieprawda, że w przedszkolu brak wycieczek! są one poprostu organizowane w godzinach pobytu dziecka w przedszkolu, a jak już ktoś nie czyta ogłoszeń na tablicy to jego strata i widać takie zainteresowanie dzieckiem..Na leżakowaniu nie są puszczane bajki, jeśli juz to po leżakowaniu , w porze kiedy dzieci powoli rozchodzą sie do domów. No i kwestia wyżywienia: pyszne, domowe potrawy gotowane na miejscu, duże porcje z możliwością dokładek; na podwieczorek zawsze są dwie rzeczy, np. drożdżówka i jabłko, nigdy nie spotkałam sie z sytuacją żeby moje dziecko jadło samą pomarańczę. Nawet jak dziecko nie chce czegoś zjeść zawsze podwieczorek jest oddawany do domu. Moje dziecko nauczyło sie jesc wiele potraw, których wcześniej nie jadło. Panie gotuja smacznie i z pomysłem, często są porcje mięsa, dużo warzyw, bardzo zdrowa kuchnia.
      Mnie również bardzo przykro, ze musialam czytac tyle nieprawdy w wypowiedzi troskiwejmamy1, Przedszkole jest cudowne, Panie bardzo kompetentne a Pani Dyrektorka jest wspaniałą osoba zarówno w stosunku do dzieci jak i ich rodziców! Polecam to przedszkole każdemu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka