dzoncio 23.04.07, 11:35 W jakim wieku posłaliście dziecko do przedszkola? Jak z adaptacją, pierwszymi dniami "bez Mamy"?? Kto przeżywał rozstanie w większym stopniu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_oli Re: Od kiedy do przedszkola?? 01.05.07, 10:52 Moja córeczka poszła do przedszkola w wieku 3,5 roku - okres adaptacyjny był dość burzliwy, ale w miarę krótki. Myślę, że fajnie trafiliśmy z momentem kiedy córeczka zaczęła uczęszczać do przedszkola - było to w połowie roku szkolnego, kiedy to pozostałe dzieciaczki były już dobrze zaaklimatyzowane, więc swoim przykładem pokazywały że przedszkole nie jest takie złe Jeśli chodzi o młodszą córcię, to najprawdopodobniej pójdzie do przedszkola kiedy będzie miała 2,5 roku i też będzie to w połowie roku szkolnego.... hmm zobaczymy jak to będzie:] Odpowiedz Link
gyokuro Re: Od kiedy do przedszkola?? 02.05.07, 00:00 Julek skończył 3 lata w kwietniu, do przedszkola poszedł od września. Problem był tylko na samym początku i trochę po dłuższych chorobach. Wtedy trochę popłakiwał, ale dzielnie szedł. Mówi, że martwi sie o nas, jak jest sam. Ale w sumie chętnie chodzi. Teraz płacze tylko wtedy, kiedy zapomnimy Stefana (misiaczka). Odpowiedz Link
eirien Re: Od kiedy do przedszkola?? 06.05.07, 12:41 Mój jest na razie tylko zapisany od września (2 września kończy 3 lata) Odpowiedz Link