dzoncio 21.10.08, 10:13 Tu wpisujcie miejsca, do których nie posłalibyście dziecka. Wszystkie wady i minusy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny.kimi Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 22.10.08, 19:59 Nie polecam Akademii Maluszka ceny wygórowane,poziom przedszkola średni w porownaniu z Akademia Przedszkolaczka(wystarczy przyjsc do jednego i drugiego i obejrzec).Akademia Maluszka ceni sie bardzo ale i oszczędza na czym sie tylko da, a Akademia Przedszkolaczka wręcz odwrotnie,oferują maluchom wszystko co najlepsze,kadra,materiały naukowe,nawet pościel do spania bardzo dobrej jakosci specjalnie zamówili,dodatkowo dzieciaczki zamiast kolorowych napojów i zasłodzonych herbat wolą pić wodę zródlaną firmy Nestle,której mają pod dostatkiem bez dodatkowych opłat rodziców.Polecam Akademię Przedszkolaczka! Odpowiedz Link
she7526 Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 23.10.08, 12:05 Niby przydatny wątek ale odniosłam wrażenie, że zapachniało autoreklamą. Takie oferty przedszkoli można przeczytać na stronach internetowych Odpowiedz Link
czarny.kimi Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 24.10.08, 16:38 To absolutnie nie jest autoreklama,akurat moje dziecko chodzi do innego przedszkola z którego jestem bardzo zadowolona,a polecam Akademię Przedszkolaczka dlatego że mam porównanie gdyż regularnie odwiedzam różne przedszkola i mam porównanie...!Równie dobrze polecam Kubusia i Tygryska,wspaniałe przedszkole! Natomiast Piotrusia Pana,Motylka i Akademię Maluszka oradzam! Odpowiedz Link
aniutka99 Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 25.10.08, 19:51 a możesz mi podać adres akademii maluszka? Odpowiedz Link
aniaz-1 Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 29.10.08, 12:12 Aniutka, sprawdzilam w internecie: Akademii Maluszka w Lublinie nie ma. Jest natomiast w Wa-wie. Mysle, ze tutaj rzucaja kamienie w Akademie Malucha na Zana, czyli w Krola Maciusia. Od siebie moge powiedziec: bylismy w Akademii Przedszkolaka - i postanowilismy, ze biora duzo forsy za nic. Poszlismy do Akademii Malucha - i sie zakochalismy w personele i tam zostalismy i ani chwili tego wyboru nie zalujemy. Oni oferuja taka troske i zajecie z dziecmi, ze moje dziecko rozwija sie i polepsza sie na oczach, z dnia na dzien. Ja mysle, ze nie Nestle, lecz oferta zajec i zawodowi pedagodzy sie licza! Nestle - to ja moge w domu dac. Poza tym, jak moja corunia zaczela chodzic do Maciusia - to przytyla. Ona tam lubi jesc i je wszystko nawet te okropne owoce (jablka i banany, ktorych w domu sie nie dotyka). No i nie uwazam, ze woda nestle jest dobra. Moj znajomy chemik mowil, ze nie wiel rozni sie od kranowy... Odpowiedz Link
aniutka99 Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 29.10.08, 13:01 właśnie. tak więc myślałam, że chodzi o naszą akademię malucha. mój synek też tam chodzi, zgadzam się z aniaz-1 w każdym calu Odpowiedz Link
aniaz-1 Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 29.10.08, 12:16 Jezeli chodzi o Akademie Malucha na Zana - to to jest absolutna nieprawda!!! My tam chodzimy i nam bardzo sie podoba. Sa swietne zajecia, zawodowy personel. Dziecko kazdego dnia sie prosi do przedskola. Widac jak sie rozwinelo! Zajecia pobudzaja kreatywnosc i artystyczny rozwoj dziecka! Chyba to wlasciciel Akademii przedszkolaka sie wypowiada. A propos: my po wizycie w AP z tej opcji zrezegnowalismy i nie zalujemy! Odpowiedz Link
opuncjafigowa Odnośnie Akademii Przedszkolaczka;) 05.11.08, 15:41 Jestem pedagogiem i w tym roku akurat rozpoczęłam pracę w przedszkolu - nie tym ale państwowymWcześniej pracowałam w szkole - w przedszkolu po raz pierwszy Ale do czego zmierzam - ponieważ owa Akademia znajduje sie blisko domu mojego brata, który ma dziecko w wieku 3 lat - postanowiłam zrobic wywiad. I cóż...n ic dobrego się nie dowiedziałam prócz tego, ze kilkoro rodziców zabrało dzieci, które jak wiadomo na poczatku płakały a panie zupełnie nie potrafiły sobie w takiej sytuacji poradzić. Wiem, co znaczy płaczące dzieciątko, które trzeba wziąć od rodzica, który często śpieszy się do pracay - to trudne ale my pedagodzy musimy taką umiejętność mieć, aby dziecko wprowadzić zainterexować aby potem łatwiej znosiło rozstanie. Bardzo mnie zastanawia jeszcze jedna rzezc - przedszkole dośc drogie, bo ponad 500 zł - dzieci w grupie garstka - widać przez okna (mam na myśli to na Sartowej), więc jak fynkcjonuje... Panie nauczycielki pracują zapewne wg kodeksu pracy czyli 8 gofzin dziennie a nie tak jak w państwowych wg KN - więc ciekawi mnie ich wynagrodzenie Odpowiedz Link
omegaonline Re: Odnośnie Akademii Przedszkolaczka;) 06.11.08, 00:57 To widzę, że dość ciekawy wywiad Pani zrobiła, ciekawe w jaki sposób. Śmieszy mnie też coś takiego : "Panie nauczycielki pracują zapewne...". Co to znaczy zapewne ? Czyli wpisuje tu Pani informacje, których sie tylko domyśla ? - dobrze rozumiem ? Nie wiem jak funkcjonuje przedszkole na ulicy Startowej, bo moje Dziecko chodzi na ul. Popiełuszki. Nie mogę potwierdzić Pani słów, niestety. Moje Dziecko ma nieco ponad 2 lata. Wcale nie dziwił mnie fakt, iż na początku płakało. Nic przyjemnego jest dla Malucha w tym, że znajduje sie w nieznanym miejscu, wśród nieznanych ludzi. Jednak przepłakany był tylko jeden dzień. Następnego, płakało tylko rano i wiem, że krótko, osobiście sie o tym przekonałam czekając w szatni. Przychodząc tam codziennie, nie zauważyłam niczego niepokojącego, negatywnego jeśli chodzi o funkcjonowanie placówki. Panie są bardzo miłe, pomocne i cierpliwe. Każdego dnia mogę liczyć na szczegółowy opis tego, co robiło moje Dziecko. Jestem pewna, że Ono lubi swoje panie, widzę to chociażby przy pożegnaniu i powitaniu. Nie wiem czego oczekują właściwie rodzice, którzy niemalże na początku zabierają swoje dziecko bo "płacze" (oczywiście jeśli to prawda), nie potrafię tego zrozumieć. Dzieci są przecież różne. Proces aklimatyzacji może trwać u jednych od kilku dni, u drugich nawet do pół roku. Nie zawsze można zainteresować czymś płaczącego Malucha, Ono czasem potrzebuje samo przekonać sie, że jest bezpieczne. Jestem tam niemal codziennie. Nigdy nie zauważyłam, żeby jakieś dziecko tam ciągle płakało. Najczęściej kiedy wchodzę rano czy popołudniu, słyszę tylko zabawy, czy rozmowy. Cenię sobie tam również : - zajęcia z j. angielskiego, religii, rytmikę - opiekę psychologa (możliwość indywidualnych konsultacji z psychologiem, w tym logopedycznych) - organizowane spotkania dla rodziców, np. październikowy wykład nt. "Czy wiesz jako rozwija sie twoje dziecko" - inne zajęcia dla dzieci organizowane w przedszkolu I miło widzieć prace plastyczne swojej Pociechy na ścianach Poza tym muszę stwierdzić, że przedszkole od września do chwili obecnej bardzo sie zmieniło. Jest bardziej kolorowe, bardziej przyjazne, a atmosfera po 2 miesiącach funkcjonowania jest naprawdę rodzinna. Mam kontakt z wieloma mamami dwulatków i nie tylko, ponieważ udzielam sie na forum poświęconym dzieciom. Znam więc relacje, opinie ze żłobków, czy przedszkoli w całej Polsce. Wiem, że "Akademia Przedszkolaczka" to dobre przedszkole i nasz trafny wybór. Mam nadzieję, że to sie nie zmieni. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aniaz-1 Re: Odnośnie Akademii Przedszkolaczka;) 06.11.08, 21:29 Widze, ze post na temat kiepskich/dobrych zmienil sie na apologie 2 przedszkol. Rozumiem Pania, bo mnie tez dotknelo, kiedy ktos na nasze 'najechal' Ponadto dowiedzialam sie, ze zalozyciele Akademii Przedskolaczka i Malucha sa w wieziach przyjazni. Nie dziwi mnie wiec, ze pewne rzeczy, ktore Pani tu podkreslila, sa takie same jak i w A. Malucha. Mozemy sie cieszyc zyciem i rozwojem naszych dzieci, cokolwiek by ktos na temat tych miejsc nie wypisywal. Natomiast ciekawa jestem, czy sytuacja zmienila sie w Piotrusiu Panu. Na tym samym forum to przedszkole bylo wielokrotnie ganione i krytykowane. A teraz nikt o nim wspomina. Czyzby wzieli krytyke do serca? Odpowiedz Link
smgm Mali Odkrywcy 29.01.09, 14:15 aby nie było tylko ciągle o dwóch tych samych przedszkolach... polecam rodzicom przedszkole "Mali Odkrywcy". Moje dziecko znalazło się tam zupełnie przypadkiem(długa historia), ale napewno tam zostanie. Bardzo dobra opieka , a mały czuje się tam doskonale. Z tego, co wiem, inni rodzice też są zadowoleni. Odpowiedz Link
luzmaria15 Re: Mali Odkrywcy 10.06.09, 15:36 a ja polecam sprawdzić ranking na stronie dobre-przedszkole Odpowiedz Link
mojedziecko2 Re: Odnośnie Akademii Przedszkolaczka;) 07.11.08, 20:18 a wie Pani,że ciekawość to pierwszy stopień do piekła?Jak na pedagoga to dość dziwne ma Pani zainteresowania:wywiad ,szpiegowanie i bezpodstawne pisanie bzdur.Nie chciałabym aby moje dziecko dostało się w takie ręce.Znam AP,chodzi tam mój synek i to właśnie na Startową.Nie będę się rozpisywała o wszystkich pozytywach tego przedszkola bo zabrakłoby mi stronyCena normalna jak na prywatną placówkę,są w Lublinie droższe.Nie słyszałam aby kilka osób zabrało swoje dzieci.Mam wrażenie,że ze względu na swoje zainteresowania plotkarstwem i zbytnią ciekawością wylądowała Pani "tylko" w przedszkolu państwowym,bo w prywatnych takich osób się nie zatrudnia.Pozdrawiam Odpowiedz Link
opuncjafigowa Re: Odnośnie Akademii Przedszkolaczka;) 09.11.08, 19:20 Drogie mamusie...wywiad zrobiłam - a co? Wy nie robicie jak chcecie posłać swoje dziecko do przedszkla - oj nie ładnie A ponieważ jestem nauczycielem od wielu lat - fakt w przedszkolu pierwszy rok - to nie znaczy, ze nie mam swojej wiedzy i umiejętności jak ją czerpać Nie będę wam tego zdradzać, jak to zrobiłam, bo jeszcze bardziej się zdenerwujecie, a to nie zdorwe Mam o wielu przedszkolach swoje zdanie - mam tam wiele nauczycielek- koleżanek, które się wypowiadają i cóż - zasoby wiedzy posiadam ogromne...nie będę was tu nimi stresować A co do pani, która stwierdziła, że z moim podejściem to wylądowałam w państwowym (czy coś w ten deseń) - to odpowiem - za dużo lat jestem nauczycielem, obecnie mianowanym, aby teraz zasuwać po 8 godzin za marne pieniądze Za bardzo się cenię - i niestety zrezygnowałam z trzech prywatnych, w których oferowano mo pracę... Odpowiedz Link
prosiakforti Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 14.11.08, 22:09 temat jest gorący, ale może powstrzymajcie sie od osobistych wycieczek i merytorycznie podejdźcie do tematu. rozwodzicie się na temat prywatnych, a państwowe? Odpowiedz Link
aniutka99 Re: państwowe a prywatne 15.11.08, 16:42 myślę, że najważniejsze, jaka jest opieka, a nie czy przedszkole jest prywatne czy państwowe. prosimy jednak o opinie Odpowiedz Link
artistry1 Re: państwowe a prywatne 28.12.08, 10:02 czy któreś z dzieci chodzi do przedszkola państwowego? szukam jakiegoś w okolicy lsm/ czuby/ naukowskich jakie polecacie? prosze o pomoc Odpowiedz Link
butelka102 Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 08.12.10, 17:22 POLECAM stronę kliknij Odpowiedz Link
ajednakhenia Re: Ranking KIEPSKICH przedszkoli i żłobków :/ 24.03.13, 22:17 unikajcie przedszkola Mały Lingwista II na Woronieckiego Odpowiedz Link