Dodaj do ulubionych

Co myślicie o jedzeniu GMO?

19.08.11, 15:31
Znalazłam fajny filmik na YT www.youtube.com/watch?v=CSbn8I82usU&feature=related i tak mi się nasunął temat?
Obserwuj wątek
    • forencka Re: Co myślicie o jedzeniu GMO? 07.09.11, 12:55
      Ja jestem za (oj, ale mnie zaraz zjedzą :))
      • kuchareczka_80 Re: Co myślicie o jedzeniu GMO? 12.03.13, 15:53
        Wolę jeść nektarynki niż margarynę ;)
        Zmumifikowana genetycznie, ale prawdziwsza niż zapchajżyła.
        Na kukurydzę jestem uczulona, na soję w mniejszym stopniu, ale też - mogę żyć z GMO.

Mój Mąż jest z wykształcenia i zawodowo osobą zajmującą się zagadnieniami powiązanymi z GMO i w sumie w żadnej podejmowanej z nim dyskusji nie znalazłam argumentów potwierdzających te schizy z GMO.

Zaś znajomi z laboratorium i od badań klinicznych też patrzą na straszenie GMO z dużym dystansem. Im wierzę.
    • beatakowalik Re: Co myślicie o jedzeniu GMO? 05.03.13, 17:50
      Hmmm ja wogóle nie jestem przekonana czy to dobry wybór. a zobacznie czy to też pochodzi z gmo? eko-mlociny.pl/Jajka/ pisze eko ale czy to jest gmo? co to jest właściwie GMO?
      • beatakowalik Re: Co myślicie o jedzeniu GMO? 05.03.13, 17:52
        hmm czyli te jaj ka mogą być GMO patrzcie: Organizmy Modyfikowane Genetycznie (GMO) są to rośliny lub zwierzęta, które dzięki modyfikacji w ich genomie - materiale genetycznym - uzyskały nowe cechy. Modyfikacja genetyczna zwykle polega na ustawieniu nowego genu (co fizycznie jest fragmentem DNA) do genomu modyfikowanego organizmu. Jednak można także i wyciszać geny poprzez wprowadzenie komplementarnego genu kodującego tzw. nonsensowne RNA, czy też za pomocą kierowanej mutagenezy, wywołać mutacje w konkretnym genie, co może doprowadzić do jego inaktywacji (dokładnie inaktywacji produktu tego genu).
    • komanchu Re: Co myślicie o jedzeniu GMO? 06.03.13, 18:40
      Jestem przeciw GMO. Nie tylko ze względu na ewentualne skutki uboczne dla zdrowia człowieka, ale może i przed wszystkim w związku z negatywnym wpływem upraw GMO na środowisko naturalne i różnorodność biologiczną.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka