Dodaj do ulubionych

guma do żucia?

21.09.07, 21:54
Znaleźliście w jakimś eko, gumę do żucia bez syfów?
Obserwuj wątek
    • bezsensu70 Re: guma do żucia? 25.09.07, 08:25
      też się kiedyś tym zainteresowałam, ale w żadnym sklepie internetowym ani ,,na
      żywo,, nie widziałam gumy ekologicznej.
      • sraczynski Re: guma do żucia? 31.10.07, 20:49
        żryj żywicę
    • nuit4 Re: guma do żucia? 27.11.07, 23:30
      byłam ostatnio na targach medycyny naturalnej i widziałam na stoisku z
      produktami pszczelimi właśnie gumę do żucia :) raczej eko (piszę raczej bo
      jednego czy dwóch składników nie byłam pewna,ale wyglądało raczej ok ;) )nie
      kupiłam bo moja latorośl ma alergie na miód (pyłki?) a ja cycuję więc..
    • juleg Re: guma do żucia? 18.12.07, 14:30
      super:-) pamiętasz nazwę tej gumy?
    • asiabed tabletki do ssania 23.03.08, 21:25
      Ostatnio zakupilam takie niby dropsy (raczej po prostu tabletki do ssania) z
      firmy Natturel (produkuja suplementy wit-min). Tabletki skladem wedlug mnei sa
      calkiem calkiem, zawieraja ksylitol (ponoc dobry dla zebow) cynk, i jakies algi
      (jod), zawieraja tez troche miety. Sklad raczej naturalny, smak do przyjecia
      (lekko odswieza, moze z moca czosnku i cebuli sobie nie poradzi, ale przy
      lzejszych aromatach da rade). polecane do ssania po posilkach. Mysle, ze to
      calkiem fajna alternatywa dla pelnych "syfow" ogolnie dostepnych gum do zucia
      (choc zauwazylam, ze niektore orbity zawieraja juz w skladzie wiecej ksylitolu,
      ale maja nadal sztuczne slodziki i pare innych malo zdroych skladnikow).
    • bezsensu70 Re: guma do żucia? 19.07.08, 21:00
      sklep.aptekapodsloncem.pl/produkt/xylitol_cynamonowa_guma_do_zucia.html,155271
    • aserath Re: guma do żucia? 21.08.08, 15:36
      największy problem (dla mnie) jest taki że kazda guma ma substancje słodzące
      typu aspartam czy acesulfam K. Nikt nie robi gumy np. z cukrem a bez tych
      badziewnych słodzików. No niesteyt.
      • nuit4 Re: guma do żucia? 21.08.08, 16:54
        w uk mozna kupic z ksylitolem (bez aspartamu itp)
      • asiabed Re: guma do żucia? 25.09.08, 21:31
        Gumy polecane w poscie ponizej (te cynamonowe) nei maja sztucznych subst.
        slodzacych. tylko ksylitol (cukier brzozowy tzw.). Jest bardzo dobra, wprawdzie
        bardzo szybko robi sie bez samku - ale sluzy tylko do pozucia przez kilkanascie
        minut po jedzeniu np. Cynamonowa jest the best moim zdaniem, choc bardzo dobre
        sa takze mieta pieprzowa i owocowa.
        Cena jest wysoka - ale warto. Smaczne i stosunkowo zdrowe gumy w koncu sa u nas
        dostepne :)
        • dorotaniejest Re: guma do żucia? 09.01.09, 13:43
          Znajomy, odkąd zaczął pracować w Wirgleyu, stanowczo odmawia żucia
          gum. Mówi, że napatrzył się na proces produkcji i już nie ruszy.
          • dosdos8 Re: guma do żucia? 29.04.09, 22:27
            :| az tak koszmarnie? w pracy tak czesto zuja, ze sama nabieram ochoty....
            • ioreta Re: guma do żucia? 01.06.09, 20:08
              > Znajomy, odkąd zaczął pracować w Wirgleyu, stanowczo odmawia żucia
              > gum. Mówi, że napatrzył się na proces produkcji i już nie ruszy.

Hehehe, ja przez 2 miesiące pracowałam w fabryce sera i długo, długo jeszcze miałam wstręt do żółtych serów. Dobrze, że minęły już 2 lata i już tak dokładnie tego nie pamiętam ;)
              Podobne historie słyszałam od ludzi, którzy pracowali w fabryce mięsa, rozlewniach soków itd. Tak to niestety jest z tą żywnością ;)
              • dobra_droga Re: guma do żucia? 01.06.09, 20:38

:)))) a moja koleżanka zanim włożyła plasterki ogórków do słoika na sałatkę
                szwedzką w przetwórni to sobie z nich robiła maseczkę:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka