katarzynkaq 12.05.08, 19:46 Odkryłam ostatnio makaron pełne ziarno i sie zastanawiam czy jest równie zdrowy co pełnoziarniste pieczywo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominikjandomin Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 13.05.08, 13:26 katarzynkaq napisała: > Odkryłam ostatnio makaron pełne ziarno i sie zastanawiam czy jest równie > zdrowy co pełnoziarniste pieczywo? Ostatnio? To jest juz na rynku od lat. Pewnei zdrowe, ale w odróznieniu od razowca ochydne w smaku. Moze, gdyby go samemu robić... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaq Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 13.05.08, 18:59 qrcze a mi smakował bardzo!! pierwszy raz jak go jadłam, to absolutnie najprosciej z cukrem i białym serem! ale teraz szukam dań które ładnie wyglądają. zastanawiam się czy są penne z ciemnego makaronu? Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 14.05.08, 11:32 katarzynkaq napisała: > qrcze a mi smakował bardzo!! Podaj markę, bo może jakiś nowy producent się objawił, co umie przyrządzić ten makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
bezsensu70 Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 14.05.08, 22:16 Ja też nie przepadam za razowym ale z Rapunzela Bio jest smaczny. Ostatnio kupiłam ten, moje dziecko się zajadało: www.sklepekologiczny.pl/index.php?p1022,makaron-literki-razowy-250g-eko Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 18.05.08, 04:23 ja dziś pierwszy raz dałam dzieciom i porażka, nigdy więcej go nie kupię, może jakiś inny rodzaj ale psy zjadły Odpowiedz Link Zgłoś
bezsensu70 Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 29.05.08, 08:43 hihi :)) no cóż, co człowiek to gust... według mnie z razowych nie ma lepszego... Odpowiedz Link Zgłoś
alohaa Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 17.06.08, 10:54 Próbowałam kiedyś pełnoziarniste ze sklepów ze zdrową żywnością i zdecydowanie to nie było to. Ale teraz można wszędzie kupić Lubellę z pełnego ziarna, nie jest wprawdzie to bio, ale za to w smaku nie różni sie bardzo od zwykłego makaronu. I są różne rodzaje: spaghetti, penne i świderki. Co do zdrowości takiego makaronu: na pewno jest to lepsza alternatywa zwykłego makaronu, ale nie ma sie też co oszukiwać - dużo witamin zostaje w wodzie w kórej sie to to gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś