Dodaj do ulubionych

Makaron ten sam a jednak nowy!

12.05.08, 19:46
Odkryłam ostatnio makaron pełne ziarno i sie zastanawiam czy jest równie
zdrowy co pełnoziarniste pieczywo?
Obserwuj wątek
    • dominikjandomin Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 13.05.08, 13:26
      katarzynkaq napisała:

      > Odkryłam ostatnio makaron pełne ziarno i sie zastanawiam czy jest równie
      > zdrowy co pełnoziarniste pieczywo?

      Ostatnio? To jest juz na rynku od lat.

      Pewnei zdrowe, ale w odróznieniu od razowca ochydne w smaku. Moze, gdyby go
      samemu robić...
      • katarzynkaq Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 13.05.08, 18:59
        qrcze a mi smakował bardzo!!
        pierwszy raz jak go jadłam, to absolutnie najprosciej z cukrem i białym serem!
        ale teraz szukam dań które ładnie wyglądają. zastanawiam się czy są penne z
        ciemnego makaronu?
        • dominikjandomin Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 14.05.08, 11:32
          katarzynkaq napisała:

          > qrcze a mi smakował bardzo!!

          Podaj markę, bo może jakiś nowy producent się objawił, co umie przyrządzić ten
          makaron.
          • bezsensu70 Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 14.05.08, 22:16
            Ja też nie przepadam za razowym ale z Rapunzela Bio jest smaczny. Ostatnio
            kupiłam ten, moje dziecko się zajadało:
            www.sklepekologiczny.pl/index.php?p1022,makaron-literki-razowy-250g-eko
            • igge Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 18.05.08, 04:23
              ja dziś pierwszy raz dałam dzieciom i porażka, nigdy więcej go nie
              kupię, może jakiś inny rodzaj
              ale psy zjadły
              • bezsensu70 Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 29.05.08, 08:43
                hihi :)) no cóż, co człowiek to gust... według mnie z razowych nie ma lepszego...
    • alohaa Re: Makaron ten sam a jednak nowy! 17.06.08, 10:54
      Próbowałam kiedyś pełnoziarniste ze sklepów ze zdrową żywnością i zdecydowanie
      to nie było to. Ale teraz można wszędzie kupić Lubellę z pełnego ziarna, nie
      jest wprawdzie to bio, ale za to w smaku nie różni sie bardzo od zwykłego
      makaronu. I są różne rodzaje: spaghetti, penne i świderki.

      Co do zdrowości takiego makaronu: na pewno jest to lepsza alternatywa zwykłego
      makaronu, ale nie ma sie też co oszukiwać - dużo witamin zostaje w wodzie w
      kórej sie to to gotuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka