Dodaj do ulubionych

pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ?

19.10.10, 14:21
no właśnie nie wiecie może czy mozna gdziec nabyc komplet pomocy dydaktycznych do przedszkola chodzi mi o duże plansze do pokazywania dzieciom do danych zajeć typu: dzieci w ruchu, dbanie o czystość, świeta, ruch drogowy itd.
Obserwuj wątek
    • buszka24 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 19.10.10, 20:51
      Ja takie plansze kupowałam w księgarni dla nauczycieli, u nas jest zorganizowana przy ODN.
    • prawdziwy.przedszkolak Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 19.10.10, 21:01
      Nie wiem czy o taką tablicę Ci chodzi:
      www.przyjaznezabawki.eu/tablica-dzien-przedszkolu-p-383.html?cPath=24?a=001329
      Jest tam sporo rzeczy dla przedszkoli.
    • 5korka Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 19.10.10, 21:43
      Na tej stronie jest sporo ofert razem ze sprzedawcą lub wypożyczalnią

http://www.google.pl/images?q=historyjki+obrazkowe&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=UvK9TMCrB9OQjAf315CRAg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CCwQsAQwAg&biw=1366&bih=554

www.pomoceszkolne.pl/?p=productsList&iCategory=168
      www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=UKd&rls=org.mozilla:pl:official&q=historyjki+obrazkowe+chomikuj&revid=1712747539&sa=X&ei=UvK9TMCrB9OQjAf315CRAg&ved=0CFIQ1QIoAA

Ponadto wydawnictwa prezentuja sporo ofert w sklepach internetowych:
      MAC
      WSiP
      Nowa Era
      Operon

Widziałam także na Chomikuj.pl piękne rzeczy do wydrukowania.
      • kasiaczek181987 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 21.10.10, 15:16
        Ja mam takie pytanie czy mógłby ktoś polecić mlodej nauczycielce jakie płyty kupic na sam początek ? Nie mam doświadczenia a nie chciałabym bez sensu wydać pieniadze. . Chodzi mi o zwykle piosenki dla przedszkolaków, bajki i także takie piosenki ( nie wiem czy dobrze to mówie) do pokazywania. Chętnie odkupiłabym od kogoś za symboliczną złotówkę takie płyty albo ewentualnie w formie mp3 jezeli ktoś posiada coś fajnego. dziekuje
        • 5korka Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 21.10.10, 21:59
          Bardzo często korzystam ze zbiorów Bibliotek z zasobami audiowizualnymi, m.i. Pedagogicznej

...........
          kasiaczek181987 napisała:

> Ja mam takie pytanie czy mógłby ktoś polecić mlodej nauczycielce jakie płyty k
          > upic na sam początek ? Nie mam doświadczenia a nie chciałabym bez sensu wydać p
          > ieniadze. . Chodzi mi o zwykle piosenki dla przedszkolaków, bajki i także takie
          > piosenki ( nie wiem czy dobrze to mówie) do pokazywania. Chętnie odkupiłabym o
          > d kogoś za symboliczną złotówkę takie płyty albo ewentualnie w formie mp3 jezel
          > i ktoś posiada coś fajnego. dziekuje
        • magdaju Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 22.10.10, 18:20
          Na dobry początek polecam "W co się bawić z dziećmi" Marty Bogdanowicz. Książka z tekstami piosenek i opisem zabaw + trzy płyty CD.
        • magda_krakow Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 31.03.11, 21:47
          Ja też polecam "W co się bawić z dziećmi" Bogdanowicz, a do tego "Pląsy z długa brodą" - i jeśli chodzi o "pokazywanki" to wystarczy na długo!
          Aaa, fajne jeszcze są "Rymowana gimnastyka dla smyka" i "Rymowane masażyki, zabawianki, kołysanki".

Natomiast pierwszą płytą, jaką zakupiłam wogóle, było "Moje 3 i 4 lata" z MACa, do tego książeczka ze scenariuszami zajęć muzyczno-ruchowych - to jest niemal moja "biblia" jesli chodzi o młodsze dzieci. Jest już tak "zjechana", że muszę chyba kupić nową, bo niektóre piosenki mi się zacinają wink Ale są one proste, melodyjne, dla maluchów idealne wg mnie. No i tam jest podstawa-podstaw: "Jestem sobie przedszkolaczek", od którego zawsze zaczynam wink
          I wogóle lubię pozostałe płyty, tj. "Moje 5 lat" i "Moje 6 lat" - jakoś mi podchodzą bardzo i polecam wink
      • teka321 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 04.12.15, 20:57
        Ja polecam aplikację na androida: play.google.com/store/apps/details?id=pl.artmetic.tablica_mendlejewa_pro
    • kapustnikov Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 22.11.10, 15:28
      Ja widziałem takie rzeczy na tej stronie, pozdrawiam.
      • basiamatyszczak Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 17.03.11, 21:40
        My mamy w przedszkolu takie plansze www.edubok.pl/bezpieczenstwo-drodze-p-1492.html sa bardzo fajne i czytelne, polecam. Polecam oferte tego sklepu, od jakiegos czasu zaopatrujemy sie juz tylko w nim.... nawet jak nie ma interesujacej nas rzeczy w sklepie to przemiła Pani Beata szybciutko nam cos zaoferuje. W sklepie sa tylko produkty polskich producentów... www.edubok.pl
    • agnexx Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 25.03.11, 10:25
      Może się przyda

www.nauka-przez-zabawe.pl/?page_id=31
      kontakt:
      agnieszka@nauka-przez-zabawe.pl
      tel. : 516 940 205
      • przedszkolanka_anka Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 27.03.11, 13:01
        Najlepsz ei najróznorodniejsze plastyczne www.mojebambino.pl
        • przedszkolanka_anka Re: <a href="http://www.mojebambino.pl/" target="_blank" rel="nofo 18.03.12, 08:37
          www.mojebambino.pl/
    • i-z-k-a-1 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 28.03.11, 22:17
      czy o takich myślałaś?
      www.szkolarbis.pl/kategoria/nauczanie-poczatkowe-i-przedszkolne-17/
    • kosciuszki19 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 21.03.12, 18:39
      Plansze dydaktyczne dla przedszkolaków i klas 1-3:

sklep.alanlange.edu.pl/plansze-edukacyjne-c-31.html
      • ewa.1980 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 11.02.14, 10:25
        na www.slezakbis.pl jest spory wybór plansz, do zajęć o ruchu drogowym przyda się: www.slezakbis.pl/poszukaj-na-obrazku-miasto-p-2276.html no i standardowe plansze ze znakami
    • anna_nauczyciel29 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 05.09.15, 19:59
      W moim sklepie internetowym "Mądra Sowa" Pomocy dydaktyczne i terapeutyczne, znajdzie Pani mnóstwo takich dużych Plansz edukacyjnych do przedszkoli i szkół edukacji wczesnoszkolnej pomoceterapeutyczne.com/

Wszystko jest zalaminowane i w bardzo niskich cenach.

Pozdrawiam

Anna
    • anna_nauczyciel29 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 05.09.15, 20:00
      W moim sklepie internetowym "Mądra Sowa" Pomocy dydaktyczne i terapeutyczne, znajdzie Pani mnóstwo takich dużych Plansz edukacyjnych do przedszkoli i szkół edukacji wczesnoszkolnej pomoceterapeutyczne.com/

Wszystko jest zalaminowane i w bardzo niskich cenach.

Pozdrawiam
    • zabawkiterapeutyczne Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 30.09.15, 14:42
      Zapraszamy na stronę www.zabawkiterapeutyczne.pl, lidibrii.pl/ - znajduje się tu szeroki wybór pomocy do terapii i edukacji oraz elementy wyposażenia.
    • adransm Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 18.11.15, 14:54
      Warto jest zapisać się do Klubu Nauczyciela. Dzięki temu będziecie mieli bardzo duży dostęp do pomocy dydaktycznych, przykładowych lekcji.
      Spory zasób takich materałów jest na stronie Wydawnictw Szkolnych oraz Pedagogicznych. Możecie sobie zerknąć:
      ucze.pl/
      Obecnie jest tam ponad 17 000 materiałów.
    • mariusz12_34 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 06.05.16, 20:24
      Ja czasami korzystam z tej strony, sporo materiałów www.eduzabawy.com
    • t_gwiazda Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 13.05.16, 23:07
      Doskonałe pomoce dydaktyczne kupisz tu: www.akademia-umyslu.pl/sklep/kategoria/dla-edukacji
      Są to dwa zestawy (Akademia Umysłu Uczeń EDU oraz Akademia Umysłu Junior EDU), które mają na celu rozwój pamięci i koncentracji u dzieci. Zestawy zwierają gotowe zabawy.
    • scaliaaa Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 15.06.16, 15:11
      Zobacz tutaj: edusklep.pl/category/przedszkole Do wyboru mnóstwo plansz o przeróżnej tematyce: do nauki czytania i pisania, języków obcych, matematyki, logopedyczne, muzyczne itp.
    • scaliaaa Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 24.08.16, 14:34
      Jak chodzi o plansze to na pewno znajdziesz je tutaj: edusklep.pl/category/przedszkole?horizontal Bardzo szeroka oferta dla przedszkoli.
    • agnieszkaf11 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 27.11.16, 00:36
      Witam.
      Mam problem bo muszę kupić pomoce do nauczania wczesnoszkolnego (klasa 1) do nowo powstającej szkoły. Nie wiem co powinno napewo znależć się w takiej klasie .
      PomóżcieA
      • katarzynabiwors Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 06.07.22, 18:25
        Dobrym pomysłem jest najpierw poczytanie różnych artykułów na temat pomocy dydaktycznych jak tutaj. Na stronie znajdziemy również gotowe zestawy dla uczniów i nauczycieli. Warto zainteresować się klockami Nemi jeśli chodzi o naukę matematyki dla dzieci.
    • 5nagietkow Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 20.12.16, 22:52
      Proponuję też nowoczesne rozwiązania w postaci multimedialnych systemów do prowadzenia zajęć skierowanych na rozwój pamięci oraz koncentracji uwagi u dzieci w wieku przedszkolnym z serii Akademia Umysłu Edu - www.akademia-umyslu.pl.

W sprzedaży są dwa pakiety - wspomniana Akademia Umysłu Junior EDU dla przedszkolaków oraz Akademia Umysłu® Uczeń EDU dla uczniów szkół podstawowych.

Pod linkiem www.akademia-umyslu.edu.pl/konspekt-lekcji zamieszczone są relacje z zajęć oraz pomysły na ich urozmaicenie.

Akademia Umysłu® Junior EDU (POL-ANG) do nauczania przedszkolnego i wczesnoszkolnego to ćwiczenia, w których podczas zabawy dzieci rozwijają pamięć, spostrzegawczość, koncentrację i myślenie przyczynowo-skutkowe. Programy wzbogacono o moduł językowy, który pozwala na stopniowe osłuchiwanie się z j. angielskim.

Pakiet skierowany jest do wychowawców, nauczycieli i terapeutów, jako wsparcie oraz inspiracja w procesie nauczania.
    • arowana1444 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 20.03.17, 13:17
      Chociazby tutaj - www.kabum.pl/s/8/Pomoce-dydaktyczne-dla-instytucji Pracuję w przedszkolu i zawsze tam zamawiamy wszystkie pomoce dla dzieci. Ceny mają dobre, a wybór ogromy.
    • urek3 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 09.05.17, 13:05
      Fajna opcja dla dzieci - dla tych co wzrokowo się uczą to na pewno przydatna pomoc ten eduart.
      • zych77 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 21.06.17, 12:01
        u nas jest taka eduartowa mapa i dzieciaki znają wszystkie kraje świata. cała nauka była zabawą
    • gosijaa Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 17.11.17, 09:21
      Może przyda się ta strona, mają bardzo duży wybór ładnych pomocy do wydrukowania za darmo, trzeba się jedynie zarejestrować, www.eprzedszkolaki.pl
      pozdrawiam
    • jesiennamaj Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 16.08.18, 09:29
      Pomoce dydaktyczne i Zabawski edukacyjne kupuje w sklepie www.triopolskapomocedydaktyczne.pl/
    • niedary Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 22.12.18, 17:00
      tutaj jest bardzo duża oferta pomocy dydaktycznych w dobrych cenach pomoceszkolne.info
    • niedary Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 22.12.18, 17:02
      polecam sklep pomocedydaktyczne.info/index.php?main_page=index
    • marte27 Re: pomoce dydaktyczne- gdzie kupić ? 04.01.19, 13:32
      Plansze dydaktyczne i inne pomoce znajdziesz na stronie www.pomocedydaktyczne.eu/ Ja właśnie zamówiłam tam zestaw do logopedii.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka