Dodaj do ulubionych

grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pracy???

30.08.11, 16:52
na czym pracujecie w takiej grupie, jakie wydawnictwo wybrałyście.
dodam że większość trzylatków chodziła w roku ubiegłym do grupy najmłodszej.
Obserwuj wątek
    • kokosanka_82 Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 01.09.11, 15:43
      Teraz w bardzo wielu przedszkolach grupy są mieszane..
      Kiedyś pracowałam w 4 latkach + 1 trzylatek..

Korzystałam z ABC czterolatka (WSiP).
      Książeczki myślę, że dostosowane do dzieci..
      Także śmiało możesz brać..
      Zawsze jak masz grupę mieszaną książki bierz dla tych starszych, no chyba, że masz 25 młodszych i kilku starszych, wówczas odwrotnie..

Miałam też 5 latki i sześcioro czy siedmioro czterolatków, w dodatku takich listopadowo-grudniowych ;-// wówczas brałam książki dla pięciolatków (Razem w przedszkolu).
    • meri74 Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 01.09.11, 21:36
      Ja mam w grupie jedenascioro 4-latkow i piecioro 3-latkow. Mam karty WSiP Razem w przedszkolu i robie program dla czterolatkow. Jak te mlodsze sobie z czyms nie radza, to troche przymykam na to oko, a nacisk klade na strasze dzieci...
      • graz.ka Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 02.09.11, 06:59
        A ja pracuję systemem "Edukacja przez ruch" Doroty Dziamskiej, w którym każde dziecko wykonuje swoją kartę pracy lub razem robimy wspólną, czasem ogromną smile Kserówki z netu lub zeszytów do kserowania (np. mandale) daję sporadycznie, leżą po prostu w kąciku plastycznym dla chętnych.
        Od ponad 10 lat nie mam żadnego podręcznika czy zeszytu ćwiczeń.
        • ewelinkowska Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 04.09.11, 16:29
          Ja mam 20 3latków i 5 4latków i po raz pierwszy wybrałam wydawnictwo "Nowa Era" Entliczek Pentliczek
          • barboorka1313 Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 05.09.11, 13:16
            Mam trzylatki. Nie mam żadnych książek czy kart pracy. Jeżeli coś będę potrzebowała, to mam komputer i sama sobie zrobię kartę pracy do danego tematu. Na tę właśnie okazję (i jeszcze do rysowania) prosiłam rodziców nie o bloki rysunkowe a o papier ksero.
    • kwiecienacademy Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 21.09.21, 17:02
      Hey smile polecam karty pracy na kwiecien.academy . Nowe prace są dodawane 2-3 razy w tygodniu. Serdecznie polcam smile
    • kwiecienacademy Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 21.11.21, 16:30
      Zapraszam na stronę Kwiecien Academy. Wszystkie materiały do pobrania za darmo smile

Karty pracy, labirynty, kolorowanki, dyplomy i wiele innych. Serdecznie polecam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka