janeczka79 30.08.11, 16:52 na czym pracujecie w takiej grupie, jakie wydawnictwo wybrałyście. dodam że większość trzylatków chodziła w roku ubiegłym do grupy najmłodszej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokosanka_82 Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 01.09.11, 15:43 Teraz w bardzo wielu przedszkolach grupy są mieszane.. Kiedyś pracowałam w 4 latkach + 1 trzylatek.. Korzystałam z ABC czterolatka (WSiP). Książeczki myślę, że dostosowane do dzieci.. Także śmiało możesz brać.. Zawsze jak masz grupę mieszaną książki bierz dla tych starszych, no chyba, że masz 25 młodszych i kilku starszych, wówczas odwrotnie.. Miałam też 5 latki i sześcioro czy siedmioro czterolatków, w dodatku takich listopadowo-grudniowych ;-// wówczas brałam książki dla pięciolatków (Razem w przedszkolu). Odpowiedz Link
meri74 Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 01.09.11, 21:36 Ja mam w grupie jedenascioro 4-latkow i piecioro 3-latkow. Mam karty WSiP Razem w przedszkolu i robie program dla czterolatkow. Jak te mlodsze sobie z czyms nie radza, to troche przymykam na to oko, a nacisk klade na strasze dzieci... Odpowiedz Link
graz.ka Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 02.09.11, 06:59 A ja pracuję systemem "Edukacja przez ruch" Doroty Dziamskiej, w którym każde dziecko wykonuje swoją kartę pracy lub razem robimy wspólną, czasem ogromną Kserówki z netu lub zeszytów do kserowania (np. mandale) daję sporadycznie, leżą po prostu w kąciku plastycznym dla chętnych. Od ponad 10 lat nie mam żadnego podręcznika czy zeszytu ćwiczeń. Odpowiedz Link
ewelinkowska Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 04.09.11, 16:29 Ja mam 20 3latków i 5 4latków i po raz pierwszy wybrałam wydawnictwo "Nowa Era" Entliczek Pentliczek Odpowiedz Link
barboorka1313 Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 05.09.11, 13:16 Mam trzylatki. Nie mam żadnych książek czy kart pracy. Jeżeli coś będę potrzebowała, to mam komputer i sama sobie zrobię kartę pracy do danego tematu. Na tę właśnie okazję (i jeszcze do rysowania) prosiłam rodziców nie o bloki rysunkowe a o papier ksero. Odpowiedz Link
kwiecienacademy Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 21.09.21, 17:02 Hey polecam karty pracy na kwiecien.academy . Nowe prace są dodawane 2-3 razy w tygodniu. Serdecznie polcam Odpowiedz Link
kwiecienacademy Re: grupa mieszana, 3 i 4 latki - jakie karty pra 21.11.21, 16:30 Zapraszam na stronę Kwiecien Academy. Wszystkie materiały do pobrania za darmo Karty pracy, labirynty, kolorowanki, dyplomy i wiele innych. Serdecznie polecam Odpowiedz Link