choinkowa2006 28.12.07, 12:10 Szukam pomysłow na prezenty. Dziekuje z gory za podpowiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 28.12.07, 14:47 Serduszka(inne)z masy solnej,pomalowane. Zawieszki,breloczki z masy solnej. Korale z makaronu (hwiazdki,rurki,muszelki itp),makaron mozna pozlocic sprajem,brokatem,uzyc ozdobnej nitki zamiast żylki itp. Kalendarz ze zdjeciem dziecka na okladce i pracami dzieci w srodku (wymaga dlizszych przygotowan i zbierania prac) wszytsko związane ozdobna tasiemką/sznureczkiem. Małe talerzyki porcelanowe (kupowalam na wyprzedazach lub hurtowni za grosze) pomalowane farbkami do porcelany lub to samo ze szklankami (starsze dzieci). Dla maluchow-wyciskane rączki w masie solnej lub raczki maczane w farbie odcisniete na papierze/laurce (czesto stosuje sie tez na Dzien Mamy). Pudeleczko z papieru oklejone muszelkami. Etui na okulary z filcu ozdobione przez dzieci. Gipsowe obrazki lub figurki z gotowych form (pelno form na Allegro). Skorki pomaranczowe (inne owoce) w cukrze w sloiczkach ozdobionych przez dzieci. Swieczniki z masy solnej i złotek. Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 28.12.07, 14:52 Medal dl dziadka ( z dowolnych materialopapierowych lub innych i wedlug dowolnych pomyslow). Kwiatki z cukierkow i bibulki. Obrazek dziecka w ozdobnej ramce.Ramka np z ozdobnej tasmy,koralikow,materialowych skrawkow,bibulki itp itd. Rysunek babci na paierowym talerzyku (takim jednorazowym do grila co mozna wszedzie kupic). Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 28.12.07, 15:01 www.inspirander.pl/ngmc/inspiracje/aniolki,z,masy,solnej.php aniolki z masy solnej www.kuradomowa.com/dzieci/prezenty_na_dzien_babci_i_dziadka.sh tml rozne Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 28.12.07, 15:04 www.abcgospodyni.pl/na-dzien-babci.html rozne Odpowiedz Link
graz.ka Re: Płytki CD-szukam inspiracji na upominki! 28.12.07, 21:41 Naklejony kwiatek z origami (proste modułowe) lub inną techniką. Odpowiedz Link
przedszkolanka_anka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 30.12.07, 13:27 www.ententino.pl/entliczek/gotowe/dzienbabci.htm Odpowiedz Link
przedszkolanka_anka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 30.12.07, 13:29 www.miastodzieci.pl/zabawy.php/id,138,kat,4.html (Przewinąc strone co nieco do dolu) Odpowiedz Link
przedszkolaczkowy_swiat Re: A co Wy robicie w tym roku? 01.01.08, 13:46 Ja mimo tylu inspiracji i doswiadczenia czuje sie w tym roku wypalona.Mam bardzo "nierówną" ,mieszaną grupe 4-5-6 latki,czesc dzieci swietnie sobie radzi manualnie a czesc nie umie trzymac nozyczek (doszly w tym roku).Poziom u nas wysrubowany,dziewczyny nie pomagaja w pracach ale przescigaja sie w bombowych pomyslach a ja cosik w tym roku wypalona.,mysle i mysle i nic nie wymyslilam.Doradzcie prosze cos extra cos co bedzie wygladalo nbardzo atrakcyjnie (moze niecodziennie materialy)ale co co dzieci potrafia zrobic samodzielnie,mam 150 zl na zakupy plastyczne pomocne z tej okazji. Aśka Odpowiedz Link
agnusiap order uśmiechu 03.01.08, 19:19 proponuję Order uśmiechu dla babci/ dziadka / babci i dziadka przypominającego raczej kotylion do jednego koła na krawędzi przyklejamy "udrapany" pasek bibuły, bliżej środka w innym kolorze i węższy pasek,(można jeszcze jeden w zależności od wielkości koła),na środku przyklejamy 2/3 proste paski bibuły, tak by sobie wisiały , na górę przyklejamy drugie koło (w takim samym rozmiarze), na nim możemy umieścić napis Order uśmiechu dla ... oraz krótkie życzenia czy wierszyk (albo z tyłu) ps. mam nadzieję, że potraficie to sobie wyobrazić trzy lata temu robiłam to z dziećmi na praktykach... moja babcia ma order do dziś ;D pozdrawiam Odpowiedz Link
ewusia13 Re: order uśmiechu 04.01.08, 00:11 ja mam zamiar zrobić obrazki na szkle... na antyramie dzieci namalują jakiegoś kwiatka (z racji tego, że mam 4 latki pod szkłem będzie rysunek) potem wyjmę karteczkę z narysowanym kwiatkiem, włożę gładką kolorową kartkę, odwrócę szkło druga stroną aby farba sie nie wytarła i obrazek jak malowany jak myślicie? może być... antyramy jeszcze nie kupione więc mogę zmienić jak macie jakiś lepszy pomysł Odpowiedz Link
meg_2 Re: A co Wy robicie w tym roku? 13.01.08, 11:32 A robiłaś już figurkę z modeliny ( lubmasy solnej) w słoiku z wodą? Wiesz takie potzrąsane cos z brokatem Figurkę zrobi zarowno 4 jak i 6 latek. bedzie sie roznic jedynie precyzyjnoscia Potem przyklejasz do pokrywki sloika (moga sloik dzieci przyniesc z domu. wlewasz wode, wsypujesz brokat, zakrecasz sloik i prezent gotowy ja w tym roku robie swieczniki z masy solnej i koralikow Odpowiedz Link
krainazabaw Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 18.01.12, 21:59 polecam ciekawe pomysły na stronie www.kraina-zabaw.pl Odpowiedz Link
orkan55 Re: a moze taki kalendarz? 13.01.08, 21:02 zabawyplastyczne.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?313495 Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: a moze taki kalendarz? 30.12.08, 12:09 Tu w wersji dla mamy,kalendarz wydrukowany z netu,rysunki oczywiscie dzieci: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce7804456cfb493a.html Odpowiedz Link
martartek serce z papieru 13.01.09, 06:27 potrzebny papier i farby. narysuj duze serce wielkosci klatki piersiowej maluszka - wytnij teraz odrysuj rece dziecka - cale rece od ramienia do dloni (super zabawa dziecko musi sie polozyc na papierze i wtedy odrysowujesz rece) - wytnij, takie wyciete rece przyklej do serca z obu stron, powstaje serce z rekami. Mozna namalowac w sercu buzke i cale mocno pokolorowac. Odpowiedz Link
1takijeden Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 03.01.10, 01:30 Ja polecam fajną karykaturę ze zdjęcia, na ścianie sobie powieszą. Znalazłem takie coś na www.na-prezent.webpark.pl/karykatury.html Może być też portret. Odpowiedz Link
millaisa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 06.01.10, 09:52 Świetne te karykatury, fajny pomysł na prezent ale czy ja wiem czy dla Babci i Dziadka? To chyba zależy od ich wieku, jeśli są młodzi to jasne może się pośmieją Ale dla takich osób w wieku ok. 80 lat to chyba raczej nie, przynajmniej ja mojej babci nie widzę na takiej karykaturze. Ale wiem, że z kolei moi rodzice, też dziadkowie ucieszyli bysie z niej . Dla swojej babci będę robić fotokalendarz. Zamówiłam ze zdjęciami mojego rodzeństwa i ich dzieci, więc w babcia będzie miała z wnukami i prawnukami . Zamówiłam w superfoto, powinno przyjść na czas. Odpowiedz Link
elektricgirl Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 06.01.10, 22:24 ja tam polecam puduchy ze zdjeciami-fajnie sie do nich poprzytulac-w tym superfoto tez maja. z reszta mnostwo tego, kubki, puzle magnesy na lodówke (tez fajne-szczególnie gdy dziadkowie to zapominalscy zawsze cos moga sobie zanotowac pod magnesikiem ze swoim kochanym wnuczkiem) ? Odpowiedz Link
jolik81 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 07.01.10, 01:24 ale to chyba bardzo kosztowne jest ?? a prezentów duzo trzeba bo przynajmniej po dwa na dzeicko. Pomysły fajne ale koszta za duże przynajmniej na warunki mojej grupy. Odpowiedz Link
millaisa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 07.01.10, 09:08 jolik81 napisała: > > ale to chyba bardzo kosztowne jest ?? a prezentów duzo trzeba bo > przynajmniej po dwa na dzeicko. Pomysły fajne ale koszta za duże > przynajmniej na warunki mojej grupy. KOsztowne to zależy ile dla Ciebie znaczy kosztowne. Piszesz, że trzeba Ci po 2 na dziecko... to może spasują Ci fotomagnesy za pakiet 2 sztuk o wymiarach 9 x 6 cm płacisz 9 zł. To chyba nie dużo? Liczną masz grupę? Mogłabyś spróbować napisać maila, lub zadzwonić i ponegocjować cenę jeśli więcej dzieciaczków by chciało. Na stronie superfoto pisze, że powyżej 50 sztuk (takich samych) cena zmniejsza się, może jakbyś napisała do nich że masz większe zamówienie ale różnych magnesów - dla każdego dziecka po 2, to była by mniejsza? No i przesyłka tańsza bona 1 adres. Odpowiedz Link
reges Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 07.01.10, 09:56 Ale to chyba nie o to chodzi, żeby babciom kupić prezenty. Jak babacia będzie chciała to sobie takie magnesy zamówi, ewentualnie dostanie je od wnuczków w domu. Ale jak zapraszamy dziadków do przedszkola na występy, to dzieci same przygotowują dla nich upominki. My w tym roku robimy prostą, otwieraną laurkę. Dzieci same wycinają kwiatki i listki tak jak umieją- jedno lepiej, drugie gorzej, ale przynajmniej widać, że się napracowały. Staram się unikać takich prac, w których jedyne zadanie dziecka polega na towarzyszeniu nauczycielce. Uważam, że im bardziej samodzielna praca- tym większa radość obdarowanego. Odpowiedz Link
millaisa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 08.01.10, 14:24 Zrozumiałam, że pytano się o koszty magnesów, żeby je zrobić dziadkom A prezenty samodzielnie robione to co innego - nie odważę się podważać radości z takiego prezentu bo to oczywista sprawa Odpowiedz Link
cyrkonia11 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 08.01.10, 18:43 Ja mam małego synka (ma 2,5 roku) i jakoś z głębi serca czuję że powinniśmy coś dla Babci i Dziadka wyjątkowego zrobić. Fakt, podejrzewam że w żłobku tak jak na dzień mamy tak i na dzień babci coś panie fajnego wymyślą ale mimo tego chcemy sami coś zrobić, kupić i podarować podobają mi się takie koszulki www.carmeno.pl/koszulka-t-shirt-super-babcia Odpowiedz Link
mirawb Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.10, 09:22 A ja myślę, że można skorzystać z pomysłów na kreatywne przenty - figurki gipsowe - dzieci same pokolorują, można doklejać różne elementy z pasmanterii, posypać brokatem, przyozdobić koralikami itp.; pod tym adresem można znaleźć kilkadziesiąt wzorów www.figurkigipsowe.zdrowe-produkty.pl Odpowiedz Link
klassi [...] 04.01.11, 10:34 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
przedszkolanka_anka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 04.01.11, 18:16 klassi napisała: > Kiedy szukałam specjalnego zabiegu dla siebie trafiłam na ofertę skierowaną wła > śnie do Babci i Dziadka w < CIACH > daje mi się, że taki pobyt wypoczynkowe dobrze zrobi dziadkom. Zastawiam się cz > y nie złożyć się z resztą kuzynostwa na taki prezent - przeżycie Z pewnością > przyniesie więcej emocji niż jakiś rzeczowy podarek Nie wydaje mi się ,żeby było stac przedszkolaka na sfinasowanie pobutu babci w luksusowym ośrodku więc reklama co najmniej nie na miejscu i głupia.Natomiast serduszko przedszkolak samodzielnie zrobi,i o to chodzi! Anka Odpowiedz Link
mama9908 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 06.01.11, 10:04 koszyczek - serduszko dla babci, w serduszku dwa cukierki - dla babci i dziadka, zakładka do ksiązki dla dziadka, nigdy nie kupuje dla dzieci przedszkolnych , Odpowiedz Link
optimistic_przedszkolanka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 02.12.11, 23:28 Odpowiedz Link
kasiula19862 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 01.01.12, 16:16 z waszych inspiracji zaciekawiło mnie drzewko szcześcia z drucików i rodzynek. kiedyś robiliśmy breloczki z modeliny- bardzo ładny upominek, słoiczki z woda, brokatem i zdjęciem dziecka-wnuka w środku... Może macie jakieś nowe inspiracje?? Odpowiedz Link
masheni Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 01.01.12, 20:03 a jak to zdjęcie jest zabezpieczone przed wodą? Odpowiedz Link
babowa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 01.01.12, 20:49 zalaminowane moze to zdjecie Odpowiedz Link
kasiula19862 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 10.01.12, 18:49 tak laminowałysmy zdjęcia, niektóre na czerwonym serduszku zalaminowane. także efekt super Odpowiedz Link
magda_krakow Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.12, 21:19 I ja poszukuję inspiracji, bo jakoś weny w tym roku brak... Zdecydowanie wolę przygotowywać spektakl, niż zajmować się upominkami, ale tym razem to koleżanka zajmuje się przedstawieniem, bo mam być to jej hospitacja, więc ja chyba muszę się zająć prezentami. I mam problem, bo zależy mi, żeby to było coś, co przynajmniej w większości wykonają moje 3-latki same, ewentualnie z moją pomocą, a nie ja za nich... Odpowiedz Link
ammasiago Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.14, 13:49 my poszlismy na łatwiznę i będą kosmetyki: tablica.pl/oferta/dzien-babci-i-dziadka-alun-w-mydle-po-goleniu-ID4D1fJ.html#0e57110d6c ale myślę o tym by za jakiś czas na urodziny np. kupić babci jakiś zestaw do malowania lub decoupage - zeby miala co robic Odpowiedz Link
nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 04.01.14, 15:28 Odpowiedz Link
robert0t Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.14, 14:09 Moi dziadkowie chcą chyba pogonić za nowoczesnością, włączyli nawet ostatnio mojego laptopa Przeglądałam oferty różnych firm szkoleniowych i jedna z nich oferuje voucher na szkolenie, elegancki, więc na prezent jak znalazł myślę o szkoleniu z podstaw obsługi komputera. Jedyne co to obawiam się czy sobie poradzą, ale mają chęci, więc czemu nie Co sądzicie Moi drodzy? Odpowiedz Link
robert0t Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.14, 14:15 Znalazłem jeszcze bardzo oryginalną propozycję na [url=http://www.gazetomania.pl/prezent-dla-dziadka.action#opening]prezent dla Dziadka[/url] lub Babci. Pewna strona oferuje gazety, z pozoru wyglądające jak te z kiosku, jednak wkleja różne zdjęcia, opisy. Myślałem czy by w ten sposób jednak nie zaskoczyć dziadków Odpowiedz Link
kamila.gruszczynska Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 14.01.14, 02:41 SUPER KUBEK,KTÓRY SAM MIESZA KAWĘ LUB HERBATĘ-WYSTARCZY DOKUPIĆ 3 BATERIE allegro.pl/kubek-sam-miesza-prezent-na-dzien-babci-i-dziadka-i3851104731.html Odpowiedz Link
eevvaa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 14.01.14, 09:27 Serduszko plecionka z pasków,albo wyklejane kulkami z krepiny, cekinami itp Odpowiedz Link
magda_krakow Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 15.01.14, 19:17 My w tym roku poszliśmy nieco na "łatwiznę" :p Kupiłam na allegro zwykłe, drewniane ramki na zdjęcia, 1.90 zł. - po dwie dla każdego dziecka, prezent jest przewidziany na "parę dziadków" (po kilku latach z tą samą grupą wiem już, że nie ma dziadków rozwiedzionych, nie mieszkających razem. Ewentualnie nie ma babci/dziadka bo nie żyją, wówczas prezent będzie dla jednej osoby). Dzieci ozdabiały ramki - przyklejały na "magiku" makaron (akurat wybraliśmy kokardki), potem malowały wg uznania farbami. Zrobiłam wszystkim ładne portretowe zdjęcia lustrzanką, obrobiłam, dodałam napis a jeden z tatusiów właśnie zabrał płytkę, aby zdjęcia wywołać (ma zakład fotograficzny). Włożymy w ramki i prezent gotowy. Pomysł zrodził się stąd, że rodzice często zamawiają dodatkowe zdjęcia (kiedy mamy fotografa w przedszkolu) - "...bo dla jednej babci i dla drugiej babci jeszcze!". Uznałyśmy z koleżanką, że zdjęcie wnuka/wnuczki będzie więc dobrym prezentem. A i my się przy tym nie narobimy jak dzikie :p Odpowiedz Link
andrzejgorzadek Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 21.01.14, 11:25 Jak dziadek ma trochę poczucia humoru można zawsze coś śmiesznego kupić - ja w tym roku taki kubek kupiłem www.uczarnego.pl/p2728,foto-kubek-na-dzien-dziadka-z-imieniem-01.html Odpowiedz Link
mietekkkkk5 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 20.01.17, 13:37 Bardzo kreatywny prezent, nie powiedziałbym że to jest pójście na łatwiznę. Ja dla babci kupiłam książkę o ks. Kaczkowskiego kulturaslowa.pl/ks-jana-kaczkowskiego-ksiazki-nie-tylko-dla-wierzacych/, natomiast dla dziadka, portfel z symbolem Polski Walczące surgepolonia.pl/product-pol-679-Portfel-Polska-Walczaca-Laur-CZARNY-Poziomy.html Odpowiedz Link
trotyl74 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.16, 16:11 trafiony-prezent.pl/z-okazji/dla-babci-i-dziadka-dla-kogo mnóstwo inspiracji Odpowiedz Link
46olka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 13.01.17, 16:48 ja swoim dziadkom planuję dać koce wełniane, wiem że chcą takie mieć bo kilka razy wspominali. No a teraz jest okazja im dać i wyszukałam takie mam nadzieję ze sie im spodobają, podusie.pl/koc-z-welny-camel-jasny-merino-p-658.html Odpowiedz Link
pulospl Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 14.01.17, 18:43 Cześć. Rok temu na Dzień Babci i Dziadka kupiłem fotoksiążka ze strony www.colorland.pl/fotoksiazka i był to najlepszy prezent jaki kiedykolwiek podarowałem dziadkom. Fotoksiążka to pewien rodzaj albumu na zdjęcia. Zaprojektowana przez indywidualnego autora z wybranych przez niego zdjęć i opisów. Może mieć różny format, zawartość i oprawę. Odpowiedz Link
mirka390 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 03.08.17, 08:34 Moi dziadkowie mają już ponad 70 lat, chciałam dać im coś wyjątkowego. Mój dziadek jest pasjonatem myślistwa – dałam mu sznur myśliwski pasujący do jego munduru. Babcia natomiast dostała zestaw biżuterii podobny do tego, który nosiła w latach młodości. Odpowiedz Link
jarus102 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 30.12.18, 23:42 Proponuję sprawdzić na stronie sklep.archistacja.pl mają tam wiele spersonalizowanych prezentów na dzień babci i dziadka. Odpowiedz Link
milena90 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 09.01.19, 18:31 Ja mojej babci kupuję w tym roku kwiaty na cudoo.pl Babcia jest dla mnie bardzo ważna, dlatego też dostarczenie jej prezentu w ten dzień powierzam firmie, którą sprawdziłam i której ufam. Ja mieszkam za granicą, więc niestety nie będę mogła z nią być w tym dniu. Odpowiedz Link