Dodaj do ulubionych

Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty?

28.12.07, 12:10
Szukam pomysłow na prezenty.
Dziekuje z gory za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 28.12.07, 14:47
      Serduszka(inne)z masy solnej,pomalowane.
      Zawieszki,breloczki z masy solnej.

Korale z makaronu (hwiazdki,rurki,muszelki itp),makaron mozna
      pozlocic sprajem,brokatem,uzyc ozdobnej nitki zamiast żylki itp.

Kalendarz ze zdjeciem dziecka na okladce i pracami dzieci w srodku
      (wymaga dlizszych przygotowan i zbierania prac) wszytsko związane
      ozdobna tasiemką/sznureczkiem.

Małe talerzyki porcelanowe (kupowalam na wyprzedazach lub hurtowni
      za grosze) pomalowane farbkami do porcelany lub to samo ze
      szklankami (starsze dzieci).

Dla maluchow-wyciskane rączki w masie solnej lub raczki maczane w
      farbie odcisniete na papierze/laurce (czesto stosuje sie tez na
      Dzien Mamy).

Pudeleczko z papieru oklejone muszelkami.

Etui na okulary z filcu ozdobione przez dzieci.

Gipsowe obrazki lub figurki z gotowych form (pelno form na Allegro).

Skorki pomaranczowe (inne owoce) w cukrze w sloiczkach ozdobionych
      przez dzieci.

Swieczniki z masy solnej i złotek.

• nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 28.12.07, 14:52
        Medal dl dziadka ( z dowolnych materialopapierowych lub innych i
        wedlug dowolnych pomyslow).

Kwiatki z cukierkow i bibulki.

Obrazek dziecka w ozdobnej ramce.Ramka np z ozdobnej
        tasmy,koralikow,materialowych skrawkow,bibulki itp itd.

Rysunek babci na paierowym talerzyku (takim jednorazowym do grila co
        mozna wszedzie kupic).

• nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 28.12.07, 15:01

www.inspirander.pl/ngmc/inspiracje/aniolki,z,masy,solnej.php
          aniolki z masy solnej

www.kuradomowa.com/dzieci/prezenty_na_dzien_babci_i_dziadka.sh
          tml rozne

• nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 28.12.07, 15:04
            www.abcgospodyni.pl/na-dzien-babci.html rozne
            • nauczycielka_przedszkola Re: Płytki CD-szukam inspiracji na upominki! 28.12.07, 15:07

• graz.ka Re: Płytki CD-szukam inspiracji na upominki! 28.12.07, 21:41
                Naklejony kwiatek z origami (proste modułowe) lub inną techniką.
                • przedszkolanka_anka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 30.12.07, 13:27

www.ententino.pl/entliczek/gotowe/dzienbabci.htm
                  • przedszkolanka_anka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 30.12.07, 13:29
                    www.miastodzieci.pl/zabawy.php/id,138,kat,4.html (Przewinąc
                    strone co nieco do dolu)
                    • przedszkolaczkowy_swiat Re: A co Wy robicie w tym roku? 01.01.08, 13:46
                      Ja mimo tylu inspiracji i doswiadczenia czuje sie w tym roku
                      wypalona.Mam bardzo "nierówną" ,mieszaną grupe 4-5-6 latki,czesc
                      dzieci swietnie sobie radzi manualnie a czesc nie umie trzymac
                      nozyczek (doszly w tym roku).Poziom u nas wysrubowany,dziewczyny nie
                      pomagaja w pracach ale przescigaja sie w bombowych pomyslach a ja
                      cosik w tym roku wypalona.,mysle i mysle i nic nie
                      wymyslilam.Doradzcie prosze cos extra cos co bedzie wygladalo
                      nbardzo atrakcyjnie (moze niecodziennie materialy)ale co co dzieci
                      potrafia zrobic samodzielnie,mam 150 zl na zakupy plastyczne pomocne
                      z tej okazji.
                      Aśka
                      • agnusiap order uśmiechu 03.01.08, 19:19
                        proponuję Order uśmiechu dla babci/ dziadka / babci i dziadka
                        przypominającego raczej kotylion wink

do jednego koła na krawędzi przyklejamy "udrapany" pasek bibuły, bliżej środka w
                        innym kolorze i węższy pasek,(można jeszcze jeden w zależności od wielkości
                        koła),na środku przyklejamy 2/3 proste paski bibuły, tak by sobie wisiały wink ,
                        na górę przyklejamy drugie koło (w takim samym rozmiarze), na nim możemy
                        umieścić napis Order uśmiechu dla ... oraz krótkie życzenia czy wierszyk (albo z
                        tyłu)

ps. mam nadzieję, że potraficie to sobie wyobrazić wink
                        trzy lata temu robiłam to z dziećmi na praktykach... moja babcia ma order do
                        dziś ;D

pozdrawiam
                        • ewusia13 Re: order uśmiechu 04.01.08, 00:11
                          ja mam zamiar zrobić obrazki na szkle...
                          na antyramie dzieci namalują jakiegoś kwiatka (z racji tego, że mam 4 latki pod
                          szkłem będzie rysunek) potem wyjmę karteczkę z narysowanym kwiatkiem, włożę
                          gładką kolorową kartkę, odwrócę szkło druga stroną aby farba sie nie wytarła i
                          obrazek jak malowany smile

jak myślicie? może być...
                          antyramy jeszcze nie kupione smile więc mogę zmienić jak macie jakiś lepszy pomysł
                      • meg_2 Re: A co Wy robicie w tym roku? 13.01.08, 11:32
                        A robiłaś już figurkę z modeliny ( lubmasy solnej) w słoiku z wodą? Wiesz takie
                        potzrąsane cos z brokatem smile Figurkę zrobi zarowno 4 jak i 6 latek. bedzie sie
                        roznic jedynie precyzyjnoscia smile Potem przyklejasz do pokrywki sloika (moga
                        sloik dzieci przyniesc z domu. wlewasz wode, wsypujesz brokat, zakrecasz sloik i
                        prezent gotowy smile

ja w tym roku robie swieczniki z masy solnej i koralikow smile
      • krainazabaw Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 18.01.12, 21:59
        polecam ciekawe pomysły na stronie www.kraina-zabaw.pl
    • reges Drzewko szczęścia 04.01.08, 14:16
      ... z drucików i nawlekanych rodzynek.
    • orkan55 Re: a moze taki kalendarz? 13.01.08, 21:02
      zabawyplastyczne.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?313495
      • nauczycielka_przedszkola Re: a moze taki kalendarz? 30.12.08, 12:09
        Tu w wersji dla mamy,kalendarz wydrukowany z netu,rysunki oczywiscie
        dzieci:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce7804456cfb493a.html
    • jk3377 podpowiedzcie co robicie w tym roku?nie mam weny;- 10.01.09, 07:39

• martartek serce z papieru 13.01.09, 06:27
      potrzebny papier i farby.
      narysuj duze serce wielkosci klatki piersiowej maluszka - wytnij
      teraz odrysuj rece dziecka - cale rece od ramienia do dloni (super zabawa
      dziecko musi sie polozyc na papierze i wtedy odrysowujesz rece) - wytnij, takie
      wyciete rece przyklej do serca z obu stron, powstaje serce z rekami. Mozna
      namalowac w sercu buzke i cale mocno pokolorowac.
    • 1takijeden Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 03.01.10, 01:30
      Ja polecam fajną karykaturę ze zdjęcia, na ścianie sobie powieszą. Znalazłem takie coś na www.na-prezent.webpark.pl/karykatury.html
      Może być też portret.
      • millaisa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 06.01.10, 09:52
        Świetne te karykatury, fajny pomysł na prezent smile ale czy ja wiem czy dla Babci
        i Dziadka?
        To chyba zależy od ich wieku, jeśli są młodzi to jasne może się pośmieją smile
        Ale dla takich osób w wieku ok. 80 lat to chyba raczej nie, przynajmniej ja
        mojej babci nie widzę na takiej karykaturze. Ale wiem, że z kolei moi rodzice,
        też dziadkowie ucieszyli bysie z niej smile.
        Dla swojej babci będę robić fotokalendarz. Zamówiłam ze zdjęciami mojego
        rodzeństwa i ich dzieci, więc w babcia będzie miała z wnukami i prawnukami smile.
        Zamówiłam w superfoto, powinno przyjść na czas.
        • elektricgirl Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 06.01.10, 22:24
          ja tam polecam puduchy ze zdjeciami-fajnie sie do nich poprzytulac-w tym
          superfoto tez maja. z reszta mnostwo tego, kubki, puzle magnesy na lodówke (tez
          fajne-szczególnie gdy dziadkowie to zapominalscy zawsze cos moga sobie zanotowac
          pod magnesikiem ze swoim kochanym wnuczkiem) ?smile
          • jolik81 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 07.01.10, 01:24

ale to chyba bardzo kosztowne jest ?? a prezentów duzo trzeba bo
            przynajmniej po dwa na dzeicko. Pomysły fajne ale koszta za duże
            przynajmniej na warunki mojej grupy.
            • millaisa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 07.01.10, 09:08
              jolik81 napisała:

>
              > ale to chyba bardzo kosztowne jest ?? a prezentów duzo trzeba bo
              > przynajmniej po dwa na dzeicko. Pomysły fajne ale koszta za duże
              > przynajmniej na warunki mojej grupy.

KOsztowne to zależy ile dla Ciebie znaczy kosztowne. Piszesz, że trzeba Ci po 2
              na dziecko... to może spasują Ci fotomagnesy za pakiet 2 sztuk o wymiarach 9 x 6
              cm płacisz 9 zł. To chyba nie dużo?
              Liczną masz grupę? Mogłabyś spróbować napisać maila, lub zadzwonić i
              ponegocjować cenę jeśli więcej dzieciaczków by chciało.
              Na stronie superfoto pisze, że powyżej 50 sztuk (takich samych) cena zmniejsza
              się, może jakbyś napisała do nich że masz większe zamówienie ale różnych
              magnesów - dla każdego dziecka po 2, to była by mniejsza?
              No i przesyłka tańsza bona 1 adres.
              • reges Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 07.01.10, 09:56
                Ale to chyba nie o to chodzi, żeby babciom kupić prezenty. Jak
                babacia będzie chciała to sobie takie magnesy zamówi, ewentualnie
                dostanie je od wnuczków w domu. Ale jak zapraszamy dziadków do
                przedszkola na występy, to dzieci same przygotowują dla nich
                upominki.
                My w tym roku robimy prostą, otwieraną laurkę. Dzieci same wycinają
                kwiatki i listki tak jak umieją- jedno lepiej, drugie gorzej, ale
                przynajmniej widać, że się napracowały. Staram się unikać takich
                prac, w których jedyne zadanie dziecka polega na towarzyszeniu
                nauczycielce. Uważam, że im bardziej samodzielna praca- tym większa
                radość obdarowanego.
                • millaisa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 08.01.10, 14:24
                  Zrozumiałam, że pytano się o koszty magnesów, żeby je zrobić dziadkom smile
                  A prezenty samodzielnie robione to co innego - nie odważę się podważać radości z
                  takiego prezentu bo to oczywista sprawa smile
                  • cyrkonia11 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 08.01.10, 18:43
                    Ja mam małego synka (ma 2,5 roku) i jakoś z głębi serca czuję że powinniśmy coś
                    dla Babci i Dziadka wyjątkowego zrobić. Fakt, podejrzewam że w żłobku tak jak na
                    dzień mamy tak i na dzień babci coś panie fajnego wymyślą ale mimo tego chcemy
                    sami coś zrobić, kupić i podarować big_grin podobają mi się takie koszulki big_grin
                    www.carmeno.pl/koszulka-t-shirt-super-babcia
    • mirawb Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.10, 09:22
      A ja myślę, że można skorzystać z pomysłów na kreatywne przenty - figurki
      gipsowe - dzieci same pokolorują, można doklejać różne elementy z pasmanterii,
      posypać brokatem, przyozdobić koralikami itp.; pod tym adresem można znaleźć
      kilkadziesiąt wzorów
      www.figurkigipsowe.zdrowe-produkty.pl
    • przedszkolanka_anka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 27.12.10, 21:52

• klassi [...] 04.01.11, 10:34
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
      • przedszkolanka_anka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 04.01.11, 18:16
        klassi napisała:

> Kiedy szukałam specjalnego zabiegu dla siebie trafiłam na ofertę skierowaną wła
        > śnie do Babci i Dziadka w < CIACH > daje mi się, że taki pobyt wypoczynkowe dobrze zrobi dziadkom. Zastawiam się cz
        > y nie złożyć się z resztą kuzynostwa na taki prezent - przeżycie smile Z pewnością
        > przyniesie więcej emocji niż jakiś rzeczowy podarek

Nie wydaje mi się ,żeby było stac przedszkolaka na sfinasowanie pobutu babci w luksusowym ośrodku więc reklama co najmniej nie na miejscu i głupia.Natomiast serduszko przedszkolak samodzielnie zrobi,i o to chodzi!
        Anka
    • mama9908 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 06.01.11, 10:04
      koszyczek - serduszko dla babci, w serduszku dwa cukierki - dla babci i dziadka, zakładka do ksiązki dla dziadka, nigdy nie kupuje dla dzieci przedszkolnych ,
      • optimistic_przedszkolanka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 02.12.11, 23:28
        • kasiula19862 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 01.01.12, 16:16
          z waszych inspiracji zaciekawiło mnie drzewko szcześcia z drucików i rodzynek. kiedyś robiliśmy breloczki z modeliny- bardzo ładny upominek, słoiczki z woda, brokatem i zdjęciem dziecka-wnuka w środku...
          Może macie jakieś nowe inspiracje??
          • masheni Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 01.01.12, 20:03
            a jak to zdjęcie jest zabezpieczone przed wodą?
            • babowa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 01.01.12, 20:49
              zalaminowane moze
              to zdjeciesmile
              • kasiula19862 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 10.01.12, 18:49
                tak laminowałysmy zdjęcia, niektóre na czerwonym serduszku zalaminowane. także efekt super
    • magda_krakow Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.12, 21:19
      I ja poszukuję inspiracji, bo jakoś weny w tym roku brak... Zdecydowanie wolę przygotowywać spektakl, niż zajmować się upominkami, ale tym razem to koleżanka zajmuje się przedstawieniem, bo mam być to jej hospitacja, więc ja chyba muszę się zająć prezentami. I mam problem, bo zależy mi, żeby to było coś, co przynajmniej w większości wykonają moje 3-latki same, ewentualnie z moją pomocą, a nie ja za nich...
      • ammasiago Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.14, 13:49
        my poszlismy na łatwiznę i będą kosmetyki:
        tablica.pl/oferta/dzien-babci-i-dziadka-alun-w-mydle-po-goleniu-ID4D1fJ.html#0e57110d6c
        ale myślę o tym by za jakiś czas na urodziny np. kupić babci jakiś zestaw do malowania lub decoupage - zeby miala co robicwink
    • nauczycielka_przedszkola Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 04.01.14, 15:28

• robert0t Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.14, 14:09
      Moi dziadkowie chcą chyba pogonić za nowoczesnością, włączyli nawet ostatnio mojego laptopasmile Przeglądałam oferty różnych firm szkoleniowych i jedna z nich oferuje voucher na szkolenie, elegancki, więc na prezent jak znalazł smile myślę o szkoleniu z podstaw obsługi komputera. Jedyne co to obawiam się czy sobie poradzą, ale mają chęci, więc czemu nie smile Co sądzicie Moi drodzy?
      • robert0t Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.14, 14:15
        Znalazłem jeszcze bardzo oryginalną propozycję na [url=http://www.gazetomania.pl/prezent-dla-dziadka.action#opening]prezent dla Dziadka[/url] lub Babci. Pewna strona oferuje gazety, z pozoru wyglądające jak te z kiosku, jednak wkleja różne zdjęcia, opisy. Myślałem czy by w ten sposób jednak nie zaskoczyć dziadkówbig_grin
        • kamila.gruszczynska Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 14.01.14, 02:41
          SUPER KUBEK,KTÓRY SAM MIESZA KAWĘ LUB HERBATĘ-WYSTARCZY DOKUPIĆ 3 BATERIE
          allegro.pl/kubek-sam-miesza-prezent-na-dzien-babci-i-dziadka-i3851104731.html
          • eevvaa Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 14.01.14, 09:27
            Serduszko plecionka z pasków,albo wyklejane kulkami z krepiny, cekinami itp
    • magda_krakow Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 15.01.14, 19:17
      My w tym roku poszliśmy nieco na "łatwiznę" :p
      Kupiłam na allegro zwykłe, drewniane ramki na zdjęcia, 1.90 zł. - po dwie dla każdego dziecka, prezent jest przewidziany na "parę dziadków" (po kilku latach z tą samą grupą wiem już, że nie ma dziadków rozwiedzionych, nie mieszkających razem. Ewentualnie nie ma babci/dziadka bo nie żyją, wówczas prezent będzie dla jednej osoby).
      Dzieci ozdabiały ramki - przyklejały na "magiku" makaron (akurat wybraliśmy kokardki), potem malowały wg uznania farbami.
      Zrobiłam wszystkim ładne portretowe zdjęcia lustrzanką, obrobiłam, dodałam napis a jeden z tatusiów właśnie zabrał płytkę, aby zdjęcia wywołać (ma zakład fotograficzny). Włożymy w ramki i prezent gotowy.
      Pomysł zrodził się stąd, że rodzice często zamawiają dodatkowe zdjęcia (kiedy mamy fotografa w przedszkolu) - "...bo dla jednej babci i dla drugiej babci jeszcze!". Uznałyśmy z koleżanką, że zdjęcie wnuka/wnuczki będzie więc dobrym prezentem. A i my się przy tym nie narobimy jak dzikie :p
      • andrzejgorzadek Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 21.01.14, 11:25
        Jak dziadek ma trochę poczucia humoru można zawsze coś śmiesznego kupić - ja w tym roku taki kubek kupiłem www.uczarnego.pl/p2728,foto-kubek-na-dzien-dziadka-z-imieniem-01.html smile
      • mietekkkkk5 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 20.01.17, 13:37
        Bardzo kreatywny prezent, nie powiedziałbym że to jest pójście na łatwiznę. Ja dla babci kupiłam książkę o ks. Kaczkowskiego kulturaslowa.pl/ks-jana-kaczkowskiego-ksiazki-nie-tylko-dla-wierzacych/, natomiast dla dziadka, portfel z symbolem Polski Walczące surgepolonia.pl/product-pol-679-Portfel-Polska-Walczaca-Laur-CZARNY-Poziomy.html
    • trotyl74 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 11.01.16, 16:11
      trafiony-prezent.pl/z-okazji/dla-babci-i-dziadka-dla-kogo mnóstwo inspiracji
    • 46olka Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 13.01.17, 16:48
      ja swoim dziadkom planuję dać koce wełniane, wiem że chcą takie mieć bo kilka razy wspominali. No a teraz jest okazja smile im dać i wyszukałam takie mam nadzieję ze sie im spodobają, podusie.pl/koc-z-welny-camel-jasny-merino-p-658.html
    • pulospl Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 14.01.17, 18:43
      Cześć. Rok temu na Dzień Babci i Dziadka kupiłem fotoksiążka ze strony www.colorland.pl/fotoksiazka i był to najlepszy prezent jaki kiedykolwiek podarowałem dziadkom. Fotoksiążka to pewien rodzaj albumu na zdjęcia. Zaprojektowana przez indywidualnego autora z wybranych przez niego zdjęć i opisów. Może mieć różny format, zawartość i oprawę.
    • mirka390 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 03.08.17, 08:34
      Moi dziadkowie mają już ponad 70 lat, chciałam dać im coś wyjątkowego. Mój dziadek jest pasjonatem myślistwa – dałam mu sznur myśliwski pasujący do jego munduru. Babcia natomiast dostała zestaw biżuterii podobny do tego, który nosiła w latach młodości.
    • jarus102 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 30.12.18, 23:42
      Proponuję sprawdzić na stronie sklep.archistacja.pl mają tam wiele spersonalizowanych prezentów na dzień babci i dziadka.
    • milena90 Re: Dzień Babci i Dziadka-inspiracje na prezenty? 09.01.19, 18:31
      Ja mojej babci kupuję w tym roku kwiaty na cudoo.pl smile Babcia jest dla mnie bardzo ważna, dlatego też dostarczenie jej prezentu w ten dzień powierzam firmie, którą sprawdziłam i której ufam. Ja mieszkam za granicą, więc niestety nie będę mogła z nią być w tym dniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka