majuz 13.06.07, 18:53 napiszcie prosze, co polecacie dla początkujących, jakie książki do Was przemawiają, a jakie są chybione? Tyle tego, Że łatwo się pogubic i nietrafne inwestycje poczynić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyrdlove1 Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 13.06.07, 20:54 Genialna jest Medytacyjna Moc Run i Magia i Mantyka Run.To konkrety. Odpowiedz Link
ifyso Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 14.06.07, 08:58 "Swiat run" Igora Warnecka, ksiązka także godna polcenia moim zdaniem Odpowiedz Link
mariena1 Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 14.06.07, 10:32 Własnie mam "Świat run" przed sobą. Jest bardzo przydatna dla początkujących. Odpowiedz Link
ifyso Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 23.06.07, 08:17 Mam od niedawna "Mądrość Kart runicznych" Stefana Wdowiaka. Moim zdaniem wspaniałe interpretacje kart Power of Runes. Autor nawiązuje do numerologii. Na przykład runa JERA ma kolejny w futharku numer 12. 12 jest miesięcy w roku, 12 znaków zodiaku..do runy tej przyporządkowano przedział czasowy 1 roku i porządek przechodzenia jedna w drugą 4 pór roku...Fascynujące podejście autora, naukowca, od nauk ścisłych! Odpowiedz Link
alicez Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 26.06.07, 20:51 A ja z kolei "plułam" na magie i mantykę Run, za nic w świecie nie sięgnę do tej książki raz jeszcze... Odpowiedz Link
asmena37 Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 26.06.07, 23:16 Alicez- dlaczego? Odpowiedz Link
alicez Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 27.06.07, 10:49 Bardzo ciężko mi sie ją czytało, dla mnie jest mało merytoryczna, za dużo historyczno-autorskich dywagacji nie koniecznie wnoszących cokolwiek w moje zycie z runami i troche chaotyczna. Ale to moja opinia, no moja i mojej mamy Odpowiedz Link
martuska80 Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 30.06.07, 00:26 Ewa Kulejewska "Vademecum Run" - ze wszytskich książek jakie mam o Runach ta wydaje mi się szczególnie cenna. Bardzo ładnie i jasno napisana, ciekawostki o runach których nie znalazłam w innych książkach. Wg. mnie książka napisana z sercem a przy tym bardzo czytelnie i otwarcie. Odpowiedz Link
krysia17171 Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 30.06.07, 12:42 P. Ewe Kulejewska lubie sluchac, z jej programow w ezotv mozna sie wiele dowiedziec nie tylko o runach Rowniez jej ksiazki lubie czytac, mam Runiczne drogowskazy i Vademekum run Do tej ostatniej ksiazki dolaczona jest plyta z programem "umozliwiajacym samodzielna prace z kartami runicznymi" Moje pierwsze wrazenie nie jest pozytywne, nawet okreslilam to jako bubel. Mazwy run sa pomylone, a moze to tylko na mojej plycie. I tak sobie pomyslalam czy ktos po prostu nie podczepil sie pod publikacje P. Kulejewskiej, A co wy na ten temat muslicie..... Odpowiedz Link
asmena37 Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 15.07.07, 17:19 Niedawno nabyłam "Vademecum Run". Nie posiadam innych książek o runach, więc nie moge porównywać... Ale książka ogólnie robi na mnie dobre wrażenie =) Jak tylko zobaczyłam, co jest na tej płycie- wrzuciłam ją do szuflady ... Nawet nie wczytywałam się- po prostu niezbyt mi się podoba pomysł z wróżeniem przez komputer =/... Ale wieczorkiem włożę jeszcze raz i sprawdzę, co z tymi nazwami ... Odpowiedz Link
zielonawdowa2 Re: jakie książki o runach - polecane i odradzane 23.07.07, 14:44 ja polecam Runy dla Ciebie-Leszka Mateli,odradzam Runy mowia do ciebie Marcinkowiskiej-bardzo malo danych a te ktore sa-sa powierzchowne Odpowiedz Link