Dodaj do ulubionych

wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freiburg

20.01.13, 13:08
Witam serdecznie,
Spodziewam sie dziecka w polowie lipca 2013 i poszukuje pomocy na pierwsze 2-3 miesiace, moze dluzej. Praca tylko na czesc etatu - moze byc w formie au-pair.

Jesli chodzi o lipiec - wrzesien 2013 to mozliwa praca z zamieszkaniem, dla kogos zainteresowanego intensywnym kursem jezyka niemieckiego (mamy male mieszkanie wiec wiele pracy poza niemowlakiem nie bedzie, raczej pomoc z karmieniem w co druga noc, przwijanie, czytanie i spiewanie dziecku, wyjscie na spacer, zaladowanie i rozwieszenie prania/zmywarki, przyniesienie zakupow od czasu do czasu, itd).
Jest to mozliwosc dla kogos chcacego nauczyc sie jezyka, np. niemieckiego w szkole jezykowej, lub angielskiego i/lub hiszpanskiego w naszym domu, zwiedzenia okolic Freiburga.

Wynagrodzenie do uzgodnienia ale jesli ktos zdecyduje sie na mieszkanie z nami to traktowalabym to raczej jako wyjazd kulturalny i naukowy: chetniej doplacimy do dobrego wakacyjnego kurs niemieckiego niz dolozymy gotowke - sama ilosc godzin pracy nie bedzie za duza.

Koniecznie osoba niepalaca, niekaralna, ze znajomoscia pierwszej pomocy, wiek bez znaczenia.

Obserwuj wątek
    • katiko Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 21.01.13, 09:38
      W celu uscislenia.

AU-PAIR w Niemczech dostaje 260-280euro/mc przy 30h obowiazkow i oplaconym kursie jezykowym (4-6h/tygodniowo), i bilecie miesiecznym wartym 50 euro lub rowerze, i ubezpieczeniu turystycznym.

Wynagrodzenie PRACY TYMCZASOWEJ w Niemczech to 7.5euro/h - podatki, koszta, itd. Znajomi placa opiekunkom 5-6euro/h.

Dobry, intensywny kurs niemieckiego to w czasie wakacji minimum 400euro/mc. Kurs zwykly oczywiscie taniej. Mnie 11 lat temu wakacyjny kurs jezykowy kosztowal ponad 800euro (350 kurs, 250pokoj, 50bilet, 200 jedzenie, itd.)

Wynajecie pokoju w naszym miescie to okolo 350euro/mc. Tyle placa studentki mieszkajace nad nami (bez dostepu do kuchni czy pralki)

Wyzywienie ...

My szukamy kogos kto chce sie nauczyc jezyka, komu gwarantujemy wlasny pokoj, wyzywienie, oplate kursu jezykowego i jakies kieszonkowe. Praca okolo 20-30h max /tydzien. Chetniej 15-20h/tygodniowo. Oferujemy uczciwe warunki, z ustalonymi godzinami pracy uwzgledniajacymi godziny zajec j niemieckiego, i wolnymi weekendami. Osoba bedzie miala czas by sobie gdzie indziej dorobic jesli zalezy jej na dochodzie.

Mamy juz chetne osoby hiszpanskojezyczne ale mi zalezy na kims polskojezycznym.
      Studentki akademii medycznych, pedagogiki, itd. lub osoby myslace o studiach w Niemczech mile widziane.

Prosze wpisywac tutaj maila kontaktowego, a sie odezwe z kwestionariuszem.
      • miczka7 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 05.02.13, 17:30
        Witam serdecznie,
        jestem osobą, która szuka pracy i bardzo mi zależy na tym by wyjechac do Niemiec, aby nauczyc się języka. Posiadam doświadczenie w opiece nad noworodkami (pomagałam cioci i opiekowałam się moimi malutkimi kuzynkami), więc jeśli oferta jest nadal aktualna chętnie wypełnię kwestionariusz.
        pozdrawiam
      • anuszka250 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 02.03.13, 16:17
        Witam!!!
        Mam na imię Anna, mam 26 lat i mieszkam na podkarpaciu. Jestem obecnie studentką pedagogiki opiekuńczo-wychowawczej z terapią pedagogiczną w lipcu będę miała obronę licencjacką.Moim wyuczonym zawodem jest ratownictwo medyczne które ukończyłam 4 lata temu.Mam doświadczenie w opiece nad dziećmi opiekowałam się kiedyś 3 i 5 latkiem.Jestem osobą kulturalną, niepalącą, komunikatywną,a także miłą i lubiąca maluchy.Bardzo jestem zainteresowana Pani propozycją pracy ponieważ chciałabym nauczyć się języka niemieckiego lub angielskiego w stopniu dobrym lub komunikatywnym bo wiem że przyda mi się to w przyszłości. Jeżeli będzie Pani zainteresowana moją osobą to proszę o kontakt na e-mail : anuszka09@o2.pl
        Pozdrawiam serdecznie!
    • dawid12000 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 25.01.13, 17:22
      wsad.it/gosc/foto341
      • werarzeszyn Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 20.03.13, 09:30
        Witam bardzo serdecznie,

Mam na imię Weronika i obecnie jestem studentką II roku pedagogiki specjalnej.
        Jestem bardzo zainteresowana Państwa ofertą, gdyż od zawsze chciałam pomieszkać troszkę w Niemczech i nauczyć się j.niemieckiego gdyż od dłuższego czasu jest o moje marzenie.
        Poza tym mam doświadczenie w opiece nad dziećmi, gdyż opiekowałam się trzema małymi kuzynkami gdy jeszcze nie studiowałam:)

Liczę że da mi Pani szansę poznać horyzonty, których do tej pory nie miałam możliwości poznać:)

Z wyrazami szacunku

Weronika Kupidura
    • bephangt Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 29.01.13, 18:06
      Witam,
      czy ta oferta jest aktualna?
      Moja znajoma poszukuje pracy, chetnie pomoglaby Panstwu w zajeciach ponizej opisanych. Jest to pani bardzo kulturalna, zyczliwa i pomocna, mieszka na stale w Polsce (Warminsko-Mazurskie). Jezeli Praca jest aktualna, prosze o odpowiedz w celu ustalenia szczegolow.
      Pozdrawiam
      Beata ze Stuttgartu
    • 5gocha175 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 31.01.13, 19:47
      Witam Państwa, nazywam sie Małgorzata Mazurek mam 22 lat i pochodze z okolic Lublina,poszukuje pracy od lipca 2013 w tym roku ukańczam szkołe Opiekunek dziecięcych a dokladnie to "Studium Medyczne na wydziale Opiekunki dziecięcej"poszukuje pracy za granicą , lecz nie na stałe taka tylko dorywcza,nie znam języka niemieckiego więc poszukuje Polskiej rodziny;) nie pale, i karana też nie byłam. Jestem osobą bardzo lubiącą prace z dziecmi , w raie zainteresowania proszę o kontakt .
    • angelika1189 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 02.02.13, 12:24
      Witam serdecznie!
      sss
    • angelika1189 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 02.02.13, 12:28
      Witam serdecznie!
      Czy mogłabym prosić o więcej szczegółowych informacji na temat Pani oferty?
      Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
      • bephangt Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 02.02.13, 16:52
        witam,
        chyba niezbyt zrozumiale napisalam - ja szukam miejsca pracy a nie odwrotnie...
        pozdrawiam
        B.
    • angelika8881 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 10.02.13, 23:02
      Witam,
      Jestem zainteresowana ogłoszeniem. Prosiłabym o więcej szczegółów. Głównie mi chodzi o naukę języka i poznanie kultury więc wynagrodzenie myślę, że byłoby symboliczne.
      Bardzo proszę o kontakt angelika8881@onet.eu
    • m.martam Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 14.02.13, 21:52
      Witam,
      jeżeli oferta jest nadal aktualna, to byłabym zainteresowana. Jestem obecnie studentką 3 roku, mam 22 lata i bardzo mi zależy na poprawieniu znajomości języka niemieckiego, poćwiczeniu go właśnie w kraju, gdzie ten język obowiązuje na co dzień. Jakiś czas temu opiekowałam się początkowo jednym, potem gdy urodził się, kolejnym chłopcem. Kiedy podjęłam się opieki chłopiec miał 1 miesiąc, gdy skończył 2 lata urodził się jego braciszek. w Sumie spędziłam z dwoma chłopcami 3 lata. Aktualnie jeden z nich ma 8, a drugi 6 lat i gdy jest potrzebna okazyjnie pomoc ich rodzicom, opiekuję się nimi. Jeżeli są Państwu potrzebne jakieś referencje, mogę od tej rodziny je zdobyć. Zależy mi ogromnie na wyjeździe własnie w tych miesiącach (lipiec, sierpień, wrzesień), czyli podczas wakacji, jak już wspomniałam, żeby dobrze nauczyć się języka. Jestem osobą spokojną, niepalącą, niekaralną, mam odbyty kurs pierwszej pomocy (odpowiednie zaświadczenie o odbytym kursie również). Proszę, jeżeli jest to możliwe, o pozytywne rozpatrzenie mojego zgłoszenia. Pozdrawiam,
      Marta Marczak
    • ulakrowka Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 15.02.13, 09:00
      Witam jestem zainteresowana ogloszeniem.
      Poproszę o więcej informacji na @ ulakrowka@tlen.pl
    • monik.a91 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 23.02.13, 20:50
      Witam,
      Mam na imię Monika, mam 21-lat, jestem studentką 3 roku analityki chemicznej. Chciałabym bardzo dobrze poznać język niemiecki, dlatego zainteresowałam się państwa ofertą. Jestem osobą uczciwą, niepalącą, niekaralną. Opiekowałam się już małymi dziećmi i na pewno z dużą radością zajęłabym się Państwa dzieckiem. Jeżeli chcą państwo zająć się swoimi obowiązkami,zostawiając swoje dziecko pod opieką osoby odpowiedzialnej, proszę o kontakt. Mój e-mail: monika51016@wp.pl
    • ganziowa96 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 27.02.13, 21:00
      Jestem zainteresowana proszę o szczegóły jeśli aktualne : monika.marczak.96@gmail.com
      • moullin Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 28.02.13, 00:37
        witam. mam 21 lat i chętnie podejmę się tej pracy. jestem studentką inżynierii biomedycznej, znam pierwszą pomoc oraz ukończyłam kurs wychowawcy kolonijnego. niemieckiego uczę się od 10 lat. bardzo lubię dzieci i mam z nimi dobry kontakt. oto mój mail: milena.92@o2.pl
    • nacia-salacia Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 03.03.13, 20:12
      Witam, jestem zainteresowana pomocą Pani. Jestem uczennicą LO myślącą o kierunku medycznym, bez nałogów, komunikatywną, zaradną i chętną do pracy. Mam doświadczenie w gastronomii oraz w kontaktach z dziećmi. W przyszłym roku czeka mnie matura, m. in. z języka niemieckiego i bardzo przydałoby mi się podszlifowanie języka. Zależy mi na zajęciu czasu z jednoczesną nauką, jaką mogą być rozmowy niemieckojęzyczne. Jestem osobą pełnoletnią. Jeżeli oferta jest nadal aktualna, proszę o kontakt na adres: nacia-salacia@gazeta.pl
    • hajduczek14 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 09.03.13, 18:14
      Witam !
      Poszukuję pracy jako au-pair w terminie od końca lipca do października . Mam na imię Magda , mam 19 lat, aktualnie mieszkam w Gdańsku , gdzie studiuję 1 rok pielęgniarstwa. W lipcu 3 tygodnie będę miała praktyki w szpitalu w Frankfurcie nad Odrą i po tych praktykach chciałabym zostać jeszcze do października w Niemczech przede wszystkim żeby popracować nad moim niemieckim , ponieważ w przyszłości myślę o pracy za granicą. Oczywiście ze względu na kierunek moich studiów opieka nad niemowlęciem tzn karmienie , kąpiel , przewijanie mam opanowane , a także znajomość pierwszej pomocy. Mam prawo jazdy kat. B. Jeżeli chodzi o języki : niemieckiego uczę się 10 lat , angielskiego 4 lata. Jeżeli mają Państwo jakieś pytania chętnie odpowiem.
    • malcia7 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 10.03.13, 21:56
      Hej, jestem aktualnie studentką 4 roku medycyny i chętnie nauczyłabym się języka niemieckiego. Mój mail to: marlena606@interia.pl
    • frosja Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 14.03.13, 14:17
      Dzien dobry, jestem zainteresowana w propozycji ktore pani tu podala, z zamieszkaniem u panstwa, latwej bedzie pomogac w karmieniu dziecka, spacery i inny pracy

Z powazaniem Olesia
    • magd.a121 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 18.03.13, 14:36
      Witam,

czy ciągle poszukuje pani opiekunki do dziecka, z wykształcenia jestem pedagogiem, pracuje w przedszkolu, i poszukuje pracy na wakacje. jesli oferta ciągle jest aktualna proszę o odpowiedź, to wyślę CV.
      pozdrawiam:)
      Magdalena
    • z.rydzynska1 Re: wymiana opiekunka/pomoc - wakacje 2013, Freib 20.03.13, 17:13
      Cześć!

Mam na imię Zuza, jestem żywiołową i uśmiechniętą studentką Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Ze względu na moją dużą rodzinę mam doświadczenie z dzieciakami - zarówno z noworodkami jak i tymi w wieku przedszkolym. Bardzo chciałabym przyjechać do Freiburga, ze względu na to, że mam tam bardzo wielu znajomych i chiałabym zostać tam jak najdłużej. Mówię płynnie po angielsku i znam podstawy niemieckiego. Nie chcę chodzić do szkoły językowej podczas wakacji - na to będzie jeszcze czas. Jeżeli jest Pani zainteresowana podaję e-mail:
      z.rydzynska@gmail.com
      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka