Dodaj do ulubionych

Szukam pracy jako opiekunka.

03.03.16, 18:57
Mam wieloletnie doświadczenie w opiece, jak również posiadam wykształcenie w tym kierunku od roku uczę się j. niemieckiego samodzielnie i na kursach. Jestem w pełni dyspozycyjna, posiadam prawo jazdy kat. B. Jestem empatyczna w stosunku do innych.
Jeśli byłby ktoś na tym forum kto mógłby mi polecić ofertę pracy w Niemczech byłabym wdzięczna.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Obserwuj wątek
    • ana0777 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 07.03.16, 13:39
      www.pflegemitherzen24.pl
      • personelkonsulting Re: Szukam pracy jako opiekunka. 15.02.17, 18:05

Personel Konsulting
        Opiekunka medyczna do domów opieki i szpitali, Zachodnie Niemcy.

poszukuje na zlecenie agencji pracy tymczasowej do zachodnich Niemiec, Hannover : Opiekunek / opiekunów osób starszych do pracy w ośrodkach medycznych. Obowiązkowe doświadczenie w opiece potwierdzone certyfikatami i znajomość języka niemieckiego na poziomie minimum B1

Opis / Obowiązki:

Miejscem pracy są ośrodki medyczne na terenie zachodnich Niemiec, jak: szpitale, domy opieki, centra rehabilitacji, domy starców itp.
        Praca jest aktualna od natychmiast lub w możliwie szybkim terminie.
        Praca jest na stałe, poprzez niemiecką agencję pracy tymczasowej.
        Praca na pełny etat, w systemie 2 - 3 zmian.
        160 godzin miesięcznie + nadgodziny.

Główne zadania:

Kompleksowa opieka i wspieranie ludzi starszych i chorych przebywających w ośrodkach medycznych.
        Opieka ściśle wg. zaleceń lekarza.
        Wsparcie przy rehabilitacji.
        Towarzyszenie umierającym.
        Pomaganie i wspieranie ludzi starszych w ich codziennych czynnościach i wypoczynku.

Wymagania:

Aktualne przynajmniej roczne doświadczenie zawodowe jako opiekun osób starszych.
        Konieczna dobra znajomość języka niemieckiego.
        Zadbany wygląd i kultura osobista.
        Odpowiedzialność i umiejętność pracy w grupie.

Oferujemy:

Niemiecka umowa o pracę, pełne świadczenia socjalne.
        Stawka godzinowa: 14 euro brutto.

Dodatki od 15% do 35% do stawki godzinowej przy pracy na nocną zmianę, w niedziele i święta.

Zarobek miesięczny brutto ok. 2200 euro, plus nadgodziny, plus dodatki
        Zakwaterowanie zapewnione ale płatne do 200 E

W RAZIE PYTAŃ JESTEM DO DYSPOZYCJI
        Personel Konsulting Agencja Pracy 14948
        22-400 Zamość
        ul.J.Kilinskiego 68a
        tel. + 48- 516 620 061, 509 555 603
        www.goldennet.pl/firma.20010
    • zmienniczkapracaniemcy Re: Szukam pracy jako opiekunka. 17.03.16, 09:54
      Szukam zmienniczki do opieki nad starszą panią do Niemiec.
      Więcej informacji pod numerem telefonu 507-797-014.
      Miło byłoby gdyby osoba potrafiła j.niemiecki.
      Termin od maja 2016.
      • zmienniczkapracaniemcy Re: Szukam pracy jako opiekunka. 27.03.16, 14:28
        OGŁOSZENIE NIEAKTUALNE !!!!! PROSZĘ NIE DZWONIĆ.
    • margaretka2204 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 12.04.16, 08:43
      Witam, potrzebuję zmienniczki do 86 letniej seniorki z demencją. Pani bardzo spokojna i miła. Praca od 20 czerwca. Zmiany co 2 miesiące. Wynagrodzenie 1500 euro miesięcznie + zwrot za podróż 150 euro. Proszę o kontakt blanca02@vp.pl lub tel. 512215813
    • sasszka28 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 12.04.16, 21:28
      Bardzo fajne oferty pracy w charakterze opiekunki w Niemczech widziałam ostatnio na avanti-medic.eu/aktualne-oferty. Avantimedic załatwia tutaj wszelkie kwestie formalne, a warunki zatrudnienia moim zdaniem są godne uwagi. Oczywiście dostaje się tutaj umowę na czas nieokreślony, dodatkowe pieniądze na dzieci-Kindergeld , poza tym ma się dostęp do wszelkich świadczeń w tym np. dentysty.
    • kurakgp Re: Szukam pracy jako opiekunka. 14.04.16, 10:39
      Zapraszam do dodania ogłoszenia w Portalu dla Polaków w Niemczech wniemczech.info
    • elizaw6411 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 17.04.16, 20:11
      witam,jesli w dalszym ciagu szuka pani pracy jako opiekunka w niemczech to prosze o kontakt 787776803.eliza
      • kornela24plus Re: Szukam pracy jako opiekunka. 27.04.16, 12:24
        Dziękuję wszystkim za wpisy i zainteresowanie się moim ogłoszeniem.
        W tej chwili własnie jestem w Niemczech . Około 20 maja zjeżdżam już do Polski.

Niestety nie chciałabym już wrócić w to miejsce, nie z powodu podopiecznej, bo osoba, którą się opiekuje, jest dobrym człowiekiem. W zupełności radzę sobie z obowiązkami i językiem.

Natomiast firma w której się zatrudniłam nie spełniła moich oczekiwań.
        Dlatego też nadal poszukuję firmy która naprawdę zapewni opiekunce wsparcie i przysługujące jej prawa.

• workholding Re: Szukam pracy jako opiekunka. 04.05.16, 21:34
      proszę o kontakt - mam coś dla Pani :)
      Pozdrawiam,
      Sandra
      795-164-133
    • personelkonsulting Re: Szukam pracy jako opiekunka. 02.12.16, 20:40
      OFERUJEMY PRACĘ W OPIECE, 8 GODZIN DZIENNIE, NIE P[RANIE, GOTOWANIE, SPRZATANIE, TYLKO PRACA NA ETAT !!!!!
      RZED PODJĘCIEM DECYZJI O ZATRUDNIENIU PROSZE PRZECZYTAC DOKŁADNIE OFERTĘ I WYDRUKOWAĆ

OFERTA PRACY DLA OPIEKUNEK MEDYCZNYCH
      Żeby pracować w ośrodkach medycznych muszą kandydatki mowić po niemiecku i posiadać minimum doświadczenie w opiece.

Opiekunka medyczna do domów opieki, szpitali, Zachodnie Niemcy

Opis / Obowiązki:
      Miejscem pracy są ośrodki medyczne na terenie zachodnich Niemiec, jak szpitale, domy opieki, szpitale, centra rehabilitacji, domy starców itp.
      Praca jest aktualna od natychmiast lub w możliwie szybkim terminie
      Praca jest na stałe, poprzez niemiecką agencję pracy tymczasowej
      Praca na pełny etat, w systemie 2 - 3 zmian
      160 godzin miesięcznie + nadgodziny
      Główne zadania:
      Kompleksowa opieka i wspieranie ludzi starszych i chorych przebywających w ośrodkach medycznych
      Opieka ściśle wg. zaleceń lekarza
      Wsparcie przy rehabilitacji
      Towarzyszenie umierającym
      Pomaganie i wspieranie ludzi starszych w ich codziennych czynnościach i wypoczynku

Wymagania:
      Aktualne doświadczenie zawodowe jako opiekun osób starszych
      Konieczna dobra znajomość języka niemieckiego
      Zadbany wygląd i kultura osobista
      Odpowiedzialność i umiejętność pracy w grupie

Oferujemy:
      Niemiecka umowa o pracę, pełne świadczenia socjalne
      Stawka godzinna: 10,50 euro brutto
      Dodatki od 15% do 35% do stawki godzinnej przy pracy na nocną zmianę, w niedziele i święta
      Dodatkowo dieta 10 euro netto za każdy przepracowany dzień
      Zarobek miesięczny netto ok. 1400 – 1800 euro
      Zakwaterowanie zapewnione i bezpłatne
      Zwrot kosztów podróży

Personel Konsulting
      ul.J.Kilińskiego 68a
      22-400 Zamość
      tel 509 555 603
      mail.synapsa.synapsa@onet.pl

• v.meyer Re: Szukam pracy jako opiekunka. 31.12.16, 14:23
      Nadal aktualne?
    • xxxyyyccc Re: Szukam pracy jako opiekunka. 04.01.17, 19:36
      Witam, szukam kogos na zastepstwo . Opieka prywatnie. Termin: 14.01-29.01.2017. Land: Hesja ( miedzy Darmstadt a Frankfurt) konieczna znajomosc j.niemieckiego w mowie i pismie
      350 €/tydzien + zwrot kosztow podrozy. Kontakt Handy: +49 (0) 151 717 51 228
    • pracaonline7 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 08.01.17, 11:49
      Promedica24 oferuje pracę kobietom, zostań opiekunką Seniorów w Niemczech lub Anglii.
      Wyjazdy na miesiąc lub dłużej do legalnej pracy z ubezpieczeniem i zarobkami od 5100 do 7 500 zł "na rękę"..
      Wiecej informacji pod wskazanym linkiem .

tiny.pl/gdfbg

Zostaw namiary my zadzwonimy :) !
    • opiekamedcare24 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 07.02.17, 16:12
      Firma Medcare24 poszukuje opiekunów/opiekunek osób starszych do pracy w Niemczech
      Zapraszam do kontaktu: 789 381 379 lub kontakt@medcare24.pl

• hrinvestment Re: Szukam pracy jako opiekunka. 10.02.17, 14:06
      Poszukujemy Opiekunek osób starszych gotowych podjąć pracę na terenie Holandii. Wymagana dobra znajomość niemieckiego lub angielskiego bądź komunikatywna holenderskiego

Oferujemy:
      • Legalne zatrudnienie (odprowadzanie składek na ubezpieczenie społeczne)
      • Wynagrodzenie od 1350 euro (wynagrodzenie wypłacane w PLN lub EUR)
      • Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego, formularz A-1
      • Dodatkowy pakiet ubezpieczeń wyjazdów zagranicznych
      • Zwrot kosztów dojazdu
      • Opiekę koordynatora
      Wymagamy:
      • Doświadczenia w pracy związane z opieką nad osobami starszymi
      • Pogodnego usposobienia, cierpliwości i życzliwości
      • Dobrego stanu zdrowia
      • Chęci do podjęcia opieki nad starszą osobą
      • Mile widziane prawo jazdy
      Zainteresowała Cię nasza oferta? Zgłoś się do nas! Więcej szczegółów uzyskasz pod adresem sylwia.zareba@hrigroup.pl lub pod numerem telefonu 71 338 55 85, 71 363 45 14, 71 735 13 93

Agencja Pośrednictwa Pracy

HR Investment Sp. z o.o.
      ul. Stalowa 9
      41-214 Sosnowiec

Adres korespondencyjny:
      ul. Wagonowa 5-7
      53-609 Wrocław
      Tel.71 338 55 85
      Certyfikat Krajowego Rejestru Zatrudnienia nr 4755
    • hrinvestment Re: Szukam pracy jako opiekunka. 16.02.17, 12:27
      Oferta pracy w Niemczech

Opis stanowiska
      Opieki wymaga Pan w wieku 79 lat. Podopieczny cierpi na cukrzycę i Alzheimera, ma również demencję. Senior porusza się całkowicie samodzielnie, nie nosi pieluch. Może potrzebować pomocy w nocy. Pan potrzebuje stałego nadzoru ze strony Opiekunki. Opiekunka ma zagwarantowane 2-3 godziny czasu wolnego dziennie, w tym czasie Podopiecznym zajmuje się inna osoba. Senior mieszka sam w domu jednorodzinnym w miejscowości Korschenbroich.

Wymagania
      - dobra znajomość języka niemieckiego
      - doświadczenie w opiece osób starszych
      - pogodne usposobienie, życzliwość, cierpliwość

Nasza oferta
      - praca od 26.02
      - praca na umowę zlecenie
      - 1350 euro miesięcznie + 150 euro zwrot kosztów podróży
      - formularz A-1, Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego
      - opieka koordynatora

Jeżeli zainteresowała Państwa powyższa oferta lub chcieliby Państwo poznać nasze pozostałe propozycje pracy, zapraszamy do kontaktu !
      - Wyślij swoje zgłoszenie na adres : opieka@hrigroup.pl
      - Zadzwoń pod numer: (71) 338 55 85, 71 363 45 14, 71 735 13 93
      - wyślij wiadomość SMS na numer 539 955 700 o treści „OPIEKUNKA”
      Oddzwonimy !

Uprzejmie informujemy, że będziemy kontaktować się z wybranymi kandydatami, spełniającymi wymagania określone w ogłoszeniu.

Prosimy o dołączenie następującej klauzuli : “Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.).”

• personelkonsulting Re: Szukam pracy jako opiekunka. 19.02.17, 10:52

Personel Konsulting
      Opiekunka medyczna do domów opieki i szpitali, Zachodnie Niemcy.

poszukuje na zlecenie agencji pracy tymczasowej do zachodnich Niemiec, Hannover, oraz inne miasta : Opiekunek / opiekunów osób starszych do pracy w ośrodkach medycznych. Obowiązkowe doświadczenie w opiece potwierdzone certyfikatami i znajomość języka niemieckiego na poziomie minimum B1

Opis / Obowiązki:

Miejscem pracy są ośrodki medyczne na terenie zachodnich Niemiec, jak: szpitale, domy opieki, centra rehabilitacji, domy starców itp.
      Praca jest aktualna od natychmiast lub w możliwie szybkim terminie.
      Praca jest na stałe, poprzez niemiecką agencję pracy tymczasowej.
      Praca na pełny etat, w systemie 2 - 3 zmian.
      160 godzin miesięcznie + nadgodziny.

Główne zadania:

Kompleksowa opieka i wspieranie ludzi starszych i chorych przebywających w ośrodkach medycznych.
      Opieka ściśle wg. zaleceń lekarza.
      Wsparcie przy rehabilitacji.
      Towarzyszenie umierającym.
      Pomaganie i wspieranie ludzi starszych w ich codziennych czynnościach i wypoczynku.

Wymagania:

Aktualne przynajmniej roczne doświadczenie zawodowe jako opiekun osób starszych.
      Konieczna dobra znajomość języka niemieckiego.
      Zadbany wygląd i kultura osobista.
      Odpowiedzialność i umiejętność pracy w grupie.

Oferujemy:

Niemiecka umowa o pracę, pełne świadczenia socjalne.
      Stawka godzinowa: 14 euro brutto.

Dodatki od 15% do 35% do stawki godzinowej przy pracy na nocną zmianę, w niedziele i święta.

Zarobek miesięczny brutto ok. 2200 euro, plus nadgodziny, plus dodatki
      Zakwaterowanie zapewnione ale płatne do 200 E

Personel Konsulting Agencja Pracy 14948
      22-400 Zamość
      ul.J.Kilinskiego 68a
      tel. + 48- 516 620 061, 509 555 603
      www.goldennet.pl/firma.20010

• meavita24 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 07.04.17, 10:19
      Firma Meavita24 zajmuje się rekrutacją i delegowaniem opiekunek osób starszych do pracy na terenie Niemiec. Jesteśmy firmą z bogatym doświadczeniem. Cechuje nas uczciwość oraz zaangażowanie w wykonywaną pracę. Na pierwszym miejscu stawiamy zawsze dobro opiekunki, myślimy o Jej przyszłości i właśnie dlatego odprowadzamy wysokie składki do ZUS-u. Rekrutujemy osoby z całej Polski.
      Oferujemy:
      • legalny wyjazd (A1),
      • opiekę koordynatora na terenie Niemiec,
      • wysokie składki ZUS,
      • ubezpieczenie na terenie Niemiec,
      • zwrot kosztów podróży,
      • wynagrodzenie wypłacane zawsze na czas,
      • premie świąteczne.
      Osoby zainteresowane szczegółami aktualnych ofert pracy zapraszamy do kontaktu pod numerem tel. 731 217 553 lub (52 325 12 98) e-mail rm@meavita24.pl
    • kdylewska05 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 22.11.17, 22:27
      allegro.pl/jak-wyjechac-do-niemiec-i-znalezc-prace-i7059178869.html bez problemu dzięki temu znalazłam pracę jako opiekunka tyczy się nie tylko opiekunek. Pozdrawiam
    • sterka03 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 27.05.18, 21:02
      Ja w charakterze opiekunki osób starszych pracuję już kilka dobrych lat. Od mniej wiećej 3 lat współpracuję z agencją Dolce Vita. Szczerze ich polecam! Oferują konkurencyjne stawki, pensje zawsze wypłacane są na czas. Dodatkowo można liczyć na wsparcie w każdej chwili podczas wyjazdu a mnie osobiście daje to duże poczucie bezpieczeństwa. Wiem, że wciąż szukają pracowników także warto się z nimi skontaktować :)
    • pani_marcelina Re: Szukam pracy jako opiekunka. 23.08.18, 10:31
      Jak masz doświadczenie i jesteś mobilna to dostaniesz dobrą stawkę w promedica24. Jak już z nimi dłużej popracujesz to i premie się pojawią. Byłam w kilku miejscach od nich to miałam dobre warunki, a koordynatorka zawsze pod telefonem.
    • becia151990 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 22.01.19, 01:52
      Witam serdecznie. Ze swojego doświadczenia (a przerobiłam już kilka agencji z różnym skutkiem) mogę polecić www.davi-seniorenhilfe.de/ współpracuje mi się z nimi wspaniale, żadnych problemów z wypłatami, wszystko zgodnie z umową, podopeczni również tacy jak we wstępnych opisach. Pozdrawiam :)
    • opiekunka87 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 10.04.19, 15:08
      Odezwij się do Schwester Pflege (firma z Krakowa), jak szukasz pracy. Mają oferty i dobre warunki pracy. Sama z nimi wyjeżdżam, więc piszę z własnego doświadczenia. Chwalę sobie szczególnie miły i pomocny kontakt z biurem, zawsze mogę liczyć na panie z biura jak i koordytanora. Oczywiście także pieniądze mi odpowiadają, to równie ważna sprawa, nie ma co się oszukiwać.
    • masemo5547 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 17.11.19, 02:22
      Ja bardzo polecam abona24.de/pl/ pracuje u nich bardzo długo, zero problemów, przyjazna rodzinna firma
    • d.lubosz73 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 16.06.20, 14:45
      Już parę lat pracuje za granicą magdaindigo.pl/doswiadczona-opiekunka-w-niemczech/ lubię te prace nie narzekam na zarobki.
      • kryst15 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 27.08.20, 15:56
        Gdy szukałam pracy w tym zawodzie, pośrednik doradził mi, że łatwiej ze zdobyciem pracy mają osoby mające papier potwierdzający kwalifikacje do wykonywania zawodu. Pracuję obecnie w Belgii. Przed wyjazdem zrobiłam w cosinusie, bo za darmo, roczną szkołę na opiekuna medycznego
    • ekulaska Re: Szukam pracy jako opiekunka. 16.09.20, 08:32
      Uczę się na opiekuna medycznego w Cosinusie w Zielonej Górze. Nauka trwa rok. Powiedźcie czy mogę podjąć pracę, w trakcie nauki?
      • justynik78 Re: Szukam pracy jako opiekunka. 16.09.20, 11:00
        Jak najbardziej. Sama pracuje i się uczę. Właśnie dlatego cenię cosinusa, bo nie dość, że jest w pełni darmową szkołą to daje możliwość pójścia do pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka