Dodaj do ulubionych

Czy Ty też czujesz się oszukany pracą w Niemczech?

04.03.18, 13:07
Lajt firma Alpha Bavaria z Augsburga oszukała mnie!

Podpisałem z Alpha dwie umowy w 2017r o prace. Podczas drugiego kontraktu wyszło na jaw , że potrącili mi z wypłaty za narzędzia , których nie dostałem , oraz za tzw. karę ''Umowną''.
W sumie nie całe 500 euro zabrali dla siebie jak odchodziłem z firmy.
O tym dowiedziałem się podczas trwania drugiej umowy, kiedy po pięciu miesiącach otrzymałem rozliczenie miesięczne z 1 umowy.
Telefony/sms/e-maile nie pomogły w wyjaśnieniu mojej sprawy.
Byłem osobiście w firmie Alpha wyjaśniać moją sprawę. Nie pomogło.
Konsultant polski przyznał mi rację w 50% , a na koniec powiedział, że i tak nie zapłacą.
Swoich praw zamierzam do chodzić przed Sądem Pracy.
Nie polecam tej firmy.
Omijać 'szerokim łukiem'.

Rob Tur
Obserwuj wątek
    • napiszekrotko Re: Czy Ty też czujesz się oszukany pracą w Niemc 23.10.20, 23:55
      Firma Alpha Bavaria oszukuje każdego przy ostatniej wypłacie. Jak podjąłem pracę spotkałem pracowników którzy mnie ostrzegali żeby uważać jak się będziesz zwalniał.
      Zostałem nie oszukany tylko okradziony bo jak nazwać brak ponad 1000 euro na wypłatę !!
      Potrącono mi za wszystko, za kwaterę która miała być bezpłatna, odzież roboczą której nie dostałem.
      Pracuję w Niemczech od 11 lat i pierwszy raz spotkałem takie chwasty żerujące na pracownikach
      Nie polecam tej firmy
    • napiszekrotko Re: Czy Ty też czujesz się oszukany pracą w Niemc 13.11.20, 18:40
      Firma Alpha oszukuje każdego na ostatniej wypłacie to jest tradycja tej firmy. Oszukane osoby na forum Alpha nazywa się alkoholikami i robi to polak Andrzej Cuprych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka