wlodekbar
14.10.12, 22:56
Muszę skopiować obrobione zdjęcia do ksiązki, którą zapisuję w Wordzie (książka ma zdjęcia nieobrobione, no i naturalnie tekst; chodzi mi o wymianę zdjęć na już gotowe), by potem przekonwertować ją do pliku pdf, tworząc ebooka.
Jednak ani ikonki jpegowe z poszczególnymi zdjęciami, ani małe zdjęcia, które powstały z takich ikonek, nie kopiuja się w pliku Word - tworzy się napis w ramce jakiejś takiej cienkiej i niechlujnej, na przykład: KON ZDJ.1. - gotowe.JPG , i basta.
Tak samo "nie daje sie" skopiować dużego zdjęcia powstałego przez kliknięcie w małe zdjęcie albo ikonkę jpeg z zapisanym w niej zdjęciem - zdjęcia pod którym widoczne są malutkie ikonki: Nastepny obraz (Strzałka w lewo) Poprzedni obraz (Strzałka w prawo) Rozmiar dopasowany optymalnie... Rozmiar rzeczywisty... Powiększ... Pomniejsz... .............. Gdy kliknę w ikonkę Kopiuj do..., tworzy mi się ikonka jpeg, i gdy na nią kliknę, otwiera się duże zdjęcie z ikonkami u dołu, i tak w kółko.
Czyli nie mogę po prostu skopiować zdjecia do pliku Word z książką.
W komputerze, który miałem poprzednio, wstawiałem zdjęcia do ww. pliku bez problemu.
Jaki popełniam błąd? Jak trzeba mi wstawiać zdjęcia do ww. Worda?
Z góry dziękuję za pomoc.

)