Dodaj do ulubionych

jagodzianki z mrozonki pytan dwa

17.08.11, 14:07
witam,
zachcialo mi sie jagodzianek, jagod swiezych u mnie nie dostane, w bio sklepie dostalam lesne mrozone.
1. jak z nimi najlepiej postapic?
- rozmrozic, odsaczyc, zmieszac z cukrem i maka ziemniaczana?
- nie rozmrazac i zmieszac z cukrem i maka?
- ugotowac b. gesty "kisiel", wystudzic i takim nadziac?
2. moglabym wyrobic ciasto, zostawic do wyrosniecia, uformowac i nadziac buleczki i wstawic je na noc do lodowki a nastepnie upiec rano? da rade?

p.s. przepisu na jagodzianki jeszcze nie mam, ale zaraz cos wygugluje. mam nadzieje, ze u dorotus albo na miotle cos znajde. jesli ktos ma jakis w sieci, ktory moglby polecic, oczywiscie chetnie sie zapoznam smile
doswiadczen wlasnych w tej dziedzinie nie posiadam, bo nigdy nie pieklam.
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka