buka007 05.08.07, 11:25 rosół z makaronem i schabowy z kapustą, a na deser ciasto ze śliwkami? Czy ktos jeszcze gotuje obiady z trzech dan? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agi40 Re: Niedzielny obiad 05.08.07, 11:29 Tylko wyjątkowo. Normalnie jest u nas jedno danie, czasem lekki deser. Odpowiedz Link
dodwig2 Re: Niedzielny obiad 09.08.07, 10:49 A ja w niedzielę zaszalałam i zrobiłam polędwiczkę wieprzową z szynką parmeńską i z szałwią i to wszystko posmażone na oleju z odrobiną koniaku. Ostatnio u mnie wszystko było parowane i zachciało mi się coś takiego szałowego i nieparowanego Odpowiedz Link
fettinia Re: Niedzielny obiad 09.08.07, 16:11 Mozna to tak nazwac ale nie calkiem tradycyjnieJak towarzycho zje zupe to drugie dopiero za ok 2 godzinyAle deser zawsze wsuna Odpowiedz Link
mroofka2 Re: Niedzielny obiad 12.08.07, 15:50 ja nie dzisiaj to nawet miałam jedno danie;DD ale za to pyyszne) Odpowiedz Link
koniczynka777 Re: Niedzielny obiad 19.10.07, 13:22 Ostanio byl rosolek i kurczak w cytrynowej potrawce z ryzem ,kompocik Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Niedzielny obiad 10.11.07, 15:29 Taki trzydaniowy obiadek wynioslam automatycznie z rodzinnego domu, co bardziej - moje dziecko nie wyobraza sobie innego w ciagu tygodnia i jezeli sie zdazy jakis obiad jednogarowy przez kilka dni lub sam deser (bo ja np moge zywic sie samymi paczkami) - dziecko sie gwaltownie domaga obiadu "normalnego" Matomiast ostatnio tradycyjnoscia okazuje sie drugie danie - kotleciki schabowe. Odpowiedz Link
genova51 Re: Niedzielny obiad 07.12.07, 14:44 A na Śląsku: rosół z makaronem, kluski, rolady i modra lub jak kto woli czerwona kapusta. No i kompot. Odpowiedz Link
lis_ka Re: Niedzielny obiad 07.12.07, 15:03 Zdarza mi się Ale ja to uwielbiam i mogę gotować nawet obiad z 5 dań, byleby tylko znaleźli się potem chętni do konsumpcji Odpowiedz Link