nikanik 13.12.08, 17:16 jutro chce zrobic. i im bardziej sie zastanawiam to nie wiem z czym wymerdac krewetki??? a spagetti musi byc))) i goscie zamowieni sa na urodziny Mlodego)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinka_li Re: ja tez o spagetti - ale z krewetkami 13.12.08, 20:43 Ja to ani krewetkowa, ani za bardzo makaronowa, ale taki sos mi kiedyś wyszedł i bardzo, bardzo smakował, później powtarzałam go wiele razy. Tylko dla gości to może za mało wykwintne...W każdym razie może spróbuj fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,79466840,79466840.html Poza tym Marghe i Mamajulki proponują trochę zmienione wersje, może coś znajdziesz dla siebie Odpowiedz Link
fettinia Re: ja tez o spagetti - ale z krewetkami 13.12.08, 22:31 Wykwintne bedzie jak sie odpowiednio zaprezentujeA u nas jak juz w watku napisalam makaron z krewetkami nie przejdzie Odpowiedz Link
marijohanna Re: ja tez o spagetti - ale z krewetkami 13.12.08, 23:37 ja po prostu podsmazam cebule w piorkach razem z czosnkiem, sypie garsc ziaren (slonecznik, dynia, pinia) do tego krewetki albo raki rzeczne (wolne tlumaczenie, krotko podsmazam to wszystko, dodaje paste z pimentu, drobno posiekana zielona pietruszke, do tego makaron AL DENTE (na zdjeciach zalinkowanych wyglada na berbeluche rozgotowana) wieloziarnisty. na talerzach ukladam na wierzchu plastry parmezanu. moje ulubione danie) czerwone winko. fertig Odpowiedz Link
alinka_li Re: ja tez o spagetti - ale z krewetkami 14.12.08, 22:26 Hmm, dziękuję za miły komentarz do mojego dania, tak jakoś przyjemniej od razu... Odpowiedz Link
fettinia Alinko no rany julek 15.12.08, 08:13 To nie bylo do Twojego zdjecia tylko ogolnie do dania.Chodzilo mi aby Nikanik odpowiednio zaprezentowala a nie ze Ty polozylas byle jak na talerzu. Oj dziewczyny ale ostatnio wrazliwe jestescie i bierzecie wszystko do siebie Odpowiedz Link
alinka_li Re: Alinko no rany julek 15.12.08, 12:45 Nie Fetti, na Boga, nie do Ciebie to było Uwrażliwiłam się po poście Mariojohanny Odpowiedz Link
marijohanna Re: Alinko no rany julek 15.12.08, 13:12 eeem sorry, ale nie lubie rozgotowanego makaronu. Odpowiedz Link
nikanik ekhem ekhem;))) 15.12.08, 22:07 zaprezentowałam sie jak to ze spagetti))) no siły nie ma ładnie poukładać;DDDD ale za to wariacje na tamat mozna robic i Mlody solenizant zadowolono z makaronem ze cukrem i ze smietaną-DUZO!!!! i Młoda wniebowzięta krewetkami z dodatkami swoimi)) a o to mi chodziło a gosćie zrobili tak : zezarło i smakowało)))) i też o to chodziło. Odpowiedz Link
fettinia Re: ekhem ekhem;))) 15.12.08, 22:15 hihi no makaron z cukrem to juz wogole sie nie prezentujePP ps-bardzo lubie Odpowiedz Link
nikanik Re: ja tez o spagetti - ale z krewetkami 14.12.08, 20:02 dziekuje za rady zrobilysmy sosik krewetkowy z odrobina pomidocow - pycha. goscie pojedli i zadowoleni byli Odpowiedz Link