Dodaj do ulubionych

łuski AFO-W-wa

23.02.10, 12:02
Drogie Mamy czy macie doświadczenie i może też porównanie w sposobie wykonania
( skuteczność, wygoda, estetyka )łusek w stolicy? Mam na myśli dwa zakłady
ortopedyczne: na Kajki i SOL na Oczki.
Na Kajki robiliśmy 2 razy i satysfakcja 50%. Teraz zastanawiam się nad tym
drugim zakładem. Macie jakieś doświadczenie a najlepiej porównanie?
pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • delfinika1 Re: łuski AFO-W-wa 23.02.10, 18:45
      my robilismy 3 razy na Kajki, bylismy w miare zadowoleni (dopoki
      teraz w stanach nie zrobili nam lusek). Slyszalam, ze na Oczki
      podpisali jakies nowe umowy i robia z lepszego materialu niz
      dotychczas, ale nie wiem czy to prawda...jedna mama z naszego forum
      teraz robi na Oczki, tylko nie wiem czy juz odebrala, to moze by
      mogla cos podpowiedziec.
      • kimila607 Re: łuski AFO-W-wa 25.02.10, 00:26

Dzięki za odp. Miałam okazje widzieć łuski amerykańskie i tez wiem jaka to
        przepaść. Niestety za jakością idzie również cena. Ale komfort użytkowania jest
        tego wart.
        Dziś byliśmy na kontroli ortopedycznej i przy okazji zrobiliśmy wideoanalizę i
        udało się pobrać miarę przez samych belgijskich specjalistów którzy okresowo
        konsultują i chyba szkolą w Polsce. tak więc wybór automatycznie padł na Oczki
        smile Tam będziemy teraz przymierzać i odbierać. Oby były ok!
        pozdrawiam
        • dokaweja Re: łuski AFO-W-wa 27.02.10, 15:25
          Dominika, nie wiem czy o mnie wspominałaś wink Faktycznie robię je na Oczki,
          niestety trafiłam na urlop tego Pana, który je wykonuje i czekam już 3ci
          tydzień. Dam znać, jak odbiorę...będą w biedronki smile, a co ....wiosna idzie wink
          pozdrawiam
          • dokaweja Re: łuski AFO-W-wa 20.03.10, 08:15
            No źle z terminami realizacji u nich (w Sol Polska, W-wa)....nadal czekam.
            Wyznaczyli mi termin przymiarki (ponoć są już w Polsce, robili je w Belgii). W
            sumie 7 tygodni od czasu pobrania wymiarów, stanowczo za długo. Mam nadzieję, że
            to tylko mi się trafiło tak długo u nich czekać sad
            • kimila607 Re: łuski AFO-W-wa 20.03.10, 11:18
              My też czekamy...już prawie miesiąc. Teraz mam dylemat jakie buty na wiosnę
              kupować. No, ale spodziewaliśmy się długich terminów bo zainteresowanie w dniu
              kiedy pobierali miary było ogromne.
              Cierpliwie więc czekamy -oby tylko cierpliwość była wynagrodzona komfortem
              użytkowania wink.

---

to-nasz-cud.blog.onet.pl/
            • net79 Re: łuski AFO-W-wa 11.03.11, 10:26
              nie tylko Tobie, my robiliśmy w SOL-u w Łodzi, nie były nigdzie wysyłane, bez videoanalizy, a też czekaliśmy ponad 6 tygodni, ba jedna para przyszła niekompletna, odsyłaliśmy... ale tak czy siak, Warszawę mam zamiar w swoim czasie przetestowaćwink
              • net79 ach;) 11.03.11, 11:02
                www.dafo.com/
                • delfinika1 Re: ach;) 13.03.11, 14:14
                  My mamy wlasnie takie, jestem z nich bardzo zadowolona.
                  • net79 Re: ach;) 14.03.11, 18:27
                    widziałam na żywo u mojego kochanego Krzysiaczka Wojewodzica i pozazdraszamwink
                    Na stronce można zamówić, studiowałam filmiki na temat jak samodzielnie zdjąc miarę, czy jakie skany porobić;P ale chyba nie odważę się przez internetwink
                    • delfinika1 Re: ach;) 15.03.11, 14:51
                      ach, to Ty smile Aga mi opowiadala smile Te miary co sa na stronie, to sa raczej do takich gotowych wkladek, a luski robia tak jak w Polsce z odlewu gipsowego. Ja teraz znalazlam firme ktora z nimi wspolpracuje z Niemiec i pojechalam tam, zrobic miare. Jeszcze nie dostalam lusek wiec nie wiem jak beda wygladaly, ale sa drozsze niz w Stanach. Oni nam w Stanach mowili, ze mozemy przyslac odlew gipsowy do nich i wtedy mozna wszystko poczta zalatwic. Wiec hcyba nastepnym razem tak zrobimy, a tymczasem czekamy co nam przysla z Niemiec...
                      • net79 Re: ach;) 22.03.11, 15:27
                        tak tak to jawink o Tobie mi też opowiadała, pacz Pani jaki ten świat maływink
                        tu niemiecka firma, zdejmują miarę w Polsce i wysyłają dalej chyba do produkcji, przynajmniej tak kiedyś było, ceny kosmiczne w sensie kiedyś chyba było 1800 za sztukę, ale już nie pamiętam o który rodzaj wypytywałam, i chyba z włókna węglowegosmile następnym razem jak będę w Jeleniej zamierzam ich odwiedzićsmile jeśli chcesz na maila wyślę ci foteczki produktów jakie od nich dostałam.
                        www.rosenkranz.pl/ortopedia.php
                        • delfinika1 Re: ach;) 22.03.11, 20:57
                          super, chetnie, poprosze delfinika@interia.pl smile ja wlasnie wczoraj dostalam moje dafo z Niemiec, wykonane pieknie, ale ku lzom mojego synka nie w takich kolorach jak zamowilismy i na poczatku chcialam to podarowac, ale sobie pomyslalam, ze placi sie za nie jak za zboze, wyszly nas 2 x wiecej niz w Stanach, wiec niech chociaz beda takie jakie zamawialismy, bede skadac reklamacje, ciekawe co oni na to...
                          • net79 Re: ach;) 23.03.11, 08:37
                            poszłowink nie ma tam dużo fotek, Pan na tamten czas wrzucił mi co miał w kręgu moich zainteresowańsmile
                            ogólnie proponuję wrzucać tu w osobnym wątku fotki naszych ortez, z namiarami na wykonawcę i opiniami i gdzieś przyszpilić, warto by było jakoś usystematyzować sprzętsmile
                            • delfinika1 Re: ach;) 24.03.11, 09:47
                              dzieki! zaraz obejrze. To super pomysl z tym sprzetem, co chwila ktos z rodzicow cos potrzebuje sie dowiedziec, a tak to latwo by bylo znalezc smile
    • ulka.2 Re: łuski AFO-W-wa 03.04.11, 13:24
      drogie mamy jestem mamą 6 letniej marlenki córka w wieku 2 lat miła zdiagnozowane mpd 2 ma przykurcz ścięgna achillesa ispastyczność kolana miła 4 botoksy w otwocku i łuskę na noc robiłam ją na oczki była bardzo dobra druga na kajki katastofa marlenka po pół godziny snu był płacz teraz jesteśmy po botoxe w zagórzu mamy mieć gips zrobić łuski do chodzenia na oczki na dwie nogi córka ma przykurcz w prawej nodze moglibyście mi coś o tych łuskach jak dzieci znoszą chodzenie w nich i jaka jest ich cena
      • net79 Re: łuski AFO-W-wa 06.04.11, 11:40
        nie bój się łusek, podczytaj gdzie inne mamy robią, ceny sa rożne w zależności od rodzaju łuski i zakładu w którym ja robisz, ale warto korzystać ze sprawdzonych miejscsmile to, że z wniosku część sponsoruje nasz cudowny niezastąpiony (;P) NFZ... za cześć może zwrócić Ci PERFON, albo jak wolisz zafakturujesz na ewentualną Fundację....
        Przy robieniu łusek warto zwrócić uwagę na dobre dopasowanie w kostce...jesli wystająca pięta, to aby w tym miejscu łuska była odpowiednio uformowana, wyczulić technika, na te części stopy, które ulegają obtarciom... warto zwrócić uwagę, aby były dziurki wentylujące ponawiercane w odpowiednich miejscach, ja zawsze "walczę" o takową w okolicach pięty.... u nas to ważne.... łuski można zrobić w Polsce w kilku sprawdzonych miejscach, można tez za granicą.... ale to już zupełnie inne kosztysmile
      • delfinika1 Re: łuski AFO-W-wa 06.04.11, 14:09
        Z tego co pamietam, ja chyba za swoje luski placilam 1180 zl, a NFZ doplacal 1000 zl, ale to bylo ponad 1,5 roku temu, wiec cos moglo sie zmienic. Jezeli chodzi o tolerowanie przez dzieci lusek, to bywa z tym roznie. Moj synek mial pierwsze luski jak tylko zaczal wstawac, wiec dla niego nie bylo chodzenia inaczej. Teraz ma 6 lat i tylko szuka okazji zeby zdjac luski smile One sa twarde, wiec niestety nie spodziewalabym sie, ze tak bezproblemowo je zalozy sad
    • 2katarzyna1983 Re: łuski AFO-W-wa 22.06.12, 10:37
      po kilku zakładach robiących łuski dla mojej Amelii, znajoma z turnusu poleciła mi zakład Ortotyka w Radości u pana Eryka Kaczmarskiego nie obyło się bez korekty bo jak wiadomo łuska wymaga dopasowania i dużo wychodzi "w praniu" ale już wszystko jest jak należy i mogę polecić ten zakład. Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka