rciza 27.10.16, 00:11 Witam. Poszukuję osób, które mają styczność z tą chorobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajka68 Re: Zanik móżdżku, ataksja móżdżkowa 20.11.16, 10:03 Zaniku nie mamy ,ale ataksje tak,wywołana porażeniem mózgowym. W pakiecie z ataksja oczopląs ,niezborność ruchowa ,zaburzenia równowagi itp Odpowiedz Link
agata34 Re: Zanik móżdżku, ataksja móżdżkowa 06.11.21, 13:24 Dzień dobry a możemy porozmawiać na messenger o tej chorobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
markziem Re: Zanik móżdżku, ataksja móżdżkowa 06.12.17, 17:48 Mam coś takiego od urodzenia, mam w tej chwil 55 lat. Pierwsza diagnoza w tym kierunku w 1991 zanik móżdżku, od tej chwil lekarze nie mogą się zdecydować, czy to jest tylko zanik móżdżku, czy już ataksja, a jeżeli tak to jaka. Od 15 lat jestem na rencie, ostatnia decyzja trwale częściowo niezdolny do pracy.Walczę dalej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
alina.gu Re: Zanik móżdżku, ataksja móżdżkowa 01.12.21, 19:09 No nawet nie wiedzialam ze bez mozdzku mozna wogole zyc , ale ciesze sie ze mozg bez mozdzku tez funkcjonuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agata34 Re: Zanik móżdżku, ataksja móżdżkowa 06.11.21, 13:27 Dzień dobry a możemy porozmawiać na messenger na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agata34 Re: Zanik móżdżku, ataksja móżdżkowa 06.11.21, 13:41 Dzień dobry a czy możemy porozmawiać o tej chorobie na messenger. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ozarowmazowiecki Re: Zanik móżdżku, ataksja móżdżkowa 11.10.22, 00:58 W MRI wyszło,że mam niewielki zanik móżdżku. Nieprzejmował bym się tym,gdyby nie to,że od 4-mcy mam ataki zaburzeń chodu,wymioty,słabszy słuch etc. Laryngolog nic nie stwierdził. Natomiast od 40 lat choruje na epilepsję i przyjmuję najrózniejsze leki z lepszym lub gorszym skutkiem. Ten zanik móżdżku i problemy z chodem i równowagą jest spowodowany zatruciem /przez 40 lat/ lekami przeciwpadaczkowymi. Jak leczyć? Mniej leków p/p a więcej wit B1. niestety nie da się odbudować kory móżdżku-tyko spowolnić. Biore także BETASERC na zawroty głowy. I to wszystko w tym temacie. Odpowiedz Link