beciakoz Re: PO 22.10.07, 10:14 Też PO ale daliśmy im kopa a w Warszawie to dopiero ponieśli porażkę. Odpowiedz Link
iwona.fa Re: PO 22.10.07, 11:59 i dlatego dzisiaj jestem nie wyspana w pracy , bo czekałam cierpliwie na wyniki , ale za to zadowolona Odpowiedz Link
mamaronja Re: PO 22.10.07, 14:05 A ja ,mimo moich dośż konserwatywnych poglądów na sprawy moralne, etyczne (albo właśnie dlatego ? ) głosuję też na PO. Oprócz tego że jestem za całkowitym zakazem aborcji, religią na świadectwie wliczaną do średniej i zakazem małżeństw homoseksualnych to jestem też ekonomistką i to, co Kaczki-Kwaczki robiły z naszą gospodarką i zewnętrznie i wewnętrznie to przekraczało wszelkie granice. Dzięki Bogu zachowywali się też jak skrajni liberałowie - rynek pozostawili troszkę samemu sobie. No i ta niby ambitna Zyta co uciekła od reformy fin. publicznych ! Odpowiedz Link
beciakoz Re: PO 22.10.07, 14:19 To musieli cię wkurzyć. Ja taka konserwatywna nie jestem zmieniłam nieco pogląd na aborcję odkąd moja kumpela nosiła w sobie dziecko któremu mózg rozwijał się poza czaszką. Jak była w 5 miesiącu to musiała je urodzić (trwało to ok doby)bo zmarło, a od początku było wiadomo co jest ale aborcji zakaz. Wiesz jaki ma uraz. Nie twierdzę że to źle mieć tak konserwatywne poglądy każdy ma prawo do tego i dobrze bo byłoby nudno. Odpowiedz Link
mamaronja Re: PO 22.10.07, 14:29 Zgadzam się z Tobą - niektóre historie pisane przez los są tak dramatyczne, że żadne prawodawstwo z nimi sobie nie poradzi. Odpowiedz Link
guderka Re: PO 22.10.07, 18:07 a ja jestem ciekawa dlaczego jestes tym by religia była wpisywana do średniej moja kuzynka nosiła dziecko o którym wiedziała że albo umrze w jej łonie albo przy porodzie. miała wywoływany poród w 21 tygodniu bo płód obumarł..chłopczyk miał wiele poważnych wad genetycznych, oprócz ZD deformację twarzy i kończyn.. Odpowiedz Link
mamaronja Re: PO 22.10.07, 21:45 Jestem za tym, bo religia powinna być przedmiotem nie lekceważonym, jeśli już ktoś na nią chodzi, czy rodzice posyłają na nią dziecko. Nie chodzi tu o oceniania religijności, tylko np. nauczenie się ilu było apostołów, jakiś życiorys jakiegoś świętego, poszperaniu czegos w Bilblii, w ogóle umiejętność poruszania się po Biblii itp. Nauka jak każda inna. I naczej chodzą potem do kościoła 40-latkowie, których edukacja teologiczna zakończyła się na "dobrej Bozi jako dziadziunia w aureolce", nie potrafiących wymienić 10 przykazań. Jesli już się decydujesz na członkostwo w jakiejś organizacji, to wypada znać podstawowe zasady nią rządzące. Odpowiedz Link
guderka Re: PO 22.10.07, 22:49 > Jesli już się decydujesz na członkostwo w jakiejś organizacji, to > wypada znać podstawowe zasady nią rządzące. to niech ta organizacja naucza a nie wchodzi do publicznych szkół i dezorganizuje plan lekcji uczniów na nią nie chodzących. religia, teologia ok- więc niech będzie przedmiot "religioznawstwo albo" "teologia" a nie obowiązek nauczania religii katolickiej Odpowiedz Link
fajka7 Re: A Wy jak glosujecie? 22.10.07, 23:27 Rozumiem, ze swietujemy? Siedzialam i czekalam wczoraj cala spieta, a rycerz ze mna, bo nie moglam sie oderwac od tv, zeby go wymyc, wiec patriotycznie czekal Potem postanowilam sie napic, ale jakos nie wyszlo. Nie bede sama pic, poczekam na meza, jeszcze 2 tyg tylko Odpowiedz Link
igge Re: A Wy jak glosujecie? 23.10.07, 00:14 a mój na wybory zdążył wrócić a po ogłoszeniu wyników wypiliśmy likierek kawowy, mniam mniam Odpowiedz Link