Dodaj do ulubionych

Opinia na temat kursów księgowości

06.07.10, 11:46
Poszukuję opinii na temat dwóch szkół, a raczej ich kursów księgowości.
Stowarzyszenie Księgowych - fajny kurs, ale drogi.
Akademia Biznesu MDDP - tańszy kurs, ale z mniejszą ilością zajęć i ponoć
niezłą kadrą.

Wiem, że tego typu placówek jest sporo, więc jeżeli macie doświadczenia z
innymi to również proszę o zdanie.
Obserwuj wątek
    • adamkoterski Re: Opinia na temat kursów księgowości 30.10.10, 22:32
      podbijam, właśnie nad tym główkuję. czy ktoś doradzi?
    • ania140880 Re: Opinia na temat kursów księgowości 10.12.10, 21:22
      witam, również miałam ten sam problem z wyborem:SKwP czy Akademia Biznesu.
      SKwP ma świetne kursy, warte swojej ceny. Uczą konkretów niezbędnych w pracy księgowego, duży nacisk kładą na praktykę w oparciu o rzetelną wiedzę. Poza tym mają dobrą renomę wśród potencjalnych pracodawców- jak w cv jest kurs ze Stowarzyszenie to znaczy, że znasz się na rzeczy:)minusem są grupy 40 osobowe.
      Akademia biznesu tańsza, kursy są przeprowadzane z większą częstotliwością w ciagu roku.

Ja bym wybrała SKwP - większy prestiż i łatwiej o prace. Stowarzyszenie to najlepsza firma od szkoleń z księgowości.
    • ania140880 Re: Opinia na temat kursów księgowości 10.12.10, 21:31

acha i jeszcze jedno...
      w SKwP kurs Rachunkowość dla samodzielnych księgowych przeznaczony jest dla ludzi z jakimś doświadczeniem zawodowym jako mlodszy księgowy lub pomoc księgowej ewent.z wiedzą z rachunkowości na poziomie podstawowym lub średnim, gł.chodzi o bilans uproszczony. jesli ktoś nigdy nie miał do czynienia z rachunkowością i chce zacząć od zera to powinien wybrać kurs Podstawy rachunkowości (również w SKwP za chyba 1300 zł). Mozna również samemu się trochę podszkolić, w SKwP polecają ksiązkę prof.Gierusz - Podręcznik samodzielnej nauki księgowania. to taka rachunkowość w pigułce.
    • bask.a86 Re: Opinia na temat kursów księgowości 19.06.12, 12:02
      A ja znalazłam taki kurs, co o nim sądzicie? Moja koleżanka chodzila do stowarzyszenia księgowych i nie była zbyt zadowolona, może warto iśc do prywatnych firm?

www.inwestycjawkadry.info.pl/szkolenie-uslugowe_prowadzenie_ksiag_kurs_rozszerzony,sz,290540.html
      Dzięki za pomoc
      • arielka24 Re: Opinia na temat kursów księgowości 25.06.12, 13:07
        Moja koleżanka zapisała się na kurs księgowości do AP Edukacji w Olsztynie do tego zapisała się na administracje aby przypomnieć sobie parę rzeczy.Wiem że po ukończeniu kursu dostała zaświadczenie na druku ministerialnym i dyplom ukończenia kursu
    • kwiatek_ii Re: Opinia na temat kursów księgowości 23.09.12, 14:21
      A może ktoś przerabiał kurs intensywny od podstaw do samodzielnego księgowego 120h, zajęcia codziennie od 9-14.Przeraża mnie trochę intensywność zajęć, czy nie za dużo materiału w krótkim czasie?zwłaszcza jak się nie ma czasu w domu na utrwalenie wiadomości? proszę o opinie.
    • alexis_89 Re: Opinia na temat kursów księgowości 21.02.13, 23:40
      Absolutnie mogę ci polecić kurs księgowości od podstaw do samodzielnego księgowego w Goworku. Dużo godzin, przy stosunkowo niedrogiej cenie, a poziom merytoryczny kursu i prowadzący - naprawdę na wysokim poziomie. Wzięłam udział w takim kursie pół roku temu i absolutnie nie żałuję wydanych pieniędzy. Dużo praktyki, teoria schodzi na drugi plan :) Polecam!!
    • izkabell Re: Opinia na temat kursów księgowości 03.03.13, 14:21
      Jeśli chodzi o tego typu szkolenia to polecam te organizowane przez firmę Gowork - mają wykwalifikowaną kadrę, szeroki wybór kursów. Jeśli zaczynasz to polecam kurs księgowości od postaw do samodzielnego księgowego - sama w nim uczestniczyłam i po jego ukończeniu byłam rzeczywiście w stanie samodzielnie prowadzić całą kartotekę. Cena również jest bardzo korzystna. Warto zainteresować się tą ofertą.
      • 5th_element Re: Opinia na temat kursów księgowości 11.07.14, 21:41
        izkabell napisał(a):

> Jeśli chodzi o tego typu szkolenia to polecam te organizowane przez firmę Gowor
        > k - mają wykwalifikowaną kadrę, szeroki wybór kursów. Jeśli zaczynasz to poleca
        > m kurs księgowości od postaw do samodzielnego księgowego - sama w nim uczestnic
        > zyłam

zrobiłaś też kurs fryzjerstwa i florystyki? Niezły rozstrzał. Żenada, że do takich metod uciekają się właściciele tej szkółki.
    • badura_123 Re: Opinia na temat kursów księgowości 21.03.13, 13:40
      Kursy są bardzo dobre do podniesienia kwalifikacji i jak to mówią - wyjścia przed szereg.
      Dodatkowo tuż po studiach dodatkowe kursy zwiększają nasze szanse na otrzymanie pracy.

Jeżeli chodzi o kursy z księgowości i podatków, dość renomowane kursy i cenione wśród pracodawców z tego co się orientuję prowadzi edu-plus.pl. Zawsze możesz także spojrzeć na te kursy oferowane przez Urząd Pracy, ale to moim zdaniem ostateczność.
      • magdalena_mc Re: Opinia na temat kursów księgowości 21.08.14, 10:57
        Cześć ;)
        Czy możecie polecić kurs księgowości zawierający warsztaty praktyczne na programach (najlepiej Optima i Płatnik) w Krakowie. Nie interesuje mnie SKwP gdyż mają bardzo drogie kursy i brak miejsc w wybranych terminach. Znalazłam kilka szkół : Tax Consilinium, Centrum Edukacji Ekspert, Krakowskie Centrum Edukacji. Proszę o opinię ;)
        • magcza37 Re: Opinia na temat kursów księgowości 07.10.14, 21:56
          Akademia Biznesu MDDP wygląda ciekawie i konkurencyjnie na tle innych firm które organizują kursy, mają naprawdę dobrą ofertę, słyszałam z kilku źródeł że naprawdę warto, [url=http://www.kursy-zawodowe.biz/index.html]kursy księgowości w Krakowie[/url] też mają w swojej ofercie.
    • kunegunda125 Re: Opinia na temat kursów księgowości 16.10.14, 18:35
      Zamiast kursu księgowości polecam coś zbliżonego, a mianowicie kurs kadrowo płacowy w Nova Centrum Edukacyjnym. Sama tam taki kurs zrobiłam i jestem pozytywnie zaskoczona- nauka na wysokim poziomie, przystępna cena, rewelacyjni trenerzy, jednym słowem POLECAM!!!! :)
    • gazelk4 Re: Opinia na temat kursów księgowości 20.10.14, 14:49
      Co jak co, ale Go Work to duża szkoła, wiec ja chyba wolałabym pojść właśnie do takiej. Tym bardziej, ze działają od dłuższego czasu, a to też o czymś świadczy.
      • 10roki Re: Opinia na temat kursów księgowości 21.10.14, 10:33
        Dokładnie skończyłem tę szkołę i pracuję w zawodzie którego się nauczyłem a dodatkowo posiadają w swojej ofercie dużo ciekawych kursów zawodowych .
        • gazelk4 Re: Opinia na temat kursów księgowości 21.10.14, 12:14
          Więc właśnie. Masz też duży wybór. Jeżeli okaże się, że masz dalej pęd do wiedzy możesz sobie jeszcze wszystko rozszerzyć to kolejnymi kursami, czy zajęciami rocznymi, lub dwu-letnimi. Myślę, że to nie jest złe rozwiązanie ten Go Work.
          • polla50 Re: Opinia na temat kursów księgowości 30.03.15, 23:50
            Wybór kursów w go work jest wręcz ogromny. Tu chyba podstawa jest wiedza praktyczna, żeby łatwiej było znaleźć pracę.
    • deltaedukacja Re: Opinia na temat kursów księgowości 29.01.16, 11:20
      Zdobądź wykształcenie i zawód za DARMO!
      Bez żadnych ukrytych kosztów!
      Gwarancja bezpłatności na umowie!
      Zapisz się do DELTA EDUKACJA!
      DELTA EDUKACJA zaprasza!
      Warto zdobyć zawód za darmo
      DELTA EDUKACJA
      Zapraszam do Szkoły Delta Edukacja na kierunki takie jak:
      Technik Rachunkowości
      Technik BHP
      Technik Weterynrarii
      Florysta
      Technik Administracji
      Technik Usług Kosmetycznych!
      I wiele innych...
      Zapraszamy do sekretariatu na ul. Szewską 17/1 w Krakowie
      lub prosimy kontaktować się telefonicznie 798149906!
      Zdobądź wykształcenie za damo!
      Zainwestuj w siebie!
    • kowalskaanita5 Re: Opinia na temat kursów księgowości 14.04.16, 15:52
      Ja znalazłam rozwiązanie po środku między Stowarzyszenie Księgowych a Akademia Biznesu MDDP.
      I powiem Ci otwarcie, że nie żałuje, zobacz sobie www.masterbiznes.pl/.
      Byłam na edycji we Zakopanem i naprawdę bardzo merytorycznie, konkretnie i na czasie.
    • knaper88 Re: Opinia na temat kursów księgowości 24.04.16, 23:30
      Rzuć okiem na te: www.academyofbusiness.pl/pl/szkolenia/acca,1/ wydaje mi się, że EY powinien mieć dobre szkolenia (a to oni robią akademię biznesu). Dla mnie jest to na pewno najlepsza oferta z tych przedstawionych.
      • darkadab22 Re: Opinia na temat kursów księgowości 22.07.16, 08:41
        Ja zastanawiam się nad ARC.pl i kursem: www.arc.pl/kursy/ksiegowe/od-podstaw-do-samodzielnego-ksiegowego/-samodzielny-ksiegowy-kurs-weekendowy
        Był ktoś? Może polecić? Czytałam kilka dobrych opinii w internecie, ale chciałabym poznać ocenę kogoś kto był na jakimkolwiek ich kursie. Jak to wygląda? Jak wykładowcy? Pomóżcie
        • jolusia552 Re: Opinia na temat kursów księgowości 08.09.16, 12:44
          Ja ostatnio byłam na szkoleniu wyjazdowym właśnie z podatków (VAT i CIT), więc jeżeli pytacie o szkolenie wartościowe, to warto iść w tym kierunku. W zasadzie przez trzy dni na wyjeździe można się więcej nauczyć niż na spotkaniach co jakiś czas.
          Musiałam podjechać spory kawałek, bo byłam na edycji w Ustce, ale przy dobrej pogodzie to w zasadzie była miła podróż. Z tego co wiem to www.masterbiznes.pl/ robi takie szkolenia co jakiś czas i nie są wcale bardzo drogie w mojej ocenie
    • monikaa0912 Re: Opinia na temat kursów księgowości 27.09.16, 13:46
      Zdecydowanie polecam kurs "Księgowy od podstaw" w SECE. Na kurs poszłam bez wcześniejszego przygotowania się. Nauczyli mnie wszystkiego od podstaw. Zdobyłam ogromną wiedzę, przekazaną w odpowiednim tempie i przystępny sposób. Kurs obejmuje 128h a cena jest bardzo przyzwoita. Jestem bardzo zadowolona, to były dobrze zainwestowane pieniądze www.seka.pl/szkolenia/ksiegowy-od-podstaw/
    • kasijak Re: Opinia na temat kursów księgowości 31.10.18, 11:20
      Zdecydowanie mogę polecić kurs w MDDP. Sama brałam udział i jestem bardzo zadowolona. Kadra szkoleniowa naprawdę na najwyższym poziomie. Może i trochę mniej godzin, ale nie czuje, żeby przez to mi coś umknęło. Naprawdę każde zajęcia bardzo wartościowe.
    • tina233 Re: Opinia na temat kursów księgowości 25.02.19, 14:47
      Witam, ostatnio dość dużo szukałam informacji na temat szkoleń takich niestacjonarnych. Codziennie pracuję i nie mam czasu na chodzenie na zajęcia... Chodziło mi o to żeby nie wszystko było naraz, tylko tak podzielone w miarę rozsądnie. Trafiłam na stronę www.ftszkolenia.pl gdzie jest kilka szkoleń związanych z księgowością.. Dzisiaj kupiłam jedno z nich za w sumie fajne pieniądze bo 150 zł za szkolenie z egzaminem. Ale jeszcze go nie zaczęłam. Czy myślicie że warto? Chętnie zrobiłabym szkolenie w normalnej formie ale nie mam na to czasu.. Co myślicie?
    • desirre90 Re: Opinia na temat kursów księgowości 25.10.21, 20:31
      Czy ktoś brał może udział w szkoleniu w Akademii MDDP po tym, jak zmienili nazwę na ADN Akademia? Jestem ciekawa jak wygląda to pod względem merytorycznym obecnie
      • marianna95 Re: Opinia na temat kursów księgowości 28.04.22, 10:24
        Wiecie może czy to jest aktualna strona internetowa tej firmy? www.adnakademia.pl
    • millalovesyoga123 Re: Opinia na temat kursów księgowości 07.11.23, 11:23
      Zachęcam do udziału w webinarium na platformie EDUCATO , które skupia się na legalnych sposobach optymalizacji obciążeń podatkowych. To idealna okazja do poszerzenia wiedzy z zakresu efektywnego planowania podatkowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka