Dodaj do ulubionych

Jak Wam się podoba?

23.03.23, 09:48
Deep Into The Land of Enchantment
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 10:35
      jako obraz-nie,zbyt pstrokate dla mnie,ale w naturze-w ogródku mogłoby być odświeżające
    • a_iii_ty Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 11:42
      zawsze fascynuje mnie swiat basni !!!
      ostatnio napisalem krotka opowiesc dla i o mojej wnuczce, jak slucha i rozmawia z kwiatami, ktore w podziece za uratowanie jednego z nich otworzyly dla niej swe krolestwo. Piekne to co nam pokazalas Gosiu!
    • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 13:16
      Fajne jako akcent kolorystyczny na jakiejś ciemnej ścianie. Widzę to na końcu długiego ciemnego korytarza w kolorze zbliżonym do tego nocnego granatu tła obrazu.
      • a_iii_ty Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 13:24
        niezle zadanie dla tych co koloruja, pelno odcieni na kazdym elemencie, zawsze cos do odkrycia. Skad to masz i co to jest ?
        • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 13:32
          To jest obraz inspirowany meksykiem.

A to?
    • kalllka Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 13:37
      widok wydawał mi się znajomy … wiec wbilam w przeglądarkę Land of Enchantment i wyszedł Mexico…wiec może jakaś cześć obrazu Khalo?
      Albo coś w stylistyce stu lat samotności.
      Albo fragment muralu jej ukochanego Diego?
      Chociaż nie, ten to był leninista i w socrealizmie się realizował. Jemu rajskie ptaki nie w głowie były!
      • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 13:40
        Nie, to obraz jakiejś malarki. Google podaje.
    • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 17:30
      Albo to:
      • kalllka Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 20:41
        Ta panna sztukuje pod Arcimboldo / dla mnie pretensjonalna reklamówka/ ale poprzednia ,z włosami z wełnianej włoczki, dla mnie oryginalna.
        • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 21:49
          Ta panna ma na imię AI big_grin
          Ta etiopska królowa jest z wombo/dream ai, a ta w stylu mistrzów flamandzkich już nie pamiętam.
          Usiłuje wyprosic portret wynioslego slimaka w stylu Henriego Rousseau, ale niestety. Bawiłam się tym dużo parę miesięcy temu, porzuciłam i teraz mi się przypomniało - widzę postep w algorytmach, dłonie już całkiem ludzkie, zwierzęta wciąż dość pokretne.
          Może jutro wreszcie zapytam o te ozorki, póki co nie miałam kogo bez sprawiania przykrości.
          • kalllka Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 22:28
            No i okejos, ta osznurowana, z włosami z włoczki ma rece z Dudy-Gracza . Wielkie prześwietlone jak dłonie sprzątaczki używającej chloru do czyszczenia toalet..

polscy-malarze.pl/duda-gracz/duda-gracz_1.jpg
            • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 23:54
              big_grin
              I cierpi na zoltaczke. Bardzo często wychodzą różne popromienne potworki, w dzisiejszej sesji spora część krolowych była dwuglowa lub na piersi miała wisior lub inna ozdobę w formie głowy, czasem ludzkiej, czasem nie do końca identyfikowalnej. Ale już coraz mniej urwanych kończyn i nadliczbowych palców.
              Podobnie chatgpt w rozmowie upieral się, że 'pulchra' jako gatunek papugi jest dobrym skojarzeniem z 'Petersonem'. Bo brzmią podobnie 😳
              Niemniej jednak zyczylabym sobie umieć malować tak jak AI. I uczyć się tak szybko też!
              • taniarada Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 04:36
                Pierwszą polską fotografię barwną wykonał w technice autochromu Stanisław Wilhelm Lilpop i jest to portret Hanny Lilpop z przyjaciółką w Podkowie Leśnej w 1909 r .Inspiracją jego była córka Hania .
              • kalllka Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 12:50
                Pulch
                Mnie technika i technologie intersuja i po mieczu i po kądzieli. Po starych mam tez żyłkę do tego by dowiadując sie jak coś działa najefektywniej to dla siebie wykorzystać. Jestem ciekawa świata i zupełnie nie kłótliwa.
                pewna zatem jestem ze moja AI w rozmowie z mną nie będzie się przy niczym upierać.

Ps
                Pulchra to gatunek papugi!!!! ?
                • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 14:15
                  'Zaczął od sportu, lecz jego pasją stała się filozofia,
                  Jego nazwisko brzmi jak z nazwy ptaka słynącego z piękna,
                  Oprócz własnej twórczości, często porusza dzieła innych,
                  Nieustraszony w słowach, lecz niesłyszący w słuchawce.'
                  Zagadka stworzona przez chatgpt
                  • kalllka Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 14:50

Ani chybi Bronisław Maj.
                    (Biorąc pod uwagę ze ai zbiera także historie z naszych kompów)
                    Staroć ale, ze deficyt kabaretu literackiego a także brak benefisow, jak ten z teatru stu:
                    youtu.be/0yrq7_xq5-k
                • krytyk2 Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 14:16
                  w języku łacińskim pulcher ,pulchra ,pulchrum to piękny, -na, ne
                  • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 14:49
                    Tyle to i ja wiem, ale teraz powiedz mi jak przejść od nazwy ptaka związanego z pięknem, z pulchra, pulcher BRZMIENIOWO do Petersona?
                    • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 15:00
                      Moim zdaniem, moja metoda, lepiej powiedzieć, było przeszukać katalog nazw pięknych ptaków na okoliczność nazwiska brzmiacego podobnie do nazwiska jakiegoś filozofa zaangażowanego społecznie, a jednocześnie niedoslyszacego lub związanego poczatkowo ze sportem. Nie udało mi się big_grin
                      Ale też dziś wprost zapytany ChatGPT odpowiedział
                      'Przepraszam za nieścisłość - nie wiadomo, że Jordan Peterson ma problemy ze słuchem. Podpowiedź, którą podałam wcześniej, była niepoprawna i nie miała związku z zagadką. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.'

Ja również przepraszam za niescislosc: powiedzieć, że ChatGPT lub wombo' upieraja sie' przy pewnych rozwiązaniach lub konceptach, to przesada niemajaca nic wspólnego z rzeczywistością. Nie da się ich też wkurzyc, po prostu czasem się zawieszaja lub produkuja/tworzą treści na tyle sprzeczne z moją intuicja, że wkurzam się ja big_grin
                      • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 15:17
                        Najciekawsze jest próbować ogarnąć jak ai 'mysli' i jak jest odmienne od ludzkiego, a może tylko mojego? sposobu myślenia. Ta zagadka powyżej jest o Petersonie. Poprosiłam ChatGPT, żeby stworzył zagadkę podobna do tej mojej rymowanej, również opererujaca luźnymi skojarzeniami.
                        Teraz myślę, że ChatGPT zrozumiał to jako prośbę o stworzenie zagadki, w której celem ma być, że będzie o Petersonie! Coś tam sobie nastuka, a jak się okaże, ze to z P nie ma związku nawet luznego, to powie 'oj sorki'. To jest dla mnie niezwykle ciekawe, że odpowiedzi udzielane przez 'ai' wcale nie muszą być godne zaufania, prawdziwe.
                        O tym jest też artykuł, który linkowalam Janowi, o stupidy of ai. Dużo jest o tym pisane.
                      • krytyk2 Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 21:58
                        Ale też dziś wprost zapytany ChatGPT odpowiedział

Ale o co tu chodzi?Skąd Ty bierzesz te zagadki?Analizujesz możliwości sztucznej inteligencji?A to urządzenie,które badasz jest reprezentatywne dla możliwosci sztucznej inteligencji ? Bo jeśli jest to jakiś tani ,merkantylny podrób,to po co poświęcać temu czas?I tak wnioski wyciągane na tej podstawie nie dadzą prawdziwego wyobrażenia nt prawdziwych możliwości takiej inteligencji.
                        • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 22:04
                          Ewolucja
                          • krytyk2 Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 22:06
                            Słucham??
                            • krytyk2 Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 22:07
                              to już teraz bedziemy się tutaj posługiwać tylko zagadkami i kalamburami ?
                              Jakby powiedzieć coś prosto nie było i tak dla niektórych wystarczajaco trudne wink
                              • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 00:38
                                Nie podoba Ci się ślimak? Jestem w pracy, nie mam czasu pisać ani myśleć o czym innym
                                • shachar Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 14:18
                                  Wczoraj na reddicie spotkałam się z określeniem.....i teraz ni cholery nie mogę sobie przypomnieć, które pokrótce mówiąc nazywa odrazę, którą ludzie odczuwają kiedy AI produkuje coś co jest do złudzenia podobne do obiektu realnego, ale to jednak nie to. Jak sobie przypomnę to dopiszę, bo to bardzo popularne określenie
                                  • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 14:23
                                    Dopisz, to ciekawe! Ja odczuwam raczej entuzjazm i fascynację ogólnymi wynikami wombo. No jasne, chciałabym móc sama tworzyć jeszcze lepsze obrazki, ale nie umiem, a szybkość i spektakularnosc wielu rezultatów ai na tym polu jest dla mnie oszałamiające!
                                  • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 14:27
                                    No ten np! Dla mnie to jest narzędzie, które pozwala w jakiś sposób urzeczywistnić moje fantazje. Ileż bym czekała aż jakiś zdolny człowiek uchwyci moje pomysły i je zrealizuje. Byłoby to prawdopodobnie o wiele bardziej frustrująca, i kosztowne!, niż okazjonalny ślimak ewoluujacy w kierunku kopytnych.
                                    • shachar Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 14:50
                                      o, jaki fajny nosobodziec!
                                      • shachar Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 14:54
                                        i podoba mi się ta dama, krolowa Afryki. Ta ze zdartymi rękami od roboty już nie bardzo.
                                        • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 15:25
                                          Tak jakoś ten obraz z zaczarowanego Meksyku przypomniał mi o zabawie ai. Polecam! I proszę się nie sugerować kolorystyka czy stylistyka tych moich, to kwestia wstukania preferencji.
                                      • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 15:07
                                        No cudny jest! Nie jest normalnym slimakiem i zapewne jest przez to uncanny, skorupa pod nim zbędna jest i kiczowata bardzo. Ale jako bohater jakiejś historyjki jest idealny. Ta struktura skóry, taka slimacza, ten kolor, te oczka i czulki i ryjek. No kurde, takiego spotkać na swej drodze!
                                  • shachar Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 14:49
                                    uncanny valley
                    • elissa2 Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 15:26
                      może "pulchra" -> Pulcher smile
                      pl.wikipedia.org/wiki/Publiusz_Klodiusz_Pulcher
                      • rzeka.suf Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 15:59
                        Nie, rozwiązaniem zagadki jest 'peterson'!
                        • elissa2 Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 18:33
                          Peterson sam w sobie jest zagadką big_grin
    • taniarada Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 20:08
      www.facebook.com/daniellawillettrabinfineart. Dla mnie cudne .
      • a_iii_ty Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 20:28
        Niesamowite , dzieki za link !
        A teraz Vincent ...

• a_iii_ty Re: Jak Wam się podoba? 23.03.23, 20:30
          Wygladaja jak trepy Jarozbawcy !
        • taniarada Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 03:39
          Cudne tak jak wątki religijne i polityczne .Nie lubię ośmieszania ludzi ,hejtu i całej reszty tego złego świata ." Bo człowiek może wytrzymać tydzień bez picia, dwa tygodnie bez jedzenia, całe lata bez dachu nad głową, ale nie może znieść samotności.

Paulo Coelho, Jedenaście minut
          • a_iii_ty Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 13:47
            Moze zniesc samotnosc i to lepiej niz ci sie wydaje. Coelho pisze o sobie . To nie zadna uniwersalna
            Prawda. Einstein ma inne zdanie :
          • a_iii_ty Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 19:02
            tu masz drugiego, co nie rozpacza jak nie ma z kim pierdolic glupot.
    • milku90 Re: Jak Wam się podoba? 24.03.23, 11:39
      Śliczne, tajemnicze...
    • jan_stereo Re: Jak Wam się podoba? 25.03.23, 20:41
      Jaki lubisz takie rozmaitosci mocno oderwane od codziennych realiow to pewnie i ta bajka Ci podejdzie smile

Over the Garden Wall
      //www.imdb.com/title/tt3718778/?ref_=fn_al_tt_1

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka