Dodaj do ulubionych

Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and rolla"

24.05.23, 21:13
Tina Turner, Królowa Rock’n Rolla zmarła dziś spokojnie w wieku 83 lat po długiej chorobie w swoim domu w Küsnacht niedaleko Zurychu w Szwajcarii .Przykre .Tu link z mojego ulubionego salonu . www.salon24.pl/newsroom/1303587,nie-zyje-tina-turner-krolowa-rock-and-rolla
Obserwuj wątek
    • elissa2 Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and rolla 24.05.23, 21:29
      Bardzo smutna wiadomość.
      Myślałam, że dożyje bardziej sędziwego wieku.
      R.I.P. Tina
      • taniarada Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 24.05.23, 21:46
        Szczególnie lubiłem ją .Moja teściowa dwa miesiące temu zmarła w tym samym wieku .Tylko wcześniej straciła pamięć .Fakt ludzie jak się ruszają to żyją .
        • kochamzapachfrezji Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 17:44
          Ja też ja bardzo lubiłam. Niech spoczywa w pokoju
          • a_iii_ty Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 18:18
            w ktorym pokoju ?
            • elissa2 Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 19:13
              a_iii_ty napisał:

> w ktorym pokoju ?
              >
              w pokoju ducha (nie w pomieszczeniu mieszkalnym)
              • a_iii_ty Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 19:16
                nigdy Twej pomocy nie zapomne, dzieki
                • elissa2 Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 19:53
                  a_iii_ty napisał:

> nigdy Twej pomocy nie zapomne,
                  >
                  Grozisz mi? big_grin
            • taniarada Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 20:00
              a_iii_ty napisał:

> w ktorym pokoju ?
              >
              Nudzisz się na tym forum .Koniecznie musisz zaistnieć .
              • a_iii_ty Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 20:32
                dla ciebie mam tylko jedna rade: bodnij sie
    • taniarada Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and rolla 25.05.23, 20:10
      Ciekawe dlaczego opuściła Amerykę .I została w Szwajcarii ? Miała dość nachalności i wścibstwa ludzi ?
      • elissa2 Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 20:26
        W 1997 roku Larry King w swoim programie zapytał ją o to.
        Odpowiedziała, że przede wszystkim z uwagi na swojego życiowego partnera Erwina Bacha, Niemca, muzyka i dyrektora europejskiej filii wytwórni EMI. Byli parą od 1986. W 2013 wzięli ślub. (W kwietniu 2017 przeszła operację przeszczepienia nerki, której dawcą był Erwin Bach.)
        • taniarada Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 20:43
          elissa2 napisała:

> W 1997 roku Larry King w swoim programie zapytał ją o to.
          > Odpowiedziała, że przede wszystkim z uwagi na swojego życiowego partnera Erwina
          > Bacha, Niemca, muzyka i dyrektora europejskiej filii wytwórni EMI. Byli parą o
          > d 1986. W 2013 wzięli ślub. (W kwietniu 2017 przeszła operację przeszczepienia
          > nerki, której dawcą był Erwin Bach.)
          No tak napisałem niżej Jankowi .Ale mówiła coś o nachalności ludzi w Stanach .
    • jan_stereo Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and rolla 25.05.23, 20:36
      Dluzszej choroby bym jej juz nie zyczyl, dobrze ze sie juz nie meczy bo to zaprzeczalo sensowi humanitarnej egzystencji.
      • taniarada Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 25.05.23, 20:42
        No trochę przygód ze zdrowiem miała .Nowotwór ,udar mózgu ,przeszczep nerki . Bach jej oddał swoją .To on chyba odziedziczy ten majątek .
    • elissa2 Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and rolla 25.05.23, 22:09
      www.onet.pl/muzyka/onetmuzyka/szczegoly-dotyczace-pogrzebu-tiny-turner-fani-moga-nie-byc-zadowoleni/gmzz997,681c1dfa
    • elissa2 Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and rolla 26.05.23, 12:42
      Historia miłości Tiny Turner i Erwina Bacha.
      Para od 27 lat mieszkała w Szwajcarii. Wokalistka zrzekła się w 2013 roku amerykańskiego obywatelstwa. Do końca cieszyła się z każdej chwili życia, które dopiero przy boku Erwina zaczęła na nowo. Tak podsumowała swoje życie....„Jestem silna. Przeszłam przez rozwód, odseparowanie od mojej rodziny. Nigdy nie dałam się złamać. Nie jestem alkoholiczką, nigdy nie paliłam, nigdy nie brałam narkotyków. Przebrnęłam przez katastrofę mojej przeszłości czysta. Dotarłam niezniszczona” Tina Turner odeszła tak, jak chciała na własnych warunkach, w domowym zaciszu i otoczona tymi, których kochała...
      • taniarada Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 26.05.23, 13:17
        Była jedną z najlepszych artystek koncertowych. Kiedyś myślałem, że z jej koncertami mogą rywalizować tylko koncerty Stonesów, ale teraz wydaje mi się, że Tina była jednak jeszcze lepsza. Sami zobaczcie:
        youtu.be/T2T5_seDNZE

A jeśli chodzi o sam śpiew, to na mojej prywatnej liście wokalistek umieszczam ją na 3. miejscu, za Janis Joplin (No. 2) i Arethą Franklin (No. 1)
        • taniarada Re: Nie żyje Tina Turner. "Królowa rock and r 26.05.23, 13:47
          Szwajcaria to jeden z restrykcyjnych krajów przestrzeganiu prawa komunikacyjnego i karania kierowców już o 1km .Dlatego warto go zwiedzać pociągiem ,gdzie można liczyć na spore zniżki i gdzie kolej dociera prawie do wszystkich miejscowości .Są blogi na necie o Szwajcarii i jej piękne widoki .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka