Dodaj do ulubionych

makkartyzm !!!

29.05.23, 11:53

pl.wikiquote.org/wiki/Makkartyzm
Obserwuj wątek
    • a_iii_ty Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 14:11
      polowania na czarownice ciag dalszy.
      komisja smolenska nie wypalila, trzeba nowa powolac. oj, zeby te skurwiele nie wpadly w dolki, ktore kopia pod innymi, albo inaczej, tego wlasciwie im zycze.
      jest cos tak obrzydliwego w obecnej politycznej scenie w Polsce, tak zatrute przez tego lacha cmentarnego z Zoliborza. I te mohery katolickie, brrrrrrr
      Czytajcie ten link o makkartyzmie. Czysta kopia.
      • krytyk2 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 14:47
        Ja już wykreslilem ze znajomych na FB wszystkich propisowskich,bo uważam ,że to trzeba być upośledzonym umysłowo,żeby być za PiSem.W niedzielę jedziemy do Warszawy na marsz 4 czerwca.Nigdy takich rzeczy nie robiłem ,ale byt państwa polskiego jest zagrożony,bo z demokracja już dawno się pożegnaliśmy
        • rzeka.suf Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 14:52
          ale przeciez mowi sie, ze demokracja to wlasnie rzady idiotow.
          • krytyk2 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 14:55
            No to mamy prawdziwa demokrację w Polsce.Kupuje karabin i idę na Nowogrodzką
            • rzeka.suf Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 16:17
              Pomysl wiecu wydaje mi sie bardzo dobry - w kupie sila, brzydko mowiac, ale naprawde chyba warto zaczerpnac z liczebnosci nadzieje, i dac ja innym. moze to bardziej przekona nieprzekonanych niz karabin czy miejsce przy korytku.
              • krytyk2 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 17:35
                naprawde chyba warto zaczerpnac z liczebnosci nadzieje

dokładnie też tak to rozumiem : poczucie siły i solidarności
                • rzeka.suf Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 17:52
                  oby starczylo jej do wyborow, i pozniej!

mam nadzieje, ze koalicja obywatelska odrobila lekcje zadana jej przez pis i rzeczywiscie nieco sie zlewicuje, zeuropeizuje ekonomicznie, dzieki czemu zyska troche glosow. choc istnieje tez obawa, ze taka zmiana spowoduje odplyw elektoratu ku konfederacji.
                  • a_iii_ty Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 19:55
                    ok, przez chwile badzmy bezstronni, z otwartymi przylbicami. wiadomo, ta cala komisja to krzyk "lapac zlodzieja" po to by inny zlodziej mogl sie schowac. dla rownowagi powinna powstac inna komisja, opozycyjna.
                    mysle, ze jedni i drudzy maja cos za uszami.
                    • dodupiec1 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 23:10
                      Jakchcesz być z otwartą przyłbicą, i się wypowiadać, proszę wróc do Polski, zamiast na przedmieście Lincoln.
                      • krytyk2 Re: makkartyzm !!! 31.05.23, 23:26
                        i się wypowiadać, proszę wróc do Polski, zamiast na przedmieście Lincoln.
                        Jak już tu będziesz,to sprawdź najpierw czy przypadkiem nie płynie w Twoich żyłach inna krew niż czysto polska,bo prawdziwi Polacy mogą cię zacząć dociskać o patriotyczne deklaracje 😁
                  • dodupiec1 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 23:11
                    Tak. łatwo gadać o obserwowanych rybkach w akwarium.
            • dodupiec1 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 23:27
              Go, go, go !!! Kup karabin and go !!!

Please !!!

Na razie piszesz. Co Cię powstrzymuje????

Dajesz !!!

Nie zrobisz tego , bo się boisz: co to jest demokracja, a zwłaszcza, jak napisałes PRAWDZIWA DEMOKRACJA?

• krytyk2 Re: makkartyzm !!! 31.05.23, 23:29
                , go, go !!! Kup karabin and go !!!

Please !!!

Na razie piszesz. Co Cię powstrzymuje????

O ty mój słodki kibicu!Jestem ciekaw czy Ty w ogóle potrafisz działać?
            • rzeka.suf Re: makkartyzm !!! 31.05.23, 19:24
              pl.wikipedia.org/wiki/Tyrania_wi%C4%99kszo%C5%9Bci
    • elissa2 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 20:32
      Ciocia mojego męża, emerytowana nauczycielka (w liceum), od zawsze apolityczna ale teraz uczciwie przyznaje, że gdyby nie pisowskie rozdawnictwo, zdechłaby z głodu, zimna i niemożności kupienia leków. I "modli się", żeby to trwało bo (jak mówi) stale ma przed oczami krzywy pysk Jacka Rostowskiego i jego skrzeczenie "piniendzy po prostu nie ma i nie będzie!"
      • a_iii_ty Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 21:59
        czyli bedzie glosowac na szczerbatego ?
        • elissa2 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 23:53
          a_iii_ty napisał:

> czyli bedzie glosowac na szczerbatego ?
          >
          >
          My nie będziemy w ogóle głosować; po 1. dlatego, że nie wtrącamy się do spraw Polski skoro tam nie mieszkamy (inaczej niż Polonia w USA, która jeszcze rzadziej niż my bywa w Polsce a masowo głosuje na pis) a po 2. nasze polskie dokumenty tożsamości straciły już ważność a że do niczego nie są nam potrzebne, nie występujemy w konsulacie o paszporty
          Ale gdybyśmy mogli głosować, to też nie byłoby na kogo...
          • rzeka.suf Re: makkartyzm !!! 31.05.23, 00:00
            na posla Brauna!
            • dodupiec1 Re: makkartyzm !!! 31.05.23, 00:04
              Jeśil tak uważasz, proszę bardzo... Twój wybór
              • rzeka.suf Re: makkartyzm !!! 31.05.23, 18:05
                akurat nie moj, ale znalazlo sie wystarczajaco wielu, ktorzy wybrali brauna reprezentantem swoich opinii i interesow. mnie to lekko przeraza.
      • rzeka.suf Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 22:02
        ja w pamieci mam natomiast wpis jakiejs mojej niezbyt bliskiej znajomej, tuz przed wyborami 2015 roku. znajoma jest artystka, w moim wieku, po ASP. wiec raczej nie tzw 'typowa pisowa'. a jednak wowczas stwierdzila, wbrew bańce znajomych, ze prawem do aborcji woli zajac sie, kiedy juz bedzie miala za co zyc, dlatego wybrala pis/albo kukiza/. mam nadzieje, ze tym razem wybierze juz z czystym sumieniem KO.
      • rzeka.suf Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 22:06
        a o takich wyborcach, wyborczyniach raczej, opowiadala mi przyjaciolka stojaca posrod nich w kolejce do glosowania w ostatnich wyborach. nie samym chlebem czlowiek zyje, ale tez nie samymi idealami. dlaczego jest to tak trudne do zrozumienia dla politykow?
      • taniarada Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 22:39
        elissa2 napisała:

> Ciocia mojego męża, emerytowana nauczycielka (w liceum), od zawsze apolityczna
        > ale teraz uczciwie przyznaje, że gdyby nie pisowskie rozdawnictwo, zdechłaby z
        > głodu, zimna i niemożności kupienia leków. I "modli się", żeby to trwało bo (ja
        > k mówi) stale ma przed oczami krzywy pysk Jacka Rostowskiego i jego skrzeczenie
        > "piniendzy po prostu nie ma i nie będzie!"
        Hehe Eliza .Specjalnie to mam w tyłku ideologię polityczną i religijną .Ale fakt ."Emeryci w Polsce na pewno lepiej i mają gdzieś że ktoś rozdaje kasę .Teraz jeszcze lepiej Program darmowych leków dla dzieci i osób 65 + wejdzie najpóźniej od początku 2024 ,a rozważamy możliwość od września 2023 powiedział Niedzielski .Nie wklejam linka bo jest informacja na necie .Rozbawiłaś mnie setnie 👍😀
        • dodupiec1 Re: makkartyzm !!! 30.05.23, 23:16
          Ot, to...

Ale ciocia męża Elissy, modli się o jalmużne od rządu...

Elissa może jej dać. Bo pewnie zarabia kilkadziesiąt razy więcej, niż normalny człowiek
      • krytyk2 Re: makkartyzm !!! 31.05.23, 23:52
        Odpowiadając cioci,powiedziałbym,że może warto by było podnieść nauczycielom pensje,bo podstawa kontraktowego spadła do wysokości najniższej krajowej.Potem zaproponowałbym sprawiedliwą indeksację i niegrzebanie przy systemie podatkowym.Potem sumienne zajęcie się merytoryczne zdławieniem inflacji a nie-jej podwyższaniem (dla dobra budżetu )Efekt byłby znacznie lepszy finansowo dla cioci a gospodarka stanęłaby na nogach a nie -jak w tej chwili stoi,na głowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka