Dodaj do ulubionych

Początek wyzwalania Rosji

05.06.23, 21:54
"Rosyjska wieś Nowaja Tawołżanka została wyzwolona przez Rosyjski Korpus Ochotniczy.Ponieważ gubernator Biełgorodu Gładkow nie może kontrolować swojego terytorium, porozmawiamy z jego przełożonymi w Moskwie.- Czekamy na referendum w sprawie niepodległości - ogłosili przedstawiciele Rosyjskiego Korpusu Ochotniczego."

Czytaj więcej na wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/nazywo/na-zywo-wojna-w-ukrainie-466-dzien-inwazji-rosji,nzId,4272,
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 05.06.23, 23:17
      Na razie są to takie happeningi militarne -wskoczą polomoczą i wypadają.Ale podobno chętnych do korpusu ochotniczego przybywa i niebawem -w połączeniu z kontrofensywą ukrainska -może to być realny scenariusz,połączony z wojną domową w samej Rosji.
      • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 05.06.23, 23:21
        moze ten zbrodniczy kolos w koncu runie.
        • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 05.06.23, 23:28
          tak myślę ,że jesli posuwanie się wojsk ukraińskich przyspieszy,to możemy byc świadkiem gwałtownego rozsypania się rosyjskiej obrony i bardzo szybkich postępów terytorialnych Ukrainy w odzyskiwaniu okupowanych rejonów.To z kolei może stać zapalnikiem wojny domowej w Rosji i obalenia Putina
      • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 07.06.23, 23:12
        www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/chodorkowski-o-rozpadzie-rosji-nie-sadze-zeby-to-byla-dobra-opcja-dla-polski/2vsyz5v,79cfc278
    • elissa2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 11:28
      A tymczasem ten potwór "przebił" już Stalina, który w 1941 roku wysadził tamę na Dnieprze, żeby powstrzymać niemieckie wojska. Wtedy zginęło ok 120 tysięcy ludzi. Dziś nad ranem Rosjanie wysadzili tę zaporę, choć trudno było sobie wyobrazić, że Rosjanie zdecydują się na coś tak potwornego.

www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/tama-na-dnieprze-juz-raz-zostala-wysadzona-rosjanie-powtorzyli-manewr/kz0wdbq
      • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 13:04
        bydlaki!
        Zrobili to ,bo grunt im się pali pod nogami,chcą spowolnic lub uniemożliwić ukraińską kontrofensywe.Chwytają się kazdego środka.Rosja powinna zostac po tej wojnie rozebrana i zdemilitaryzowana -łącznie i przede wszystkim z odebraniem im broni atomowej .
        To barbarzyńcy,którym niewolno mieć takich "zabawek"
        • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 15:04
          i ta horda jeszcze siedzi w Radzie Bezpieczenstwa ! brak slow !
          • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 15:15
            a teraz czytam,że Rosjanie zaczęli intensywnie ostrzeliwać akcję ewakuacyjną cywilów prowadzoną przez wojska ukrainskie na terenach zagrożonych zalaniem przez wody Dniepru.To jest wybitny sadyzm cechujący tego potwora Putina!!
            • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 15:25
              nie wiem jak to sie skonczy, ale cos mi mowi, ze tylko zmadowany atak NATO od polnocy Norwegi
              poprzez kraje baltyckie, Polske i kraje znad Morza Czarnego, wlaczajac Turcje cos moze zmienic. Jednoczesnie dogadac sie z Chinami i postawic milion ichnich soldatow nad Amurem.
              Inaczej tej gadziny sie nie dobije.
              • rzeka.suf Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 15:30
                Tylko czy godzi sie poswiecic Kurdow i Tajwan na rzecz Ukrainy i, domyslnie, Polski?
                • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 15:34
                  moze dokladniej, o czyim i jakim poswieceniu mowisz, i w jakim scenariuszu ?
                  • rzeka.suf Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 15:42
                    a pomysl ty sam troche
                    • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 16:15
                      niestety, pomyslalem i nadal nie wiem o co ci chodzi
                      • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 16:17
                        moze gdybys dorzucila aborygenow albo zulu nation, to byloby latwiej sie domyslec.
                        • rzeka.suf Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 17:20
                          wiadomo, ze polacy czy ukraincy sa bardziej ludzmi niz tajwanczycy lub aborygeni, o zulu czy ruskich juz nie mowiac. niemniej jednak wszyscy na zachodzie wiemy, choc z racji tyranii poprawnosci politycznej nie wypada tego glosno mowic, ze najbardziej ludzmi sa rdzenni obywatele Zachodu i ze na wschod od odry to jakies plemienne wojny miedzy w zasadzie nierozronialnymi hordami humanoidalnymi.
                          • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 17:33
                            chodzi o cos innego. jak ogien podchodzi pod moj dom, to dla mnie istotna sprawa postawienia mojego bezpieczenstwa na pierwszym planie.
                            a ci najbardziej ludzcy z zachodu niech lepiej dbaja o takich "podludzi" jak Polacy, jesli nie chca piec razy dziennie wypinac dupska w strone Mekki.
                            • rzeka.suf Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 17:42
                              no rozumiem, a ty rozumiesz, ze takich punktow zapalnych na swiecie i ludzi, ktorym ogien pod dom podchodzi, jest bardzo wiele i wielu, niestety i krzyczac, ze twoje dupsko w ogniu jest najwazniejsze i ze trezba w imie jego ratowania poswiecic inne dupska, de facto czyni twoj glos pomijalnym z moralnego punktu widzenia? i wtedy owszem, sprawa ratowania twojego dupska o tyle bedzie wazna, o ile bedzie korzystna dla dupsk tych silnejszych od ciebie?
                              • rzeka.suf Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 17:45
                                i wobec tego nie warto ufac, kiedy nagle zaangazuja sie w obrone twego dupska i domu? chocby glosili przy tym wielkie slowa.
                                • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 18:40
                                  czyli mam rozumiec, ze mam odstapic od ratowania swego dupska, bo innym dupska sie pala ? albo nie poswiecic innych dupsk, by ratowac moje dupsko ? i zwyczajnie dac dupska w imie jakiejs moralnosci, ktorej nikt i tak nie doceni ?
                                  • rzeka.suf Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 19:13
                                    chuja rozumiesz zatem
                                    • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:10
                                      masz racje, do jednego kotla wrzucasz mixture pogladow i trudno sie polapac o co ci chodzi. sztuka jest mowic prosto, widac minelas sie z ta zdolnoscia.
                                    • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:34
                                      mam do ciebie prosbe i wyzwanie. czy moglabys w jednym zdaniu, na wdechu, uzywajac tylko 15 slow, wyjasnic o co ci chodzi ? jesli sie nie myle, to watek ten mial byc o wojnie domowej w Rosji.
                                      jakims cudem wskoczylas z Kurdami, z Taipei, z nadludzmi
                                      na zachod od Odry, z malpoludami na wschod od niej, i z paroma innymi, progresywnymi atakami.
                                      zdolna jestes do tego ? bo za chuja nie wiem o co ci chodzi.
                                      • rzeka.suf Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:41
                                        no juz juz puchatku, spokojnie.
                                        • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:45
                                          juz dawno nikt mnie tak slodko nie nazwal. tylko dziewczyny z Lublina sa takie kochane.
                                          • dodupiec2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:55
                                            juz dawno nikt mnie tak slodko nie nazwal. tylko dziewczyny z Lublina sa takie kochane.

Pierdol bąka. bąk brzdąka...
                                            • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 21:11
                                              a ty co masz do lubelskich dziewczyn ? kochajacy inaczej ?
                                          • rzeka.suf Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:56
                                            to dlatego, ze zmeczona jestem fizycznie i psychicznie tym pierdolnikiem zwanym zyciem, puchatku.
                                            ale o tym, jak zachod potraktowal kurdow to mozesz sobie poczytac, bo ciekawe, choc malo slodkie, niestety.
                                            • dodupiec2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 21:07
                                              zachód ? nie przesadzaj, pewna nacja miała zagadkę nie do rozwiązania: albo poświęcić sojuszkina, albo daej udawać, że robimy to wszysko w imę pokoju...

Bo tego się nie dało pogodzić...
                                      • dodupiec2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:54
                                        I'll tell you in one sentence:

Ja nie wiem, ani Ty nie wiesz, o co chodzi naprawdę w wojnie na Ukrainie.

Ale gardłujesz.

Ty masz za opinię obiektywną amerykańskie (i polskie media).

OK.

Heve you ever heard, what happened in Odessa on 2th of May 2014?

Never?

So, please don't take part in the disscussion.

• krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 21:29
                                          Ja nie wiem, ani Ty nie wiesz, o co chodzi naprawdę w wojnie na Ukrainie.

Ale gardłujesz.t

W tej wojnie jest drugie dno,ba-istnieje równoległa rzeczywistość.To nie Rosja napadła Ukrainę,lecz to Ukraina napadła na Rosję Zajęła tereny rosyjskie i morduje i wywozi ludność rosyjską w głab Ukrainy.A dziś w nocy wysadziła tamę na Dnieprze,żeby wojska ukrainskie mogly lepiej niszczyć cele w Rosji.Do tego oczywiście,obowiązkowo pakiet płaskiej ziemi oraz sztucznie wywołanej paniki związany z tzw epidemia covid 19.Co jeszcze ciekawego powie nam reprezentant teorii spiskowych i tajemnic masonerii?
                                          • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 21:47
                                            no jak to krytyku ? przeciez dodupiec ma apartament na Ksiezycu, i nikt tam nie ladowal, to wszystko fake news.
                                            • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 21:58
                                              no jak to krytyku ? przeciez dodupiec ma apartament na Ksiezycu, i nikt tam nie ladowal, to wszystko fake news.////
                                              Są dwa rzuty sprawdzania teorii -autodedukcyjny i empiryczny.Teorie spiskowe w obydwu tych rzutach są falsyfikowane :
                                              1) Powołują się na fakty niejawne sprzeczne z powszechnie znanymi(rzut empiryczny)
                                              2)Poszczególne tezy t spiskowej są sprzeczne ze sobą wzajemnie .Pisałem o tym na tym forum przy okazji covidowej t spiskowej
                                      • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 22:03
                                        Sowie chodziło o to,że żeby porządnie zlomotac Rosję,trzeba by znaleźć w Chinach sojusznika..A Chiny zgodziłyby się być sojusznikiem w tej kwestii nie bezwarunkowo.Ich warunkiem byłoby wymuszenie na USA zgody na aneksję Tajwanu.Czyli USA sprzedałyby wolność Tajwanu za rozbiór Rosji
                                        • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 22:12
                                          no, chociaz ty napisac cos
                                          potrafisz jasno, jej beukot nic mi nie mowil
                          • dodupiec2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:45
                            wiadomo, ze polacy czy ukraincy sa bardziej ludzmi niz tajwanczycy lub aborygeni, o zulu czy ruskich juz nie mowiac. niemniej jednak wszyscy na zachodzie wiemy, choc z racji tyranii poprawnosci politycznej nie wypada tego glosno mowic, ze najbardziej ludzmi sa rdzenni obywatele Zachodu i ze na wschod od odry to jakies plemienne wojny miedzy w zasadzie nierozronialnymi hordami humanoidalnymi.
                            Odpowiedz Cytuj Link

Nie, zgadzam się z socjaliską... Koniec Świata... smile
                  • dodupiec2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 20:42
                    Ty doskonale wiesz wiesz, albo udajesz. Chodzi o amerykanów, jak zwykle...
    • elissa2 Re: Początek wyzwalania Rosji 06.06.23, 22:21
      Co gorsze, właśnie media trąbią, że jednak jest zagrożenie ponieważ (choć mają jakieś tam zabezpieczenia/rozwiązania awaryjne) nie będzie możliwości chłodzenia reaktorów zaporoskiej elektrowni atomowej. Jeszcze kilka godzin temu uspokajali, że przerwanie zapory nie będzie jakimś wielkim problemem w tej kwestii. Teraz jednak Międzynarodowa Agencja Energii Atomowej doszła do wniosku, że jest problem.
      • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 07.06.23, 23:38
        Putin powiedział, ze tę zbrodnię popełnili Ukraińcy.On kłamie nawet wtedy ,gdy nie ma nawet cienia szansy na to ,żeby to co mówi było prawdą.
        • a_iii_ty Re: Początek wyzwalania Rosji 08.06.23, 00:03
          tak jak Trump. oni prawde mowia tylko wtedy jak sie pomyla.
          • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 08.06.23, 07:10
            Dlatego tak się polubili i sprzyjali sobie -,oszust oszusta pozna na kilometr
      • krytyk2 Re: Początek wyzwalania Rosji 08.06.23, 21:57
        wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-eksplozja-tamy-w-nowej-kachowce-nowe-dowody-przeciw-rosji,nId,6829542

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka