Dodaj do ulubionych

Korupcja w Ukrainie 🤫

04.09.23, 22:07
Z nienawisci do Moskovii, wykreowany zostal bohater Europy, Ukraina. Kraj o niespotykanej skali korupcji. Minister obrony zostaje zdymisjonowany i w nagrode dostaje stanowisko ambasadora w UK. Takie rzeczy dzieja sie, gdy setki i tysiace zolnierzy gina w imie kraju, ktory nazywaja ojczyzna. Jego nastepca ma byc czlowiek, ktorego zasluga jest to, ze jeszcze nic nie ukradl. To ma zapewnic morale tym, co w okopach !!!
O ile bicie Ruskich czym sie tylko da jest w zgodzie z moim sumieniem, o tyle zawsze cien watpliwosci co do prawdziwej natury Ukraincow czail sie w moim umysle. I nie chodzi mi o Wolyn.
Raczej o ich rodzinno/genetyczno/jezykowo/religijno/kulturowe koneksje z Moskovianami.
PS. Ten zlodziej Reznikov ma nagocjowac dostawy sprzetu wojskowego dla Ukrainy !!! Koszmarna kpina !
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: Korupcja w Ukrainie 🤫 05.09.23, 14:35
      wszystko się zgadza, ale czy to podważa tezę ,że od prawie dwudziestu lat Ukraina chce zerwać z tą spuścizną ? Właśnie to odcięcie się od Rosji i jej sfery wpływów jest wskazaniem na chęć zerwania tez z korupcją. Od kilkunastu lat Ukraińcy pracują w Polsce i na Zachodzie i tu uczą się normalności w relacjach gospodarczych .Skorumpowany jest jednak nadal sektor państwowy - urzędnicy ,policjanci , wojskowi. Machina państwowa jest zawsze bardziej bezwładna. Ta wojna jest przyspieszonym kursem walki z korupcją na Ukrainie - skorumpowany system jest nieefektywny a na wojnie najwazniejsza jest efektywność i pewność , że ten karabin nie bedzie przysłowiową "sztuką" ale działąjacym narzedziem zabijania
      • koziouek-matouek Re: Korupcja w Ukrainie 🤫 05.09.23, 14:56
        masz racje, gdzie te brudne mongolskie lapska wejda, to tylko smrod zostaje. ile pokolen potrzeba Ukrainie by "wyprac" swoje cialo narodowe z tej zarazy ?
    • elissa2 Re: Korupcja w Ukrainie 🤫 05.09.23, 16:26
      A w Sopocie (i nie tylko) "młode byki" balują sobie w najlepsze...
      www.rp.pl/swiat/art39049061-polska-zaczela-wydawac-ukrainie-jej-obywateli-ktorzy-trudnia-sie-przemytem-ludzi

Po 24-02-2022r. tylko do Polski wjechało 80.000 ukraińskich mężczyzn w wieku poborowym i... wyparowało
      www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art39049161-ukraina-sciagnie-na-wojne-rodakow-ktorzy-uciekli-z-kraju
    • jan_stereo Re: Korupcja w Ukrainie 🤫 05.09.23, 16:36
      Nie wiem czy UK nie jest rownie skorumpowana co Ukraina i Polska. Dzieje sie tu takie przekrety, zlodziejstwo publicznych pieniedzy ze wlos na glowie staje i nikt nie idzie do wiezienia....

A co do Ukraincow, najbogatsi chyba siedza w Polsce i nie walcza na zadnych wojnach (biedni dostaja po dupie), u mnie w okolicy wykupili wszystkie mieszkania (Rzeszow) i to same po 200m2, przy cenie za metr juz grubo ponad 10kPLN, to samo w kawiarenkach, w sumie to nie wiem kto tam walczy, ale na pewno nie meskie pokolenie z wieku poborowym, tych widze tutaj w Polsce w bardzo wypasionych lokalach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka