Dodaj do ulubionych

Przyszlosc Polski 🤫

19.09.23, 21:06
Niestety, nie wyglada to ciekawie. Polska rozpadnie sie i opusci EU, wraz z Wegrami. Ukraina przegra wojne, pozostanie jej walka partyzancka, reszta populacji zaakceptuje stan rzeczy.
Rosja stanie u wrot Polski. NATO cofnie sie za Odre, broniac tylko zachodniej cywilizacji. Polska bedzie widziana jako niegodny partner. Rosja i NATO podziela Polske na linii Wisly, bedzie to kolejny rozbior tej biednej ojczyzny.
Dlaczego tak uwazam ? Podzialy polskie sa tak glebokie, ze jakikolwiek kompromis jest niemozliwy.
Wydaje sie, ze ten narod nie jest w stanie samodzielnie egzystowac. Smutne to, ale rozbiory, hitleryzm, sowietyzm niczego Polakow nie nauczyly.
USA tez zdaza do kolejnej wojny domowej. Rany i podzialy sa nie do zakopania.
🤦
Obserwuj wątek
    • krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 20.09.23, 15:30
      Ależ czarnowidztwo uprawiasz a poza tym -nierealne to wszystko.Przyjdzie opozycja do wladzy ,odejdą te pierdolone oszolomy i zlodzieje z PIsu i Polska na powrót odbuduje swoją pozycję
      • koziouek-matouek Re: Przyszlosc Polski 🤫 20.09.23, 16:06
        marzyciel 🤗
        • koziouek-matouek Re: Przyszlosc Polski 🤫 20.09.23, 17:56
          krytyku, chyba nie rozumiesz zasadniczej sprawy. Posadzisz do ciurmy wierchuszke, a "korzenie" zostana i odrodza sie jak chwasty.
          Nie doceniasz potegi zrytych mozgow, to sa miliony, pod przywodztwem KK. Nie wygrasz z nimi. Chwasta trzeba z korzeniami usunac, a nie to co widoczne. Korzenie sa zapuszczane od tysiaca lat i wyplenienie ich jest ponad sily.
          Oby moja wizja sie nie sprawdzila.
          Przy okazji, miesiac miodowy z Ukraina sie skonczyl. Dla Polski. Jeszcze brakuje by pierdolony Trump wygral wybory, wycofal pomoc wojskowa i chaos ogarnie Europe.
          I wtedy stanie sie to, o czym mowie na poczatku tego postu. To nie jest czarnowidztwo krytyku, to przestroga, ktora madry polityk powinien miec zawsze w polu widzenia.
          • krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 24.09.23, 14:17
            Ty opisałeś stan , który był realny do 24 lutego 2022 roku.Wtedy UE i NATO jeszcze nie widziały zagrożenia geopolitycznego że strony Rosji. Na ostrzeżenia płynące z Polski, Litwy,Łotwy i Estonii wzruszano ramionami. Masz rację jedynie z Trumpem lub innym prorosyjskim idiota. Ale dziś szanse tego pawiana są bardzo male
            • kalllka Re: Przyszlosc Polski 🤫 24.09.23, 20:45
              Byłam na „zielonej granicy” nie wiem co powiedzieć. Może tylko tyle ze to sfabularyzowany dokument w najlepszym wydaniu. Nie widac tam stylu, aktorów gry czy nawet powieści, sa tylko obrazy -fakty.
              Film rozstrzaskujacy , nieludzka biurokracje unijna na strzępy, pokazujący jak dzisiaj traktujemy system wartości; od siebie- do końca. żadnym razie film antypolski. W każdym szczególe wyprodukowany „ po polsku” przez zagranicznych producentów.
              Żadnych osobistych hollandyzmow. Rzetelny zrobiony - potwornie dojmujący obraz. Nagroda specjalna jury w cannes.
              • krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 24.09.23, 22:02
                Na wstępie zaznaczę, że nie oglądałem filmu , ale śledziłem dwa lata temu wydarzenia na granicy. I jestem przekonany , że za te nieludzkość w równym stopniu odpowiada Unia jak i władza w Polsce.Glupcy z Pisu zrobili to po swojemu mieszając że sobą wszystkie możliwe motywy, z których naczelny był niestety propagandowy.Nie mając pojęcia jak postępować w takich sytuacjach odrzucili pomóc oferowana przez Frontex. Chcieli zebrać laury i prpagandowe plusy, dlatego ukrywali, kłamali,używali siły tam gdzie nie trzeba ,posługiwali się nieludzkimi metodami, wszystko po to żeby udrapowac się na obrońców narodu
                • kalllka Re: Przyszlosc Polski 🤫 24.09.23, 22:18
                  … nie mogę sobie dać rady z poczuciem wstydu. Ze nie przyłożyłam sie do sprawdzania informacji, które dochodziły do nas, w tamtym czasie, z granicy białorusko- unijnej.
                  mimo a może właśnie dlatego ze w pandemii, mogłam włożyć trochę wysiłku/ intelektualnego/ i nie bać sie dowiedzieć. Ten film mnie dobił jako odtwórcę ról społecznych. Siedziałam i rzygac mi sie na siebie chciało ze w ogóle żyje siedzę w kinie. wszystko odebrałam tak jak potrzeba było- do siebie. I Żadnych więcej wykrętów, ze to pisi, krtk.
                  Dla mnie ich już nie ma i nigdy więcej…

• kalllka Re: Przyszlosc Polski 🤫 24.09.23, 23:02
                    Nagroda specjalna jury w Wenecji / nie Cannes/
                  • krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 25.09.23, 12:40
                    Tym czego stale się uczę jest oddzielanie tego na co mam wplyw(i w związku z tym -odpowiedzialność) od tego na co nie mam.Dlatego zyjac niejako stacjonarnie - w tym a nie innym miejscu Polski , nie mam powodu wstydzić się za to ,co robią konkretne osoby czy siły polityczne kraju. Inaczej to wygląda gdy ktoś- tak jak Ty np- czesto się przemieszcza pomiędzy różnymi nacjami i wtedy nikt nie pyta czy zgrzeszyłaś jako Polka tym czy tamtym , lecz ogolnie podsumuje i zapyta - co Wy tam w Polsce na granicy odpierdalacie ?
                    • kalllka Re: Przyszlosc Polski 🤫 25.09.23, 20:40
                      Wiesz ja raczej nie daje wciągać w dyskusje z cudzymi opiniami. Nie ma o czym dyskutować. Najczęściej wysłuchuje i ewentualnie dodaje swoją.
                      Gdy mnie cos interesuje wybieram to co mnie interesuje i wtedy badam o co mi z tym chodzi.
                      W podobny sposób podchodzę do filmów, książek itp… dlatego tez oglądając ten film /nienachalny z podawaniem gotowcow, które komuna wylansowała i które nieustannie odgrzewa pis/ wstydziłam sie. Tak jak pisałam, ze dałam sie uśpić i omamic; pamietam ze wtedy myślałam ze nikt normalny w Europie, nie byłby zdolny do robienia takich rzeczy; szybko zapomnieliśmy o okrucieństwach, rzeziach w byłej Jugosławii… ze Białoruś to reżim, to taka sama jak czerń jak porewolucyjna armia radziecka…
                      Nikt za granica, czy byłby to Francuz, niemiec czy biały murzyn z Poludniowej Afryki, a nawet ujarany komunizmem angielski militant nie zadałby mi podobnego pytania. Nikt, krtk, nikt nie mógł by wymyślić tego co sie tam naprawdę działo… w związku z tym zadać takiego pytania.
                      Tak jak napisałam w pierwszym poście; film to fabularyzowany dokument.
                      Jak sadze fabularyzowany dlatego by odebrać „mordercom” możliwość identyfikacji, represji zemsty itp rzeczy.
                      Film wyprodukowany został przez nieosiagalnych dla reżimu producentów, wszedł do kin wraz z ujawniona przez Szwedow i Amerykanów, afera wizowa. Rozpowszechnienie tez nie dalo sie zastraszyć i ocenzurować. Zaś zagraniczni obserwatorzy, watch dogs on line oraz zagraniczne media już pracują pełna para.
                      Mysle ze jeszcze przed wyborami wyciągną i pokaza dokumenty świadczące o ciężkich międzynarodowych przestępstwach, tej władzy.
                      Wtedy, i bez niepracującego trybunału konstytucyjnego, bez sądu najwyższego który sami rozpierdolili, czeka ich międzynarodowy proces..

Mnie ciekawi czy zarzuty sformułują imiennie: Kaczyńskiemu i wszystkim jego przydupasom i czy po niemiecku?

• krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 25.09.23, 23:48
                        Wiem, że po ludzku Ci było przykro i smutno i ten wstyd , o którym piszesz , to wstyd naturalny u człowieka, że inny przdstawiciel tego samego gatunku mogl się czegoś takiego dopuścić .Ja bardzo często wyciągam wczesnie wnioski na podstawie ważnych jednostkowych przypadków, analizuje je dokładnie i potem już wiem czego można się po kimś spodziewac.Dlatego wystarczyło mi przyjrzeć się temu ,co pisowcy zrobili w 2016 w sali kolumnowej ,żeby móc wywnioskować, że będą robić pozniej rzeczy straszne.
    • elissa2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 25.09.23, 13:18
      Czarno widzę przyszłość Polski. Polska polityka to istne szambo. PiS na czele, ale i wszystkie inne partie to dno.
      • koziouek-matouek Re: Przyszlosc Polski 🤫 25.09.23, 17:24
        Odpowiedz na przyszlosc Polski lezy w rozumieniu jej przeszlosci. Generalnie Polak slyszal kilka dat, jak 966, 1410, 1683, daty zaborow, 1831, 1863, 1914, 1939 i na tym konczy sie znajomosc historii. W Polsce przeczytalem Stara Basn i Trylogie. Tutaj, na obczyznie, troche z tesknoty, przeczytalem prawie 50 ksiazek Kraszewskiego. Od Starej Basni do Saskich Ostatkow. Ksiazki te wypelnily luki pomiedzy datami powyzszymi. Mam swoj obraz tragedii tego narodu, ktorej ciag dalszy rozgrywa sie przed naszymi oczami. Polska, jak zaden inny kraj w Europie zmagala sie przez 1000 lat z atakami poteg ze Wschodu i Zachodu. Kulminacja tej klamry z obu stron byly rozbiory i potem atak 1-go i 17-go wrzesnia 1939.
        Czy Polska wyciagnela jakies wnioski z tych tragicznych wydarzen ? NIE !!!
        Dlatego czeka ja powtorka z historii, o czym pisalem na wstepie tego watku.
        Gdzie dwoch sie bije (PiS i PO) tam trzeci skorzysta.
        Przyszlosc Polski, ta jasna, lezy w scislym zwiazku z Europa zachodnia. Tylko wtedy mozemy liczyc na jakakolwiek pomoc zachodnich
        partnerow. Pieniactwo, mrzonki o Chrystusie narodow, sekciarstwo, oddawanie sie pod opieke Dziewicy Maryji powinny zniknac z polskiej swiadomosci od ZARAZ !
        Czy to sie stanie ? Watpie 😩
      • taniarada Re: Przyszlosc Polski 🤫 26.09.23, 00:02
        elissa2 napisała:

> Czarno widzę przyszłość Polski. Polska polityka to istne szambo. PiS na czele,
        > ale i wszystkie inne partie to dno.
        Ci przynajmniej coś dają Polakom i Polkom .Reszta obiecanki cacanki .Muszę was wszystkich zmartwić .Ale następne lata znowu pod buciorem PIS .Bo ci dają najlepszy socjal ,a ludzi mało obchodzi skąd biorą i kto później za to zapłaci .
        • krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 26.09.23, 08:31
          Rozdawnictwo skończyło się nahwyzsza inflacja w Europie a ta jest złodziejem wartości nabywczej pieniądza i wszyscy to widzą, nawet elktorat Pis
    • rzeka.suf Re: Przyszlosc Polski 🤫 02.10.23, 19:59
      wyborcza.pl/7,75399,30255243,prorzadowa-prasa-oswaja-polexit.html#S.TD-K.C-B.1-L.2.duzy

https://bi.im-g.pl/im/0d/da/1c/z30255885IH,Okladka-tygodnika--Do-Rzeczy--Wydanie--40-2023--54.jpg
      • rzeka.suf Re: Przyszlosc Polski 🤫 02.10.23, 23:54
        poczytalam wlasnie 'dorzeczy', kolejna obca planeta, alternatywna rzeczywistosc. bardzo ciekawi mnie, kto wygra wybory. ja nie bede glosowac, nie dostane wolnego, chetnie przekaze moj glos komus, kto ma ochote glosowac, ale nie wie na kogo wink
    • koziouek-matouek Re: Przyszlosc Polski 🤫 03.10.23, 03:10
      Czy na swiecie jest jeszcze jeden taki kraj jak polska w którego politycy to morawiecki, czarnek, ziobro, giertych, bakiewicz, mentzel i wszystcy inni bestialscy zoologiczni antysemici szmalcownicy, rasisci, potwory, idioci , debile, degeneraci, malwersanci, nieuki, mongoloidzi, ćpuny, syfilitycy, alkoholicy, skazańcy, mordercy, rabusie, zbrodniarze ,oszuści, bandyci, gangsterzy i złodzieje którzy dla władzy i kasy pozostają zdrajcami i sprzedawczykami ?
      spelnili najwieksze marzenie hitlera i zrobili polske calkowicie wyczyszczona od Zydow- Judenrein
      w polsce NIGDY nie było rządów innych niz antysemicich podłych, chamskich band. Te antysemickie mafie zrobily polske nabardziej antysemickim krajem swiata . Pluja nam w twarz. Ochłapy gowna rzucaja prostakom i socjalowi których jest na tyle dużo że zapewnili im władzę. Chciwość, bezczelność, bezkarność zionie im z mord i krew ofiar kapie z ich zwierzecych pyskow.
      Przyzwoitość stała się w polsce nieznana . Tępe CHAMY i BYDLO w prawdziwej demokracji dostali by kopa w wyborach do samorządu szkolnego a tu sa gwiazdami bo pozostali nie sięgają im do tylka.
      Obrzydliwy kraj, obrzydliwy narod, obrzydliwe państwo sprzedajnej hołoty.
      wyborcy, gdy ich spytać nigdy się nie przyznają że na nich głosują. Kraj z gó.na i w ruinie
      rzad polski oraz wszystcy poslowie w polskim senacie i sejmie maja zespoly mongoloizmu ,padaczki ,stwardnienia zanikowe boczne, zespóły Parkinsona,
      choroby Alzheimera, choroby Huntingtona, choroby Creutzfeldta-Jakoba, zespóły Guillaina-Barrégo
      stwardnienia rozsiane ,migrena klasterowe bóle głowy , udary mózgu , zapalenia opon mózgowych, encefalopatie wątrobowe ,syndromy Tourette'a i dlatego sa wybierani przez polakow
      • krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 05.10.23, 07:13
        Ale pojechałeś!
        Twoje opisy byłyby świetne, gdybyś je uszczegołowil i zamiast kwantyfikatora ogólnego rozciagnietego na wszystkich przedstawicieli klasy politycznej -wprowadził rozróżnienie osób, których te zarzuty dotyczą i prawdziwe wyjasnienie dlaczego tak się dzieje.A tak- jest to tylko wybuch Twojej nienawiści do siebie,do świata,do polskości
        • krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 05.10.23, 07:16
          Zapewniam Cię, że jest w kraju jeszcze dużo mądrych polityków-na opozycji, którzy nie są antysemitami, którzy wiedzą co Polsce dolega i którzy potrafiliby rządzić sprawiedliwie i mądrze
          • koziouek-matouek Re: Przyszlosc Polski 🤫 05.10.23, 13:05
            krytyku, to nie moj text, skopiowalem go z jednej z dyskusji pod artykulem w GW.
            Zapomnialem to dodac na wstepie. Sorry 🥹
            • krytyk2 Re: Przyszlosc Polski 🤫 05.10.23, 15:27
              Ok
          • kalllka Re: Przyszlosc Polski 🤫 05.10.23, 13:27
            Polacy chcą zmiany władzy ponad 60 procent-
            dobrze o to o nas świadczy; sondaże wyborcze w „faktach”pokazują, ze monolit- pis wciaz prowadzi ale o ile pamietam to tylko 1 punktem procentowym przed KO( 30%) pozostałe formacje czyli lewica trzecia droga dokonały sporych skoków w poparciu i 3D najprawdopodobniej wejdzie do sejmu.
            To już teraz daje demokracji przewagę mandatowa w sejmie nawet jesli pis wejdzie w koalicje z konfa to maja mniej mandatów…

Czyli idą, bardzo nam potrzebne, zmiany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka