7zahir 24.09.07, 12:27 Czy w nowym sejmie będzie nareszcie więcej kobiet? Postanowiłam dzisiaj po raz pierwszy w życiu wstapić do partii...tej partii. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elissa2 Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 12:41 Też się nad tym zastanawiałam ... I obawiam się, że konkluzje do których doszłam nie są budujące. Jeśli faktycznie chcą zrobić coś dobrego, konkretnego, pożytecznego to zostaną pożarte. Jeśli tylko chcą się dorwać do żłoba to silniejsi ich nie dopuszczą, liczyć mogą conajwyżej na jakieś okruchy z pańskiego stołu. Tak smutno to widzę. Obym się myliła. Odpowiedz Link
7zahir Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 13:01 elissa2 napisała: > Też się nad tym zastanawiałam ... > I obawiam się, że konkluzje do których doszłam nie są budujące. > Jeśli faktycznie chcą zrobić coś dobrego, konkretnego, pożytecznego > to zostaną pożarte. > Jeśli tylko chcą się dorwać do żłoba to silniejsi ich nie dopuszczą, > liczyć mogą conajwyżej na jakieś okruchy z pańskiego stołu. > > Tak smutno to widzę. Obym się myliła.> A ja mysle, że liczy się pierwszy krok. Jak znajdą sie sejmie...jestem przekonana, ze kobiety z innych ugrupowań, jesli nie zmienia klubu, to nie odwaza sie głsowac p-ko ich projektom ustaw. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 13:13 7zahir napisała: > > A ja mysle, że liczy się pierwszy krok. > Jak znajdą sie sejmie...jestem przekonana, > ze kobiety z innych ugrupowań, jesli nie zmienia > klubu, to nie odwaza sie głsowac p-ko ich projektom ustaw. > Obyś miała rację ... Być może pomoże im to, że inni nie mając na kogo głosować zagłosują właśnie na nie. Jeśli nic się nie zmieni to i ja tak zrobię. W moim regionie w tej partii jest kilka bardzo wartościowych osób. Odpowiedz Link
7zahir Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 13:36 elissa2 napisała: > 7zahir napisała: > > > > A ja mysle, że liczy się pierwszy krok. > > Jak znajdą sie sejmie...jestem przekonana, > > ze kobiety z innych ugrupowań, jesli nie zmienia > > klubu, to nie odwaza sie głsowac p-ko ich projektom ustaw. > > > Obyś miała rację ... > Być może pomoże im to, że inni nie mając na kogo głosować zagłosują > właśnie na nie. Jeśli nic się nie zmieni to i ja tak zrobię. W moim > regionie w tej partii jest kilka bardzo wartościowych osób.> Wiesz? Cieszy mnie przede wszystkim to, ze po raz pierwszy bede głosowała zgodnie z soba sama i dla siebie samej. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 13:55 Gdy, tak jednym uchem, słucham wszystkich obietnic składanych z okazji kampanii wyborczych ... Czegóż to się nie obiecuje wyborcom! Przychodzi mi do głowy pewna myśl ... Gdyby tak założyć stowarzyszenie, (nie, nie partię), zwolenników danej partii ... I jako stowarzyszenie zażądać na piśmie, w formie notarialnie potwierdzonego zobowiązania, że partia będzie robić wszystko co w jej mocy, żeby dotrzymać tych obiecanek cacanek. Bo tak naprawdę to my przecież nie wiemy co dana partia zamierza ... Odpowiedz Link
7zahir Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 14:21 elissa2 napisała: > Gdy, tak jednym uchem, słucham wszystkich obietnic składanych z > okazji kampanii wyborczych ... Czegóż to się nie obiecuje wyborcom! > Przychodzi mi do głowy pewna myśl ... > Gdyby tak założyć stowarzyszenie, (nie, nie partię), zwolenników > danej partii ... I jako stowarzyszenie zażądać na piśmie, w formie > notarialnie potwierdzonego zobowiązania, że partia będzie robić > wszystko co w jej mocy, żeby dotrzymać tych obiecanek cacanek. > > Bo tak naprawdę to my przecież nie wiemy co dana partia zamierza ...> Nie dowiemy się co zamierzają główni gracze sceny politycznej. Sa uwikłani w rózne pozyczki sejmowe...które muszą spłacić, a bez ciepłego sejmowego krzesełka ani rusz...i będą w kłopocie. Dlatego dla mnie najbardziej wiarygodna jest nowa partia, która nie powstała jako ulepek z dłuzników sejmowych. Jesli chcesz poczytać co chcą zmienić kobiety Zobacz tu: www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=13 Odpowiedz Link
elissa2 Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 15:02 Dziękuję za link. Potem poczytam sobie dokładnie, na spokojnie. Odpowiedz Link
shachar Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 15:31 mysle ze bycie kobieta, przyjacielem piwa czy lapickim andrzejem nie mowi jeszcze nic o umiejetnosciach w sferze polityki partia kobiet ma takie same szanse, jak kazda inna partia Odpowiedz Link
7zahir Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 17:41 shachar napisała: > mysle ze bycie kobieta, przyjacielem piwa czy lapickim andrzejem nie > mowi jeszcze nic o umiejetnosciach w sferze polityki > partia kobiet ma takie same szanse, jak kazda inna partia> W pełni sie z Toba zgadzam Kochana Odpowiedz Link
krytyk2 Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 19:29 7zahir napisała: > Jak znajdą sie sejmie... Wydaje mi sie ,że mogłabys startować-masz zapał,logiczne argumenty,odwage i nieustepliwość.Po co znowu dawać innym pole do działania i potem frustrowac sie ,ze odchodzą od założen programowych Odpowiedz Link
7zahir Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 21:34 krytyk2 napisał: > Wydaje mi sie ,że mogłabys startować-masz zapał,logiczne > argumenty,odwage i nieustepliwość.Po co znowu dawać innym pole do > działania i potem frustrowac sie ,ze odchodzą od założen programowych> @^_^@ Az sie zarumieniłam. DZIĘKUJĘ Nie chce ryzykowac.....mieliby na mnie haka...Wiesz jakiego . Postaram sie pomóc na zapleczu...jak sie uda Odpowiedz Link
elissa2 Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 24.09.07, 23:40 7zahir napisała: > > @^_^@ > Az sie zarumieniłam. DZIĘKUJĘ > Nie chce ryzykowac.....mieliby na mnie haka...Wiesz jakiego . > Postaram sie pomóc na zapleczu...jak sie uda > Jeśli hakiem nazywasz to, co ja mam na myśli ... Uważam, że wręcz przeciwnie ... Możesz stanowić wzór do naśladowania. Być dowodem na to, że można. Odpowiedz Link
7zahir Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 25.09.07, 09:25 elissa2 napisała: > Jeśli hakiem nazywasz to, co ja mam na myśli ... > Uważam, że wręcz przeciwnie ... Możesz stanowić wzór do naśladowania. > Być dowodem na to, że można. > Dziękuję Nie wszyscy tak myslą , a nie chcę zaszkodzić dziewczynom z Partii. Wole " gabinet cieni" )) Odpowiedz Link
mari_et Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 26.09.07, 18:02 7zahir napisała: > Czy w nowym sejmie będzie nareszcie więcej kobiet? > Postanowiłam dzisiaj po raz pierwszy w życiu > wstapić do partii...tej partii. Wstąp, koniecznie na szpilkach Odpowiedz Link
7zahir Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 26.09.07, 19:48 mari_et napisała: > 7zahir napisała: > > > Czy w nowym sejmie będzie nareszcie więcej kobiet? > > Postanowiłam dzisiaj po raz pierwszy w życiu > > wstapić do partii...tej partii. > > Wstąp, koniecznie na szpilkach> Odpada...to nie w moim stylu Odpowiedz Link
mari_et Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 26.09.07, 23:14 > Odpada...to nie w moim stylu Może mokasyny? Poczujesz się Indianinem- cichy chód i upolowane bizony. Odpowiedz Link
ala.l Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 26.09.07, 20:33 bede na te partie glosowac. Odpowiedz Link
shachar Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 27.09.07, 04:15 a ja jak jakis dziadek przedwojenny a szczerbaty bede glosowac na mazowieckiego, a jak go nie ma to go sobie dopisze na dole Odpowiedz Link
elissa2 Re: Jak myslicie? Czy Partia Kobiet ma szansę? 27.09.07, 10:40 shachar napisała: > a ja jak jakis dziadek przedwojenny a szczerbaty bede glosowac na > mazowieckiego, a jak go nie ma to go sobie dopisze na dole > )))))))))) Odpowiedz Link
7zahir Udało się YES, Yes, yes :-))) 27.09.07, 08:45 Pierwszy krok zrobiony! teraz trzeba działac w najbliższym otoczeniu. Wytłumaczmy kobietom, że czas wziąc sprawy we własne ręce!! www.polskajestkobieta.org/index.php Odpowiedz Link
7zahir Re: Udało się YES, Yes, yes :-))) 27.09.07, 11:54 elissa2 napisała: > A nie "yes, Yes, YES!!!"??? > Zawsze mi się wydawało, że krzyk na początku jest głośniejszy)) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Udało się YES, Yes, yes :-))) 27.09.07, 12:21 7zahir napisała: > elissa2 napisała: > > > A nie "yes, Yes, YES!!!"??? > > > > Zawsze mi się wydawało, że krzyk na początku jest głośniejszy)) > To zależy ... Czy mamy do czynienia ze słomianym zapałem czy też apetyt będzie rósł w miarę jedzenia. )) Odpowiedz Link
7zahir Re: Udało się YES, Yes, yes :-))) 27.09.07, 13:15 elissa2 napisała: > 7zahir napisała: > > > elissa2 napisała: > > > > > A nie "yes, Yes, YES!!!"??? > > > > > > > Zawsze mi się wydawało, że krzyk na początku jest głośniejszy:- ))) > > > To zależy ... Czy mamy do czynienia ze słomianym zapałem czy też > apetyt będzie rósł w miarę jedzenia. > )) Struny głosowe maja swoja fizjologiczna wytrzymałośc Odpowiedz Link
jan_stereo Partia Mezczyzn ? Partia Ludzi ? 27.09.07, 11:32 taka specjalizacja moze miec swoje zalety sukcej takiej partii zaistnieje, jesli wykaze sie ona sprawnoscia w realizacji tego, co zaproponuje w swym programie. Natomiast te zmiany (albo odwazne i konsekwentne kroki w tym kierunku) musza byc istotne/oczekiwane z punktu widzenia wyborcow, inaczej sama nazwa niczego nie zagwarantuje. Odpowiedz Link
7zahir Re: Partia Mezczyzn ? Partia Ludzi ? 27.09.07, 11:51 jan_stereo napisał: > taka specjalizacja moze miec swoje zalety sukcej takiej partii > zaistnieje, jesli wykaze sie ona sprawnoscia w realizacji tego, co > zaproponuje w swym programie. Natomiast te zmiany (albo odwazne i > konsekwentne kroki w tym kierunku) musza byc istotne/oczekiwane z > punktu widzenia wyborcow, inaczej sama nazwa niczego nie > zagwarantuje.> Pożyjemy zobaczymy Janie, ale masz rację.... sama nazwa tak jak np Twój nick też nie gwarantuje mozliwości przyznania mi racji od czasu do czasu Odpowiedz Link