elissa2 12.01.08, 11:48 Hallo hallo! Tu kontynuacja przyjemnościowo-relaksująco-rozpieszczającego wątku p.t. "muzyka lżejsza, że tak powiem" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_stereo Audioslave-Like A Stone 12.01.08, 17:46 pl.youtube.com/watch?v=D1j823QH6cU od czegos trza zaczac... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Audioslave-Like A Stone 13.01.08, 16:28 O, kurcze! Audioslave! Idealny tytuł dla trzeciej części tego wątku! Fajne! Odpowiedz Link
elissa2 Re: Audioslave-Like A Stone 28.05.08, 12:21 jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=D1j823QH6cU > od czegos trza zaczac... > To jest piękne ... Ale dzisiaj, po raz pierwszy, odważyłam się słuchać tego patrząc na tekst (jestem wzrokowcem) Odpowiedz Link
lo.rett.aa Re: Audioslave-Like A Stone 24.04.09, 22:02 pierwsze moje wejscie i tak super uwielbiam jan_stereo napisał: > pl.youtube.com/watch?v=D1j823QH6cU > od czegos trza zaczac... Odpowiedz Link
jan_stereo Fatboy Slim - Weapon Of Choice 12.01.08, 18:14 pl.youtube.com/watch?v=sMZwZiU0kKs Odpowiedz Link
elissa2 Re: Fatboy Slim - Weapon Of Choice 13.01.08, 17:16 Niesamowite! Christopher Walken! (ale chyba jednak dubler mu pomagał, co?) I sfilmowali sen, który czasem miewam! )) Odpowiedz Link
shachar a woysky 16.01.08, 20:39 to tak napisal w swoim blogu, az sie zainteresuje woysky.blog.pl/archiwum/index.php?nid=12181925 Odpowiedz Link
jan_stereo Re: a woysky 17.01.08, 12:09 Przeciez tworczosc Systemu juz dawno tutaj polecalem..powiedz lepiej czy lyknelas jaki z tych nagrodzonych filmow, a zwlaszcza ten, co to mnie nie udalo sie doogladac do konca... Odpowiedz Link
shachar Re: a woysky 17.01.08, 12:53 no dyć wiem, że w Systemie robisz, dlatego woyskiego tu wstawilam, zebys potwierdzil lub zaprzeczyl, zanim drzacą rączką uiszczę przy kasie ) a do kinka to moze w nastepnym tygodniu, bo sie przeprowadzam i straszny raban i nielad mam Odpowiedz Link
jan_stereo Re: a woysky 17.01.08, 19:43 To jest na tyle specyficzna muzyka, ze moze Cie odrzucic na wiele kilometrow od niej juz przy pierwszych rytmach, jedno jest pewne nikt nie gra nawet w poblizu tego co oni. Dla swietego spokoju zarzuc sobie ponizsze, powiem jeszcze tak, ze starsze albumy brzmia 'normalniej', a ostatnie dwa, sa w calosci dosc 'odmienne': System of a Down-Sugar pl.youtube.com/watch?v=xOA8QT-sk4M System of a Down - B.Y.O.B pl.youtube.com/watch?v=B3Az7JPZ6ZA System Of A Down – Cigaro pl.youtube.com/watch?v=pfmMFc7Ey2I&feature=related System Of A Down - Atwa pl.youtube.com/watch?v=nVZ8tRlcZhA Odpowiedz Link
elissa2 Re: a woysky 17.01.08, 22:47 jan_stereo napisał: > To jest na tyle specyficzna muzyka, ze moze Cie odrzucic na wiele kilometrow od > niej juz przy pierwszych rytmach, jedno jest pewne nikt nie gra nawet w poblizu tego co oni. Dla swietego spokoju zarzuc sobie ponizsze, powiem jeszcze tak, > ze starsze albumy brzmia 'normalniej', a ostatnie dwa, sa w calosci dosc 'odmienne': > To bardzo ciekawa muzyka ... B.Y.O.B. już kiedyś prezentowałeś w wątku "grunge", fajny jest, Sugar jest strasznie ciężki a pewnie, z tego co piszesz, te nowsze jeszcze cięższe. Piszesz, że nikt nie gra w pobliżu ... Ale grał? Ja słyszę, momentami ... Queen ... wzbogaconego folkiem w dość ostrej aranżacji. A Chaczaturian to się pewnie w grobie przewraca. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: a woysky 17.01.08, 23:03 elissa2 napisała: > Piszesz, że nikt nie gra w pobliżu ... > Ale grał? > Ja słyszę, momentami ... Queen ... wzbogaconego folkiem w dość ostrej aranżacji.. Ja mam na mysli calosc kompozycji, a nie poszczegolne jego fragmenty :")) ps. starsze plyty brzmia nie tyle ciezej co bardziej klasycznie (taki 'zwykly' metal), natomiast te ostatnie, zaczynaja mocno zatracac przynaleznosc do konkretnego nurtu... Odpowiedz Link
elissa2 Re: a woysky 18.01.08, 00:31 jan_stereo napisał: > elissa2 napisała: > > > Piszesz, że nikt nie gra w pobliżu ... > > Ale grał? > > Ja słyszę, momentami ... Queen ... wzbogaconego folkiem w dość ostrej aranżacji.. > > Ja mam na mysli calosc kompozycji, a nie poszczegolne jego fragmenty :")) > Oj wiem ... )) Ale nic na to nie poradzę, że od razu przywołuje mi na myśl "Rapsodię". Nie masz tak? Szczególnie przy B.Y.O.B.? )) > > ps. starsze plyty brzmia nie tyle ciezej co bardziej klasycznie (taki 'zwykly' metal), natomiast te ostatnie, zaczynaja mocno zatracac przynaleznosc do konkretnego nurtu... Odpowiedz Link
shachar Re: a woysky 18.01.08, 01:28 )) zaczęłam słuchać od dołu, od Atwa, przestraszyłam chinke w biurze przy Cigaro, powiedziała 'o, big cziken', czym mnie strasznie rozbawila no to wyłączyłam, posłucham jutro ale trash metal to jest! dla chłopaczysków nabuzowanych ale co ja tam wiem, widzialam 2 kawalki po 15 sek Odpowiedz Link
shachar Re: a woysky 18.01.08, 02:41 no nareszcie, probowalam dopisac, ze po c oczekac do jutra, ale ten p******lony portal robi co chce, np bez uprzedzenia wylacza dzialalnosc w prime time, czyli o 8mej czasu amerykanskiego. co chcialam rzec, posluchalam 2 x atwa, moze nie za wiele, odwoluje co wyzej, mam asocjacje z faith no more, tylko niestety wszystko na youtube jest bardzo zlej jakosci www.youtube.com/watch?v=xJAX_JSe9Wk Odpowiedz Link
elissa2 Re: a woysky 17.01.08, 18:00 shachar napisała: > to tak napisal w swoim blogu, az sie zainteresuje > woysky.blog.pl/archiwum/index.php?nid=12181925 > "melodyjne czołgowgnioty" no no nooooooo .... Odpowiedz Link
shachar no i co 18.01.08, 16:09 Eliska? )) bo ja po wczorajszym mam guza a wagonik kolejki niezlego denta w poszyciu D od tego headbangowania do taktu eee, zartuje ,nie jestem az taka siarczysta ale,ale...przy okazji znalazlam moj baaaardzo ulubiony kawalek kiedys niezly madness troche dudni w tubie ale co tam no i pardon za anglosasizm, tak mi sie fajnie pisze i co mi zrobicie www.youtube.com/watch?v=RadsVhY1xLo Odpowiedz Link
elissa2 Re: no i co 18.01.08, 21:08 shachar napisała: > Eliska? )) bo ja po wczorajszym mam guza a wagonik kolejki > niezlego denta w poszyciu D od tego headbangowania do taktu > eee, zartuje ,nie jestem az taka siarczysta > ale,ale...przy okazji znalazlam moj baaaardzo ulubiony kawalek kiedys niezly madness troche dudni w tubie ale co tam > no i pardon za anglosasizm, tak mi sie fajnie pisze i co mi zrobicie > www.youtube.com/watch?v=RadsVhY1xLo > Fajne! Takie ... Toto jazzujące ... I nie pardonuj. Chyba sobie zacznę zapisywać te Twoje wrzutki. A co byś chciała żeby Ci zrobić??? )) Może żeberka poddusić? Odpowiedz Link
elissa2 Re: no i co 16.03.08, 18:47 pl.youtube.com/watch?v=zfGwU6n2cXA&feature=related i cud się nie zdarzył (( Odpowiedz Link
elissa2 Mari Boine - Vuoi Vuoi Mu, Idjagiedas 20.01.08, 02:15 www.youtube.com/watch?v=aYevBLUtuLc Odpowiedz Link
jan_stereo Kula Shaker - Temple of Everlasting Light 20.01.08, 02:30 Tez lubie tej pani tworczosc...a w ramach rekompensaty ponizsze: www.youtube.com/watch?v=WKKfa6BhXwU Odpowiedz Link
elissa2 Re: Kula Shaker :) 20.01.08, 02:44 pl.youtube.com/watch?v=6g5HSiVrdYY p.s. rekompensaty??? DD Odpowiedz Link
elissa2 Mari Boine - In the Hand of the Night 12.03.08, 01:06 pl.youtube.com/watch?v=iMvIDfONtlY&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Mari Boine - In the Hand of the Night 13.03.08, 21:20 Ale zes ukryla ten wpisik :")) Odpowiedz Link
elissa2 Satisfaction :) 20.01.08, 19:44 Björk & PJ Harvey drażnią zmysły ... pl.youtube.com/watch?v=MH8wrM0NARo Odpowiedz Link
shachar Re: Satisfaction :) 21.01.08, 00:51 gdybym byla facetem to zahaczylabym bardziej bjork niz p.ja. bo: bjork zaczela tez konserwatywnie ale potem pojechala, a pidzejka niezabardzo Odpowiedz Link
elissa2 PJ Harvey - A Perfect Day Elise :) 20.01.08, 19:56 pl.youtube.com/watch?v=8A83JorcLaU&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Anouk - Make it Rain 25.01.08, 23:03 jeszcze ciepłe pl.youtube.com/watch?v=rWaB7i-hDNI Odpowiedz Link
jan_stereo Rammstein - Rammstein 03.02.08, 00:54 pl.youtube.com/watch?v=Hlz-e9UBjzM&feature=related mam do nich wciaz sentyment... Odpowiedz Link
elissa2 Re: Coil 11.03.09, 14:18 z tej samej płyty, "LSD" www.youtube.com/watch?v=nol2t4BCcBk&NR=1 www.youtube.com/watch?v=x0cPFC7z4c0&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo No Means No - Angel Or Devil - live 05.02.08, 22:25 www.youtube.com/watch?v=EW9LYGNUVi0&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: No Means No - Angel Or Devil - live 06.02.08, 00:17 No Means No (téż Nomeansno) je hardcore pùnkòwé karno z Vancouveru w Kanadzé. Założëlë je w 1979 rokù braca Rob Wright (basowô gitara ë spiéw) ë John Wright (perkùsëjô, spiéw ë keyboard). W 1983 dorzëszëł do nich Andy Kerr (gitara), na chtëtnegò plac przëszed w 1992 rokù Tom Holliston. Nôlëżnicë wëstãpiwôją czãsto brëkùjąc pseudonimów, tak je widzëc na platach bracënów Wright jakno Mr. Right ë Mr. Wrong, a òsoblëwi w tim je gitarownik Andy Kerr, chtërnegò prôwdzewegò nôzwëska nié je mòżno nalezc na niżódni place, miast tegò pòdiwô ...Uuuuh..., Buttercup czë None of your fucking business. Sztël mùzyczny karna to hardcore punk z funkòwima elementama ë chrakterną ritmiczną sekcëją. Tekstë są sparłączoné z pòlitëcznëma, spòlëcznëma (w tim familëjnëma ë midzëlëdzczëma) témama. Wëdiwôjã téż platë jakno The Hanson Brothers. DD (obśmiałam się, gdy odkryłam że jest też po kaszubsku) Odpowiedz Link
elissa2 Sarah Brightman - Gothica 09.02.08, 14:16 pl.youtube.com/watch?v=rdxbDOsgBjs&NR=1 Odpowiedz Link
elissa2 Whiter Shade of Pale 09.02.08, 14:56 pl.youtube.com/watch?v=ZpPZwGqZnHk&feature=related pl.youtube.com/watch?v=ByXvPU-tfJA Odpowiedz Link
elissa2 "Flamenco" celtyckiej Cyganki :) 09.02.08, 15:07 Temptress Morrighan pl.youtube.com/watch?v=97k51SEcV-0&feature=related Odpowiedz Link
shachar :)))) 09.02.08, 15:27 a co Ty Eliska tak sama na pleckach w cieplej wodzie sobie plywasz? Odpowiedz Link
shachar ELO -evil woman zaslyszane dzis w radyju 11.02.08, 02:18 czy tu sie dansuje wieczorami? www.youtube.com/watch?v=SXGAz6c4njQ Odpowiedz Link
elissa2 Re: :)))) 12.06.08, 01:56 shachar napisała: > a co Ty Eliska tak sama na pleckach w cieplej wodzie sobie plywasz? > I jak mi dobrze! Ho ho! Azyl w "Oceanie". Aż szkoda iść spać. A już dawno miałam to zrobić ... Muzyczka dobra jest ... Wokół dekadencja jakaś ... Jeden o wojnie, drugi o Syzyfie, trzeci i czwarty to już Bóg raczy wiedzieć o czym ale też niezbyt optymistycznie ... A ja sobie zaraz jeszcze "Soldier o Fortune" na dobranoc posłucham. Odpowiedz Link
elissa2 State of Independence - Jon Anderson 14.02.08, 02:07 pl.youtube.com/watch?v=fuMNTws9fiY&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Jon Anderson & Vangelis - The Friends of Mr. Cairo 14.02.08, 02:10 pl.youtube.com/watch?v=wnnS9spo_3k Odpowiedz Link
shachar Re: Jon Anderson & Vangelis - The Friends of Mr. 14.02.08, 15:49 taak, to jest kapitalny kawalek ) wlasnie slucham piekne czasy, kiedy panowie w trenczach umierali w kaluzy krwi, przeszyci seria w brzuch i tak sobie mysle, jesli lola jest bond, to ja bede bourne, born gdziestam, jakostam, nie pamietam dokladnie, ale jakie to ma znaczenie, najwazniejsze to umiec wskoczyc z dachu do okna pietro nizej. Odpowiedz Link
elissa2 Loreena McKennitt - The Mummers' Dance 21.02.08, 01:56 pl.youtube.com/watch?v=TCiDm8H1ggU&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: Loreena McKennitt - The Mummers' Dance 21.02.08, 01:58 elissa2 napisała: > pl.youtube.com/watch?v=TCiDm8H1ggU&feature=related > pl.youtube.com/watch?v=hK-Pi-Dgsfk&feature=related Odpowiedz Link
ekidlar a jello biafra 23.02.08, 11:37 pyta kto zabił jelonka, www.wrzuta.pl/audio/ailQ9G1uay/sex_pistols_-_who_killed_bambi Odpowiedz Link
e_w_a_g_5 Re: a jello biafra 23.02.08, 11:38 to oczywiście, byłam ja, tylko nieprzelogowana, ale wpada ( Odpowiedz Link
jan_stereo Lamb - Cotton Wool 23.02.08, 22:48 www.youtube.com/watch?v=utV8iS835rw&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo The Twilight Singers - The Twilite Kid 23.02.08, 22:49 www.youtube.com/watch?v=9jlcyHMVFls Odpowiedz Link
elissa2 Re: Amon Tobin-Verbal 02.06.08, 22:42 jan_stereo napisał: > www.youtube.com/watch?v=dUyxJ-2yPgA > Zabieram go do innych Odpowiedz Link
jan_stereo Cat Power - Cross Bones Style 23.02.08, 22:50 www.youtube.com/watch?v=wXWvjkX446A Odpowiedz Link
jan_stereo Gogol Bordello - start wearing purple 23.02.08, 22:56 no i cos dla jaj: www.youtube.com/watch?v=p_81l4DXlwM Odpowiedz Link