alice0553 08.01.10, 23:13 Ratuj się,kto może śnieżyca na dworze mnie już zasypało po horyzont biało mój kocur jest w szoku od tego widoku chciał wyjść,lecz zawrócił śnieżek z sierści zrzucił teraz czyści miski a ja? piję whisky. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 08.01.10, 23:57 A ja co robię?słodkie,pyszne desery bo na ich produkcję wziął mnie zapał szczery bazą do wszystkiego serek mascarpone już włoskich ciasteczek zakupiłam tonę do tego dodatki,frukta południowe wszystko będzie pyszne,za to daję głowę! Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: My się zimy nie boimy? 09.01.10, 00:07 to ja się nieśmiało, uśmiecham do Ciebie, bo mi się wydało, żem się znalazł w niebie.. może się zlitujesz - słodkim poczęstujesz ? dam Ci w zamian względy, na szczycie mej grzędy... Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 09.01.10, 00:12 Nie dla mnie pyszności,które produkujesz bo moją figurę do reszty zrujnujesz więc na tiramisu nie zapraszaj siostry za to jutro w pracy czeka zapieprz ostry albowiem wesele w Broniszówce mamy jeśli państwo młodzi tam dotrą, saniami? Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 09.01.10, 00:24 Robię tiramisu,deser siostry Heli dobrze,że kogucik zapał ze mną dzieli jutro po turnieju pospieszę z deserem gdy nie będzie w formie,dostanie w niedzielę... Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 10.01.10, 20:18 Kogut nie zasłużył,turnieju nie wygrał nowa plotka głosi,że się też doigrał bo na licytację idą jego włości Kicho_nor nam zdradził,że do upadłości hulaszczy tryb życia doprowadził Kura nie wiem,komu wierzyć,prawda to, czy bzdura? Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: My się zimy nie boimy? 10.01.10, 20:43 to wierutne bzdury, zwykłe plotki, Pani wszystkie moje Kury, cieszą się względami, Kurnik jest bogaty, rozległe to włości, piękne mamy chaty, zapraszamy gości... żadne licytacje, żadne upadłości, Kicho-nor bez racji - chyba mi zazdrości... Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 10.01.10, 21:06 Czy już komornik w drzwi z żerdek puka? upadłościowej masy tam szuka damy serca opieczętuje i bezlitośnie je zlicytuje... Kicho_nor weźmie harem za grosze młode kureczki,nioski,kokosze! ta wizja plajty jest tak straszliwa że muszę zaraz napić się piwa! Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: My się zimy nie boimy? 10.01.10, 21:14 napij się piwa, ja też właśnie piję, bo nam się w Kurniczku dostatnio żyje, Kicho -norowi żal serce ściska, bo nie ma nawet na szklankę piwska... u nas komornik ? to dobre sobie... ja właśnie basen dla Kurek robię, mam dość funduszy z różnych dotacji Kicho-nor zazdrości i nie ma racji... Odpowiedz Link
prakseda_ka Re: My się zimy nie boimy? 10.01.10, 21:21 Co za spory tu toczycie?! Mnie dobija w bieli życie Zaspy mamy po kolana, nieźle dmucha już od rana. Szyby auta lodem skute, niech mąż skrobie - na pokutę! Niechaj auto z zaspy ruszy, bo nakładę mu za uszy! Trza potomka wieźć w przedszkole w domu z dwójką nie wydolę ;-( Padnę nosem w białych puch i wydam ostatni chuch Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 10.01.10, 21:31 Ja jutro jadę aż na Ursynów dziś dozorczyni zmusiła synów żeby śnieżek odgarniali wszystkie auta zasypali! sąsiad na nich tak pomstował aż wziął szuflę,odzaspował swoje auto,moje także dobry sąsiad? no a jakże Odpowiedz Link
prakseda_ka Re: My się zimy nie boimy? 10.01.10, 21:36 Za sąsiada - pusta chata i tak będzie aż do lata ;-( A po lecie, któż to wie jaka zima trafi się? Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 11.01.10, 20:05 Zima nie rozpieszcza nas śniegu wszędzie jest po pas teraz idzie tęgi mróz nie odpali jutro wóz wszystko skuje zimny lód przeżyjemy, będzie cud. Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: My się zimy nie boimy? 11.01.10, 21:43 Nie narzekać i nie płakać ! można tak jak ja poskakać... wnet się cieplej zrobi w nóżki, marudzicie jak babuszki.. Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 11.01.10, 21:54 Dziś jezdnie czarne,gorzej z podwórkiem bo z uprzątaniem zawsze pod górkę czyn społeczny u nas wraca lecz darmowa całkiem praca za komuny modna była zima ustrój znów zmieniła? Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 11.01.10, 22:12 Kogut skacze w ciepłym słonku bo cień widać przy ogonku a zimą w kurniku siedzi i w necie kłamstewka bredzi. Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 20.01.10, 19:17 Kiedy się skończą wreszcie te mrozy? wciąż z niepokojem słucham prognozy klientów nie ma,nędza spoziera na mnie wymownie,niech ją cholera! Odpowiedz Link
znavvca Re: My się zimy nie boimy? 21.01.10, 04:39 Mrozy ostre już nie wrócą Wiosna ciepła ma w tym roku Być gdy śniegi już wyrzuci Znikną w krótce zimy mroki U nas śniegu dopadało Znów pokryło się powłoką Jednolitą, wszędzie białą Stawiam w niej niepewne kroki I tak aż do marca będzie Potem ciepło zapanuje Topnieć będą lody wszędzie Za co z góry Wam dziękuję Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 21.01.10, 22:48 Zima Znavvcę ostudziła pęd tworzenia w nim zmroziła już piosenek nam nie śpiewa pewnie wraz z kotami ziewa z nudów coś tam namaluje i tak wiosny wyczekuje. Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 21.01.10, 23:15 Znavvca ma sztukę,rybki i koty ale za progiem trzyma saboty w domku na boso tylko się siedzi trzeba tak robić,no bo sąsiedzi zobaczą w butach,srogo ocenią o emigrancie swe zdanie zmienią w Szwecji na boso w domu być mus u mnie w tej kwestii dowolność,luz... Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 21.01.10, 23:31 Zimą ciągnie od podłogi więc skarpetki choć na nogi sobie,kotom niech nałoży na bosaka niech nie tworzy bo mu z zimna zadrżą dłonie namaluje z trąbą konie. Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 23.01.10, 11:38 Jeszcze popalić da nam ta zima do końca stycznia mróz będzie trzymał to wina wyżu "Teodoryka" z Rosji podstępnie do nas przenika na termometrze za moim oknem -20 stopni, okropne! Odpowiedz Link
prakseda_ka Re: My się zimy nie boimy? 23.01.10, 21:00 Doceniam PGN gdy mrozu widzę cień na oknie i na drzwiach. Doceniam DPG gdy ciepło sączy się z kominka. Kocham kaloryfery w nich odrobina nadziei na doczekanie wiosny .... Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 23.01.10, 21:25 Dogrzewam się kominkiem a od środeczka drinkiem. Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 23.01.10, 22:21 U mnie padła elektryka z dogrzewania to wynika przerwę miałam także z netem kto poratuje biedną kobietę? no bo sąsiad biegły w necie oddał swe serce z tivi kobiecie do Wilanowa się wyprowadził królewskich stron jednak nie zdradził musiałam sama sobie poradzić jak to zrobiłam?czy patent zdradzić? Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 02.02.10, 13:55 Elektrykę naprawiłaś? z netem sobie poradziłaś? jak tych cudów dokonałaś sama w kablach majstrowałaś? Odpowiedz Link
pluskotka Re: My się zimy nie boimy? 02.02.10, 14:43 Ja też mieszam się do elektryki, w monitorze wymieniłam bezpieczniki. Kiedyś wtyczkę zespawałam, ostatnio system przywracałam. To ostatnie to nie elektryka, a podstawowa informatyka. Ale gdy o mojej współlokatorce myślę, każde kliknięcie wydaje się zmyślne. Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 02.02.10, 14:50 To zaczyna być ciekawe jaśniej wyłóż o niej sprawę. Odpowiedz Link
pluskotka Re: My się zimy nie boimy? 02.02.10, 16:00 Najlepsze były bajery, gdy odkryła jak zmieniać foldery, tak żeby zamiast teczki, miały motylki i gwiazdeczki. Moje usta były ze zdziwienia bliskie kształtem zeru, jak znalazła w okienku miernik zużytego transferu. Długo można by tak opowiadać rzewnie, powiem tylko, że komputer ma dłużej ode mnie. Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 03.02.10, 12:15 Cóż,dziewczyna nie techniczna ale może za to śliczna? Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 03.02.10, 12:19 Miriam właśnie nadciągnęła ostro się do dzieła wzięła w oczy wieje,śniegiem sypie widzę,gdy przez okno łypię że jest zaśnieżone wszystko pod nogami lodowisko to,co było odśnieżane znów jest śniegiem zasypane. Odpowiedz Link
pluskotka Re: My się zimy nie boimy? 03.02.10, 14:13 Urodę nie mnie oceniać, ja tylko swoją mogę opiewać. Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 03.02.10, 15:20 Twą urodę ocenimy kiedy obraz zobaczymy glany trzeba na błysk zrobić i czymś biodra przyozdobić byś golizną nie świeciła babć i ciotek nie zgorszyła. Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 04.02.10, 10:54 Miriam się uspokoiła śnieg po sobie zostawiła dzisiaj piękne słonko świeci więc i dzionek milej zleci. Odpowiedz Link
pluskotka Re: My się zimy nie boimy? 04.02.10, 18:10 No tak, już zapomniałam, że prawie muzą się stałam. Odpowiedz Link
znavvca Re: My się zimy nie boimy? 04.02.10, 19:42 U nas śniegu dopadało I to wcale nie tak mało Glany trzeba mieć po pachy No i jakieś dwa, trzy łachy Nago chodzić nie wypada Gdy tak gęsto śnieżek pada Pada w dzień i pada w nocy Choć by na grzbiet mały kocyk Trza zarzucić nonszalancko Kocyk, glany - elegancko Odpowiedz Link
pluskotka Re: My się zimy nie boimy? 04.02.10, 19:58 Kocyk to się zowie ponczo, ale mi w nim byłoby gorąco. Ja muszę mieć kurteczkę cienką, taką już podszytą wiosenką. Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 08.02.10, 15:41 Czy ktoś zważył,albo zmierzył ile śniegu w Polsce leży? oto na ten temat dane z mego palca nie wyssane bo przytaczam za "Angorą" śniegu mamy całkiem sporo ciężar jest podany w tonach miliardach,a nie milionach by go wywieźć (wielkie nieba!) ciężarówek miliard trzeba jedna ton 20 mieści wszystkie dane macie w treści więc ile ton śniegu leży? kto się z tym zadaniem zmierzy? Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 11.02.10, 19:28 Nie rozwiązał nikt zadania boicie się rachowania? śnieg dzisiejszy Wam daruję i w dane go nie wpisuję. Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 12.02.10, 00:13 Komputerek mi szwankuje na piechotę źle rachuję wielkie liczby odstraszają swym ogromem przytłaczają Odpowiedz Link
znavvca Re: My się zimy nie boimy? 13.02.10, 01:01 Raz na zawsze pozbędź się go Zainwestuj dziś w nowego Skończy wreszcie czas zgryzoty Precz na śmietnik, precz klamoty! Będzie szczęściem i pociechą A starego już zaniechaj Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 25.02.10, 00:04 U mnie się zaczyna sezon więc odzyskam dawny rezon możliwości finansowe znów wystarczą na połowę tych wydatków co czekają a wciąż nowe przybywają na komputer nie wystarczy winny pewnie uwiąd starczy tym kłopotom z rachowaniem takie teraz moje zdanie... Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 14.03.10, 16:46 Pięknie żegna się płatkami długa zima co za nami daje spektakl,widowisko zasypane znowu wszystko pada powoli,majestatycznie więc na odchodne wygląda ślicznie Odpowiedz Link
scand Re: My się zimy nie boimy? 30.03.10, 14:19 Kiedy znowu taka zima będzie nas tak długo trzymać. Smutne że się już skończyła bo to piękna była zima. Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 30.03.10, 20:40 Nie wywołuj wilka z lasu bo narobisz ambarasu takie święta już bywały że w Wielkanoc był świat biały. Odpowiedz Link
scand Re: My się zimy nie boimy? 01.04.10, 09:32 > takie święta już bywały > że w Wielkanoc był świat biały. Oj bywały, oj bywały. teraz jednak już skończone. Przyjdzie czekać na zbielone. Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 27.11.10, 17:50 Już następna zima wkracza będzie sroga,mać sobacza! ja nasz klimat wciąż przeklinam czy zimnicę tę przetrzymam? i już się boję za prąd rachunku chcę w ciepłe kraje,ludzie ratunku! Odpowiedz Link
alice0553 Re: My się zimy nie boimy? 02.12.10, 00:04 A co o zimie mówią prognozy? w grudniu czekają nas duże mrozy w styczniu posypie śniegiem,a w lutym? szykować trzeba gumowe buty bo zima będzie się wycofywać śnieg się roztopi,będziemy pływać dość krótka zima się zapowiada lecz czy meteo nam prawdę gada? Odpowiedz Link
azaheca Re: My się zimy nie boimy? 04.12.10, 21:53 Moje liczniki powariowały bo chyba nigdy tak nie szalały rachunki przyjdą to padnę trupem ale co robić gdy zimno w doopę? Odpowiedz Link
al.1 Re: My się zimy nie boimy? 08.12.10, 12:10 To są zimy pierwsze koty Więc te koty chlast za płoty Życzę wam dużo ciepłoty Wyruszajcie na zaloty Tu się podobnie zrobiło Śniegu mnóstwo nawaliło Lecz już cały wytopiło Jak na zimę bardzo miło Lecz nie wszędzie tu tak mają W Szkocji zimy zażywają Dzieciska się zabawiają A dorosłym w dupę dają Te nadzwyczjne warunki Srogiej zimy podarunki Za opał dułe rachunki No to sięgnijmy po trunki! Odpowiedz Link