renia31 11.08.07, 23:39 sama przyjażń, bez bara-bara, bez podtekstów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debest3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 11.08.07, 23:52 tak...wierze...i juz słysze te komentarze....ale mam to w nosie..znam pare fajnych babek..i nie powiem zebym zawsze miał przy nich zawsze czyste myśli...ale jednak sie przyjaźnie.. Odpowiedz Link
goska_32 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 12.08.07, 23:25 Też mam kilku przyjaciół mężczyzn... Uważam, że takie przyjaźnie są trwalsze i na całe życie... Pod jednym warunkiem, nie może się w nie wkraść sex... On potrafi zniszczyć wszystko... Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 00:09 oczywiście, więcej powiem, może być bara-bara Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 00:12 Kiedyś nie wierzyłam... ale zmieniłam zdanie Odpowiedz Link
regni.inger Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 08:21 teoretycznie to możliwe.... Odpowiedz Link
rumcajs-wrocek Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 09:02 zawsze będę myślał jakby to było , gdyby ..... ?? a przyjaźń , może być jak najbardziej ) Odpowiedz Link
majki1976 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 09:09 wierze, sam mam kilka przyjaciólek z którymi sie od czasu do czasu spotykam i BEZ SEXU, Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 09:43 od kiedy tylko sobie przypominam zawsze wierzyłem w jej istnienie)) i rzeczywiście istnieje Odpowiedz Link
pryderi Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 12:48 wierze i przyjaźnię się już tak 20 lat z facetem Odpowiedz Link
khinga Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 13:18 ooo...pozdrawiam Kingę Może jeszcze wpadniesz)tzn. do nas Odpowiedz Link
sefdzi Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 13:24 Nie wierzę, oczywiście każdy ma inną definicje przyjaźni. Przyjaźń głęboka, polegająca na braterstwie dusz, Wzajemnych zwierzeniach, musi w którym momencie eksplodować. Któraś ze stron zechce zmienić ten układ i wówczas albo przemieni się w normalny związek, tzn. z bara-bara Albo jedna ze stron poczuje się odrzucona, a tym Samym zraniona, co jak wiadomo nie stanowi dobrej podstawy pod jakąkolwiek przyjaźń. Odpowiedz Link
ankopola Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:00 oczywiście, szczególnie tą "nie chcę już z toba być ale zostańmy przyjaciółmi" Odpowiedz Link
khinga Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:03 taaa i czasami skoczmy na małe "bara-bara" heheh Odpowiedz Link
ankopola Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:18 Wszystko tylko i wyłącznie z wielkiej przyjazni . sex przeciez działa zdrowotnie na organizm. przyjacielowi/olce sie nie odmawia takiego drobiazgu! Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:24 Taaa ładny mi drobiazg) a jakże istotny Odpowiedz Link
khinga Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:43 a jakże dający szczęście i satysfakcję) adrenalinę) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:44 Taa w wszystkiemu winien ten no..testosteron Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:49 leniwykot napisał: > mówisz o filmie) też ) a to nieprawda? Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:56 a co z podstawami teoretycznymi) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 14:58 a co Szanowny Kot ma na myśli? Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:00 była mowa o badaniach i o praktyce no to pytam o teorie na temat przyjaźni męsko damskiej czy teori pokrywa sie z praktyką czy nie a własciwie to sam nie znam teorii na ten temat i chyba troszke sie zakrciłem w wypowiedzi ) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:03 Ciut zawiłe a ja myślałam ze pytasz o teoretyczna cześć dot. testosteronu i konsekwencji jego działania) Odpowiedz Link
khinga Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:07 może rozwiniesz tę myśl) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:08 To się rozpędziłeś z tym postem a coś więcej? Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:09 absolutnie nic nie dodam bo będzie jeszcze bardziej niezrozumiały ) proponuję uznać go za niebyły Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:12 Jasne, najłatwiej odwijać kota ogonem Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:18 łatwo jak sie nie lubi zwierząt ale jeśli sie ma do nich odrbine serca to sie wie że takie wywracanie kota boli)) Odpowiedz Link
khinga Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:19 ..i co z tym testosteronem i teorią?) P Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:20 Oj to nie rób tak więcej Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:23 jak sie odczuje na własnej skórze to dłużej sie pamieta ) i juz nie będę a testosteron musi być Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:26 Byle w odpowiednich proporcjach Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:28 jak wszystko z umiarem )) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:29 leniwykot napisał: > jak wszystko z umiarem )) Nie pisalam o umiarze Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:32 ale pokładuy testosteronu też ulegają wyczerpaniu więc żeby wystarczyło na troszke dłużej to trzeba o niego dbać)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:44 Serio? no popatrz ie wiedziałam o tym człowiek się uczy całe życie Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:47 zapomnaiłem dodać że to jest odnawialne )) i łaściwie to zupełnie nie trzeba sie ograniczać )) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:52 Oj Kocie wodzisz na manowce...raz tak raz siak mówisz oczywiście ze sie nie trzeba ograniczać) Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:54 to wszystko prze to odwracanie kota)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:57 Najważniejsze że wyszliśmy na prostą grunt to wyjaśnienie Odpowiedz Link
leniwykot Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 16:44 rzetelna rozmowa potrafi zdziałac cuda) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 21:30 leniwykot napisał: > rzetelna rozmowa potrafi zdziałac cuda) Zgadza sięjesli tylko nie zabraknie obiektywizmu i dobrej woli Odpowiedz Link
renia31 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 22:00 a ja kiedyś wierzyłam . Teraz juz nie- od 8 lat nie.Oczywiście jeśli chodzi o przyjaźń czysta bez bzykanka i oczekiwań miłosnych. Ale w tym rzecz, że ja lepiej dogaduje sie z facetami i łatwiej z nimi nawiązuje kontakty koleżeńskie. Moim marzeniem jest poznać przyjaciela- o odmiennej orientacji- to jest prawdziwy przyjaciel!!! Odpowiedz Link
ola_mk Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:27 Ja wierzę,miałam kiedyś takiego przyjaciela,ale wszystko skończyło się jak wyszłam za mąż,a on się ożenił. Odpowiedz Link
khinga Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:32 bo każde poszło w swoją stronę? Odpowiedz Link
ola_mk Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:43 Też,ale mój małż nie wierzy w taką przyjaźń,uważa,że zawsze któraś ze stron chce czegoś więcej.Przyznam,że to przeze mnie ta przyjaźn się "popsuła",nowy zwiazek i zerwałam kontakty na jakiś czas.No i po slubie rozjechalismy się każdy w inna stronę. A z facetami naprawdę można się świetnie bawić bez sexu w tle. Odpowiedz Link
khinga Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 15:53 Oczywiście, że można. mam wielu kolegów i zawsze preferowałam znajomości męskie,ale luźne relacje. Jednak jeżeli znajomość kobiety i mężczyzny się bardziej zazębia i dużo czasu spędzacie tylko we dwoje...no różnie może być Odpowiedz Link
krystian10 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 16:53 Tak wierzę, ale wolę z bara-bara ))) Odpowiedz Link
bettina75 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 13.08.07, 16:58 w zaleznosci od okolicznosci...pewnie chcialess powiedziec...nie? Odpowiedz Link
sefdzi Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 14.08.07, 09:07 Przemyślałem sprawę i tak sobie myślę że po co jest przyjaźń ? No żeby się wspierać, pomagać sobie i różne fajne rzeczy robić razem. A seks jest jedna z fajniejszych rzeczy które można robić razem. Więc po co się przed tym bronić, ograniczać... Dlatego ja osobiście nie lubię się przyjaźnić z kobietami, które mi się nie podobają... Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 14.08.07, 09:12 Bardzo pragmatyczne podejście do przyjaźni damsko-męskiej zapewne wiele w tym prawdy... Odpowiedz Link
sefdzi Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 14.08.07, 09:59 Pragmatyzm wynika z doświadczenia... Odpowiedz Link
monnia3 Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 14.08.07, 10:01 Ależ nie wątpię Drogi Sefdzi Odpowiedz Link
milywarszawiak Re: Wierzycie w przyjaźń damsko-męską? 14.08.07, 12:52 to faktycznie pragmatyczne podejście do życia A ja lubię się przyjaźnić z miłymi osobami, więc niekoniecznie najpiękniejszymi, najwspanialszymi na świecie. A czy seks wyklucza przyjaźń, tego bym też nie powiedział. Marzeniem jest, aby te wszystkie aspekty życia, gdzieś się spotkały. Aby osoba z którą jesteśmy była i wspaniałą kochanką i przyjaciółką. Cóż ja dotychczas zawsze umiałem połączyć te sprawy , może i w przyszłości kiedyś jeszcze uda się wrócić do tak cudownego układu co nie wyklucza faktu, że można mieć i przyjaciółkę bez "dodatków" wiem co mówię Odpowiedz Link