Dodaj do ulubionych

kto to czuł chociaż raz??

22.08.07, 20:55
tam na dnie został Twój ślad... głęboko tak... wciąż Twoja
uśmiechnięta twarz...
i moja łza... bo świat się pomylił...
/P. Markowska/ smile

mi to przypomina pewnę historię z czasów ogólniaka...
hmmmm smile
Obserwuj wątek
    • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 20:58
      a mi całkiem niedawną..
      • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:02
        ey-a napisała:

> a mi całkiem niedawną..

sad
        mnie w sumie dawno... ale często tak ukradkiem wracam smile)) do
        niespełnionej miłości wink
    • bettina75 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:00
      mnie to przypomina inny czas.....smile))

...ale zostawie to gleboko w moim sercu...to moja najglebsza tajemnica i tak juz
      pozostanie na zawszesmile))
      • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:03
        ech aż mam dreszcze fajnie tak wrócić do tych czasów
        jak pierwszy raz usłyszałam tę piosenkę zaraz on mi się przypomniał
        ech wink
        • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:04
          a mi, jak na razie wcale nie fajnie wracać..
          • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:05
            <głaszcze> ile czasu minęło?
            • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:09
              niewielesad
              • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:12
                oj przykro mi jeżeli trafiłam w Twój czuły punkt sad
                • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:17
                  no coś Ty, w życiu trzeba być twardymsmilepodobnowink
                  • bettina75 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:18
                    trzeba miec miekkie serce a twarda....pupesmile)
                    • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:20
                      to idzie tak: jak masz miękkie serce to musisz mieć twardą d...smile
                      ja szczerze mówiąc aż nadto się do tej pory o tym przekonuję..
                      jednak niestety jeszcze nie nauczyłam się być wredną babą
                      • bettina75 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:24
                        to i nia nie zostanieszsmile...bo to sie ma w genach...albo ..albosmile))
                        • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:25
                          a czasem przydałoby się tak dać innym popalić!
                          • bettina75 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:27
                            wiesz, nie wiem...czy to dobre rozwiazanie?
                            .... mnie sie wydaje ze najlepiej ignorowac....to tez czasem dziala...ja to juz
                            zastosowalam i byly efekty jakich sie spodziewalamsmile
                            • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:28
                              no może i tak, ale czasem mam już dość być tą "dobrą", bo zawsze dostaję po tyłku
                              jakoś ludzie mało doceniają dobroć
                              • bettina75 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:30
                                im bardziej tym gorzej to fakt...dlategoo czas zeby zmienic nastawienie i
                                pokochac sama siebiesmile)....bedzie lepiejsmile))
                                • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:32
                                  bettina75 napisała:

> im bardziej tym gorzej to fakt...dlategoo czas zeby zmienic
                                  nastawienie i
                                  > pokochac sama siebiesmile)....bedzie lepiejsmile))

Bettyna!!! To co mi wydało się banalne - jako od czego trzeba wyjść -
                                  Ty tak ładnie to ujęłaś smile)

Tak to podstwa ja uczę się kochac siebie smile
                                  • bettina75 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:36
                                    smile) dziekuje.....ale z drugiej strony to proste jak drut...milosc rodzi milosc
                                    a zlo zlo...wiec kochajac siebie...bedziemy kochanesmile))

Zauwazylas...jak bedac zakochana w swoim chlopaku.....podrywali Cie inni
                                    faceci?...ja tak zawsze mialam....to promieniowanie miloscia....bylo
                                    wszechobecne...i zarazalam nim innych ...smile))
                                • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:33
                                  uczę się tego na nowosmile
                                  • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:35
                                    więc jest nas wiecej
                                    doskonałym ćwiczeniem jest wypisanie na kartce swoich 30 pozytywnych
                                    cech wink))
                                    spróbuj smile
                                    • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:35
                                      aż 30?wink
                                      • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:38
                                        moga być też rzeczy, które robisz dobrze wink)
                                        • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:40
                                          haha,to już lepiej, ale i tak wydaje mi się dużo..chociaż więcej wiary!
                                          • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:42
                                            miałam z tym problem na szkoleniu ale jakoś podołałam
                                            ponoć to co doceniamy w sobie to wzmacniamy smile
                                            • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:44
                                              hmmm, ciekawe-warto by było się nad sobą trochę zastanowić
                                              • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:46
                                                warto a przede wszystkim nad tym jak postrzegam siebie i świat ?
                                                Najwazniejsze jak postrzegam siebie?
                                                jest cała masa rzeczy, które można zrobić w tej materii...
                                                • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:47
                                                  ja zawsze postrzegałam siebie jako kogoś fajnego, ostatnio trochę moje poczucie
                                                  wartości doznało uszczerbku
                                                  • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:50
                                                    trzeba wrócić do tego co było wink)))
                                                    ale trzeba też dać sobie czas wink
                                                  • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:51
                                                    wszędzie i zawsze ten czas!wink
                          • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:28
                            ey-a napisała:

> a czasem przydałoby się tak dać innym popalić!

kiedy mój mąz mi zrobił świństwo... chciałam zrobić mu to samo...
                            nawet próbowałam ale nie leżało to w mojej naturze, większe świństwo
                            wyrządziłabym chyba sobie
                            • bettina75 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:28
                              otoz to....tez tak uwazamsmile
                            • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:29
                              zemsta jest wyniszczająca..no i właśnie robimy sobie krzywdę a nie innym
                              • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:30
                                dokładnie...
                  • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:19
                    podobno smile

chociaż czasem ta powierzchowna twarda skorupka wiele złego moze nam
                    wyrządzić
                    nie ma to jak wyrzucić z siebie wink
                    • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:21
                      ja tak wyrzucałam, że aż oplułam chyba wszystkich przyjaciół i rodzicówwink
                      • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:22
                        widać było Ci to potrzebne a teraz trzeba się zastanowić co zrobić
                        aby właściwego przyciągnąć smile
                        • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:26
                          haha, a co masz jakiś pomysł?? chętnie skorzystam, bo jakoś do samotności nie
                          jestem chyba stworzona
                          • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:29
                            hehhe to co napisałabym pewnie wydałoby się banalne

ja jestem w związku i czuje się smotna od samotności trudno uciec,
                            ona zawsze w jakimś okreslonym celu się pojawia smile

no cóż uczę się z nią żyć uczę się żyć sama ze sobą smile
                            • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:32
                              może źle napisałam...może nie jestem stworzona do samotności ale do bycia samą
                              • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:33
                                ey-a napisała:

> może źle napisałam...może nie jestem stworzona do samotności ale
                                do bycia samą

ech... jeśli się będziesz utrwierdzała w takim przekonaniu to tak
                                będzie. Mamy dokładnie to w co wierzymy
                                • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:36
                                  podobno pozytywne myślenie jest kluczem do sukcesu!
                                  ale czasem jeszcze mi tego typu myślenia brakuje, ale pracuję nad tymsmile
                                  • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:38
                                    ja tez pracuje smile)) czytam duzo, doświadczam smile ech masa tego
                                    • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:39
                                      dobrze zawsze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie problemysmile
                                      • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:41
                                        smile))) echh ja zaczęłam swoje poszukiwania... między innymi trafiając
                                        na forum MOC w tym czasie wiele się u mnie zmienia smile
                                        próbujesz marzyć?
                                        • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:42
                                          mój problem to chyba właśnie polega na tym, że ja marzę, ale niestety
                                          rzeczywistość jest bardziej szara
                                          • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:44
                                            pewnie nie wierzysz, ze marzenia moga się stać rzeczewistością...
                                            zresztą wiele czynników na to się składa...
                                            • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:45
                                              a może trochę boję się wierzyć?
                                              • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:48
                                                może.... teraz musisz obie zadać pytanie dlaczego się boje? Co
                                                takiego sprawia, ze sie boje? Jakie mysli i podszepty towarzyszą
                                                temu strachowi?
                                                • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:49
                                                  bardzo banalne przyczyny: strach przed zaufaniem komuś, strach przed zranieniem itd
                                                  • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:52
                                                    odbudowac zaufanie nie jest tak łatwo... wiem, że łatwo się doradza
                                                    z boku... gorzej ze wszystkim się samemu uporać
                                                    ja buduje zaufanie od początku
                                                    jest cięzko jak cholera ale myslę, ze warto ... choć głupuie mysli
                                                    wciąż przyłażą...
                                                  • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:55
                                                    ciężko to mało powiedziane, szczególnie, jak robi coś osoba, którą wydawało się
                                                    nam, że dobrze znamy..
                                                    czy warto? zależy co mamy do stracenia..
                                                  • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 22:01
                                                    ey-a chciałam ci coś na pocztę napisać ale nie mogłam wysłać...
                                                    ech ta gazeta świruje!!!
                                                  • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 22:04
                                                    ach to paskuda!! a co mi chciałaś wysłać?smile
                                                  • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 22:04
                                                    nie nic takiego...
                                                  • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 22:05
                                                    spróbuj później, może się uda
                                                  • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 22:08
                                                    ok jutro Pa smile
                                                  • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 22:09
                                                    Pasmile
    • lilyrush Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:47
      Nie wiem co lepsze....
      Hope life's been good to you
      since you've been gone
      I'm doin' fine now--I've finally moved on
      It's not so bad--I'm not that sad

I'm not surprised just how well I survived
      I'm over the worst, and I feel so alive
      I can't complain--I'm free again

And it only hurts when I'm breathing
      My heart only breaks when it's beating
      My dreams only die when I'm dreaming
      So, I hold my breath--to forget

Don't think I'm lyin' 'round cryin' at night
      There's no need to worry, I'm really all right
      I've never looked back--as a matter of fact

It only hurts when I breathe

Shania Twain
      • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:49
        ja z angielskiego noga crying
        • ey-a Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 21:50
          a mi o tej porze się już takich długich tekstów czytać nie chcewink
        • lilyrush Re: kto to czuł chociaż raz?? 22.08.07, 23:04
          no juz dobrze, jutro Wam przetłumacze, ale tlyko na polski wink
          • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 23.08.07, 08:04
            no to czekam wink))
            • lilyrush Re: kto to czuł chociaż raz?? 23.08.07, 10:22
              Mam nadzieje, że dobrze Ci sie żyje
              Odkąd odszedłeś
              Mi już jest dobrze- przeszłam to
              Nie jest tak źle- nie jestem tak smutna

Nie dziwi mnie to, jak dobrze sobie poradziłam
              Najgorsze już za mną i znowu czuje, że żyje
              Nie mogę narzekać-znów jestem wolna

I tyko boli, kiedy oddycham
              Moje serce łamie się, kiedy bije
              Moje marzenia umierają, kiedy marze
              Wiec wstrzymuje oddech-żeby zapomnieć

Nie myśl, ze leże i płacze cala noc
              Nie ma powodu do niepokoju, naprawdę nic mi nie jest
              Tak właściwie to nawet nie patrzę w przeszłość

I tylko boli, kiedy oddycham….
              • bettina75 A tutaj macie podklad muzyczny... :))) 23.08.07, 10:30
                Shania Twain - It Only Hurts When I Breathe
                www.youtube.com/watch?v=QG_zgQgo6XQ&mode=related&search=
              • iguana1978 Re: kto to czuł chociaż raz?? 23.08.07, 10:34
                smutne ale prawdziwe
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka