khinga 28.07.08, 15:03 Was też zapytam tak trudno zaufać atrakcyjnej kobiecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kusiciel_dusz Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 15:25 ludziom trzeba ufać a zwłaszcza pięknym kobietom Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 20:04 kara nie zawsze musi być sroga i przykra Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 12:49 i nikt w życiu nigdy nie skarcił Cię klapsem w tyłeczek? w dorosłym życiu oczywiście Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 12:59 WariatP Klaps i oczywiścieDD ..i może nie skarcił) Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Dlaczego mężczyznom? 30.07.08, 21:09 Twój facet to pewnie wariat nad wariaty Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 31.07.08, 12:43 oj bez przesady wiesz, co to byłaby za mieszanka wybuchowa Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Dlaczego mężczyznom? 31.07.08, 14:42 więc jest tylko wariatem? przez małe "w" ? Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Dlaczego mężczyznom? 31.07.08, 15:32 czyli Ty zapierdzielasz a On nic nie robi? Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 31.07.08, 17:15 oj smutne, jeżeli masz taką wizję relacji damsko-męskich Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Dlaczego mężczyznom? 31.07.08, 20:35 jak dla faceta to chyba nie jest smutna wizja Odpowiedz Link
kusiciel_dusz Re: Dlaczego mężczyznom? 01.08.08, 14:13 ale co był by wart świat bez tego egoizmu Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 01.08.08, 14:19 nie byłby niczego wart byłoby smutno bez wasD .....i bez nas teżDD Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 01.08.08, 14:40 jedno jest pewne - jesteśmy sobie potrzebni Odpowiedz Link
urukkasz Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 15:22 wg. mnie to działa inaczej ludzie z niską samoocena są nie ufni.. Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 15:36 urukkasz napisał: > wg. mnie to działa inaczej > > ludzie z niską samoocena są nie ufni.. Do końca nie zgodzę się z Tobą w tej kwestii. Pytam konkretnie - o mężczyzn.. Odpowiedz Link
urukkasz Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 15:41 ktoś kto nie wierzy w siebie w swoje możliwości, to się bardzo obawia o los swojego szczęścia, może stać się strasznym zazdrośnikiem. Widzi jak konkurenci wodza wzrokiem a nie daj Boże jak Ona odpowie )) ... Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 15:56 Czyli jednak nie ufają Chyba tylko mężczyźni pewni siebie (w pozytywnym znaczeniu), swoich możliwości zaryzykują, spróbują Odpowiedz Link
urukkasz Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 15:59 zdecydowanie tak, i to wówczas nie jest żadne ryzyko, kto by zostawił takiego gościa )) ... Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 16:06 Na pewno nie, atrakcyjna, mądra i pewna siebie kobieta)))))) Odpowiedz Link
urukkasz Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 16:08 jeśli oboje tacy będą to muszą się szanować szkoda by było... a mogły być z tego takie śliczne dzieci Odpowiedz Link
urukkasz Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 10:21 hmmmm..... czas poszukać takiej pani Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 11:56 powodzenia! Myślę, że takie istniejąale to wyjątki.. Odpowiedz Link
urukkasz Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 12:18 yyyyy ale to ryzykowna gra, jeszcze się później zakocham Odpowiedz Link
urukkasz Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 13:06 nie pamiętam tego..... nie wiem jak teraz bym się zachował Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 13:57 Czasami trzeba spróbować i doznać emocji, których się zapomniało Odpowiedz Link
urukkasz Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 15:02 a tak na prawdę, to nie ma się na to większego wpływu jak mi się coś spodoba to idę jak przecinak oooczy moje mnie niosą ))) Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 31.07.08, 15:16 Pewnie! zawsze może być jeszcze lepiej itd... Odpowiedz Link
debest3 Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 15:29 uroda nie ma tu chyba nic do rzeczy,a niska samoocena,może trochę.Ale czy można komuś zaufać na pierwszym spotkaniu?To wymaga czasu,nie ma nic wspólnego z urodą.Chyba że chodzi o tzw.sprawy damsko-męskie,mężczyźni z reguły są podejrzliwi,jeżeli chodzi o wierność pięknych kobiet.Ja jednak twierdzę że główną rolę gra tutaj charakter,nie powierzchowność Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 15:40 Oczywiście, że nie można zaufać komuś na pierwszym spotkaniu. Bardziej interesują mnie tzw. stosunki damsko-męskie. Właśnie! Dlaczego mężczyźni są podejrzliwi, jeżeli poznają ładną kobietę? Odpowiedz Link
tini_1 Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 17:40 Kinia, trzymaj sie daleko od zazdrosnych mezczyzn, to slabeusze psychiczni! Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 17:59 Betty, tylko zapytałam z ciekawości Nie potrafiłabym żyć z zazdrośnikiem.. Odpowiedz Link
tini_1 Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 18:06 Kiniu, nie mow nigdy "nie", oby Ci tylko taki nie wpadl w serce....pilnuj sie Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 18:20 Spokojnie moja Droga, dam radę) Jeszcze taki się nie pojawiłP Odpowiedz Link
debest3 Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 19:27 spróbuję tę sprawę nieco poroztrząsać.Wprawdzie na forach pełno jest wątków o zdradzie ,wierności itp. ale mogę ująć to w sposób jaki dyktuje mi doświadczenie i moja przaśna logika Kiedyś zauważyłem że często kobiety o niepospolitej urodzie są zakompleksione.Powiązałem to z przeświadczeniem znakomitej grupy mężczyzn którzy twierdzili iż u pięknych kobiet nie mają szans.Nie wiem skąd takie dictum? Mężczyźni często twierdzą że piękne kobiety mają tak szalone powodzenie że nie raczą na takich jak oni zwrócić uwagi.Połączone jest to moim zdaniem również z ograniczonym zaufaniem do takich kobiet.Bo czyż przy takim wyborze kandydatów można się oprzeć pokusie?No cóż,logika męska i kobieca różni się diametralnie. Odnośnie zazdrości,to uczucie jest mi obce.Denerwuje mnie też stwierdzenie który generalnie objawia sie w takich dyskusjach,że kto nie jest zazdrosny,ten prawdziwie nie kocha.Bzdura i to wielka.Właśnie jeżeli ktoś kocha,to ma do partnera zaufanie,a zazdrość to przecież głównie brak zaufania i nikt mi nie powie że jest inaczej.Nadmierna zaborczość prowadzi właśnie do niepożądanych skutków.Bo czyż stare przysłowie nie mówi iż z niewolnika nie ma pracownika?To samo moim zdaniem tyczy się związku kobiety i mężczyzny,nadmierne pilnowanie partnera nic nie daje,bo jak będzie chciał zdradzić to i tak zdradzi.Ale się rozgadałem...o mamo Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 14:56 Debest, dziękuję za konkretne i męskie podejście do tematu Hmm..czy piękne kobiety są zakompleksione? Pewnie jest jakaś grupa, co wynika z Twoich obserwacji. Mężczyźni często, a nawet bardzo, spotykając taką kobietę, z góry właśnie zakładają, że nie mają szans albo, że na pewno jest już zajęta. I tutaj potwierdza się fakt, że nie łatwo zaufać atrakcyjnej kobiecie. Ma wielbicieli, którzy prawią jej komplementy, wodzą wzrokiem. Jednak czy to dla mężczyxny idącego z tą kobietą nie powinno być dumą? Ale tutaj już zagłębiam się w związek. Nie generalizujmy, gdyż można oprzeć się pokusie. Może mężczyznom jest ciężej Są kobiety, dla których byłby najważniejszy ten, który jest obok...blisko niej (byc może sporadyczne wyjątki). Tyle, że on musi jej zaufać.. Zazdrość jest wskazana, ale jedynie taka drobna. Nadmierna jest bardzo szkodliwa. Przykładem jest moja Przyjaciółka, której mąż jest chorobliwie zazdrosny.. ale to już inna historia Odpowiedz Link
krystian10 Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 19:41 khinga napisała: > Was też zapytam > tak trudno zaufać atrakcyjnej kobiecie? > Bo wolimy ją posiadać niż jaj wierzyć )))))))))))) Odpowiedz Link
debest3 Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 19:43 krystian10 napisał: > khinga napisała: > > > Was też zapytam > > tak trudno zaufać atrakcyjnej kobiecie? > > > > Bo wolimy ją posiadać niż jaj wierzyć )))))))))))) Trudno nie przyznać racji temu twierdzeniuDDD Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 14:58 debest3 napisał: > krystian10 napisał: > > Bo wolimy ją posiadać niż jaj wierzyć )))))))))))) > Trudno nie przyznać racji temu twierdzeniuDDD > A jednakPP Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Dlaczego mężczyznom? 28.07.08, 22:11 khinga napisała: > Was też zapytam > tak trudno zaufać atrakcyjnej kobiecie? w pewnym filmie powiedziano "...bo to najgorsze france!..";-P to nie kwestia atrakcyjnosci kobiety tylko osobowosci konkretnego faceta, widać tak ma ;-P Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 15:00 jacko1971 napisał: > w pewnym filmie powiedziano "...bo to najgorsze france!..";-P dlaczego? > to nie kwestia atrakcyjnosci kobiety tylko osobowosci konkretnego faceta, widać tak ma ;-P np. patrząc przez pryzmat poprzednich znajomości? Odpowiedz Link
jacko1971 Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 19:01 > dlaczego? yyyyy, no to dlaczego nie utkwiło mi tak w pamięci! obejrzę raz jeszcze i zacytuję (jak wogóle tam jakies wyjaśnienie bedzie) ;-P > np. patrząc przez pryzmat poprzednich znajomości? ale faceci to nie towar hurtowy, każdy to przypadek yndywydualny, i jako taki powinien być rozpatrywany, bez uogólnień. Fakt, można dopatrzeć się jakichś cech wspólnych, ale na tyle jest to złożony mechanizm kompleksowych zachowań że nie ma co patrzeć przez pryzmat poprzednich, a raczej założyć czystą, biała kartę na nowe Odpowiedz Link
info-tw Re: Dlaczego mężczyznom? 29.07.08, 20:48 Ja nie wiem, należę do przeciętnych, to pewnie mi ufają Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 30.07.08, 12:09 Dla kogoś możesz być przeciętną, dla innego piękna Odpowiedz Link
crimen Re: Dlaczego mężczyznom? 31.07.08, 18:57 To nie kwestia zaufania, tylko dominacji w związku. Wobec ładnej nie czujemy swojej przewagi, a poza tym te mniej ładne bywają staranniejsze)) Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 01.08.08, 12:20 Wiesz, ile mi myśli przechodzi przez głowę)) Aż sama nie nadążam Odpowiedz Link
crimen Re: Dlaczego mężczyznom? 01.08.08, 19:51 Tylko Ty wiesz, która jest najbardziej natrętna)) Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 12:20 Tak..muszę się, jak najszybciej jej pozbyć!! Odpowiedz Link
dziewice Re: Dlaczego mężczyznom? 01.08.08, 21:09 atrakcyjnosc tu nie ma nic do rzeczy, tu chodzi o czlowieka to sie czuje Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 12:40 Ok..można coś czuć, ale obawa jest silniejsza, że ta kobieta zdradzi, etc. Pomimo, że obojgu miło spędza się czas.. Odpowiedz Link
monnia3 Re: Dlaczego mężczyznom? 01.08.08, 21:11 Sadze ze wile zalezy od zachowania i postepowania owych atrakcyjnych kobiet... to samo pytanie mozna zadac w drugą strone-mysle jednak ze to uogolnianie i odpowiedz moze byc taka sama j/w Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 12:20 Witaj Monia) I jak po urlopie?) Penie opalonaD Odpowiedz Link
monnia3 Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 13:30 Witam ) opalona ciut jestem ale gdybym spedzila tam jeszc ze ze 3 dni to dopiero moglabym powiedziec ze jestem hebanikz drugiej strony nie wiem czy dluzej wytrzymalabym w tym upale woda nawet w morzu i w basenie baaardzo ciepla a na lezaczku gora pol godziny i hop do wody- taka patelnia chlod zatem tylko w pokoju z klimką Odpowiedz Link
khinga Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 13:38 U nas też był upał) Ostatnio już byłaś opalona, więc teraz to czekoladkaD Przynajmniej oderwałaś się od codzienności Odpowiedz Link
crimen Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 19:10 Ambiwalentne uczucie, bo z jednej strony duma z posiadania atrakcyjnego partnera/ki, a z drugiej strony lekki niepokój, czy on/ona nie ulegnie aby pokusie, jaką stwarza nadmiar powodzenia Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 21:28 To jest stereotypowe myślenie, bo z drugiej strony mniej atrakcyjny partner też może ulec takiej pokusie, choćby oszołomiony faktem pojawienia się kogoś jeszcze, kto również ma na niego chrapkę. Historia zna takie przypadki Odpowiedz Link
crimen Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 22:00 Mniej atrakcyjny partner nie dominuje w związku, więc jeśli chce sobie pobrykać na boku, to i tak wyjdzie mu bokiem)) Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 22:07 Co nie zmienia faktu, że zdradza ten, kto chce zdradzić, niezależnie od jego zewnętrznej atrakcyjności Odpowiedz Link
crimen Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 22:28 Ale kobietom jest sdecydowanie łatwiej. Wystarczy nie odmawiać. Facet musi do tego wykonać skomplikowany taniec godowy Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 23:03 Ale zauważ, że wykonuje go tylko przed tą, przed którą chce Odpowiedz Link
crimen Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 23:44 Co nie znaczy, że wydatek energetyczny jest przez to mniejszy Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dlaczego mężczyznom? 02.08.08, 23:45 Żeby coś wyjąć, trzeba coś włożyć PPP Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Dlaczego mężczyznom? 03.08.08, 00:04 To nie Talmud, tylko Jaśnie Pana własne słowa )) Odpowiedz Link
crimen No to jeszcze słowa klasyka:) 02.08.08, 22:05 "Kobiety są jak przekład wiersza: piękne nie są wierne, a wierne nie są piękne" - Bernard Shaw Odpowiedz Link
debi_bebi Re: No to jeszcze słowa klasyka:) 02.08.08, 22:08 Faceci mają jednak w sobie coś z masochisty Odpowiedz Link
debi_bebi Re: No to jeszcze słowa klasyka:) 02.08.08, 22:55 Wiesz, że to całkiem możliwe? To chyba sprawia, że niekiedy pragną tak mocno poczuć się w czyjejś władzy, wprost zostać rozłożonym na łopatki, i dociśniętym na grdyce przez tę nóżkę w czerwonej szpilce ) Odpowiedz Link
crimen Re: No to jeszcze słowa klasyka:) 02.08.08, 23:47 Czyli wszystko pozostaje między nami kobietami)) Odpowiedz Link
debi_bebi Re: No to jeszcze słowa klasyka:) 03.08.08, 00:06 Między tak, a w środeczek pcha sie mężczyzna Odpowiedz Link
crimen Re: No to jeszcze słowa klasyka:) 03.08.08, 00:27 Taki to zawsze pcha się tam, gdzie go nie proszą)) Odpowiedz Link
khinga Re: No to jeszcze słowa klasyka:) 04.08.08, 12:06 crimen napisał: > "Kobiety są jak przekład wiersza: piękne nie są wierne, a wierne nie są piękne" - Bernard Shaw Jak kobieta będzie chciała zdradzić to to zrobi..piękna czy mniej atrakcyjna Odpowiedz Link
crimen Re: No to jeszcze słowa klasyka:) 04.08.08, 19:17 Ale jedna wywoła tym śmiech, a druga wściekłość Odpowiedz Link