Dodaj do ulubionych

Nie ma ofert pracy z lekkim st.

10.04.14, 13:12
Każde ogłoszenie dla niepełnosprawnych to zaznaczenie potrzebujemy z umiarkowanym i ze znacznym.To ja się pytam skoro lekki jest niepotrzebny to dlaczego nie zniosą tego stopnia.Niech wszyscy niepełnosprawni mają ten sam stopień.A jak jest na zachodzie też mają taką dyskryminację?
Obserwuj wątek
    • dobrakobieta3 Re: Nie ma ofert pracy z lekkim st. 13.04.14, 21:32
      Wyjedź - przekonasz się.
      Jaka dyskryminacja??? Osoba z lekkim z założenia nie musi mieć takich przywilejów w zatrudnianiu, co bardziej chora czy niepełnosprawna, więc i pracy może szukać na otwartym rynku, w normalnych warunkach. Nie musisz się upierać przy stanowiskach refundowanych - po co? Nie ma potrzeby czekać na niczyją łaskę ani ograniczać własnych możliwości.
    • a.sornat Re: Nie ma ofert pracy z lekkim st. 21.03.19, 08:52
      Zapraszam do złożenia CV: www.praca.evosolutions.com.pl/?asornat
    • drugi-wolny-login Re: Nie ma ofert pracy z lekkim st. 02.04.19, 09:05
      Nie narzekaj, z umiarkowanym tez nie chcą (chyba ze niepełnosprawnych umyslowo/psychicznie/niewidomych i inne schorzenia z większą doplata). Najwięcej ofert jest dla znacznego plUs schorzenie szczególne. Osoba z uczciwie przyznany znacznym nie dałaby rady. Orzecznictwo to fikcja, a Ty próbuj gdziekolwiek.
    • ukasz1983ukasz Re: Nie ma ofert pracy z lekkim st. 08.04.21, 12:37
      Znaczny ale akrobata
    • tibarngirl Re: Nie ma ofert pracy z lekkim st. 28.05.23, 16:49
      Z umiarkowanym też lekko nie jest. Właśnie szukam pracy i rozważam dalsze udawanie, że jestem osobą zdrowa, byleby załapać się do normalnej pracy! Nawet jeśli oznacza to 12h, czterobrygadowki i itd. W większości ogłoszenia dot stopnia są do ochrony czy sprzątania. Aplikuje tam, a proces rekrutacyjny dla mnie dobiega końca gdy dowiadują się, że moje orzeczenie dotyczy wzroku.
      Agencje pracy niby chcą orzeczenia, a potem okazuje się, że praca 12h,3 zmiany, z maszynami w ruchu. Osoba, która - jak ja - wyrobiła orzeczenie z uwagi na tak duża krótkowzroczność, że generowało to problemy w medycynie pracy, zamiast ulgi ma w orzeczeniu dodatkowa blokadę....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka