monikaw29 15.09.04, 23:12 czy może ktoś powiedzieć gdzie mozna sie zaopatrzyć w dobre protezy nóg? może jakieś polecane adresy? jestem po obustronnej amputacji nóg powyzej kolan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niepelnosprawni.info Re: gdzie po dobre protezy? 16.09.04, 09:01 Prosze zapozanć się z tekstem "Jak żyć po amputacji": www.niepelnosprawni.info/labeo/app/cms/x/1933 prosze o ewentualne dalsze pytania na adres: centrum@niepelnosprawni.info Odpowiedz Link Zgłoś
monikaw29 Re: gdzie po dobre protezy? 16.09.04, 11:13 a cyz ma ktoś doświadczenia z protezowaniem osób po obustronnej amnputacji nóg, jakie są efekty i czy mozna sie sprawnie poruszać bez pomocy wózka i kul? Odpowiedz Link Zgłoś
bbaass Re: gdzie po dobre protezy? 27.09.04, 22:45 Hej, nie jestem ekspertem, ale wydaje mi sie, ze mozna zyc bez wozka i kul. Pamietam jak bylam dawno temu w szpitalu - byla tam dziewczynka bez jednej nogi - czekala na jakas 'poprawkowa' operacje. Przemieszczala sie podskakujac sobie na tej drugiej nodze. I jakiez bylo nasze zdziwienie jak wieczor zdjela sobie z tej 'zdrowej' nogi, na ktorej caly czas sobie skakala, proteze!! Wiec chyba sie jednak da. A jezeli chodzi o firmy, to moge Ci polecic firme Protetyk (Konstancin Jeziorna kolo Warszawy). Znalazlam tez w necie namiary na firme, ktora protezowala tego chlopca, ktory wszedl na biegun, Jaska Mele. Masz tu linka: www.sol- ota.com/2prost_p.html Dzwonilam kiedys do nich, wydaja sie bardzo profesjonalni i maja ciekawa oferte - niestety sa drodzy. Podstawowa proteza podudzia kosztowala chyba jakies 7 tys zlotych. O ile nie wiecej :( Pozdrawiam :) Basia Odpowiedz Link Zgłoś
ags2 Re: gdzie po dobre protezy? 21.10.04, 10:12 czy ja moge jeszcze raz prosic ten link. podany nie wchodz Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
bbaass Re: gdzie po dobre protezy? 24.10.04, 00:34 Witaj :) Mam nadzieje, ze tym razem link wejdzie. Jak nie, to sobie wpisz w wyszukiwarke: skandynawskie laboratorium ortopedyczne i powinna sie tez ta strona pojawic. Jeleli chcialabys jeszcze jakies informacje, to mozesz pisac na adres bbaass@gazeta.pl Pozdrawiam, Basia www.sol-ota.com/pol_main.html Odpowiedz Link Zgłoś