lumpior 16.01.08, 21:23 Wiele dokumentow o DG i grupie inwalidzkiej.Adres -PEFRON Warszawa. Czekam na decyzje centrali.Ilu nas zrobilo to samo i tez czeka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 08.02.08, 16:39 Minelo juz 3 tygodnie,czekam dalej,oplacilem pelen ZUS za styczen. Czy ktos z ON otrzymal juz odpowiedz i jaka?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9915 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 28.03.08, 12:25 ja czekam 4 miesiące i ciągle prosza o nowe dokumenty i przeciągają Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 11.02.08, 11:06 Nikt sie nie stara,nic nie wie?Moze juz otrzymal decyzje?Prosze pisac Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 04.03.08, 18:06 Od 16.01.08 minelo sporo czasu,dokumenty wyslalem poczta i cisza. Do 10 marca musze oplacic skladki za luty i co dalej,co robic,czy macje podobne problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
beca159 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 16.02.08, 14:06 Złozyłem ( wysłałem dokumenty) 14 stycznia. 31 stycznia przysłano mi jednorazowy logon do systemu elektronicznego. Złozyłem wniosek rejestracyjny elektroniczny 4 lutego. 11 lutego (po e-mailu) zarejestrowano w systemie i nadano numer PFRON. Tego samego dnia wysłałem wniosek ( mósiałem go poprawiać korekta). 15 lutego dostałem wiadomość ( poprzez SODiR online ) iż refundacja jest przyznana. Troche to trwało lecz najważniejsze iż system refundacji i programowanie SODiR online i SODiR offline zadziałało bo o to była obawa. Nigdy nie mniałem do czynienia z refundacja PFRON Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 16.02.08, 20:50 To moze moglbys mi Ty podpowiedziec: po zarejestrowaniu do refundacji powinienem zlozyc dokumenty: Wn-U czI i do tego załączniki: INF-U-G Wn-U cz II W systemie SODiR mam tylko Wn-U cz I. Gdzie szukac pozostałych dokumentow? pozdrawiam Jak dla mnie ten program to paranoja. Nie da sie z skontaktowac bo nikt ie odbiera telefonow, nikt nie odpowiada na maile. Wersje co chwila sie zmieniaja. Czy ktos u nich w ogole nad tym jeszcze panuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
beca159 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 18.02.08, 06:06 Chciałem to zrobić w SODiR online lecz też nie mogłem tego dojść. Zrobiłem to w SODiR offline. Program jest niefunkcjonalny, Powinien otwierać odwierać załaczniki po zaznaczeniu opcji ich konieczności wypełnieni. W INF-UG nie ma połaczenia z WN-U I. Według mojej oceny to kicha, lecz trzeba wziąść pod uwagę okoliczności. Rozporzadzenie wykonawcze " wielmozne ministry" wydały na końcówce grudnia. A sprawdenie wersji testowej programu SODiR offline było mozliwe wyłacznie dla tych co posiadali numer PFRON. Czyli dla tych którzy posiadali 2 letnie nawyki z poprzednimi wersjami Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 19.02.08, 00:07 No w koncu udało mi sie to zrobic za pomoca systemu ONline. Ukryte bylo jak cholera. Wieeelki minus za caly system, za brak pomocy dla osob niepelnosprawnych ktore musza jakos przez to przebrnac nie mogac sie jednoczesnie skontaktowac z jakakolwiek pomoca ze strony PFRON (wszelkie telefony nie odpowiadaja). Odpowiedz Link Zgłoś
mamamalgosi Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 19.02.08, 13:55 Witam Mam ogromną prośbę, czy mógłbyś podzielić się tą tajemnicą jak znaleźć inf-u-g i wn-u cz.II... bardzo proszę, bo dostaję białej gorączki próbując się gdziekolwiek dodzwonić. W drukach jest tylko wn-u cz. I. A gdzie są załączniki? Byłabym wdzieczna za szybką odpowiedź :) Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 19.02.08, 20:36 Juz wyjasniam. Jak wypełnisz druk WN-U,to na dole jest kilka przyciskow (w tej chwili trudno mi sobie przypomniec jakie tam sa konkretnie), ale jest tam tez wlasnie dlugo poszukiwany przycisk <załączniki>, ktory po kliknieciu otwiera dostep do brakujacych załącznikow. To tak po krotce, jakbys miala problem ze znalezieniem mimo wszystko to daj znac, to dokladniej spojrze i opisze logujac sie na swoje konto do systemu PFRON. Ale nie wiem naprawde czemu nie opisali tego i nie zrobili jakiegos samouczka dla osob ktore robia to po raz pierwszy.. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lydia26 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 19.05.08, 23:02 WITAM, POMÓŻCIE!!!DZIESIĘĆ RAZY WYPISAŁAM DOKUMENT WN-U, DO KTÓREGO CHCIAŁAM ZAŁACZYĆ DOKUMENT INF-U-G I ZA KAŻDYM RAZEM NAPISAŁO MI: Odrzucony - nieudana weryfikacja podpisu CHOCIAŻ MÓJ PODPIS JEST PRAWIDŁOWY... DO ZAUTORYZOWANIA W/W DOKUMENTU. FAKT COS TAM PISZĄ ŻE MAM ZAKOŃCZONO SUKCESEM I POTEM JEST DODANE INFO ŻE PODPISZ PODPISEM PFRON CZY COŚ W TYM RODZAJU, ALE PO KLIKNIECIU "OK" POKAZUJE MI ZA KAŻDYM RAZEM: Odrzucony - nieudana weryfikacja podpisu NIE MAM JUŻ SIŁ NA TEN IDIOTYCZNY PROGRAM....A ROZUMIEM ŻE DOPIERO JAK PRZEJDE DOBRZE ETAP AUTORYZACJI WN-U DOSTANĘ MOŻLIWOŚĆ WYPISANIA INF-U-G? Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 20.05.08, 09:12 Nie ma to znaczenia czy uda Ci sie wypelnic pozostałe wnioski, bo bez własciwego podpisu nic nie wyslesz. A moze zle wpisalas haslo? A moze zły plik z podpisem wskazalas? U mnie działa bez problemu, czasem sie rozłącza, ale jak juz wypełnie to minie odrzuca. Zawsze tez mozesz wygenerowac chyba nowy podpis i chyba tez nowe haslo. pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia87 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 01.06.08, 10:09 Proszę o pomoc! Po każdorazowym wypełnieniu druku WNU, pokazuje się komunikat że zapis zakończył się sukcesem, po czym gdy wchodzę w listę dokumentów WNU czytam informację: Odrzucony - nieudana weryfikacja podpisu. Co może być tego przyczyną? Na pewno wpisuję dobre hasło, certyfikat jest zainstalowany, już dwukrotnie wygenerowałam nowy, bo myślałam że to z nim coś nie tak. Co robię źle? I jeszcze jedno pytanie: w czerwcu składam druki za maj, czyli za kwiecień już szansa przepadła? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 03.06.08, 14:48 Wydaje mi sie ze mozesz zlozyc prosbe o refundacje zaległych składek podjac przyczyne nie wysłania dokumentów. W uzasadnonych przypadkach chyba przychylaja sie do wniosku. A co do hasła, wszystko wskazuje ze hasło jest nieprawidłowe. Moze cos przeoczyłas, albo caps włączony ? pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia87 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 03.06.08, 22:38 niestety hasło na pewno wpisuję dobre, ponieważ jeśli wpiszę specjalnie złe, to od razu wyskakuje komunikat że wpisane zostało błędne hasło... Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś
megimon Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 05.06.08, 20:59 aalmax napisał: > Ale nie wiem naprawde czemu nie opisali tego i nie zrobili jakiegos samouczka d > la osob ktore robia to po raz pierwszy.. na stronie PFRON jest link www.pfron.org.pl/zwi/zwi.nsf/graph?OpenFrameset Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Nie ma lacznosci telefonicznej: 22.09.08, 13:21 Wolne,sygnal i ZAJETE.Dzwonie od kilku dni,a jak jest polaczenie z operatorem,to dzial nie odpowiada lub "to nie w naszym dziale". Telefony bezposrednie to loteria,horror.CO ZA URZAD?? Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 19.02.08, 20:42 c.d. ten dokument pojawia sie chyba (o ile sobie przypominam) jak juz wypelnisz i podpiszesz podpisem cyfrowym caly formularz - dokument ten pojawi sie tez w liscie dokumentow WN-U i tam bedzie caly czas dostepny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamalgosi Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 20.02.08, 21:13 witam ponownie:) dziękuję za podpowiedzi. Udało się wypełnić w końcu wszystkie wymagane druki. Jest jednak jeszcze jedna sprawa. Jak wygląda wysyłanie tych dokumentów. Wygląda to tak, że druki te są w liście dokumentów WnU ale stan wniosku jest : do edycji... Znaczy, że jest wysłany czy nie? Nie kapuję :( Proszę napisz o co chodzi i kiedy wiadomo, że druki są wysłane. Będę wdzięczna za wyjaśnienia :) Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 20.02.08, 22:21 hehe, to kolejny hit tego programu, bo sam sie nad tym zastanawialem czy to juz poszło czy potrzebuje jakiegos specjalnego zaproszenia. Ale wszedlem w dokument glowny jeszcze raz (ten do edycji) i na dole pojawil sie przycisk <wyslij do PFRON>. Kliknałem, mlansneło, trzasneło, światła przygasły i... poszło;) Po odswiezeniu listy dokumentow WN-U mialem juz status ze czeka na weryfikacje. A nastepnego dnia ze zweryfikowany merytorycznie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamamalgosi Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 21.02.08, 14:08 Dzięki, wszystko poszło jak trzeba :) Twoja pomoc była nieoceniona :) Pozdrawiam i mam nadzieję, że w przyszłości już nie będę miała takich "problemów" K. Odpowiedz Link Zgłoś
jagobe Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 05.03.08, 22:11 Może ktoś mnie oświecić co to jest " kod adresu"? Pole o takiej nazwie (ma być 7 cyfr)znajduje się we wniosku rejestracyjnym po adresie e-mail. Bez tego nie mogę przejść dalej. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 10.03.08, 08:41 www.gazetaprawna.pl/? action=showNews&dok=2171.89.0.39.16.3.0.1.htm I co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Otrzymalem poczte z PFRON,z moim numerem ... 14.03.08, 19:23 rejestrowym i co dalej? Co z refundacja za :styczen,luty,gdzie szukac pomocy,dalszego trybu postepowania? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 01.04.08, 13:28 www.gazetaprawna.pl/? action=showNews&dok=2186.89.0.39.14.3.0.1.htm Co o tym myslec,rece opadaja? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 01.04.08, 13:30 lumpior napisał: > www.gazetaprawna.pl/? > action=showNews&dok=2186.89.0.39.14.3.0.1.htm > Co o tym myslec,rece opadaja? /Nie 'wkleja' tekstu/ Chodzi o to,ze:brak refundacji to do SADU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remontuar Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 06.04.08, 10:47 mam znaczny stopien niepelnosprawności.Prowadze drobne usługi w 14tysięcznym miasteczku,mam rente mniejsza niż opłaty do zus.Do stycznia 2007 płaciłem tylko składke zdrowotna .Teraz trzeba płacic całość.Jak to ma sie do tego co nam obiecano? Czysta kpina i lekcewazenie niepelnosprawnych .którzy nie chcą korzystać z pomocy społecznej .PFRON nie refunduje nie odbiera telefonów ignoruje .Może ktos pomoże mi to zrozumieć .Niestety nie moge wyjechać za granicę bo mam tylko sprawne rece Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 19.04.08, 08:24 Moje dokumenty zostaly sprawdzone pod wzgledem formalnym,merytorycz- nym w oddziele PFRON,uznano ich zgodnosc z prawem.Wyslalem za I,II,III i CISZA.Zadnych informacji,zadnego zwrotu.Kto tu jest odpowiedzialny,kto sobie kpi,"urzedasuje"? Wiem,ze ja place,finansuje i jestem ofiara tej sytuacji.Niepelnosprawnosc ma rozne wymiary,urzedowe takze.Chyba zmuszony zostane do likwidacji DG, a moze o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandras01 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 29.04.08, 15:49 Witam Ja również złożyłam deklaracje za I, II i III i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam żadnego zwrotu wpłaconych składek. Zmuszona byłam zlikwidować działalność gospodarczą d niem 31-03. Do PFRON niestety nie mogę się dodzwonić :((( Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.5 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 18.04.08, 23:37 Witam,wiem skąd pobrać kod adresu, trzeba wejść w rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 15 grudnia 1998 roku w sprawie szczegółowych zasad prowadzenia, stosowania i udostępniania krajowego rejestru urzędowego podziału terytorialnego kraju oraz związanych z tym obowiązków organów administracji rządowej i jednostek samorządu terytorialnego. Następnie na końcu rozporządzenia są wypisane województwa i tam trzeba kliknąć w odpowiednie województwo, pokaże sie wykaz wszystkich gmin, z podziałem na wiejskie i miejski - oznaczone 7-cyfrowymi kodami. Odpowiedni kod, zgodny z miejscem zamieszkania danego beneficjenta należy wpisać w oznaczone pole we wniosku. pozdrawiam Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.5 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 18.04.08, 23:28 Witam, jeżeli chodzi o zdobycie odpowiednich druków, to mogę Pani pomóc, także zajmuję się refundacją z PFRON-u, pracuję w biurze rachunkowym, mogę podać adres strony internetowej, z której można pobrać odpowiednie wnioski wraz z instrukcją wypełnienia lub też przesłać meilowo w załączniku odpowiednie formularze. Pozdrawiam Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
kasjac72 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 19.04.08, 23:01 Złożyłem dokumenty o dotacje z PEFRON-u w powiatowym centrum pomocy rodzinie jestem rencistą 36letni . po 3-miesiącach się rozczarowałem mimo poparcia i gratulacji za dobry plan przyszła decyzja odmowna.UZASADNIENIE podano brak środków.Czy ktoś mi podpowie gdzie probować się ubiegać na wyższym szczeblu niż powiat????? Odpowiedz Link Zgłoś
stosik1 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 29.04.08, 23:01 Złożyłem dokument PFRON-refundacja składek ZUS dla osób prowadzących działalność.Czekam na odp. od PFRON od STYCZNIA 2008 i nic ale zawsze można zadzwonić podają nr info lini z oficjalnej strony 801233554 ale tam podają nr 225055156 pod tym nr mówią że nie są od tego i podają natępny 225055451 tam mówią podobnie mam już takie nr wew 156,451,227,238,218,293,164,290,440,169,325,251,204,314,184,535 ale to i tak mało bo razem mają podobno 102 nr wew które albo zajęte albo nikt nie odbiera a jak ktoś już odbierze to jest od czego innego a nie od refundacji.Ciekawe czy chociaż jedna osoba w POLSCE naszym pięknym kraju dostała już refundacje .POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Za m-c kwiecien zloze dokumenty,pismo... 01.05.08, 16:00 O refundacje I-IV/2008 i czekam do 20 maja.Nastepnym posunieciem bedzie pozew do sadu,o czym powiadomie PFRON.Pisalem o refundacje skladajac dokuumenty za marzec,zadnych efektow,odpowiedzi,informacji Nie mam innego wyjscia,wyrejestrowanie DG to tez wyjscie,ale i pod- danie sie calkowite biurokratom,kapitulacja.Walczylem i walcze z chorobami,bede walczyl o to co stworzylem od podstaw,moje miejsce pracy i godnosc rzemieslnika.Pozdrawiam,czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
remontuar Re: Za m-c kwiecien zloze dokumenty,pismo... 03.06.08, 18:47 jestem w tej samej ,lub podobnej sytuacji .nie wiem co dalej mam robic Wdalszym ciągu nie mam refundacji .Bedę musiał sie zastanowić nad rezygnacją z DG.Cężko mi o tym mysleć .,,,bo przecież zawsze parę groszy sie dorobilo i było lżej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 03.05.08, 10:45 no to ja uczciwie przyznam ze dostaje refundacje regularnie, dosłownie po paru dniach od zlozenia kazdego wniosku przez internet. Na poczatku oczywiscie mialem problemy, nie da sie tam absolutnie dodzwonic, mieszkam w wawie wiec pojechalem tam dwa razy osobiscie i dopilnowalem zeby przy mnie wszystko wypelnili (wniosek o rejestracje "zawisł" z nikomu nieznanych powodów). A dla tych coie dostali a zlozyli dokumenty: nie wiem na ile jest to pocieszajace ale w/g mnie naleza sie Wam odsetki ustawowe za zwłokę. Odpowiedz Link Zgłoś
lusilla77 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 28.05.08, 14:12 Proszę o pomoc i wskazówki - jak edytować wniosek rejestracyjny w elektronicznym systemie obsługi dofinansowań - mam nieaktywne wszystkie pola - otrzymałam wiadomość iż wniosek został odrzucony gdyż wpisałam błędy kod adresu - pominęłam spację przed ostatnią liczbą. Stoję w martwym punkcie i nie wiem jak dalej ruszyć z krokami rejestracyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
aalmax Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 28.05.08, 17:11 Co do samego wniosku rejestracyjnego to Ci nie pomoge. Bo sam miałem z tym problemy ze pojechalem na miejsce do PFROnu (mieszkam w Wa- wie), dwa razy bo u nich sie cos zablokowało i wniosek stał w miejscu,nie wiedzieli dlaczego, a dodzwonic sie nie bylo sposobu.Na miejscu doplinowalem zeby przy mnie i za mnie to zrobili, choc chcieli troche zbyc ("tu sie wpisze to, tam tamo kliknie i bedzie"). I od tego czasu jak ruszylo to juz działa bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pustkowiak pomocy z proformem........ 02.06.08, 22:31 prosze pania o pomoc...ja juz niedaje rady wysyłam wszystko poczta jak by mogła mi pani pomóc..moj nr gg3883451 lub nr tel 0614419742 prosze..lub prosze wysłac..mi meilem jakies wzory moze mi sie uda..adres meila nala123@wp.pl lub prosze podac mi swoj nr kontaktowy to zadzwonie.bardzo mi zalezy.. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
szyszuniaa Re: pomocy z proformem........ 03.06.08, 00:34 Witam ja tez mam problem z pfronem... przysalali mi haslo jednorazowe i zrobilam wszystko co nalezalo tzn wyslalam 'wniosek rejestracyjny wraz z certyfikatem' i tyle. W zalaczoenj instrukcji napisali Po zaakceptowaniu przez PFRON wniosku rejestracyjnego Wnioskodawca otrzymuje KORESONDECJE 'wygenerowany certyfikat' - Co to znaczy???? Jak ja mam to dostac- mailowo czy normalnie poczta. Dodam tez ze kiedy chce sie zalogowac na strone sodu to program stwierdza ze jest neiprawidlowe haslo lub login. Juz nic z tego nie rozumeim! Pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś
patrynia87 Re: pomocy z proformem........ 04.06.08, 22:18 Witam certyfikat dostaniesz korespondencją od pfronu, którą możesz przejrzeć logując się do tego ustrojstwa. Ja czekałam kilka tygodni. Hasło było jednorazowe i trzeba było je zmienić przy pierwszej wizycie, teraz logujesz się tym nowym. A numer masz stary. Ja również proszę o pomoc! moje posty są wyżej, cały czas otrzymuję komunikat że WNU został odrzucony, nie powiodła się weryfikacja podpisu, ale dlaczego?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandras01 Re: pomocy z proformem........ 27.06.08, 12:02 Ja otrzymałam parę dni temu refundację za I, II, III, ale wysyłałam wszystkie dokumenty pocztą i dostawałam pisma, że mam zrobić korektę. W końcu się udało. Z tego co dziś pisz w rzeczpospolitej to mają wysyłać informator, tylko czemu dopiero teraz :(((( www.rp.pl/artykul/154590.html Odpowiedz Link Zgłoś
budowlaniec56 Koniec kłopotów z Pfron 21.08.08, 18:32 Skończyły się moje kłopoty ze składaniem wniosków i wypełnianiem dokumentacji-pieniądze dostaję terminowo :) Szczegóły na maila michal56.1956@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rozliczamy.com.pl Re: Koniec kłopotów z Pfron 03.07.09, 22:00 Witam W razie jakichkolwiek problemow z zkladaniem dokumentow złuże pomocą. www.rozliczamy.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
watcher68 Re: Zlozylem dokumentu PFRON-refundacja. 04.11.09, 11:58 Firma Dynamic Partner oferuję kompleksową oraz profesjonalną pomoc w rozliczaniu wniosków o dofinansowania do wynagrodzeń pracowników oraz refundacji dla niepełnosprawnych pracodawców. Szczegóły i pytania proszę kierować na adres biuro@dynamicpartner.pl lub telefonicznie 22 435 63 06 Odpowiedz Link Zgłoś