Dodaj do ulubionych

agro między Bydgoszczą/Toruniem a Poznaniem

25.03.14, 12:10
Dzień dobry!

W maju planuję tygodniowy rodzinny wypoczynek na Pałukach lub - ogólnie - gdzieś pomiędzy Bydgoszczą/Toruniem a Poznaniem. Gdyby było to przy/w pobliżu jakiegoś jeziora/rzeczki/strumyka, byłby to szczyt marzeń. Będzie pięć osób: czwórka seniorów po osiemdziesiątce (trzy siostry i mąż jednej z nich) oraz ja (już nie nastolatka, jeszcze nie seniorka) w charakterze kierowcy, przewodnika i - w razie potrzeby - opiekuna. Do kompletu pies (spaniel, z gatunku serdecznych i przytulających się). Poza jedną osobą korzystającą z balkonika wszyscy inni są sprawni. To osoby absolutnie samodzielne, będące w pełni władz umysłowych i fizycznych, niewymagające żadnych skomplikowanych diet. Szukamy takiej oferty, która obejmie pełne wyżywienie, a przynajmniej dwa posiłki: obiad i albo kolację, albo śniadanie. Koniecznością jest - z uwagi na panią korzystającą z balkonika - co najmniej jeden pokój na parterze. Zdecydowanie zależy nam na pokojach z łazienkami - seniorzy woleliby mieć łazienki do swojej dyspozycji. Rzeczą absolutnie konieczną dla mnie jest stały dostęp do Internetu. Pierwszą połowę dnia będę musiała codziennie spędzać, pracując przy zleceniach. :-( Takie życie...
Za to popołudnia mam zamiar w całości poświęcać seniorom i samej sobie oraz przyrodzie i ewent. atrakcjom turystycznym.

Przetrząsnęłam już Internet i co prawda mam kilka opcji na oku, ale nim podejmę decyzję, wolę dodatkowo zasięgnąć języka tutaj. Czy ktoś z Was był w miejscu, które spełniałoby wyżej wymienione warunki? A może ktoś z Was takie miejsce prowadzi? Będę wdzięczna za każdą sugestię, podpowiedź lub ofertę. Wszystko chętnie rozważę.
Dziękuję.
Ol69
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka