heca7 Re: A kanalizacja jest ? 12.05.09, 19:33 Przy moim polu kanalizacji nie ma. Jest za to wodociąg w drodze, telefon, prąd. Mimo, że to zaledwie parę kilometrów od granicy z obwodem kaliningradzkim. Odpowiedz Link
krysia958 Re: A kanalizacja jest ? 16.06.09, 17:52 myślę że dużo watpliwośi wynika z nieznajomości życia wsi ja urodziłam się na wsi dojeżdzalam do szkoły podstawoej 3 km ale dzisiaj to nie problem dzieci dowożone są albo gimbusami albo autobusami rejsowymi a gminy opłacaja przejazd do szkoły średniej dojeżdzalam 20 km też bez większych problemów we wsi jest duży sklep dobrze zaopatrzony do ośrodka zdrowia jest 2 km czynny od godz.8 do 18 do dużego miasta powiatowego jest 20 km dojazd bez problemu albo wlasnym samochodem albo pks ewentualnie mzk za nic na świecie nie przeniosłabym się do miasta mam własy dom kawałek ogródka psy kota miłych sasiadów a pracuję w mieście i to mi wystarcza jest wodociąg kanalizacja telefony stacjonarne więc w zasadzie wszystko to co w mieście poza gazem ziemnym ale butlowy bez problemu do lasu 200 m a zima jak posypie to wszystkim w mieście też nie można poruszać się bo służby miejskie śpią a u nas sołtys założy konika i oczyści drogę więc myślę że częśc problemów jest wydumana wszystkich interesujących się wsią serdecznie pozdrawiam i nie obawiajcie sie zamieszkać na wsi Odpowiedz Link
jael53 Re: A kanalizacja jest ? 19.03.10, 02:38 A nawet jak gdzie zrobią, to nie szkodzi - i tak nie rozwiąże to problemu gnojowisk od frontu; bo to dla tego pseudorolnictwa (ukrytej formy jeszcze jednego socjalu) niezbędne. Odpowiedz Link
pierwsze-wolne Re: A kanalizacja jest ? 12.05.09, 22:27 W Warszawie i pod Warszawą też w wielu miejscach nie ma... Na wsi przynajmniej taniej sie szambo wybiera :D Odpowiedz Link
heca7 Re: A kanalizacja jest ? 13.05.09, 09:34 No fakt. Ja w wawie mieszkam a kanalizacji nie widu, ni słychu;) Dodam, że dzielnica przyłączona do niej zaraz po wojnie. Odpowiedz Link