maria10344 30.09.09, 07:22 Nie mogę jeść pomidorów. Do czego jeszcze WDPD używa świeżej bazylii. Wyrosła mi taka dorodna i piękna,a nie mam na nią pomysłu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina7 Re: Potrawy z bazylią 30.09.09, 08:00 zapomniałam o twarożku ze śmietaną (jogurtem) Odpowiedz Link
zolzatoja Re: Potrawy z bazylią 30.09.09, 08:28 Zdecydowanie pesto bazyliowe; możesz zamrozić zarówno całe liście bazylii, jak i prawie gotowe pesto (tylko czosnek i parmezan dodasz po rozmrożeniu i danie w 5 minut). Odpowiedz Link
karlakarla Re: Potrawy z bazylią 30.09.09, 13:32 do sałatek świeżą jak i suszona- dodac do oliwy i wody troszke soli pieprzu i już sos do sałatki gotowy zmiksować np z czosnkiem i śmietaną/majonezem jako dip, świetna tez do przystrajania potraw Odpowiedz Link
madzioreck Re: Potrawy z bazylią 30.09.09, 16:48 W niedzielę jadłam u przyjaciół rosół doprawiony obficie bazylią. pyyyszny Odpowiedz Link
budzik11 Re: Potrawy z bazylią 30.09.09, 18:19 Pierogi z twarogiem, kaszą gryczaną i bazylią (przepis podstawowy: mięta), na słodko lub na słono wedle uznania, polane śmietaną, mniam Odpowiedz Link
majself Re: Potrawy z bazylią 30.09.09, 20:24 Ja robię coś w rodzaju gulaszu z piersi kurczaczej i pieczarek z czosnkiem, świeżym majerankiem i bazylią. Podaje się to z ryżem. Odpowiedz Link